krem - 19817 przepisów (strona:602/1322)

Liebster Blog Award razy cztery 152

czym wolisz przegryzać zupę? Miseczka, zdecydowanie. Muszę w końcu kupić jakiś ładny, nowy komplet, bo stary zaczyna mnie powoli nudzić. 3. A skoro o zupie mowa... Klarowna czy krem? Z jakich warzyw najchętniej? Krem, zdecydowanie. Z dyni lub marchewki pojawiają się u mnie najczęściej, ale lubię też eksperymentować z nowymi smakami i połączeniami. 4. Przyznaj się do swojego kulinarnego grzechu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto porzeczkowiec 445

masę w Thermomixe) 40 g cukru pudru 200 g miękkiego masła wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy na gładką masę składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Serek rozmiksujemy w osobnym naczyniu, następnie doda jemy śmietankę(...)nalewki porzeczkowej wymieszanej z 25 ml wody wykonanie cista: Pierwszy blat ponczujemy nalewką, rozsmarowujemy 1/2 dżemu porzeczkowego, wykładamy całą masę serową, przykrywamy drugim blatem, ponczujemy, rozsmarowujemy pozostały dżem, wykładamy krem śmietanowy, wierzch posypujemy czekoladą. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Rafaello na krakersach 672

zagotować, wlać masę i ugotować budyń. Ostudzić. Ucieramy masło na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu. Pod koniec dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy

magiczna kuchnia Kasi
Mleczne korpusy do babeczek 140

Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek  W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego  smaku babeczkom Składniki - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - 250 g masła - 1 szklanka mleka w proszku - 2 żółtka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania 1. - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  ,mlekiem w proszku  Dodać zimne masło Wszystko(...)godziny   Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie  rozwałkować wycinać kółka  wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec  190 stopni ok 10 minut babeczki  nadziewać dowolnym kremem

W królestwie smaków Beaty
Sernik na wafelkach z malinami i galaretką 1010

Wspaniały sernik o ciekawym smaku i chrupiącym spodzie Składniki - 150 g masła - 3 łyżki kremu toffi (miałam z Deluxe )ok 100 g - 3 łyżki słonecznika w karmelu - 1 opakowanie wafelków familijne 180 g - 1 kg sera w wiaderku - 1 galaretka pomarańczowa - 2 łyżki żelatyny - 2 galaretki amarantowe - 1,5 szklanki malin - 1 szklanka cukru  Sposób przygotowania 1. - Masło rozpuścić(...)kremem toffi w rondlu dodać słonecznik  - Wszystko wymieszać z pokruszonymi wafelkami  - Masą wyłożyć dno tortownicy zostawić do ostygnięcia  - Tortownica 26 cm 2. - Galaretkę pomarańczową i żelatynę rozpuścić w 2/3  szklanki wody  - Galaretki amarantowe rozpuścić w 600 ml wody 3. - Do sera dodać cukier miksować aż się rozpuści  - Dodać zimną galaretę rozpuszczoną z żelatyną

W królestwie smaków Beaty
Poniedziałki 184

mogę z czystym sumieniem polecić (absolutnie to nie jest wpis sponsorowany- za mała jestem do cery mieszanej serię Bielendy skin clinic profesional/zieloną na olejek do demakijażu, serum i krem (z każdego to moje drugie opakowanie) a zamiast toniku używam wody różanej tez z Bielendy i robi cuda z twarzą. Serum i krem są świetne, jeżeli zdarzają się wam niespodzianki

greenscarf
Ciasto milky way 762

resztą cukru oraz cukrem waniliowym i odstawić do wystudzenia. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę. Ucierając dodawać na przemian ostudzone mleko i mleko w proszku. Ucierać aż powstanie gładki krem. Gotowy, ostudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Przełożyć je kremem. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy

na moim stole...
Ciastka francuskie z budyniem i malinami 194

ostudzić. Do masła dodać 1 łyżkę cukru pudru i za pomocą miksera połączyć składniki ze sobą. Dodawać po 1 łyżce budyniu. Masę cały czas miksować, aż uzyskamy dosyć gładki krem. Na każde ciasteczko nałożyć krem budyniowy. Całość posypać cukrem pudrem i przyozdobić serduszkami z ciasta francuskiego oraz malinami.  Pomysł na przepis ze strony słodkastrona

Ugotować
Rurki z bitą śmietaną 125

strony do szerszej. Na koniec rurki obtaczamy w cukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem   do pieczenia w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10-15 minut, do zrumienienia. Krem: 250 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę z serkiem umieścić w misce. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nadziewać wystudzone

kulinarnyswiatdomi
Krem jagodowy 371

Lato to czas świeżych i pysznych owoców, dlatego też staram się je wykorzystywać na różne sposoby. Dzisiaj proponuje Wam delikatny i rozpływający się w ustach krem jagodowy. Schłodzony jest idealny na upalne dni. Składniki: 180 ml kremówki 30% 120 g jagód 4 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej Ale-raj 1/5 szkl ciepłej wody(...)ciepłej wodzie. Odłożyć do ochłodzenia i lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami zimne i tężejące jagody i miksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Krem rozlać do kieliszków i włożyć  do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem na wierzch nakładamy świeże jagody i robimy kleks z bitej śmietany. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić

Ala piecze i gotuje
Marlenka 2596

Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła 82% 1 puszka masy kajmakowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (na 0.5 l mleka) 0,5 l mleka 3 łyżki cukru Przygotowanie   Ciasto Do sporego(...)stopni do uzyskania przez nie koloru złotawo-brązowego 6. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Mikstura będzie miała kolor jasno-żółty.  Krem budyniowo-krówkowy Ugotuj budyń z mleka, cukru i budyniu (według instrukcji na opakowaniu). Odstaw, by ochłodził się do temperatury pokojowej.   Utrzyj masło z masą kajmakową. Zwolnij obroty miksera i do utartej masy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 167

orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 12-14 łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek      Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną(...)wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku).      Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy

Rozpustne gotowanie
Rumuński sernik. 174

razem z miską chowam do lodówki. Gdy galaretka już zaczyna tężeć ubijamy śmietanę, aż będzie sztywna. Następnie cienką strużką, pomalutku, ciągle ubijając wlewamy galaretkę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, częścią kremu dekorujemy boki i pozostawiony rant sernika, resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch ciasta. Chłodzimy jeszcze kilka godzin, choć najlepszy jest następnego dnia. Polecam

Rozpustne gotowanie
Tort grylażowy. 160

tort piekłam już kilka razy, za każdym zmieniając rodzaj kremu i z tym czekoladowym najbardziej nam przypadł do gustu. Tort jest chrupiący, intensywnie orzechowy, a dzięki dodatkowi kwaśnych porzeczek i wiśni nie za słodki. Polecam! Składniki na tort grylażowy Masę do przełożenia blatów należy przygotować dzień przed składaniem tortu. MASA CZEKOLADOWA: 500 ml śmietany 30% 340 g czekolady (najlepiej(...)stopni C i pieczemy kolejne 40 minut. Studzimy.      Masę czekoladową wyjmujemy z lodówki i ubijamy, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.      Blaty przekładamy kremem, dekorujemy owocami i np. łabędziami z bezy . Gotowe

Rozpustne gotowanie
Jesienny jabłecznik. 112

czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę (jeśli używamy gotowego przecieru to zagotowujemy mus, wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę) dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto, studzimy.      Krem. Odlewamy niepełną szklankę mleka do miseczki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy(...)zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na zimną masę jabłkową.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, chłodzimy w lodówce (co najmniej 2 godziny). Gotowe

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania