Zupa - krem z zielonego groszku ze smażonym topinamburem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi.

Zupa - krem z zielonego groszku ze smażonym topinamburem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi.

Zupa - krem z zielonego groszku ze smażonym topinamburem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi.

Kolejne eksperymenty z topinamburem czas zacząć. Niedawno było puree z topinamburu, dziś idę dalej i robię zupę - krem z zielonym groszkiem i smażonym na maśle topinamburem. Będzie to totalna wariacja, nigdy nie robiłem ani zupy z groszku, a tym bardziej z dodatkiem tej cudownej bulwy. Czego używam? -1,5 litra bulionu jak na rosół -puszka groszku zielonego -150 gram pokrojonego w kostkę topinamburu -łyżka masła -rozmaryn -ser pleśniowy -ząbek czosnku -garść orzechów włoskich Topinambur podsmażamy do miękkości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.