krem - 19817 przepisów (strona:602/1322)

Mleczne korpusy do babeczek 144

Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek  W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego  smaku babeczkom Składniki - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - 250 g masła - 1 szklanka mleka w proszku - 2 żółtka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania 1. - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  ,mlekiem w proszku  Dodać zimne masło Wszystko(...)godziny   Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie  rozwałkować wycinać kółka  wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec  190 stopni ok 10 minut babeczki  nadziewać dowolnym kremem

W królestwie smaków Beaty
Sernik na wafelkach z malinami i galaretką 1014

Wspaniały sernik o ciekawym smaku i chrupiącym spodzie Składniki - 150 g masła - 3 łyżki kremu toffi (miałam z Deluxe )ok 100 g - 3 łyżki słonecznika w karmelu - 1 opakowanie wafelków familijne 180 g - 1 kg sera w wiaderku - 1 galaretka pomarańczowa - 2 łyżki żelatyny - 2 galaretki amarantowe - 1,5 szklanki malin - 1 szklanka cukru  Sposób przygotowania 1. - Masło rozpuścić(...)kremem toffi w rondlu dodać słonecznik  - Wszystko wymieszać z pokruszonymi wafelkami  - Masą wyłożyć dno tortownicy zostawić do ostygnięcia  - Tortownica 26 cm 2. - Galaretkę pomarańczową i żelatynę rozpuścić w 2/3  szklanki wody  - Galaretki amarantowe rozpuścić w 600 ml wody 3. - Do sera dodać cukier miksować aż się rozpuści  - Dodać zimną galaretę rozpuszczoną z żelatyną

W królestwie smaków Beaty
Poniedziałki 192

mogę z czystym sumieniem polecić (absolutnie to nie jest wpis sponsorowany- za mała jestem do cery mieszanej serię Bielendy skin clinic profesional/zieloną na olejek do demakijażu, serum i krem (z każdego to moje drugie opakowanie) a zamiast toniku używam wody różanej tez z Bielendy i robi cuda z twarzą. Serum i krem są świetne, jeżeli zdarzają się wam niespodzianki

greenscarf
Ciasto milky way 767

resztą cukru oraz cukrem waniliowym i odstawić do wystudzenia. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę. Ucierając dodawać na przemian ostudzone mleko i mleko w proszku. Ucierać aż powstanie gładki krem. Gotowy, ostudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Przełożyć je kremem. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy

na moim stole...
Ciastka francuskie z budyniem i malinami 198

ostudzić. Do masła dodać 1 łyżkę cukru pudru i za pomocą miksera połączyć składniki ze sobą. Dodawać po 1 łyżce budyniu. Masę cały czas miksować, aż uzyskamy dosyć gładki krem. Na każde ciasteczko nałożyć krem budyniowy. Całość posypać cukrem pudrem i przyozdobić serduszkami z ciasta francuskiego oraz malinami.  Pomysł na przepis ze strony słodkastrona

Ugotować
Rurki z bitą śmietaną 128

strony do szerszej. Na koniec rurki obtaczamy w cukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem   do pieczenia w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10-15 minut, do zrumienienia. Krem: 250 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę z serkiem umieścić w misce. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nadziewać wystudzone

kulinarnyswiatdomi
Krem jagodowy 374

Lato to czas świeżych i pysznych owoców, dlatego też staram się je wykorzystywać na różne sposoby. Dzisiaj proponuje Wam delikatny i rozpływający się w ustach krem jagodowy. Schłodzony jest idealny na upalne dni. Składniki: 180 ml kremówki 30% 120 g jagód 4 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej Ale-raj 1/5 szkl ciepłej wody(...)ciepłej wodzie. Odłożyć do ochłodzenia i lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami zimne i tężejące jagody i miksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Krem rozlać do kieliszków i włożyć  do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem na wierzch nakładamy świeże jagody i robimy kleks z bitej śmietany. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić

Ala piecze i gotuje
Marlenka 2599

Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła 82% 1 puszka masy kajmakowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (na 0.5 l mleka) 0,5 l mleka 3 łyżki cukru Przygotowanie   Ciasto Do sporego(...)stopni do uzyskania przez nie koloru złotawo-brązowego 6. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Mikstura będzie miała kolor jasno-żółty.  Krem budyniowo-krówkowy Ugotuj budyń z mleka, cukru i budyniu (według instrukcji na opakowaniu). Odstaw, by ochłodził się do temperatury pokojowej.   Utrzyj masło z masą kajmakową. Zwolnij obroty miksera i do utartej masy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 171

orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 12-14 łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek      Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną(...)wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku).      Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy

Rozpustne gotowanie
Rumuński sernik. 178

razem z miską chowam do lodówki. Gdy galaretka już zaczyna tężeć ubijamy śmietanę, aż będzie sztywna. Następnie cienką strużką, pomalutku, ciągle ubijając wlewamy galaretkę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, częścią kremu dekorujemy boki i pozostawiony rant sernika, resztę kremu przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch ciasta. Chłodzimy jeszcze kilka godzin, choć najlepszy jest następnego dnia. Polecam

Rozpustne gotowanie
Tort grylażowy. 165

tort piekłam już kilka razy, za każdym zmieniając rodzaj kremu i z tym czekoladowym najbardziej nam przypadł do gustu. Tort jest chrupiący, intensywnie orzechowy, a dzięki dodatkowi kwaśnych porzeczek i wiśni nie za słodki. Polecam! Składniki na tort grylażowy Masę do przełożenia blatów należy przygotować dzień przed składaniem tortu. MASA CZEKOLADOWA: 500 ml śmietany 30% 340 g czekolady (najlepiej(...)stopni C i pieczemy kolejne 40 minut. Studzimy.      Masę czekoladową wyjmujemy z lodówki i ubijamy, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.      Blaty przekładamy kremem, dekorujemy owocami i np. łabędziami z bezy . Gotowe

Rozpustne gotowanie
Jesienny jabłecznik. 114

czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę (jeśli używamy gotowego przecieru to zagotowujemy mus, wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę) dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto, studzimy.      Krem. Odlewamy niepełną szklankę mleka do miseczki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy(...)zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na zimną masę jabłkową.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, chłodzimy w lodówce (co najmniej 2 godziny). Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort podwójnie czekoladowy. 168

stopni C piekarniku około 40-50 minut. Przed końcem pieczenia przykrywamy folią aluminiową, żeby się ciasto nie przypaliło. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Studzimy w formie. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 1 łyżeczka żelatyny + 3-4 łyżki zimnej wody 100 g białej czekolady 300 ml zimnej śmietany kremówki (30-36%) ewentualnie cukier puder      Żelatynę zalewamy wodą(...)miksujemy. Następnie spód ciasta nasączamy połową kakao, wykładamy 2/3 musu z gorzkiej czekolady i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy resztą kakao.Na nasączonym cieście smarujemy krem z białej czekolady, wyrównujemy wierzch i przekładamy do lodówki. LŚNIĄCA POLEWA CZEKOLADOWA: 4 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml wody 50 g gorzkiego kakao 120 g słodkiej śmietanki

Rozpustne gotowanie
Dyniowy zawrot glowy - Dynia na Ostro 132

wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas. Następnie całą zawartość naszego garnka wrzucamy do blendera i  miksujemy na jednolitą  masę. Dodajemy soli, pieprzu dla smaku i .. mamy gotowy krem z dyni. Rozlewamy nasz krem do głębokich talerzy. Gęstą śmietanę lub jogurt nakładamy łyżką do każdego z talerzy - osobno, tak aby ożywić nudny kolor dyni, posypujemy świeżą pietruszką. Razem

dlaSmaQ
ZUPA POMIDOROWA Z PIECZONYCH POMIDORÓW 198

przygotowałam ją z pieczonych pomidorów z dodatkiem czosnku i cebuli (również pieczonych) oraz świeżej bazylii i odrobiny słodkiej śmietanki.  Prosta do zrobienia zupa, którą możecie podać jako lekki krem z bagietką lub, jeśli wolicie, ugotować do niej makaron (polecam pełnoziarnisty) lub ryż. Zupa wspaniale smakuje w sezonie, kiedy pomidory są soczyste i bardzo dojrzałe. Świetnie nadadzą się tu pomidory(...)wyciśnij z łusek i również wrzuć do zupy.  Dosyp listki bazylii, dodaj sól, pieprz do smaku, mieloną paprykę, masło, cukier i słodką śmietankę, i zmiksuj całość na gładki krem.  Podawaj zupę z bagietka, ryżem lub makaronem. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania