krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:17/246)

Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 191

mascarpone i masą krówkową oraz bananów. Jest idealne na każdą okazję, z pewnością zasmakuje każdemu! [embed]https://youtu.be/GuP1HlOo0Ew[/embed] Składniki na bananową krówkę – błyskawiczne ciasto bez pieczenia: Krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 30% 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku czekoladowym) Dodatkowo: około 150 g biszkoptów 3 banany sok z połowy cytryny około 2 łyżki kakao Przygotowanie(...)ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy masę kajmakową i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Na dnie blaszki (moja ma wymiary 24x24 cm) wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy warstwę biszkoptów. Następnie wykładamy połowę kremu, układamy pokrojone banany i rozsmarowujemy

e-PrzepisyKulinarne
Makowa rolada biszkoptowa 117

Makowa rolada - delikatna, puszysta, ze strzelającymi drobinkami maku, przepyszna. Wykwintna w smaku i cudnie się prezentuje. Bardzo łatwa i szybka do wykonania. Krem przygotowany na bazie serka mascarpone nie potrzbuje rekomendacji, bo zawsze smakuje wyjątkowo. Dodałam sok z aronii, by nadać kremowi delikatną różową barwę. Warstwa dżemu jeżynowego pomiędzy biszkoptem to pyszny, winny i kolorystyczny akcent w całym deserze. Biszopt(...)skończy, na pewno poprosisz o dokładkę! Składniki na biszkopt: 3 jajka 75 g cukru/ksylitolu 30 g mąki pszennej 50 g maku cukier wanilowy sól Składniki na krem: 250 g serka mascarpone   250 g śmietany kremówki 35% 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki rumu   2 łyżki soku z aronii dodatkowo:  dżem jeżynowy lub inny ciemny   cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z tęczową dekoracją 207

nieba :) Składniki na dekorację: 4-5sztuk żelków w kształcie tęczy (rozciętych na cztery części) białe pianki marshmallows (najlepiej mini lub pocięte na kawałki duże pianki) Składniki na krem: 100g serka mascarpone 50g masła (miękkiego) odrobina niebieskiego barwnika lub niebieski kolorowy cukier (przepisu zajdziesz tu ). kilka kropel ekstraktu waniliowego/migdałowego/pomarańczowego (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec babeczki wg swojego ulubionego przepisu(...)Inspiracji możecie szukać tu.   Polecam szczególnie tradycyjne czekoladowe lub waniliowe . Wykonanie kremu: Masło rozmiksować na gładko i dodać do niego serek mascarpone. Pod koniec miksowania dodać niebieski barwnik (na czubku od uchwytu łyżeczki). Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.  Wykonanie dekoracji: Upieczone i wystudzone babeczki posmarować kremem. Jeśli nie mamy niebieskiego barwnika należy posypać je niebieskim cukrem. Po bokach

Mania Wypiekania
Beza z delikatnym kremem mascarpone i owocami 287

delikatnym serkiem mascarpone i sezonowymi owocami Uwielbiam to połączenie! Miłego weekendu kochani :) Składniki: Beza: 3 białka (rozmiar L) szczypta soli 260 g cukru pudru Krem: 100 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 8 g cukru wanilinowego Dodatkowo: ulubione (sezonowe) owoce. Wykonanie: Beza: Chłodne białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po 1 łyżce cukru pudru(...)przez ok 40 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120*C i suszyć kolejne 60 minut. Gdy upłynie podany czas, wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę do całkowitego wystygnięcia. Krem: Ubić śmietankę, dodać serek mascarpone oraz cukier wanilinowy. Wyłożyć krem na ostudzoną bezę i udekorować owocami. Smacznego

The Sweet Damsel
Babeczki z Olafem 138

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + patyczki do szaszłyków, wydrukowane szablony Olafa (ja drukowałam na papierze fotograficznym), kokos do posypania kremu, czekolada, sok owocowy do nasączenia babeczek(...)Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, góra i dół, bez termoobiegu przez ok. 25-30 minut. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miksujemy w mikserze serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodajemy śmietanę kremówkę i miksujemy razem z serkiem, aż do uzyskania jednolitej sztywnej konsystencji. Krem powinien być gładki, nie należy ubijać go zbyt długo

Ciastkozercy
Tarta z kremem z białej czekolady z owocami 137

Tarta z kremem z białej czekolady z owocami to kwintesencja lata. Kruchy spód, d elikatny jak obłoczek krem z serka mascarpone i śmietany oraz białej czekolady, do tego miks letnich owoców: malin, borówek, jeżyn, porzeczek.  Na samą myśl cieknie ślinka.  Składniki (na formę o średnicy około 24 cm): spód 100 g masła, 200 g mąki, 2 łyżki cukru(...)pudru, 3 łyżki zimnej wody, szczypta soli, krem 100 g białej czekolady, 250 g serka mascarpone, 100 ml śmietany 30-36 % 300-350 g owoców (maliny, borówki, jeżyny, porzeczki), kilka listków mięty do ozdoby. Do przesianej mąki dodać masło, szybko posiekać. Dodać cukier, sól oraz wodę, szybko zagnieść. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około

Moja kraina smaków
Tort orzechowo-karmelowy 163

jajek 8 łyżek mąki pszennej  1 łyżka maki ziemniaczanej 12 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich  4 łyżki cukru brązowego 1 szklanka białego cukru 100g roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta(...)mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Resztę orzechów trzeba zblendować na bardzo drobny miał. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno z dwiema łyżkami cukru, do sztywnej śmietany dodajemy serki mascarpone i łączymy wszystko w gładki krem. Rozdzielamy krem na dwie równe części do jednej dodajemy zblendowane orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu

Kuba Gotuje
Tort orzechowo-karmelowy 112

jajek 8 łyżek mąki pszennej  1 łyżka maki ziemniaczanej 12 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżki przyprawy korzennej łyżka soku z cytryny  szczypta sody oczyszczonej na kremy: 3 serki mascarpone 2 śmietany 36% lub 30% 500-550g orzechów włoskich  4 łyżki cukru brązowego 1 szklanka białego cukru 100g roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta(...)mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Resztę orzechów trzeba zblendować na bardzo drobny miał. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno z dwiema łyżkami cukru, do sztywnej śmietany dodajemy serki mascarpone i łączymy wszystko w gładki krem. Rozdzielamy krem na dwie równe części do jednej dodajemy zblendowane orzechy i połowę porcji orzechów z karmelem i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Do pozostałego kremu

Kuba Gotuje
Ciasto czekoladowe z Nutellą 158

serka mascarpone z dodatkiem odrobiny Nutelli. Serdecznie polecam! Składniki: (na blaszkę 25x20 cm) Ciasto: 125 g masła 100 g kremu czekoladowego typu Nutella 15 g naturalnego kakao 100 g cukru 100 g mleka zagęszczonego 3 jajka rozmiar L w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 125 g serka mascarpone

Nastoletnie Wypiekanie
Tort przekładany kremem z serka mascarpone i brzoskwiniami 217

szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem: 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 600 ml śmietany 30 %  Dodatkowo: puszka brzoskwiń 50 g wiórek kokosowych płatki migdałów Skworcu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno(...)pieczenia i piec w 180 stopniach ok. 30 minut. Ostudzić i przekroić na dwa krążki. 3. Krem: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Krem podzielić na pięć części. 4. Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić w drobną kostkę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Przełożenie: biszkopt jasny - 1/5 kremu

Na Ciasteczkowych Papierach
Red Velvet Cake 226

wilgotny i aromatyczny, z kremem serowym. Oryginalnie krem do ciasta przygotowuje się z sera „cream cheese”, mnie nie udało się go kupić, więc użyłam serka mascarpone i gotowego sera na sernik. Przez to mój krem jest w smaku jakby bardziej „serowy”. Tort wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Proszę pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)200ml maślanki 1 i 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżeczka octu (jabłkowego lub winnego) Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej

Mała Cukierenka
TARTALETKI WIELKANOCNE 125

creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder ( 70 g ) żółtka ( 2 szt.) Krem : śmietanka kremówka 30% ( 250 ml.) serek mascarpone ( 250 g ) cukier puder ( 1,5 łyżki ) Dodatkowo : motylki cukrowe kolorowe draże zielona posypka cukrowa Potrzebne gadżety : mikser foremki metalowe   rękaw cukierniczy   waga kuchenna(...)funkcji góra dół w 190*C  około 20 min. aż się przyrumienią. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2.) Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na kremKrem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim ostudzone tartaletki . Krem można też nałożyć łyżką. Dekorujemy posypką, motylkami i drażami.  3.) Tartaletki wielkanocne przechowujemy w lodówce. Uwagi

RITA food channel
Tort karmelowy "biały Michałek" 139

cukru 76 g mąki ziemniaczanej Składniki na krem karmelowy (dolne przełożeni tortu): 1/4 szklanki sosu karmelowego solonego 150 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Składniki na krem z Michałkami (górne przełożenie tortu): 150 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 10 sztuk cukierków Michałki białe Składniki na nasączenie: 3/4 szklanki przegotowanej wody łyżka soku(...)Jeżeli potrzebujesz biszkopt na inną formę, skorzystaj z Przelicznika foremek . Krem karmelowy W misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Dodajemy sos karmelowy oraz serek mascarpone, delikatnie mieszamy. Dosypujemy ciasteczka, mieszamy. Krem z Michałkami Śmietanę podgrzewamy (nie gotować) dodajemy cukierki, mieszamy. Po rozpuszczeniu cukierków, przelewamy masę przez sitko. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Mocno schłodzoną masę ubijamy

Słodkości na talerzu
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 180

Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 - 3 łyżki cukru lub innego słodzika - 2 łyżki kakao Kakaowy krem - opakowanie serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki cukru lub innego słodzika Karmel - 200 g daktyli Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - 10 g oleju kokosowego Wykonanie Dzień wcześniej(...)przez około 20 - 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie zostawiamy biszkopt to wystudzenia. Kiedy ostygnie dzielimy go na dwie części. Kakaowy krem Do miski przekładamy jogurt oraz serek mascarpone a następnie miksujemy. Dodajemy słodzik oraz kakao. Całość łączymy na jednolitą masę. 2 /3 masy wykładamy na pierwszy krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Na wierzch wykładamy

Health-Fit-Life
Tort kokosowa delicja z malinami 190

kokosowa delicja z malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany 30% 4 opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany(...)rumiano. Przekładamy wiórki kokosu na tackę rozprowadzając po powierzchni (aby się nie zbrylił, a przestygł) Krem mascarpone: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i serek mascarpone - miksujemy. Pierwszy blat smarujemy konfitura malinową. Nakładamy krem mascarpone. Na nim układamy jedną obok drugiej delicję malinową. Między delicję układamy maliny. Krem śmietankowy: schłodzoną śmietanę miksujemy na sztywno, dodajemy fix z cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki