krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:21/246)

Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 348

wanilinowego szczypta soli opcjonalnie: pół tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej Składniki „mokre”: 1 szklanka mleka 1 duże jajko // 2 małe jajka ½ szklanki oleju roślinnego Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone opakowanie śmietanki 36% 3 łyżeczki cukru podru 3 krople aromatu waniliowego   Przygotowanie babeczek (15 min + 25 min pieczenia): Po pierwsze potrzebować będziemy 2 misek. W jednej będziemy(...)niej ciasto. Babeczki upieczone! Teraz zabierzmy się za krem do dekoracji. Przygotowanie kremu (10 minut): Krem przygotowujemy w trakcie pieczenia babeczek. Jest kremowy i pyszny, dobrze utrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia

PastelFood
Babeczki – Muffiny z kremem mascarpone 557

wanilinowego szczypta soli opcjonalnie: pół tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej Składniki „mokre”: 1 szklanka mleka 1 duże jajko // 2 małe jajka ½ szklanki oleju roślinnego  Składniki na krem: opakowanie serka mascarpone opakowanie śmietanki 36% 3 łyżeczki cukru podru 3 krople aromatu waniliowego   Przygotowanie babeczek (15 min + 25 min pieczenia): Po pierwsze potrzebować będziemy 2 misek. W jednej będziemy(...)niej ciasto. Babeczki upieczone! Teraz zabierzmy się za krem do dekoracji. Przygotowanie kremu (10 minut): Krem przygotowujemy w trakcie pieczenia babeczek. Jest kremowy i pyszny, dobrze utrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia

PastelFood
Rolada cytrynowa z granatem 192

tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: około 10-12 Składniki: Ciasto: 60g cukru 40g mąki tortowej 40g mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 100g cukru 60g masła 40g cukru pudru 2,5 cytryny 2 jajka 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Garść cukru waniliowego Granat Przygotowanie kremu: W misce umieszczamy cukier oraz skórkę(...)ogień. Dorzucamy masło wraz z rozkłóconymi jajkami i mieszamy, aż krem zacznie gęstnieć. Uważamy by woda się nie zagotowała, bo wówczas białka zaczną się ścinać. Zdejmujemy miskę i odstawiamy do wystygnięcia. Z połówki cytryny wyciskamy sok, podgrzewamy i dodajemy do niego żelatynę, również odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy serek mascarpone wraz z cukrem pudrem, dodajemy cytrynową masę oraz żelatynę. Miksujemy

Kolizje Smaków
Piernikowy murzynek z gruszkami 235

łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Składniki na krem kajmakowy: 100 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu masy kajmakowej z puszki (około 1/2 puszki) Składniki na krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 150 g marmolady z pigwy (lub innej, najlepiej kwaskowatej(...)suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić. Jeśli wyrośnie z małą górką jeszcze ciepłe ciasto obrócić do góry nogami i w ten sposób wystudzić. Ciasto przekroić na 2 blaty. Przygotowanie kremu kajmakowego (wszystkie składniki dobrze schłodzone): Śmietanę ubić mikserem i dodać do niej mascarpone oraz masę kajmakową. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Dolny blat ciasta posmarować cienką warstwą marmolady z pigwy

Trzeci talerz
BORÓWKOWIEC 156

będą desery. Zapraszam po soczysty przepis. Składniki na biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 200g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy(...)Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 3 blaty. Każdy z nich nasączamy ponczem. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Nasączone blaty przekładamy kremem. Smacznego

Słodki Zakątek
Kostka Cappuccino 412

ogóle, nie lubię, ale kawowym słodkościom nie odmawiam.. Wiem, trochę taki paradoks, ale każdy ma swoje dziwactwa ;) Wracając do ciasta - dwa czekoladowe blaty przełożone pysznym kremem cappuccino na bazie serka mascarpone i kremówki. Całość nie za słodka, co dla mnie bardzo istotne. Ciasto eleganckie, ładnie prezentujące się na stole. W sam raz na jakąś rodzinną uroczystość. Polecam :) Przepis pochodzi(...)mąki pszennej ( 1 szklanka + 2 łyżki ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 8 dużych jajek 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem cappuccino: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 10 g żelatyny ( 2,5 łyżeczki ) 100 g kawy cappuccino ( proszku ), smak dowolny 5 łyżek cukru pudru Nasączenie: 1/4 szklanki likieru kawowego

Opowieści z piekarnika
Torcik z kremem budyniowym z serkiem mascarpone i nutą czarnej porzeczki 140

Mój maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone - klik zyskał sporą popularność, więc tym razem prezentuję Wam szybkie, ale i bardzo smaczne ciasto z jego udziałem, o które tak bardzo prosiliście. Naprawdę wprost rozpływa się w ustach i znika ekspresowo. Polecam! A na końcu przepisu możecie przeczytać kilka słów o uroczej desce (*) lekko widocznej na powyższych zdjęciach. (Tortownica o średnicy(...)cukru; może też być śmietankowy) 75g cukru (5 płaskich łyżek)   300 ml mleka 100g masła (minimum 82%) 250g serka mascarpone  Dodatkowo: około 150g biszkoptów na dwie warstwy 1 słoik (około 270g) dżemu z czarnej porzeczki Przygotować krem.   Z 300 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i połączyć z rozmieszanym

Di gotuje
Deser bananowy z kajmakiem 244

Dzisiaj deser dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią proste rozwiązania. Z bananem, pokruszonymi herbatnikami, kremem z serka mascarpone i kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu i jest bardzo smaczny. Banan i kajmak świetnie do siebie pasują. Polecam z filiżanką kawy Składniki (na 3 porcje) : 80 g herbatników 250 g serka mascarpone 180 g masy krówkowej (kajmakowej) 1 duży(...)pokruszonych herbatników. Następnie rozłożyć warstwę plasterków banana oraz poprzyklejać do boków szklaneczek. Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser z mango i mascarpone

Oryginalny smak
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1158

wykonaniu. Wszystkim smakują i zawsze podobają się gościom     Składniki na ciasto: 100g miękkiego masła 200g mąki 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko   Składniki na krem: 200g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce     *** Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa *** *** Jeżeli używamy metalowych(...)piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu

Blog z Apetytem
Babeczki z kremem mascarpone 172

Składniki: Ciasto 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki oleju 4 łyżki kakao 6 łyżek mleka 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany  kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Dowolne owoce do dekoracji Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia(...)babeczki i pieczemy około 30 minut do suchego patyczka. Babeczki studzimy na kratce. Krem: Schłodzoną śœmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na koniec dodać serek mascarpone i delikatnie zmiksować. Ozdabiamy babeczki kremem a następnie dekorujemy owocami

O kuchni z uczuciem
Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami 299

kremem na bazie serka mascarpone i pieczonych truskawek. Truskawki połączyłam z octem balsamicznym i pieprzem czarnym, co dodatkowo podkręciło smak kremu, nadając mu kwasowości i lekkiej pikanterii. BEZY pavlova: 1 szklanka białek ( z ok 6 jajek) 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny KREM Z PIECZONYCH TRUSKAWEK: 250 g serka mascarpone 500 g truskawek(...)przelać do garnuszka i rozprowadzić w nim mąkę ziemniaczaną. Po zagotowaniu powinien lekko zgęstnieć. Wystudzić. Odsączone i wystudzone truskawki zmiksować blenderem. Schłodzone mascarpone ubić, a następnie połączyć z musem truskawkowym. Nie należy ucierać zbyt długo. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy. Na paterze położyć dużą bezę, wycisnąć część kremu z rękawa cukierniczego, polać sosem truskawkowym i nałożyć

https:KKuchniaMniam
Tort makowy 203

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak więc zrobiłam tort makowy na poczęstunek dla rodziny. Znudzona zwykłymi biszkoptami postanowiłam zrobić coś innego, tort był bardzo dobry, mnie osobiście smakował bardziej niż ten, na zwykłym biszkopcie. Biszkopt po upieczeniu jest wilgotny dlatego(...)masła 7 jajek 150 g cukru brązowego  3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem 500 ml śmietany do deserów 36% 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mleka zagęszczonego słodzonego kakaowego w tubce 250 g serka mascarpone dodatkowo: powidła śliwkowe wiórki kokosowe i płatki migdałowe do dekoracji Wykonanie: 1. Mak płuczemy i gotujemy przez 20 minut

Mój pomysł na
Babeczki a la wuzetka 159

ciasto: 115g miękkiego masła 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao szczypta soli pół szklanki maślanki Na krem: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Ciasto: mąkę mieszamy(...)sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Babeczki odstawiamy do wystudzenia. Krem: serek ucieramy krótko z cukrem i cukrem waniliowym lub ekstraktem z wanilii. Kremówkę ubijamy osobno na sztywno. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawiamy do napęcznienie, a następnie podgrzewamy, aż się rozpuści (nie zagotowujemy jej). Do serka mascarpone dodajemy żelatynę, mieszamy. Następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy do połączenia

Smak mojej kuchni
Tort Amaretto 235

migdałowej nuty... Smakował każdemu, bez wyjątku :). Koniecznie musicie go wykonać ;). Biszkopt kakaowy: 100 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 5 dużych jajek 140 g cukru Krem śmietankowo - migdałowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 5 - 6 łyżek cukru pudru 50 ml likieru Amaretto 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie(...)formie na podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - migdałowy: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić razem do otrzymania gęstego, sztywnego kremu. Pod koniec ubijania dodać likier oraz ekstrakt migdałowy. UWAGA : Jeśli obawiacie się

Opowieści z piekarnika
Mleczny tort czekoladowy 338

która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki mleka w proszku 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody CIEMNY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone(...)położyć papier do pieczenia. Piec w 160*C przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przekroić na cztery blaty, każdy z nich nasączyć delikatnie naparem z herbaty. Biały krem. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić. Śmietankę wlać do garnuszka i jak tylko zacznie wrzeć, wsypać przesiane mleko w proszku. Mieszać trzepaczką do momentu, aż nie będzie grudek. Zagotować, zdjąć

https:KKuchniaMniam