krem z porów - 1000 przepisów (strona:37/67)

Zupa ogórkowa 140

gęstsze wersje, typu kremy :) Jednak postanowiłam trochę powalczyć z moją niechęcią do tych płynnych odmian i na pierwszy ogień poszła właśnie ogórkowa. Trochę pozmieniałam w przepisie, według którego tę zupę robi moja mama i muszę powiedzieć, że nabrałam ochoty na więcej takich kulinarnych ekspresji :) 20 dag kiszonych ogórków 4 ziemniaki średnia marchewka kawałek selera pietruszka por łyżka masła

My simple kitchen
Zupa krem z kukurydzy z mięsem mielonym 184

Doskonale rozgrzewająca zupa, a do tego sycąca i dodająca energii. Kukurydzy zawdzięcza słodycz, a pikanterii dodaje jej aromatyczny imbir, czosnek i papryczka chilli. Prosta i pyszna

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa-krem z dyni na podduszonych warzywach 198

moich najlepszych kremów jeśli nie najlepsza :D Warzywa najpierw podduszam, a dopiero potem zalewam bulionem lub wodą z kostką rosołową. Ważne! Dopóki nie zalejemy warzyw bulionem/wodą składniki podduszamy na małym ogniu! Składniki: 1/2 większej dyni lub 1 mała 3 nieduże marchewki 2 duże ziemniaki lub 3-4 mniejsze 1 pietruszka ok. 5-6 cm pora 1 cebulka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 154

Dzień dobry! Ostatnio Mateusz narzekał, że dawno nie robiłam żadnych muffinek, a przecież mam całe pudełko różnokolorowych papilotek. Postanowiłam mu dzisiaj zrobić niespodziankę i zrobiłam bardzo

Pora coś zjeść
Zupa kurkowa z makaronem 160

lekkiego kremu, którego nie zabielałam śmietanką, ale mąż dostał 'kleksa' i ocenił zupę na dużo smaczniejszą niż bez, ja z kolei- jak nie muszę, to nabiału nie wpycham gdzie popadnie ;) Polecam wypróbować, zupka jest delikatna w smaku, maślana, pachnąca koperkiem... * wywar warzywny- 1,2 litra * włoszczyzna: marchewka- 2 szt.,  pietruszka- 1 szt.,  seler- 1 mały,  por

Kraina Miodem Płynąca
Lemon curd - krem cytrynowy 123

przetartego kremu możemy dodać skórkę cytrynową, która została na sitku. Ale konieczności nie ma, kwestia gustu. Przekładamy do słoiczka i  gotowe :) PS. Przepis podpatrzony na blogu Moje Wypieki . Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Zupa z dyni i batata z wyciskarki 175

dyniowej. Przygotowanie. 1. Bulion: Mięso z indyka wypłukać pod bieżącą wodą i zalać 1,5 litra wody w dużym garnku. Seler, pietruszkę, marchew obrać i pokroić na mniejsze części. Por wypłukać i pokroić na 10 cm kawałki. Dodać łyżeczkę soli, 10 kulek pieprzu, 5 kulek ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe. Gotować bez przykrycia 1,5 h. Na wstępie(...)bulionem i wyciśniętym sokiem dodać podsmażone warzywa i zagotować przez 10 minut z przykryciem. Po tym czasie zupę należy rozdrobnić blenderem na najmniejszych obrotach do momentu otrzymania aksamitnego kremu. Pestki dyni i płatki migdałów uprażyć na patelni bez tłuszczu przez 5 minut. Przełożyć krem do głębokich talerzy, udekorować kleksem z kwaśnej 18% gęstej śmietany oraz prażonymi pestkami dyni i migdałami

Pij soki wyciskane
Tosty po włosku, czyli panini alla caprese 236

każdej porze dnia i nocy :) M. za sałatką caprese nie przepada, ale taka wersja go przekonała. Dla wzmocnienia smaku pomidory można wcześniej podsmażyć na oliwie (co polecam), ale to ciut dłuższa wersja dla tych mniej głodnych. ;) Składniki na 2 porcje: 1 pomidor 125 g odsączonej świeżej mozzarelli (1 kulka) 4 kromki ciabatty 3 łyżeczki pesto odrobina kremu balsamicznego garść rukoli

Pełny talerz
Tort bezowy z lemon curdem 141

smarujemy niewielką ilością kremu i ścieramy na nią skórkę z limonki. Schładzamy i przechowujemy w lodówce. Jak długo? Nie musicie się o to martwić, zniknie zanim zdążycie się zorientować ;) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Odchudzająca zupa kapuściana 235

papryka 1 por 3-4 cebule 4-5 pomidowól 2-3 gałązki selera naciowego przyprawy: kminek, majeranek, ziele angielskie, Przygotowanie banalne, w pierwszej kolejności poszatkować kapustę i gotować ją w około 3-4 litrach wody z przyprawami, potem dodać resztę warzyw i gotować do miękkości. Zajadać się do oporu kiedy tylko jest się głodnym. Podobno zblendowana na krem tez jest

greenscarf
Mazurek czekoladowy II 178

pora roku nadchodzi, gdy Perun pokonuje panującego nad światem Welesa (żmija). Mazurek to oczywiście nieodłączny element Wielkanocy. Moim ulubionym jest ten czekoladowy, który w tej wersji może zaskoczyć. :) Ciasto: 120g miękkiego masła (raczej nie polecam margaryny) 4 łyżki stołowe cukru pudru 2 żółtka  (z jajka M) 280g mąki pszennej (t. 500) pół łyżeczki soli kuchennej Krem: 1,5 tabliczki

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa kremowa z selera 135

 Rozgrzewająca , kremowa  zupa selerowa  idealna na te porę roku. Można ja podawać zaraz po ugotowaniu lub posypać ulubionym serem i zapiec w piekarniku

Zakamarki mojej kuchni
3. Czas na jesień: czyli jak pokochałam owsiankę na wodzie ★ 163

pory roku zestaw: jabłka oraz cynamon. Dobroczynne właściwości cynamonu: - ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne (dlatego staram się jeść go częściej w jesiennych miesiącach, kiedy o infekcję nie trzeba się prosić) - przyśpiesza spalanie tłuszczu , poprawia trawienie , powstrzymuje apetyt na słodycze (nie oczekujmy, że z jedzenia łyżki cynamonu dziennie schudniemy 5kg, ale warto zauważyć, że jest popularnym składnikiem kremów antycellulitowych) - jest źródłem

Pland based fille
KREM Z KALAFIORA Z MLEKIEM KOKOSOWYM, CZOSNKIEM I ZIARNAMI. 240

Jesiennie - sennie, ponuro, deszczowo, ciemno, nieprzyjemnie... ale smacznie! Ostatnio szukamy specyfików, które rozgrzeją, uszczęśliwią i nie przemęczą naszych żołądków. Nadeszła więc w naszym domu era gorących kremów. W listopadowy dzień najlepiej sprawdzają się z pozoru delikatne a w rzeczywistości bardzo charakterne zupy. Dziś kremowa przewidywalność została przełamana akcentem chrupkości - ziarnami "Piekło - Niebo", które podkręcają również charakterek potrawy (jak na nasz(...)się też nutka słodyczy w postaci kokosowego mleczka i moc zaczerpnięta z dużej ilości czosnku. Całość tworzy bajkę. Bajkę, która z każdą łyżką smakuje inaczej. SKŁADNIKI:- kalafior, 1,- por, 2 całkiem duże,- cebula, 1 ogromna, 2-3 mniejsze,- ziemniak, 3- mleko kokosowe, pół puszki,- oliwa z oliwek, odrobina,- ziarenka "Piekło Niebo"- pieprz czarny,- odrobina domowej mieszanki z suszonych warzyw

Wypisz Wymaluj
Książki kucharskie 2 143

pory roku, operuje składnikami, które są łatwo dostępne, do tego z przepisami łatwymi i prostymi. Znajdziecie tam również kilka porad jak robić zakupy, żeby nie marnować jedzenia, jak dbać o środowisko i jak zorganizować sobie pracę w kuchni, żeby gotowanie było przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. No i jest tam przepis na boskie lody ze szczawiu i krem z selera

ladykitchen