Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Składniki: 450 ml niskotłuszczowej śmietanki 100 g cukru 1 pomarańcza szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu 3 jajka 2 łyżki miodu Przygotowanie: Śmietankę i cukier podgrzać w garnku, aż się cukier rozpuści. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i wraz z gałką muszkatołową umieścić w garnku ze śmietanką, pomieszać. Odstawić do wystygnięcia.( do ciepłego nie dodajemy jajek bo się zetną ) Dodać rozbełtane jajka i gotować na małym ogniu 10 - 15 min cały czas mieszając, aż powstanie pulchny krem. Przelać do miseczek i na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.