formie, której się piekło zabezpieczając brzegi przed wypłynięciem galaretki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciasto miodowe zmięknie. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dżemy , galaretka , miód , twaróg
https:KKuchniaMniampory próbowałam dwóch wersji masła orzechowego - klasycznej i z dodatkiem karobu. Teraz uznałam, że skoro grudzień i czas przedświąteczny to musi być i odpowiedni orzechowy krem ;) Posłodziłam go stewią, dodałam jedynie odrobinę soli i doprawiłam korzenną przyprawą do piernika (ważne, by miała w sobie same przyprawy, bo niestety w sklepach przeważają takie z dodatkiem mąki i cukru). Piernikowe masło orzechowe
FitKotdomowym maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli krem z migdałów. Niestety pracuje się z nim gorzej, bo migdały miałam dość suche i powinnam je wcześniej namoczyć i może okazałyby się lepsze do blendowania. Skład idealny, posłodziłam jedynie stewią i dodałam olej kokosowy, głównie w celu nadania bardziej kremowej konsystencji :) Domowe masło migdałowe słodzone stewią 200 g migdałów
FitKotdyniowa owsianka z figami (takze w środku) i wegańskim kremem czekoladowo-"mlecznym"~ Ufff jakoś przetrwałam ten tydzień próbnych egzaminów...łatwo nie było! Jeszcze tylko jeden w poniedziałek i na grudzień koniec. Potem czekają mnie jeszcze 3 egzaminy w styczniu - niestety już nie próbne, a właściwe. No i matury w maju...Te próbne nie poszły mi zadowalająco...Nie mam jeszcze wyników
breakfast of dreamsMUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdopiero na drugi dzień, wtedy idealnie zmięknie i dobrze będzie się go kroić. Ciasto trzymamy w lodówce. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Każda to 300 kcal Pyszne ciasto z kremem Ciasto Marlenka Poranne promienie słoneczne Ciasto wielowarstwowe Ciasto Marlenka Smacznego!!! Źródło wpisu: blog Smaki-Katriny . Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
RelaxtimeMała przekąska na słodko🙂 Składniki ciasto: woda 1 szt masło 100 g mąka pszenna 1 szkl jajka 4 szt sól 1 szczypta krem: masło 3/4 kostki budyń waniliowy 1 op … Czytaj dalej Mini-ptysie
czarrna od kuchniWczoraj nie miałam za bardzo pomysłu na ciasto, więc stwierdziłam, że wrócę do sprawdzonego biszkoptu kokosowego i wymyślę jakiś krem, bo ciasto na niedzielę do kawy zawsze się przydaje ;) Jednak po otwarciu szafki z mąkami przypomniałam sobie o mące kasztanowej, z którą powstały niedawno ciasteczka i połączyłam ją w przepisie z mąką kokosową. Stąd też kolejny pomysł na bezglutenowy spód
FitKotdelicje od plonów zebranych z naszych pól. Uważam, iż to już najwyższy czas, by pozbyć się kompleksów i miast chwalić zupy z karczocha, czy z francuskiej cebuli zając się kremem z naszych swojskich buraków. Tym bardziej że jesień w pełni, a z taką zupą z pewnością lepiej zniesiemy jej chłody i słoty. składniki dla czterech osób
Miód i pieprzTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min -PORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia
Gotuję Testujępodpowiada życie. Znajdzie też potrawy przetestowane przez innych, którzy doskonale znają się na kuchniach regionalnych i na zdrowym jedzeniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną, wyjątkowo zdrową zupę krem z pomidorów, której składniki zostały tak dobrane, żeby łącząc się ze sobą nie stanowiły tylko produktów, ale żeby dały to co najcenniejsze... zdrowie. Składniki: 600 g dojrzałych pomidorów (obranych
Kuchnia u Krysipolskie „pierwsze danie” często stanowi dla mnie cały obiad. Najbardziej lubię te zupy gdzie można wszystko wrzucić do garnka a potem zblendować. Gęste, zawiesiste i bezmięsne zupy kremy i moje serce bije szybciej! Do przygotowania 6 porcji zupy potrzebujemy: – 1 szklankę czerwonej soczewicy – czosnek (wg uznania 1 ząbek lub więcej) – 1 cebulę – domowy koncentrat
Szybko Tanio SmacznieSoczewicę wypłukać na sicie w dużej ilości wody. Papryki umyć, obrać pozbawiając gniazd nasiennych. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować ok 20-30 minut. Zmiksować na gęsty krem. Przyprawić do smaku
Szybko Tanio Smaczniełodyżek. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu, a po ugotowaniu miksować na gęsty krem. Podawać gorące np. w towarzystwie bagietki lub jogurtu
Szybko Tanio Smaczniemasło, wrzucamy szalotkę, czosnek i podsmażamy chwilę. Dodajemy dynię, mieszamy i podsmażamy. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 15-20 minut. Kiedy dynia będzie miękka blendujemy zupę na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe, kurczaka pokrojonego w małą kostkę, groszek zielony i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Gotujemy przez kolejne 15 minut. Zupę podajemy z makaronem ryżowym. * waga po obraniu Notes
Wędrówki po kuchni