krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:191/352)

Ciasto Pijana Śliwka 144

drobnego   cukru 3 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 5 jajek 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 20 dag miękkiego masła 20 dag serka mascarpone 40 dag nutelli 25 dag suszonych śliwek 150 ml rumu   Poncz: 100 ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki rumu   Dodatkowo: 4 pełne łyżki powideł(...)lekko uchylonym piekarniku. Całkiem zimne przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem:   Suszone śliwki drobno    pokroić na kawałki,   włożyć do miseczki zalać rumem i odstawić na minimum 3 godziny aby wchłonęły całkowicie alkohol. Miękkie masło krótko utrzeć mikserem na puch, dodać zimny serek mascarpone z lodówki oraz nutellę, zmiksować tylko do połączenia. następnie do masy dodać śliwki

Wanilia i Kardamon
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 249

osób: na 2 blaty bezowe 4 białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru sos agrestowy 200 g agrestu 1 łyżka zwykłego cukru do dekoracji 150 g malin 150 g borówek listki(...)miękkości. Pod koniec, za pomocą łyżki miękkie owoce lekko zmiażdżyć. Ostudzić.  Następnie przygotować krem śmietanowy.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort

Ugotować
Ciasto orzechowe z kremem 150

mogą je jeść osoby na diecie bezglutenowej. Zachęcam i polecam. Składniki: 4 jajka 1/2 szkl cukru pudru 300 g mąki z orzechów arachidowych 1 szkl śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 75 g orzechów arachidowych siekanych blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier puder i miksujemy, aż masa zbieleje. Wtedy wsypujemy mąkę orzechową(...)ostygnięcia. Zimne ciasto przekrajamy na 2 blaty. Krem: do miski wlewamy śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 łyżce mascarpone ciągle miksując. Na 1 blat ciasta nakładamy 3/4 kremu, wyrównujemy i układamy na kremie drugi blat ciasta orzechowego. Na cieście rozsmarowujemy resztę kremu i posypujemy siekanymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin

słodkie i nie tylko historie kulinarne
TARTA Z MASCARPONE I OWOCAMI 133

Tarta z mascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej(...)śmietany * 300 ml śmietany kremówki * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść gładką, jednolitą masę. Ciasto owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na około pół godziny.  Po tym czasie formę na tarty (u mnie o średnicy 26 cm) wylepić schłodzonym ciastem. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piekarnik

Zrób to smacznie
PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM 164

ciasto parzone: 125 g masła / margaryny 1 szklanka letniej wody 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 4 jajka składniki na krem: 4 łyżki wiórków kokosowych 400 ml śmietanki kremówki 300 g serka mascarpone 4 łyżki przesianego cukru pudru aromat kokosowy (opcjonalnie) Sposób przygotowania ciasta parzonego: Masło / margarynę, cukier oraz wodę umieszczam w garnku, doprowadzam do wrzenia.  Kiedy(...)większych obrotach. Kiedy już częściowo się ubije, dodaję partiami cukier puder.  Po ubiciu kremówki, kiedy będzie sztywna i puszysta, dodaję mascarpone, wiórki kokosowe i ewentualnie aromat kokosowy. Miksuję dokładnie, ale niezbyt długo. Tak przygotowany krem schładzam w lodówce ok. 3 godziny. Ptysie przekrawam na pół i napełniam, przy pomocy rękawa cukierniczego, kremem kokosowym. Oprószam cukrem pudrem. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Piszinger – pischinger ze słonym masłem orzechowym i konfiturą 124

użyć każdych innych powideł lub konfitur, byleby były one lekko kwaśne. Na blogu znajdziecie również wersję dla wegan z kremem kakaowym z tofu . Składniki: – 1 opakowanie wafli tortowych pełnoziarnistych lub bezglutenowych (andrutów) – 300g konfitury figowej – 250g mascarpone – 250g masła orzechowego – 1/3 łyżeczki soli Mascarpone łączymy z masłem orzechowym i solą na jednolitą masę. Tak przygotowaną

Be Fit Be Strong
Ciasto z kremem limonkowym 167

masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.Dobrze schłodzoną śmietankę(...)ubić na sztywno.Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę delikatnie połączyć z serkiem. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Wierzch: 2 przeźroczyste galaretki  dowolne owoce (u mnie kiwi i różyczki zrobione z truskawek) Galaretkę zalać 300 ml letniej wody i odstawić na 15 minut.500 ml wody zagotować i wlać

Anielskie wypieki
Bezy z truskawkami 374

duużo truskawek! Czy może być lepiej? :) Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany np. śmietanfix + truskawki Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu(...)czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim bezy do wystudzenia. W misie miksera ubijamy śmietanę kremówkę i mascarpone, opcjonalnie można dodać utrwalacz do bitej śmietany. Bezy są bardzo słodkie, dlatego ja nie słodzę już kremu. Na bitej śmietanie układamy truskawki. Przed podaniem przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort z czereśniami 158

smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 ŚmietanFix +sok wiśniowy lub wiśniówka na poncz, świeże czereśnie lub wiśnie   Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go sobie dzień(...)Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix i miksujemy, tak żeby wymieszał się dokładnie z całym kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje się do mleka, żeby dało się

Ciastkozercy
Ciasto z maronów, czyli kasztany jadalne na talerzu 138

Składniki: Ciasto: 1/2 kg kasztanów jadalnych 3 jajka 250 g mąki 120 g cukru 80 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 1/2 kg kasztanów jadalnych 200 g sera mascarpone 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Kasztany (cały kilogram: na ciasto i krem) nacinamy, robiąc krzyżyk na powierzchni każdego kasztana, gotujemy około

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tort tęczowy (Rainbow Cake) 132

cukru 50 g mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, do smaku) świeżo otarta skórka z 1 cytryny Cytrynowy poncz: sok wyciśnięty z 1-2 cytryn(...)wystudzony biszkopt wyjmujemy z formy (uprzednio oddzielając jego boki nożem). W taki sam sposób pieczemy pozostałe 5 blatów (używając oczywiście do każdego innego koloru barwnika). Krem śmietanowo-serowy z cytryną: Śmietanę kremówkę i serek mascarpone umieszczamy w misce i miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i skórkę z cytryny . Poncz cytrynowy: Sok z cytryn wlewamy do szklanki i dopełniamy

MyCookBook.pl
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 136

wiórków kokosowych 2 łyżki płatków kokosowych 1 czubata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać(...)minut, aż granola ładnie się zarumieni. 4) Gotową granolę wystudzić. 5) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać miód oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 6) Do szklanek nałożyć po równo granoli, następnie kremu i całość posypać świeżymi, aromatycznymi poziomkami. 7) Podawać od razu po przygotowaniu. Artykuł Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 150

wiórków kokosowych 2 łyżki płatków kokosowych 1 czubata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać(...)minut, aż granola ładnie się zarumieni. 4) Gotową granolę wystudzić. 5) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać miód oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 6) Do szklanek nałożyć po równo granoli, następnie kremu i całość posypać świeżymi, aromatycznymi poziomkami. 7) Podawać od razu po przygotowaniu. Artykuł Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Migdałowa Księżniczka Bezowa.. 144

Piekąc bezę, należy co 20 minut na chwilę uchylić drzwiczki piekarnika, tak aby para wodna wydostała się z piekarnika. Bezę studzimy całkowicie. KREM: - 500 ml śmietany kremówki 36%, bardzo dobrze schłodzonej - 2 łyżki serka mascarpone - 5 wafelków Lusette- smak mleczny-   http://lusette.pl/ - łyżka syropu karmelowego (jeśli nie masz dodaj 2 łyżeczki cukru pudru) Serek mascarpone wymieszaj z trzema posiekanymi(...)Śmietanę wyjmij z lodówki, wlej do wysokiego naczynia i ubijaj na sztywną masę, na najwyższych obrotach. Śmietana musi być bardzo dobrze ubita. Do serka mascarpone dodaj masę śmietanową i syrop karmelowy, całość delikatnie wymieszaj.  Krem wyłóż obficie na bezę, którą dodatkowo udekoruj pokrojonymi w trójkąty dwoma wafelkami mlecznymi Lusette. Deser przechowujemy w lodówce. Królowa bezowa ma tylko jedną wadę

SMYKWKUCHNI
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film 176

truskawki przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek(...)pozostałymi truskawkami. Torcik wstawiamy do lodówki na około 4 godziny aby stężał, przed podaniem oprószamy go cukrem pudrem i dekorujemy miętą.   Artykuł Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
BABKA WIELKANOCNA z kremem cytrynowym i miętą! 169

olej, całość wymieszaj na gładką masę. Foremki posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek serka twarogowego - kremowego (możesz też użyć mascarpone) - 3 łyżki lemon curd Całość utrzyj na gładką masę. Schłodź w lodówce. Schłodzonym kremem dekoruj babkę. Na wierzch ułóż listki mięty. SMACZNEGO! Zapraszam Was na Instagrama

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania