krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:20/246)

Babeczki Milky Way 129

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem: 6 batoników Milky way 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1,5 szklanki mleka w proszku 200 g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Każdy batonik(...)kostkę batoniki. Podgrzewając śmietankę uważamy, aby nie doprowadzić jej do wrzenia. Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się batoników. Następnie ściągamy krem z ognia, dodajemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Krem pozostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonego kremu dodajemy serek mascarpone i śmietanfix. Miksujemy tylko chwilę do połączenia składników. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i kawałkiem batonika. Smacznego Artykuł Babeczki Milky

PatiGotuje
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 164

stanowią świetną dekorację stołu.   Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać(...)foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć niewielką ilość dżemu porzeczkowego, na dżem wycisnąć porcję kremu krówkowego. Na koniec

kolorowotorcikowo
Babeczki mojito 159

soli 1 limonka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka Składniki na poncz: 50 ml białego rumu świeża mięta 1 limonka 2 łyżeczki brązowego cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie) Suche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę z limonki i wyciskamy sok z połówki(...)Odstawiamy na min. godzinę lub całą noc. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać także na przygotowanie kremu: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Do gotowego kremu można dodać nieco miętowego syropu i wymieszać szpatułką. Upieczone babeczki przekładamy na kratkę do wystudzenia. Żeby babeczki wyglądały bardziej sylwestrowo przygotowałam papilotki, które okleiłam srebrnym papierem

Ciastkozercy
Tarta malinowa chmurka 130

kruche 1 pełna  szklanka mąki pszennej tortowej 100 gram masła 2 małe jajka M ( żółtka białka odkładamy na później 2 łyżki cukru pudru  Krem 200 ml. słodkiej śmietanki 30 % 130 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru  Dodatkowo 150 gramów mrożonych malin 1 galaretka malinowa  200 ml wrzątku Bezowa pianka  2 białka pozostałe(...)cukierniczego. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i pieczemy ok 45 minut. W między czasie ubijamy śmietankę z cukrem gdy zacznie gęstnieć dodajemy stopniowo łyżka po łyżce serek mascarpone. Ubity krem wykładamy równomiernie na stężałą galaretkę z malinami. Na wierzch wykładamy upieczoną bezę. Wkładamy jeszcze na ok. godzinkę do lodówki. Smacznego

Andzia Pichci
Torcik bezowy z kremem kawowym 147

Delikatny torcik bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone z owocami leśnymi. Idealny na lato, elegancki(...)przepyszny. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: beza: 4 białka szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 350 g śmietanki 30% 1 łyżeczka kawy mielonej 4 łyżki cukru pudru ok. 350 gram kwaskowych owoców: jeżyn , borówek, poziomek Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą

Kuchnia bezglutenowa
Babeczki mojito 130

soli 1 limonka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka Składniki na poncz: 50 ml białego rumu świeża mięta 1 limonka 2 łyżeczki brązowego cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie) Babeczki mojito – jak to zrobić? Suche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę(...)Odstawiamy na min. godzinę lub całą noc. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać także na przygotowanie kremu: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Do gotowego kremu można dodać nieco miętowego syropu i wymieszać szpatułką. Upieczone babeczki przekładamy na kratkę do wystudzenia. Żeby babeczki wyglądały bardziej sylwestrowo przygotowałam papilotki, które okleiłam srebrnym papierem

Ciastkozercy
Ciasto biszkoptowe z porzeczkową nutą 170

tarce czekoladę Tiki Taki, mieszamy. 2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło i mleko, mieszamy, lekko studzimy. Przełożenie ciasta: ciasto jasne - połowa dżemu z czarnej porzeczki - połowa kremu z serkiem mascarpone - ciasto ciemne - druga połowa dżemu z czarnej porzeczki - druga połowa kremu - ciasto jasne - polewa czekoladowa Ciast wkładamy na kilka godzin do lodówki :-) Smacznego :-))) #beko #ciastojakzobrazka Poniżej filmik, który pokaże

kruche babeczki
Ciasto czekoladowo - chałwowe 341

wymieszane z octem, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C. Po całkowitym wystudzeniu, biszkopt dzielimy na 3 części. Krem z serkiem mascarpone, nr 1: - 200 g margaryny (o temp. pokojowej) - 60 g cukru pudru - 150 g serka mascarpone (o temp. pokojowej) - 100 g czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej Wykonanie(...)Margarynę ucieramy na puch około 4 minuty, dodajemy cukier, ucieramy kolejne 5 minut, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po dokładnym wymieszaniu, ubijamy dalej, dodając po łyżce serka mascarpone. Wykładamy na dolny biszkopt. Przykrywamy biszkoptem. Krem z masłem orzechowym, nr 2: - 150 g masła  - 120 g masła orzechowego - 60 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku Margarynę ucieramy na puch

SMYKWKUCHNI
Tort Bezowy z Figami 150

podczas pieczenia delikatnie popękać. Polecam! Tort Bezowy z Figami Składniki: Beza: 6 białek z dużych jajek o wadze 225g 420g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g Krem: 250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 180g jogurtu typu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 fix do śmietany – niekoniecznie jeśli deser podamy(...)110C i suszyć bezy przez około 2 godziny i 30 minut. Po upieczeniu bezy można zostawić do ostygnięcia w piekarniku (ja tak zrobiłam). Krem: 6. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać jogurt, skórkę z pomarańczy i wymieszać krótko mikserem. Bezę z małym wgłębieniem położyć na paterze i wyłożyć

Mała Cukierenka
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 151

cukru pudru 100 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki tortowej 50 g czekolady mlecznej (ja użyłam mlecznej z nadzieniem truskawkowym Wedla) krem 350 g serka mascarpone 100 g czekolady mlecznej (stopionej) 50 g czekolady gorzkiej (stopionej) 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2-3 krople olejku migdałowego beza 5 białek 5 płaskich(...)tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze

Raj dla Podniebienia
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 153

Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną

Słodki Zakątek
Tort z likierem Baileys 217

niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) 80 ml. likieru szklanka cukru brązowego łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół tabliczki czekolady białej DO NASĄCZANIA: Przestudzona(...)sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka! ] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. W oddzielnym, dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy

Domowe Torty
Ciasto straciatella 231

śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 175 g serka mascarpone 3 łyżki mleka w proszku niegranulowanego kilka kropli ekstraktu waniliowego    Krem straciatella: 375 g serka mascarpone 2 łyżka cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku niegranulowane 150 g mlecznej czekolady, startej drobnych oczkach   Poncz:  1/4 szkl wody z cukrem i sokiem(...)Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika. Gdy ostygnie, przekroić na dwa równe blaty. Każdy blat nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny.   Krem waniliowy: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder, serek mascarpone, mleko w proszku oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko zmiksować do połączenia.   Pierwszy nasączony blat biszkoptu umieścić w blaszce, w której był

Nastoletnie Wypiekanie
Tort tiramisu 210

łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych obrotach, aż powstanie nam jednolity, puszysty krem

Kuchnia Łukasza
Tartaletki z malinami i borówkami 176

nakłuwaniu spodu widelcem, by nie wybrzuszał się za bardzo (można też ciasto obciążyć kulkami do pieczenia lub grochem - u mnie ryż się nie sprawdza, jest za lekki). Krem przygotowałam z serka mascarpone z bitą śmietaną i cukrem waniliowym. Sama słodycz, więc koniecznie dodajcie kwaśne owoce, by deser nie był zbyt mdły.Składniki:ciasto250g mąki pszennej tortowej120g schłodzonego masła100g cukru1 jajkokrem150g(...)nadmiar odcinamy wałkiem. Koniecznie dokładnie nakłuwamy spód ciasta. Pieczemy 20-25 min. do zarumienienia się. Następnie wykładamy na kratkę, by wystygły.W tym czasie robimy krem. Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym, dodajemy serek mascarpone i wszystko razem dokładnie mieszamy mikserem. Ostudzone ciasto wypełniamy kremem i dekorujemy owocami

W kuchni wieczorem