Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne: - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami, Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz Łapanowski
Plate of Joydelikatnie wymieszać z masą jajeczną. Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 30-40 minut. (do suchego patyczka) Krem 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 250 g masła W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Pozostałą część mleka zagotować wraz(...)szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy
O kuchni z uczuciemczekolady. Wcale nie trzeba go kupować, można zrobić samemu – świetny smak, a do tego frajda z produkcji ;) Bardzo prosty i szybki. Świetny jako dodatek do deserów, a także kremów do ciast. Natomiast w jesienne i zimowe wieczory można naprawdę fajnie rozgrzać. Składniki: – 250 ml mleka – 200 g białej czekolady – 1 szklanka cukru(...)czasie do zagotowania). Wystudzić. Do wystudzonej mikstury dodawać porcjami alkohol i energicznie cały czas mieszać. Rozlać do butelek. Podobne przepisy Lemoniada truskawkowa Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Tarta z czekoladowym musem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do KuchniZupa jest bardzo łatwa do przygotowania i bardzo smaczna . Podałam zupę krem, na przepięknym zestawie Miranda od Porcelana Bogucice Zupa brokułowa krem Składniki: brokuł - 1 szt cebula - 0,5 szt czosnek - 1 ząbek bulion warzywny - 1,5 l ziemniaki - 3 szt tłuszcz do smażenia sól i pieprz śmietana do zabielenia migdały do dekoracji Sposób przygotowania : Brokuły
Kuchnia Danusiszczególnie tych w postaci kremu, zaczęłam się przekonywać jakiś czas temu. Po części, za sprawą restauracji "Manekin", która serwuje tak pyszne zupy, że za każdym razem, gdy tam jestem, muszę jakiejś spróbować. W internecie natknęłam się na krem z zielonego groszku, który intensywnością swojego koloru tak mocno mnie zachęcił, że musiałam go spróbować. Przepis mega prosty i choć może
Mój Smak na Życiestopni, grzałki góra-dół z termoobiegiem przez 3 godziny. Niestety trwa to długo, ale musimy porządnie wysuszyć naszą bezę. Po upieczeniu i wystudzeniu przekładamy jeden blat na paterę. Nakładamy krem, czyli lemon curd wymieszany z jogurtem. Nakładamy na wierzch drugą bezę, smarujemy niewielką ilością kremu i ścieramy na nią skórkę z limonki. Schładzamy i przechowujemy w lodówce. Jak długo
Marder&Marder Manufacturecukru z prawdziwą wanilią pół łyżeczki soli 2 łyżki rumu 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych olej, do smażenia konfitura lub krem budyniowy, do nadziewania Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn*). Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie(...)strony. Temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją od zewnątrz, a w środku będą surowe. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. Nadziewać konfiturą lub kremem, jeśli nie zrobiliście tego wcześniej. Gotowe pączki polukrować bądź posypać cukrem pudrem
Motylkowa KuchniaMama i Siostra. Mimo, że Ja nieprzepadam za dynią, to zjadłam dwa kawałki tego tortu i musze powiedzieć, że bardzo mi smakował. Ciasto dyniowe połączone ze śmietankowym kremem i polane kajmakiem jest pyyyyszne! I prawie w ogóle nie czuć dyni. Polecam ten tort każdemu, warto próbować nowych smaków, połączeń bo zawsze coś dobrego i ciekawego może z tego(...)Składniki: Ciasto: 5 szkl. mąki pszennej, 4 łyżeczki sody 4 łyżeczki cynamonu 7 jajek 1 szkl. cukru 1,5 szkl. oleju 5 szkl. dyni starej na małych oczkach krem: 1l. śmietanki kremówki (30%) 2 op. żelatyny-fix deserowej polewa: 1 puszka masy krówkowej Przygotowanie: Najpierw wymieszałyśmy jajka z z cukrem, następnie dodałyśmy wszystkie składniki i wymieszałyśmy ze sobą. Duuużą
Motylkowa Kuchniatego brakować i Was czytelników również! Ale kiedyś trzeba się na chwilę pożegnać, by później móc wrócić z większą amunicją! :) Dzisiaj przepis na prosty i rewelacyjny w smaku krem z batatów. Osobiście zakochałam się w nim od pierwszego razu kiedy go przyrządziłam. Jest nietypowy, słodki jak marchewka z posmakiem typowego ziemniaka, przeplatany ostrością chilli. Kolor również przypomina marchewkę, co nadaje(...)jakiś czas mieszając przez ok. 10 minut. Zalewamy gorącym bulionem, doprawiamy i gotujemy do miękkości batatów. Następnie wraz z marchewką i pietruszką za pomocą blendera miksujemy na zupę-krem. Podajemy z kropką jogurtu naturalnego i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Be Fit Be StrongSezon na cukinię trwa, więc możemy w domu przy niewielkim wysiłku stworzyć wiele pysznych dań z tego właśnie warzywa. Proponuję dzisiaj aby cukinię zamienić w delikatny krem, który z pewnością szybko zniknie z Waszych talerzy. Skła dniki: 2 duże cukinie 3 ziemniaki 3 marchewki u dko z kurczaka ząbek czosnku 2-3 łyżki śmietany grzanki ziele angielskie ( 3 ziarnka(...)przykryciem z niewielką ilością wo dy do miękkości warzyw. Wyjąć kurczaka, obrać ze skórki i o dłączyć mięso o d kości. Kurczaka połączyć z warzywami i zblen dować. Krem doprawić przyprawami do smaku oraz wyciśniętym czosnkiem. Zupę połączyć ze śmietaną. Po dawać na gorąco z grzankami. Smacznego
ChilliJemyOtwieranie Garnka: Szybkie Etap II Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 30 sek Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 2 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Zupa-krem Składniki 10 średnich pomidorów, pokrój na większe kawałki 4 młode cukinie (ok. 600 g), pokrój w kawałki 3 cm x 1 cm (ja użyłam do tego celu robota kuchennego) 1 duża cebula(...)szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap I dodaj cukinię, zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap II całość przełóż do blendera, dodaj tymianek i zmiksuj krem przetrzyj przez sitko i ponownie wlej do blendera, w razie konieczności dopraw do smaku Jeżeli chcesz, aby zupa wyszła bardziej kremowa i puszysta, dodaj kawałek zimnego masła i zmiksuj ponownie
Szybko Szybkowarkokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw. 4. Połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę, cukier puder i 2 łyżeczki kawy z whisky. 5. Krem położyć na biszkoptach 6. Pokroić truskawki w plasterki i położyc na warstwę kremu. 7. Znów położyć warstwę nasączonych biszkoptów, Kłaść następne warstwy jak poprzednio na przemian. Zakończyć warstwą truskawek. 8. Schłodzić
KreatywnePinyłyżce zimnego budyniu, aż do wykończenia. Przełożenie ciasta: 1 biszkopt ciemny smarujemy połową masy. W jasnym biszkopcie musimy wykroić dziurki szklanką (lub kieliszkiem). Kładziemy jasne ciasto z dziurkami na krem, a w dziurki wlewamy wcześniej przygotowaną czerwoną galaretkę. Odstawiamy ciasto do lodówki, by galaretka jeszcze trochę zastygła, a następnie smarujemy ciasto drugą warstwą kremu i przykrywamy ciemnym ciastem. Wierzch ciasta
psgotujemywłaśnie zebrało się na krótki powrót do nieco chłodniejszych dni - a to za sprawą miodu i przyprawy do piernika. Dzisiaj zapraszam Was na miodownik - mięciuteńkie ciasto przełożone kremem grysikowym niekoniecznie związane z otaczającą nas aurą, ale to wg mnie jeden z ostatnich momentów na korzenne aromaty płynące z tego ciasta, ponieważ już wkrótce przywita nas szaleństwo nowalijek i świeżutkich polskich(...)Ciasto: 1 szkl. cukru 4 jajka 3 szkl. mąki pszennej ¾ szkl. oleju 4 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. miodu 1 szkl. mocnej, ostudzonej herbaty Krem 1 szkl. cukru 9 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 250 g margaryny Do przełożenia: 200 g powideł Wykonanie: Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy szklankę cukru
psgotujemy