będę go pewna. I tak po kolejnych próbach powstał ten pyszny torcik dla wielbicieli deseru tiramisu. Pamiętajcie o tym, że to tort. Trzeba zatem zrobić bardziej zwarty krem, będzie to deser nieco inny w formie ale bardzo podobny w smaku. Wiem jedno, na pewno będzie Wam smakował! Książka Zapach Świąt 45,00 zł Dodaj do koszyka e-book(...)wiśniowy Tort bezowy z malinami Przygotowanie : 2 h + chłodzenie Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru (najlepiej drobnego cukru do wypieków) 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli Składniki krem: 600 g śmietany 36% 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej czarnej kawy 70-80 ml likieru amaretto kilka łyżek kakao opcjonalnie trochę gorzkiej czekolady
nietylkopasta.plwypieków ciąg dalszy! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczną FIT TARTĘ JAGLANĄ Z KREMEM ORZECHOWYM , FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE , przepyszne NADZIEWANE PANCAKES. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, dietetyczne ciasto z mąki orkiszowej. Bez dodatku białego cukru oraz białej mąki. Idealne na deser do popołudniowej kawki. Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie(...)przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION . Tym razem postawiłam na nowy smak Choco Crunch With Roasted Peanuts – krem mleczno-czekoladowy z dodatkiem chrupiących prażonych orzeszków ziemnych. To jest prawdziwe niebo w gębie! Tego się nie da opisać! To trzeba spróbować! Spróbujcie i Wy! Krem dostępny oczywiście w sklepie SFD.PL SKŁADNIKI: * mąka orkiszowa
Ostra na Słodkoprzychodzę do Was z ciastem, które wywodzi się z Czech. mowa tu o cieście Marlenka. Piekłam je na imieniny mojej mamy. Składa się ono z 6 miodowych spodów przełożonych kremem kajmakowym. Ciasto po nocy w lodówce wręcz rozpływa się w ustach. Pięknie wygląda i bardzo dobrze się kroi. Przygotowanie ciasta wbrew pozorom nie jest trudne i czasochłonne(...)mąki pszennej + do podsypania -5 łyżek miodu -niepełna szklanka cukru pudru ok 3/4 -1 łyżka sody oczyszczonej -1,5 łyżki octu spirytusowego 10% -3 jajka KREM -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -750ml mleka -400g masy kajmakowej -250g masła DODATKOWO -ok 10 orzechów włoskich do dekoracji SPODY Go garnka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzepis na pączki pieczone w piekarniku to świetny pomysł na pyszny drożdżowy mini deser z kremem budyniowym. Pączki budyniowe z piekarnika, a tak naprawdę bułeczki z ciasta na pączki, to doskonała propozycja osób, które unikają dań smażonych. Jak upiec pączki w piekarniku? Przygotowanie ciasta na mini pączki z piekarnika jest dokładnie takie samo, jak do pączków smażonych. Po wyrośnięciu ciasto(...)pieczone nie wymaga już wyrabiania. Wystarczy wyłożyć ciasto na blat i wykroić krążki. Do ciasta na mini pączusie z piekarnika nie musisz dodawać też alkoholu. Pączki pieczone są delikatne, krem lekko waniliowy z maślaną nutą. Pączki pieczone z budyniem to pyszny słodki deser np. na tłusty czwartek, który nie można nazwać dietetycznym, ale z pewnością lekko odchudzoną wersją klasycznych pączków
Kuchnia Na WypasiePyszna i prosta krucha tarta z truskawkami, takie ciasto trzeba zrobić chociaż raz w roku, a w sezonie truskawkowym jest ono obowiązkowe! Tarta na kruchym przepysznym spodzie, z kremem na bazie budyniu i ubitą śmietaną z cukrem kokosowym. Całe ciasto jest mocno "odchudzone" na tartę dodałam zaledwie dwie łyżki cukru, nie jest więc zbyt kaloryczna i nie jest za słodka(...)każdemu z Was! W przepisie na kruchą tartę z truskawkami zostawiam Wam też kilka tipów na to jak ubić śmietanę aby zawsze się Wam udała, i jak zrobić najlepszy krem ever! PRZEPIS NA CIASTO KRUCHE: - 100 g zimnego masła prosto z lodówki - 200 g mąki pszennej typ 480 - szczypta soli - 1 jajko rozmiar M - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżka
SMYKWKUCHNIczarnego kakao) -40g ksylitolu -30g słodu ryżowego (lub miodu) -30g oleju rzepakowego -1 małe jajko -1/4 łyżeczki sody -łyżeczka węgla aktywnego (jeśli masz zwykłe kakao) Krem -700g serka homogenizowanego lub mielonego na sernik -20-30g mąki kokosowej -50-70g ksylitolu Polewa -100g czekolady deserowej -5 łyżek mleka -2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo(...)reszty ciasta wyciąć mniejsze ciasteczka. 7. Ciasteczka piec w 170-180’C ok duże: 10-15 minut (ma być jeszcze miękkie, nieco stwardnieje gdy wystygnie), małe: 5- 10 minut. KREM 1. Serek i ksylitol wymieszać i poczekać go rozpuszczenia kryształków. 2. Do serka wsypać mąkę kokosową, wymieszać i zostawić na 5 minut do napęcznienia mąki. Jeśli krem jest za rzadki
Candy PandasBiszkopt Joconde jest pysznym ciastem o migdałowym aromacie. Sam w sobie jest bardzo smaczny , a w połączeniu z kremem to po prostu niebo w gębie. Dzięki dużej zawartości jajek , masła i mąki migdałowej Joconde ma przyjemnie wilgotną strukturę. Nie obsycha zbyt szybko i idealnie nadaje się do przycinania. Dlaczego biszkopt Joconde? Wszystkie te powyższe cechy sprawiają, że biszkopt Joconde idealnie(...)pasuje do tortów literkowych (number cake, alphabet cake). Torty literkowe to takie gdzie warstwy ciasta przycięte są na różne kształty i przełożone warstwami kremu. Szkopuł polega na tym, że nie każde ciasto nadaje się do tortów tego typu. Musi być odpowiednio wilgotne , aby brzegi ciasta nie przesuszały się, a jednocześnie nie zbyt mokre, aby swobodnie mogło utrzymać nadany
SmartBake.plZastanawiałam się jak będzie smakował torcik z kremem śliwkowym. Śliwki pieczone w piekarniku następnie przetarte przez sitko. Zaskakujący smak. Przyjaciołom bardzo smakował. Spróbujcie koniecznie to jesienne i bardzo nietuzinkowe połączenie. Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki(...)minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy części. Przepis na krem śliwkowy. 500 g śliwek 2/3 szklanki cukru (do smaku - dodajcie więcej lub mniej) 300 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) 2 łyżeczki żelatyny. 1/2 łyżeczki cynamonu
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpory rurki robiłam z kremem budyniowym lub z bitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę pysznie. Polecam upiec je na podwieczorek. Do przygotowania kremu użyłam pysznego soku Witaminka od HORTEX. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 25 dag mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli pół szklanki śmietany(...)Krem z soku: 2 i pół szklanki soku owocowego Witaminka od HORTEX 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki oleju cukier puder do oprószenia rurek Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki do schłodzenia. 2. Metalowe foremki
Izabelawkuchnipyszny i pięknie się prezentujący tort zachwyci Waszych gości. Jagody nie tylko nadają mu smak, ale również sprawiają, że krem jest pięknie fioletowy. Świetnym dopełnieniem tortu jest udekorowanie go startą czekoladą, jagodami i zielonymi liśćmi. Moje liście przygotowałam sama z masy marcepanowej, do której dodałam odrobinę zielonego barwnika w proszku. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru(...)mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na nasączenie: 2 łyżeczki kawy lub kawy zbożowej rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru Na krem: 200 g jagód 100 g białej czekolady 500 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżeczki żelatyny 2 śmietan-fixy Na dekorację
Passions hobbies lifeMillefeuille to deser składajacy się z upieczonego ciasta francuskiego, znaczy „tysiąc płatków” w oryginale przekładamy kremem waniliowym, ja zrobiłam swoją wersję i przełożyłam go kremem czekoladowym wyciskanym przez szprycę cukierniczą, choć jest czasochłonny efekt smakowy jest tego wart. Cudownie wygląda i tak samo smakuje. To wymarzony wypiek dla wielbicieli napoleonek i innych warstwowych kremowych ciast. Spody: 1 arkusz ciasta(...)francuskiego świeżego Krem czekoladowy: 25 dag mascarpone 25 dag śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru 10 dag czekolady deserowej Lukier: 10 dag cukru pudru 1-2 łyżki mleka orzechowy krokant do posypania Wykonanie deseru: Spody: Ciasto francuskie odwinąć z papieru. Nożem pokroić na jednakowej dowolnej wielkości prostokąty. Ułożyć je na płaskiej blaszce wyłożonej papierem
Wanilia i Kardamonjuż ostatni przepis pachnący latem w tym roku 😞 Kolejne następne będą w kolorach jesieni, dlatego właśnie teraz cieszcie oczęta magicznym fioletem! Podobny torcik wykonałyśmy w wersji kakaowej z wiśniowym kremem . Tym razem biszkopt jest jasny a do kremu wykorzystałyśmy mrożone jagody (nawet kilka ostatnich jeżynek się uchowało). Tym, jakże kolorowym akcentem żegnamy letnie wpisy i już niedługo zacznie się szał(...)skrobi z tapioki/kukurydzianej -100g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (resztę zostawić do kremu) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowo-jagodowy -śmietanka kokosowa (stała części z mleka kokosowego) z 400ml puszki -rozmrożone jagody (ilość dowolna) -ksylitol
Candy PandasCzas zakończyć erę pasternaku z minionego sezonu w mojej spiżarni. Świetnym rozwiązaniem na to będzie przygotowanie zupy kremowej z pasternaku i jabłek. Nie jest to klasyczna zupa krem, bowiem dodajemy do niej mleko kokosowe i pastę curry. Ponadto kolendra i kmin rzymski w kremie zapewnią nam wspaniałą podróż kulinarną. Moja propozycja to mieszanka kuchni polskiej, która znana jest z bogactwa(...)wspaniałą kuchnią azjatycką, w której bez curry się nie obędzie. Możecie też spróbować moich frytek z pasternaku. Są wyjątkowo pyszne. Film Składniki – zupa krem z pasternaku i jabłek 500-600 g pasternaku 1 l bulionu pasta curry 150 g mleka kokosowego 3 jabłka szara reneta 1 średni ziemniak cebula kmin rzymski mielony pieprz i sól kolendra olej do smażenia
Kuchennyviral.plstworzyć piękny bukiet (instrukcję znajdziecie też na filmik u na Youtube). Składniki na biszkopt: 4 jajka 12 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany Dodatkowo: 50 g białej czekolada 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe(...)uzyskania jedolitej konsystencji, odstawiamy do ostygnięcia – to także można zrobić poprzedniego dnia, ganache – czyli mix kremówki i czekolady musi być zupełnie zimny zanim dodamy go do kremu. Do pasty kokosowej dodajemy ok. 100 ml wody lub mleka, podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do ostudzenia. Do misy miksera wrzucamy mascarpone, zimny ganache
CiastkozercyWitajcie :) Przy niedzieli zapraszam na pyszne i proste ciasto z kremem kawowym, malinowo - śmietankowym biszkoptami i bezami MAMUT. SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 1 szklanka mąki tortowej 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka ciepłej wody SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY : 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego Dr. Oetkera 250 ml mleka 1 łyżka(...)kawy rozpuszczalnej SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 600 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 galaretki malinowe 500 ml przegotowanej wody SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY: 250 ml mleka 1 opakowanie kremu czekoladowego Dr. Oetkera 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki przegotowanej wody 1łyzeczka kawy rorpuszczalnej 1 łyżeczka cukru bezy do dekoracji Mamut
Sama słodycz i szczypta chili