krem - 19817 przepisów (strona:591/1322)

Zupa cukiniowo - ziemniaczana 134

Zupa w postaci gęstego kremu, o subtelnym- jednakże ciekawym smaku- pożywna i w delikatnym pastelowo-zielonym kolorze, który zawdzięczamy dzięki skórce z cukinii. Błyskawiczna w przygotowaniu, banalnie prosta i mało kaloryczna (niecałe 1800 kcal, podobnie jak zupa  dyniowo - ziemniaczana ). Jako mięsny dodatek do zupy polecam chipsy z boczku, jak również zupę można ugotować na mięsie, które należy wyjąć przed(...)chwili dodać sprasowany czosnek i podsmażyć jeszcze około 30 sekund, a następnie przełożyć do zupy. Kiedy warzywa będą miękkie, należy wyciągnąć listek oraz ziele, a zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą oraz pieprzem. Ozdobić chrupiącymi chipsami i 'makaronem' ze skórki cukinii. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Krem z pieczonego buraka na soku jabłkowym 127

Krem z buraka na soku jabłkowym oraz soku buraczkowo-jabłkowym to świetne danie, które swoim smakiem przede wszystkim zaskakuje. Nikt by się nie spodziewał, że tak przyrządzona zupa może dobrze smakować- a jednak! Sok jabłkowy podkręca smak buraka, co razem daje niesamowity efekt. Jeszcze jakiś czas temu uznałabym za wariata osobę, która coś takiego by przyrządziła. Dziś zachwycam się(...)kostkę i gotujemy w bulionie, soku jabłkowym i soku buraczkowo-jabłkowym przez 10 minut. Doprawiamy sola i pieprzem oraz sokiem z limonki. Następnie miksujemy zupę na gładki krem i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietankę lub jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka konieczność ponownie doprawiamy szczyptą soli. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego lub ulubionym serem pleśniowym

Mango Papaja
Ciasto "Usta Adama" 191

Wlać do gotującego się mleka i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z palnika i ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem rozsmarować na upieczonym i ostudzonym cieście. Schłodzić w lodówce.   4. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu do powstania jednolitej polewy. Zdjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Placki dyniowe 141

Gampa, kiedy Bubba wylicza ile potraw można przygotować z krewetek? Podobnie jest z dynią. Na samą myśl o dyni w mojej głowie sama pisze się długa lista pyszności: zupa krem z dyni, ciasto dyniowe, curry, hummus.... Gruba warstwa zwartego, pomarańczowego miąższu gotowa jest na wszelkie kulinarne wyzwania. Doskonale sprawdza się w wersji na słodko. Placuszki dyniowe swoją lekkością i puszystością(...)przebiją każde pankejki. Są naprawdę przepyszne! Biegnijcie więc po dynię i przygotujcie  puree , a potem zupę krem z dyni na obiad i puszyste placuszki na podwieczorek. W takich okolicznościach jesień robi się całkiem znośna. Składniki: 200 g puree z dyni  (przepis) 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki cukru 200 g mąki pszennej

Smakowity Blog Kulinarny
Eklery kawowe 240

łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 20 g masła,  W garnku gotujemy śmietankę dodając miód i kawę następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i masło. Całość dokładnie mieszamy  i odstawiamy do przestudzenia. KREM 200 ml mleka, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 3 żółtka, 20 g mąki pszennej, 10 g mąki ziemniaczanej, 90 g cukru,   1 opakowanie cukru wanilinowego, 1 łyżeczka masła, Do garnka(...)naszej polewie i odstawiamy  na deskę obok spodów aby później nasze połówki do siebie pasowały wstawiamy na parę minut do lodówki by czekolada zastygła. Na dolne warstwy wyciskamy krem przy pomocy rękawa cukierniczego i przykrywamy górnymi warstwami polanymi polewą.  Pozdrawiam Patryk

cookpl
Mercimek Çorbası 126

Pyszna zupa krem z czerwonej soczewicy. Składniki 200 g czerwonej soczewicy 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 l bulionu cielęcego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz Dodatkowo: natka pietruszki grzanki Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy soczewicę, zalewamy bulionem i mieszamy z koncentratem(...)pomidorowym. Gotujemy do miękkości soczewicy (ok. 30 min). Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Tarta migdałowa z figami i kremem pomarańczowym 107

ciasto: 200 g mąki migdałowej, 100 g mąki pszennej, 200 g masła, 3 żółtka, krem: 500 ml mleka, 4 żółtka, 1 jajko, 80 cukru, 30 g mąki ziemniaczanej, skórka otarta z jednej pomarańczy, 8-10 fig Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć(...)zagotować, ciągle mieszając dodać utarte jajka. Zagęścić na parze ciągle mieszając. Następnie mieszając ostudzić w zimnej wodzie. Figi umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na 6 części. Na ostudzone ciasto wyłożyć krem i ułożyć figi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Można dodać listki mięty. zastawa

królestwo garów
Domowa nutella 1108

najważniejsze bez chemii i żadnych innych dodatków. Jednak , aby była gładka musimy dość długo miksować, aby nie wyczuwalne były kawałeczki orzechów. Bardzo dobre są naleśniki z tym kremem, babeczki czy tak jak robią moje chłopaki wyjadają łyżeczką ze słoiczka. Składniki: 300 g orzechów ziemnych niesolonych 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru (lub według(...)własnego smaku) 2 łyżki oleju Orzechy zmiksować na gładki krem. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę oraz pozostałe składniki i wszystko dokładnie połączyć. Mamy gotową nutellę  Pracy mało ,a efekt.... Pycha! domowa nutella

O kuchni z uczuciem
ZUPA KREM ZIEMNIACZANY Z CHRZANEM 170

Październik przywitał nas słońcem. Temperatury jednak niskie. Czas na jesienne zupy. Cięższe i bardziej pożywne, gorące i mocniej podkręcone smakiem. Jedną z moich ulubionych jest ziemniaczany krem z dodatkiem białych warzyw i świeżego… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą 149

Mocno pomidorowa zupka krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem bazylii i mozzarelli. Zupka wyszła trochę mało fotogeniaczna i nie chciała współpracować z moim aparatem ale jest przepyszna i warto ją zrobić. Mi najlepiej smakuje bez żadnych dodatków. składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima i malinowe 5 ząbków czosnku 0,5 l bulionu drobiowego 1 łyżeczka bazylii 1 kulka(...)zagotować.  Dodać pokrojoną w kostkę mozzarellę i gotować aż mozzarella się rozpuści.  Zestawić garnek z ognia i dodać słodką śmietanę.  Następnie zmiksować zupkę na gładki krem i od razu podawać

Monia miesza i gotuje
,,ZUPA KREM Z CUKINII Z DODATKIEM SERKÓW TOPIONYCH ORAZ BIAŁEGO WINA” 83

przejedzeni po Sylwestrze ? Dziś bardzo lekka i smaczna zupa krem z cukinii która nie tylko Was rozgrzeje ale także urzeknie swym aromatem. W mojej kuchni przedsta wiam Wam przepis na delikatną i jakże niezwykle aksamitną zupę z dodatkiem serków topionych oraz białego wina no i oczywiście cukini. Warzywa w kolorze zielonym są naturalnie bogate w witaminę C i magnez(...)minut. Pod koniec dołożyć 3 serki topione oraz białe wino, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zdjąć z ognia garnek z zupą i zmiksować zawartość blenderem. Polecam podanie kremu z pieczywem czosnkowymi lub z grzankami

Podróż w kulinaria
,,Tarta z białą czekoladą i malibu” 92

kruche ciasto: 140 g masła o temperaturze pokojowej pół łyżeczki soli 35 ml mleka o temperaturze pokojowej 175 g mąki pszennej 5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem malibu: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 25 ml malibu 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 150 g białej czekolady, posiekanej i roztopionej w kąpieli wodnej Ponadto(...)masę. Następnie dodać białą czekoladę, cukier puder i zmiksować do połączenia tak by uzyskać puszystą masę. Na wystudzony kruchy spód należy wyłożyć konfiturę, rozprowadzić i wyrównać. Na wierzch wylać krem z malibu. Włożyć do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie tarta z białą czekoladą i malibu jest już gotowa. Na sam koniec tartę dekorujemy startą czekoladą. Jej przygotowanie dobrze

Podróż w kulinaria
,,Różane ciasteczka’’ 109

krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną marmoladę, syrop różany i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem. Wkładamy do lodówki

Podróż w kulinaria
Zapiekana chałka – pudding z pieczywa z owocami 111

Czerstwe słodkie pieczywo. Chałka drożdżowa z poprzedniego dnia. Dzięki dodatkowi owoców, mleka i jajek – smakuje po upieczeniu jak delikatnie ciasto z budyniowym kremem i owocami. To spektakularna, szybka i pyszna przemiana. Spróbujcie! Chałka do tego puddingu najlepsza będzie już lekko sucha. Czerstwa. Jeśli Wasza słodka bułka jeszcze wykazuje oznaki świeżości, pokrójcie ją w kostkę i włóżcie na blachę do piekarnika(...)zaraz po wyjęciu z piekarnika, i na zimno, po całkowitym ostygnięciu. W obu wersjach jest pyszny. Chałka na dnie, ta która nasiąknęła mlekiem, jajkami i wanilią, smakuje jak delikatny krem, podobny do budyniu. Wierzch jest przyjemnie chrupki i idealnie równoważy swoją fakturą kremowy spód. Ten pudding pyszny będzie podany na śniadanie. Naszykujcie wszystkie składniki, ale zamiast do piekarnika włóżcie

Karo in the Kitchen
Czekośliwka z makiem i kremem 111

gorzkiej czekolady, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 - 15 śliwek (ilość zależy od wielkości owoców), puszka gotowej masy makowej (850 g), opakowanie herbatników (można pominąć), Na krem: 250 ml śmietanki 30%, 250 g serka mascarpone, 1/3 szklanki cukru pudru, Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie do masy(...)suchego patyczka).Wystudzić. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę makową (gdyby była zbyt sucha można dodać do niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować. Następnie ułożyć na niej herbatniki.  Przygotować krem.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na puch. Dodać do niej serek maskarpone oraz cukier puder - zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do schłodzenia (najlepiej na noc). Przed

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania