krem - 19817 przepisów (strona:670/1322)

Zupa krem z dyni 155

Początek października, czyli jesień w pełni. Póki co aura jest łaskawa, jednak jesienią zawsze przydadzą się przepisy na wyborne, rozgrzewające zupy. Dzisiaj proponuję zupę typowo jesienną - krem z dyni z dodatkiem czosnku, imbiru, gałki muszkatołowej i tymianku. Sycący, rozgrzewający i nade wszystko pyszny.  Do przygotowania zupy użyłem: 2 dyń hokkaido, 2 średnich cebul, 1 dużej marchewki, pęczka natki pietruszki

Wyprawy kulinarne
Śmietankowy krem batatowo-pieczarkowy z chipsami z jarmużu 194

blogu znajdziecie dużo zup kremów, ale ta jest zupełnie inna- delikatna i kremowa w smaku z nutką pikantnego chilli oraz chrupiącymi chipsami przygotowanymi z jarmużu. Fajnie komponuje się również podawana z "pasztecikami z ciasta francuskiego" nadzianego również zielonym jarmużem. Danie zdecydowanie polecam tym, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni, ponieważ przygotowanie łącznie z gotowaniem zajmuje około 30 minut. Spróbujcie

ChilliJemy
Zupa krem z brokułów 111

Najlepszy przepis na krem z brokułów :) DOSŁOWNIE!!!! Składniki: 400-500 g świeżego brokuła 100 g serka topionego śmietankowego 4-5 ziemniaków 1 marchew 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła + odrobina oliwy z oliwek lub oleju sól pieprz cukier słodka papryka ostra papryka lub pieprz cayenne Przygotowanie: Na dno garnka wlewamy odrobinę oleju, dodajemy masło i podsmażamy posiekaną cebulę

Malinowo w kuchni
Zupa krem z kukurydzy 205

kuchni! Soczyście żółta zupa kukurydziana zaspokoi nie tylko apetyt, ale też zachwyci zmysły i rozgrzeje w zimny dzień :) Przepis jest banalnie prosty, więc warto, a nawet trzeba wypróbować! Zupa krem z kukurydzy Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 3 kolby kukurydzy (lub ok.2 puszki konserwowej) 4 małe ziemniaki 1 duża cebula kawałek korzenia imbiru (ok. 2x2 cm) 2 łyżki oliwy

Bananowe Pole
zupa krem z pomidorów 130

tłuszczem. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy, aż cebula będzie szklista. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy kilka minut. Wlewamy wodę, gotujemy przez ok. 10 min. Następnie doprawiamy, miksujemy na krem. Podajemy z listkami bazylii, śmietaną lub ugotowanym makaronem, lub grzankami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z kukurydzy (konserwowej) 114

Cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie masła/oleju. Bulion połączyć z kukurydzą (z zalewą) i całość podgotować 10-15 minut. Dodać cebulę. Następnie wszystko razem dokładnie zblendować na gładki krem. (Można też dodatkowo przetrzeć przez sito.) (Gdy zupa jest za gęsta - należy dolać mleka, wywaru lub po prostu wody.) Zupę ponownie zagotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek

Di gotuje
Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym 166

jest rewelacyjna, treściwa i aromatyczna, z serii kremowej. Użyłam do niej wywaru z gotowania ośmiornicy ale równie dobrze nada się wywar z warzyw czy tylko woda. Polecam gorąco, popróbujcie. Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto serowo - brzoskwiniowe Bogini Wenus 164

Nareszcie weekend! A co za tym idzie, czas na niedzielne ciasto. Dziś proponuję coś odrobinę bardziej pracochłonnego. Lekki biszkopt, krem serowo-śmietanowy oraz słodka warstwa z dżemu i kokosowej posypki. Smacznie, słodko, w sam raz do niedzielnej kawki :) foremka 25x36cm   Biszkopt:    7 jajek,  270g mąki pszennej tortowej,  szklanka cukru,  2 łyżki mleka

Z miłości do słodkości
Zupa kukurydziana 111

litra wody z dodatkiem oleju kokosowego. Po ok. 10 minutach dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Zmniejszamy temperaturę i gotujemy ok. 20 minut. Całość blendujemy na gładki krem. Smacznego

Kucharzyca
Zemsta Teściowej 791

masła lub margaryny, zimnej 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe 400 g wydrylowanych wiśni 800 ml gorącej wody Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 szklanki płatków migdałowych. Ponieważ

Świat Ciasta
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem w trzech smakach 130

ciepłe) 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli  1 łyżka ekstraktu waniliowego 5ml 50 g cukru Ponadto :  ulubiona konfitura ( u mnie z dzikiej róży ) masa kajmakowa  krem czekoladowo- orzechowy typu nutella  Wykonanie:  1. Mąkę przesiać z cukrem, oraz solą na stolnicę jeśli używacie drożdży suchych dodajcie je bezpośrednio do mąki jeśli używanie świeżych musicie uprzednio

vaniliowoczekoladowa
Zupa krem z cukinii 173

Spytaj siebie, co jest naprawdę ważne,  i miej mądrość i odwagę, by budować wokół TEGO swoje życie" [znalezione przypadkiem] Zupa-krem z cukinii www.kuchniasmakow.blogspot.com 2-3 cukinie - obrać i pokroić w kostkę 5-6 ziemniaków - obrać i pokroić w kostkę 2 cebule - obrać i drobno pokroić 1 kostka rosołowa woda sól, pieprz, koperek lub bazylia vegeta masło 1. Cukinie

Kuchnia smaków
Krem z cukinii 160

przykryciem dodając po ok 5 minutach serek topiony podzielony na mniejsze cząstki. Ponownie dusimy do całkowitego rozpuszczenia serka. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy na gładki krem.  Na talerzu ozdabiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek, jadalnym mchem oraz pieczoną ciecierzycą.  * najedź kursorem na wyraz i kliknij, by przejść do przepisu

Kuchnia w czekoladzie
Wegańskie lody orzechowe 172

związku z koniecznością bezmleczności  w moim życiu proponuje dzisiaj lody bez dodatku mleka i jajek. Smakują jak prawdziwe na kremie angielskim ;-) 400 ml śmietanki sojowej   1/3 szklanki masła orzechowego (u samorobne mnie z orzechów laskowych) 1/4 cukru brązowego Wszystko wymieszać i podgrzać. Gdy się zagotuje, mieszać aż do uzyskania bardziej gęstej konsystencji. Ostudzić. Ja robiłam lody maszyną. Wówczas

Humanistka w kuchni
Gazpacho z pieczoną papryką 172

oddzieliły się od kramu). Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodając do pomidorów wraz papryką oraz obraną cebulą, oliwą i cytryną. Wszystkie składniki miksujemy i doprawiamy do smaku. Jeżeli krem jest zbyt gęsty możemy dodać odrobinę wody. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę lub delikatnie podgrzewamy. Podajemy z grzankami lub ulubionymi dodatkami. Ja najbardziej lubię wersję z mozzarella i bazylią

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania