jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie
https:KKuchniaMniamdodajemy do gotującego się bulionu przesmażony czosnek z olejem, oraz 1/3 nieprzesmażonego czosnku. Po paru minutach ściągamy z kuchenki - doprawiamy solą, odrobina cukru i pieprzem. 4/ Miksujemy blenderem na krem, dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy w bulionówce. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnazamrażalniku grzyby to myślę, że to jest dobra pora, by po pierwsze wyczyścić zamrażalnik, a po drugie i najważniejsze przypomnieć sobie smaki jesieni i spałaszować talerz pysznej zupy grzybowej, kremu. Takiej jak ta. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzdjąć z ognia. Mieszać, aż się całkiem rozpuści. Polewą polać po wystudzonej babce. Można ozdobić dekoracjami cukrowymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Dla dzieci Tagged: czekolada , kajmak , polewa
https:KKuchniaMniamczerwoną cebulę i pozbawioną pestek papryczkę chili, a następnie zalać bulionem, dodać pozostałe przyprawy i gotować jeszcze około 15 minut. Wyjąć liść laurowy, a zupę zmiksować na gęsty krem. Udekorować gęstym jogurtem lub labnehem i kilkoma listkami ulubionych ziół
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPośród wszystkich żurków, barszczyków wielkanocnych i zup chrzanowych tym razem na moim stole wielkanocnym znalazła się kulejba chrzanowa. To pyszna zupa na bazie kremu z ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Starty chrzan dodaje tutaj smaku ale ostrości niekoniecznie. Zapraszam zatem na pyszną zupę, teraz też do wykorzystania. Kulejba chrzanowa - wielkanocna zupa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemazurek jest pyszny, w zdrowszej wersji i jest łatwy i szybki w wykonaniu. Jak jeszcze nie macie dość smakowitości świątecznych to polecam i ten wypiek. Mazurek owsiany z kremem straciatella z kaszy manny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekakaowo- kawowy to inny pomysł na ciasto kakaowo-kawowe . Ciasto przygotowywane jest na dużej blasze. Kiedy przetniemy je na pół i ułożymy jedną część na drugiej zaraz po nałożeniu kremu z bitej śmietany, uzyskamy sześć warstw. Jest wtedy wysokie i zajmuje mało miejsca, co jest wygodne przy najczęściej przepełnionej lodówce przed świętami. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnesmaku np. rzepakowy, z pestek winogron…) - 2 szklanki mąki krupczatki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z 1 cytryny - 2 łyżki soku z cytryny - esencja cytrynowa Składniki na krem: - 300ml schłodzonejśmietanki kremówki (min. 30% dałam double carem) - 250g serka mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy
mojewypiekiinietylkoZarówno bożonarodzeniowych jak i wielkanocnych. Wielkanoc to święta kojarzące się z wiosną, słońcem i lekkością. Postanowiłam więc, aby barszcz był również w takiej lżejszej smakowo formie. Jest to gęsty krem zmiksowany z jabłkiem, który dodaje własnie tej wiosennej lekkości. Jeśli nie lubicie zup gotowych bez mięsa, to zamiast wody dodajcie rosół lub mięsny bulion. Składniki: ok. 1 kg buraczków
Codzienna kuchnia niecodziennaZupy to najlepszy sposób aby rozgrzać nasz organizm. Zupy są pożywne i treściwe, kremy tym bardziej. W zależności od tego jakie warzywa lubimy najbardziej takie włóżmy do zupy by cieszyć się potem pysznym daniem. Zachęcam do gotowania zup. Zupa pietruszkowa z soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5 ząbków czosnku 1/2 cytryny albo limonki 1 litr wody 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1 szczypta pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy
Wino Francja KuchniaSkładniki na 2 torciki: ulubiony dżem, np. brzoskwiniowy powidła śliwkowe 250 g twarogu półtłustego (1 kostka) 1 szklanka delikatnego musu jabłkowo-gruszkowego łyżka płatków owsianych 2 mandarynki opcjonalnie dobry krem czekoladowo-orzechowy, np. nutella Ciasto naleśnikowe (na 12-13 mniejszych naleśników) 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli Przygotowanie
Anioszek w kuchniKrem z dyni Na 3-4 porcje: 1 średnia dynia (o średnicy ok 30 cm) 1 marchew 1 pietruszka 3 łodygi selera naciowego 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz papryka Warzywa myjemy i osuszamy. Dynię rozkrawamy, obieramy i oczyszczamy z pestek,kroimy
peggiwkuchniSkładniki: Opakowanie świeżego szpinaku baby (waga 200 g); 3/4 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 2 szklanki bulionu (u mnie wrzątek + 1/2 łyżki vegety); 3 ząbki czosnku
Gospodyni Miejska