krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:22/246)

Babeczki hamburgery 268

mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/2 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego zielony i czerwony barwnik spożywczy + rozpuszczalne gumy do żucia dla dzieci w listkach o smaku pomarańczowym lub cytrynowym (ja wykorzystałam(...)każdą część nakładamy nieco kremu czekoladowego. Na dolną część babeczki nakładamy krążek z brownie, potem kilka kawałków gumy rozpuszczalnej dla dzieci i przykrywamy wierzchnią częścią. Krem przygotowujemy mieszając ze sobą serek mascarpone, śmietanę kremówkę i cukier. Dzielimy na dwie części (jedna powinna być nieco większa), do mniejszej części dodajemy czerwony barwnik spożywczy do większej zielony i dokładnie mieszamy. Kremy przekładamy

Ciastkozercy
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 275

Ciasto wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy

Be Fit Be Strong
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 224

Domowe ptysie wypełnione kremem na bazie budyniu czekoladowego i serka mascarpone z malinami, posypane różowym i delikatnie kwaskowym pudrem z hibiskusa. Pyszne małe co nieco, na poprawę nastroju " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na 24 ptysie): Ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki(...)szklanki mleka 185 g masła Krem czekoladowy: 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- czekoladowy smak 2 serki mascarpone (500 g) około 4 łyżek cukru pudru maliny Puder z hibiskusa: 2 łyżki suszonego hibiskusa 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Zagotować mleko z masłem. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić

Oryginalny smak
Tort piernikowy (Torta alle spezie) 171

proszku 2 łyżki miodu 3 jajka szczypta gałki muszkatałowej szczypta soli  * Wszystkie sk ł adniki do przygotowania biszkoptu powinny by ć  w temperaturze pokojowej Krem 300 g mascarpone 300 g serka typu philadelphia 200 g mas ł a 150 g cukru pudru 1  łyżeczka  cynamonu **** INGREDIENTI Torta * 470 g di farina 150 g di zucchero muscovado(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy ok. 45-55 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, mascarpone, serkiem philadephia i cynamonem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Tort Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty .  Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch i boki tortu dekorujemy kremem

La grande e la piccola cuoca
Biszkoptowa rolada piernikowa z pistacjami 293

Rolada biszkoptowa - mięciutka, puszysta, wspaniała. Biszkopt uperfumowany przyprawą piernikową już podczas pieczenia wypełnia kuchnię świątecznym zapachem. Aksamitny krem waniliowy przygotowany na bazie serka mascarpone świetnie komoponuje się ze smakiem rolady, całość oblana gęstą polewą czekoladową, dodatkowo obsypana orzeszkami pistacjowymi. Poezja smaku. Prosto i wykwintnie, idealnie na świąteczny stół! Bardzo prosta do przygotowania, dużo mniej z nią pracy niż z tortem(...)jajka 100 g mąki (60 g mąki pszennej i 40 g mączki ziemniaczanej ) 60 g cukru/ksylitolu 1,5 łyżki przyprawy piernikowej (z tego przepisu) Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki rumu Dodatkowo: 50 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady orzeszki pistacjowe mały słoik dżemu Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 208

ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia. Składniki na ciasto marchewkowe 3 jajka 200 g drobnego cukru lub cukru pudru ¾ szklanki(...)kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru (lub mniej) 1 łyżeczka skórki z cytryny Przygotowanie naszego

Korniszonki
Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 239

ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia. Składniki na ciasto marchewkowe 3 jajka 200 g drobnego cukru lub cukru pudru ¾ szklanki(...)kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru (lub mniej) 1 łyżeczka skórki z cytryny Przygotowanie naszego

Gotujemy i jemy
Szarlotka kajmakowa 328

jabłek ze słoika - 24 g żelatyny w proszku Składniki na krem kajmakowy: - 200 g masy kajmakowej - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% Składniki na krem śmietankowy: - 100 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% - 1 łyżeczka cukru pudru Składniki na karmelizowane orzechy: - 50 g orzechów włoskich - 3 łyżki cukru - 1/2 łyżki wody Tortownica 22 cm. Najpierw(...)gorących jabłek, dokładnie mieszamy. Mus studzimy aż lekko zacznie nam gęstnieć. Mus wykładamy na biszkopta, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem. Wkładamy do lodówki do stężenia masy jabłkowej. Czas na krem kajmakową. Ważne jest aby składniki na niego były wcześniej schłodzone przynajmniej przez 12 godzin. Wszystkie składniki na krem ubijamy razem do momentu otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem przekładamy na biszkopt

Kuchenne Wariacje
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2552

Składniki: 1 szklanka mleka 9 łyżek nutelli 600 g śmietanki 30% ( 3 kubeczki) 3 żółtka 3 łyżki cukru 750 g serka mascarpone (3 opakowania) około 200 g podłużnych biszkoptów około 2 łyżek kakao (do posypania wierzchu) Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty(...)następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone i dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem

Qchnia po prostu
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 248

jajek 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone(...)mieszamy do czasu aż się rozpuści. Garnuszek z masą odstawiamy do schłodzenia np do zlewu wypełnionego zimną wodą (masa z czasem zacznie tężeć). Schłodzone mascarpone miksujemy przez chwilę z pozostałą śmietanką (aż do otrzymania gęstego kremu, nie dłużej). Dodajemy porcjami schłodzoną masę mleczno-czekoladową i mieszamy rózgą kuchenną (nie ubijamy). Jednolity ciemny krem czekoladowy rozprowadzamy na jednym z biszkoptowych blatów

Smaki Na Talerzu
Biszkoptowa rolada kokosowa z truskawkami 240

Puszysta, mięciutka, cudownie kokosowa - ta rolada bije wszystkie rolady na głowę. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej.  Wielbiciele(...)cukru 40 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem kokosowy: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 2,5-3 łyżki ksylitolu/cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki Malibu Wykonanie: odzielić żółtka od białek. Do ubitych na sztywno białek dodawać po łyżce cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki 158

świetnie się komponuje. Jego słodkość i konsystencja zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb. Na końcu podałam Wam przykłady wykorzystania kremu. Polecam. 250g serka mascarpone 330-500 ml śmietanki 30-36% (w zależności od preferencji sztywności kremu) 3-5 łyżek cukru pudru (płaskie; w zależności od ilości użytej śmietanki) sok z 1 cytryny(...)skórka z 1 cytryny   Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny. Krem nadaję się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu. Tu możecie zerknąć na przykładowe wykorzystanie kremu: Ekspresowy tort bezowy - klik .  Cytrynowy całusek - klik

Di gotuje
Tort bezowy o smaku kawy 176

pozwolić na taki cukrowy zastrzyk. Składniki: Beza • 8 białek z dużych jajek • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki octu Krem • 250 ml śmietanki 30% • 250 ml serka mascarpone • 1 puszka masy kajmakowej o smaku kawy – 400 g • borówka amerykańska do dekoracji Wykonanie: Beza • Białka ubić na sztywno. • Dodawać(...)piec przez 30 minut każdy blat osobno. • Zmniejszyć temperaturę do 100 st.C i suszyć obie bezy razem na dwóch poziomach przez 3 godziny. Krem • Zmiksować masę kajmakową z serkiem mascarpone. • Śmietanę ubić na sztywno. • Na tortownicy ułożyć jeden upieczony blat bezowy i rozłożyć na wierzchu krem. Odłożyć trochę do dekoracji. • Przykryć

To co kocham
Tort malinowy 415

biszkopt rzucany:  (tortownica o średnicy26cm)- 7 jaj- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka mąki tortowej- 1/3  szklanki mąki ziemniaczanej- szczypta soliSkładniki na krem 1:- 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 3 łyżki cukru pudru- 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Składniki na krem 2:- ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 2 łyżki(...)nasączamy blat, kładziemy krem malinowy, układamy połówki malin. Przed nałożeniem ostatniego blatu możemy też posmarować boki tortu. Kładziemy trzeci blat. Przygotowujemy drugi krem, z galaretką cytrynową. Ubijamy 400ml śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę cytrynową. Trzeci blat nasączamy i nakładamy krem cytrynowy już na całą

mojewypiekiinietylko
Łabędzie z ciasta parzonego 131

mmmm .... :) Składniki (12 sztuk): Ciasto parzone: 125 g wody 5 g soli 125 g masła 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 4-5 sztuk) Krem: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki kremówki cukier puder do smaku 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: czekolada roztopiona cukier puder Przygotowanie: Ciasto parzone:  w garnuszku umieścić wodę, masło i szczyptę soli(...)szyje), w zależności od rozmiaru ptysiów, które zrobiliśmy. Większe piec nawet 20-25 minut, do jasnego, słomkowego koloru. Blaszki z ptysiami wyjąć i wystudzić. Gdy ptysie ostygną przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, cukier puder do smaku i zmiksować do połączenia. Ptysie w kształcie łzy

Kocham..lubię..gotuję..