Pyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan
Wasze Przepisyprzeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady(...)CZARNEJ PORZECZKI: * śmietana 36% – 150 ml * Puree porzeczkowe lub Puree jagodowe – 150 g – dostępne TUTAJ! * cukier – 60 g * żelatyna – 2 łyżeczki KREM ŚMIETANKOWY : * śmietana 36% – 250 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 płaska łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę powoli dodając
Ostra na Słodkowhisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy, niezbyt słodki a nasączenie ciasta wodą z cytryną i sosem owocowym w połączeniu z kremem dało słodko-kwaśny smak. Rewelacja! Bardzo polecam. Ciasto można upiec wcześniej. Krem robi się szybko i świetnie się smaruje. Tort czekoladowy(...)chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka. Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy na puch dodając
Leśny Zakątekmomentu aż będzie puszysta. Dodajemy cukier, cukier puder oraz śmietanxif i dalej mi ubijamy. Gdy zacznie sztywnieć zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżka po łyżce serka mascarpone. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy
Qchnia po prostuwrzosowego od Huzar 140 g serka homogenizowanego waniliowego Przygotowanie: Borówki myjemy i osuszamy. Kilka odkładamy do dekoracji a resztę przekładamy do wysokiego naczynia. Do owoców dokładamy mascarpone i miód oraz blendujemy. Przekładamy krem do dwóch pucharków. Na kremie układamy serek homogenizowany i dekorujemy borówkami. Przechowujemy deser w lodówce. Smacznego Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnejakie używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone, galaretek, mleka skondensowanego, owoców, sereka. Mówi się, iż ciasta bez pieczenia są szybsze, gdyż nie tracimy czasu na pieczenie właśnie. Coś w tym jest, wiem sama
mecookspudru do smaku Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Ostawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę razem z mascarpone oraz cukrem pudrem do smaku. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Do pucharka wykładamy naprzemiennie galaretkę niebieską i szafirową. Z pomocą rękawa wyciskamy na ściankach pucharka/szklanki białe obłoczki. Przestrzenie pomiędzy nimi wypełniamy galaretką. Postępujemy
Smaki Na Talerzutaki właśnie jest ten różowy mazurek... Składniki: szkl. g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 100 g zimnego masła małe jajko na krem i wierzch: 150 g sera mascarpone 100 g konftury z płatków róży suszone płatki róży płatki migdałowe Obie mąki przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wyrobić z nich
wyzwania kuchennełyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę: do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii, mieszamy. Do drugiej dodajemy kakao oraz rum lub spirytus, krótko miksujemy. Blaszkę (20x20cm) wykładamy papierem
Smaki Na TalerzuPrzepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak
Słodki Pomysłbiszkoptu - u mnie wrzątek z syropem waniliowym * dekoracja według uznania Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania
Magiczne Życie MartyTort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy
Przepisy Kulinarnecytryny i wszystko dobrze zmiksować przez kilka minut. Przełożyć do foremek lub papilotek. Piec 25 min. do zrumienienia.Wystudzić i udekorować kremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera(...)innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć do 2 woreczków z tylkami okrągłymi lub szpryc i dekorować w dowolny sposób. Ja użyłam specjalnego adapteru do robienia dwukolorowego kremu. Udekorować owocami. Przechowywać w lodówce
Słodkie inspiracjeSłodki jak maliny, delikatny jak pianka mus malinowy to przepyszny dodatek do wypieków. Mimo że teraz potrafię go zrobić prawie z zamkniętymi
Słodki PomysłZamiast barwnika możemy użyć soku z buraka. Ścieramy buraka na tarce i wyciskamy sok. To najprostszy sposób, o którym słyszałam. Krem śmietankowy możemy usztywnić, dodając serek mascarpone (100 ml kremówki zamieniamy na 100g serka). Możemy też dodać śmietan-fix. W Stanach Zjednoczonych popularnym ciastem jest również ‘White Cake’. Różni się
Słodki Pomysłjest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytakże żelkami, chociaż zwykłe do lizania także można było zerwać z drzewa! Zapraszam na moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około
Radość kipiąca uśmiechem.MUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEprzelewamy do miseczki. W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy żelatynę deserową i mieszamy mikserem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i likier delikatnie ubijamy na krem. Do szklanki z żelatyną przekładamy 3 łyżki kremu i hartujemy, następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego naczynia
Sama słodycz i szczypta chiliprzez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki
Milion Smakówwilgotne, a strukturą przypomina biszkopt. Całość idealnie łączy się z mnóstwem orzechów.... Po prostu pycha! Dla mnie taka wersja jest wystarczająca, ale Wy możecie ciasto przełożyć kremem (np. z bitej śmietany, serka mascarpone) lub użyć dowolnej polewy. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru/ksylitolu (można
Di gotujemascarpone świetnie się uzupełniają tworząc idealną całość. Słodkich Walentynek Kochani! Składniki: 4 jajka 9 łyżek cukru 9 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady
Z Majeczką w kuchniorzechy. Suchy wafel posmarować wystudzoną czekoladą. Marmoladę delikatnie podgrzać, tak jak czekoladę, wystudzić i posmarować górę wafla położonego na czekoladzie. Przykryć suchym waflem. Zmiksować serek mascarpone z masą krówkową i powstałym kremem posmarować górę wafla przełożonego marmoladą. Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć np. 3 kg cukru lub innym ciężkim przedmiotem, jednak obciążenie nie może być zbyt
Kuchcik gotuje26cm. Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st. Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym. Krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 4 czubate łyżki cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) , 50g posiekanej białej czekolady, 2 łyżki likieru jajecznego, 300g świeżych truskawek. Czekoladę
Z miłości do słodkościkoniec ubijania dodać sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc kształt koła. Piec około godziny w temp. 100st. Ostudzić. Krem: 250ml śmietanki 30%, 125g serka mascarpone, 1/2 laski wanilii, 2 czubate łyżki cukru pudru, 300g świeżych truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać
Z miłości do słodkościkogo: dla lubiących ciekawe dekoracje dla chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć
Mania Wypiekaniacukru pudru 200 g śmietany 30% likier amaretto 100 g ciasteczek amaretti czekolada deserowa (roztopiona w kąpieli wodnej) Przygotowanie: Ciasteczka amaretti rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietanę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem na puszysty krem. Następnie delikatnie łączymy z bitą śmietaną (nie miksujemy, mieszamy łyżką). Pokruszone ciasteczka i krem nakładamy warstwami do szklanek lub kieliszków. Każdą warstwę amaretti skrapiamy likierem. Na wierzchu
Smakowity Blog Kulinarnyłyżki rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao 1 małe jajko 1/6 szklanki gorącej wody 1/6 łyżeczki proszku do pieczenia (szczypta) Mała szczypta sody oczyszczonej Malutka szczypta soli Krem 50ml śmietany kremówki ½ łyżeczki serka mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru Pomarańczowy barwnik Posypka halloweenowa W rondelku ustawionym na średnim gazie rozpuszczamy masło z dodatkiem kakao i gorącą wodą. Odstawiamy na chwilkę. Jajka wraz
Kolizje SmakówDeser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec Wiśniowa pianka z truskawkowym musem
Aga w kuchniSkładniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodziewodzie. Na gotujące się owoce w soku wlać wodę z mąką (połowa do jednego garnka, połowa do drugiego) i gotować jeszcze chwilę, mieszając. Ostudzić. Krem 100 g śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 3 łyżki amaretto Śmietanę ubić, aż zgęstnieje, dodać cukier puder i mascarpone i ubić do sztywności. Dodać amaretto i chwilę zmiksować raz jeszcze
Słodkie inspiracjemąki 1/3 szklanki kakaa 1/2 szklanki cukru 150g zimnego masła szczypta pieprzu cayenne szczypta soli 2 łyżki wódki :) 3 tabliczki białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki ok. 130g mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy(...)garnka i dajemy się jej zagotować, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy
Pora na poramąki 1/3 szklanki kakaa 1/2 szklanki cukru 150g zimnego masła szczypta pieprzu cayenne szczypta soli 2 łyżki wódki :) 3 tabliczki białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki ok. 130g mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy(...)garnka i dajemy się jej zagotować, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy
Pora na poracytryny, rozmieszaną mąkę ziemniaczaną i doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem malinowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. składniki na krem malinowy: frużelina malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek
Domowy Smak Jedzenialitr smietany 30 % 1 serek mascarpone 350 g do nasączenia biszkoptu: 2 filiżanki hernaty rasberry pear Richmont 2 kieliszki czystej wódki 2 kremy tortowe: smietankowy i czekoladowy do ozdobienia lub możemy ozdobić również dobrze bitą smietaną z mascarpone, przepis jak na masę truskawki, kiwi Wykonanie: 1 biszkopt: Oddzielamy żóltka od białek, białka ubijamy na sztywno, dalej miksując dodajemy pojedyńczo żóltka(...)kremówkę ubijamy na sztywno dosładzając do smaku przy ubijaniu cukrem pudrem. Kiedy smietana jest bardzo sztywna, dokładamy mascarpone, mieszamy. Na spód układamy ciemny biszkopt. Każdy spó nasączamy herbatą z wódką.Na nasączony wykładamy 1/4 masy, przykrywamy jasnym blatem biszkoptowym. Znów nasączamy, wykładamy krem, dociskamy ciemym blatem, znow nasączamy, wykładamy krem, dociskamy z góry jasnym ostatnim blatem.Pozostałą masą, smarujemy wierzch
Z Majeczką w kuchniLeśny mech Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 450 g mrożonego szpinaku 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30 % 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru oraz owoce granatu ;) Przygotowanie: Zakupiony szpinak rozmrażamy, odciskamy i delikatnie blendujemy. Całe jajka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę. Cały czas(...)zielonej masy wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do mocno natłuszczonej formy (okrągłej lub kwadratowej tortownicy). Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Krem: śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera aż zgęstnieje. Dodajemy cukier i serek. Całość ucieramy, aż masa będzie gładka. Upieczone ciasto rozkrawamy na wysokości około 2/3. Na dolny blat wykładamy krem śmietanowy
Lawendowe Niebobananami i czekoladą Delikatna rolada biszkoptowa z pięknym wzorkiem, wypełniona pysznym kremem śmietankowym z bananami i czekoladą. Niebo w ustach! Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 200ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 80g czekolady mlecznej lub deserowej(...)takiej formie do całkowitego wystudzenia *** *** Czekoladę kroimy w małą kosteczkę *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder do smaku i miksujemy do momentu połączenia się składników. Na końcu dokładamy pokrojoną czekoladę i dokładnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy i smarujemy kremem śmietankowym zostawiając wolne miejsca przy brzegach *** *** Przy brzegu układamy obrane ze skórki banany *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto
Blog z Apetytemkroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz rozmiksowany serek i miksujemy na gładki krem. Ciasteczka podajemy na ciepło
Domowy Smak Jedzeniałyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka 200 g brązowego cukru 225 ml oleju roślinnego Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 200 g cukru 375 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 3/4 szklanki zaparzonej mocnej herbaty (do nasączenia) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki białego rumu (do nasączenia(...)przez około 30-40 minut, do czasu aż powstanie gęsty syrop, w ilości około 3/4 szklanki. Ostudzić. Serek Philadelphia i mascarpone włożyć do dużej miski, stopniowo dodawać po 1 łyżce lekko ciepły syrop kokosowy, cały czas delikatnie mieszając. Krem wstawić do lodówki do stężenia i trzymać go tam do czasu przełożenia. Marchewkę obrać i starkować na tarce z drobnymi oczkami
Świat Ciasta