krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:189/352)

Tort Raffaello 239

patyczka. Po tym czasie biszkopt w formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanka kokosowa: co najmniej 2 dni wcześniej mleko kokosowe w puszce wstawiamy do lodówki. Po tym czasie(...)Odstawiamy na 2 minuty, następnie dokładnie mieszamy, aż powstanie gładki sos. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia do schłodzonego sosu dodajemy mascarpone i miksujemy na najwyższych obrotach do otrzymania gęstego kremu, dodajemy wiórki i jeszcze chwilkę mieszamy. Dodatkowo: 75 g płatków migdałów 30 g wiórków kokosowych pralinki  Raffaello Płatki migdałów, przesmażyć na suchej patelni

kulinarnyswiatdomi
Piernik z kremem czekoladowym 314

gotowej 1 szklanka powideł śliwkowych ( u mnie domowe bez cukru) 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie Winiary) 1 łyżeczka sody Krem czekoladowy do przełożenia: 150g śmietany kremówki 30 %, 150g mascarpone, 1 łyżka cukru pudru 100g gorzkiej czekolady, Polewa : 1/3 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 4 łyżki kakao Orzechy włoskie i cukrowe gwiazdki(...)suchego patyczka. Studzimy, ciasto kroimy wzdłuż na ok. 1/3 wysokości. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i przestudzoną, wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, miksujemy na małych obrotach aż do połączenia składników. Kremem czekoladowym przekładamy piernik. W między czasie też przygotowujemy polewę. Margarynę przekładamy do rondelka, roztapiamy na bardzo małym ogniu, dosypujemy cukier, dodajemy 2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort czekoladowy z mandarynkami 145

cukru opcjonalnie kieliszek wódki Owoce + galaretka: około 10 mandarynek 2 przezroczyste galaretki cytrynowe 1 l wody 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód(...)masa czekoladowa. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej dodać serek mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać gęstniejącą czekoladę i zmiksować do połączenia składników (nie za długo, aby krem się nie zważył). Posmarować kremem dolny placek biszkoptu, nałożyć na niego kolejny i ponownie posmarować. Czynność powtarzać, aż wszystkie placki będą

Passions hobbies life
Ciasto „Tulipan” 545

Przepis dostałam od mojej przyjaciółki. Jakoś tak  zawsze się składało, że wiecznie brakowało mi któregoś składnika, ale pewnego dnia okazało się, że tym razem… mam

mojewypiekiinietylko
Tort orzechowy z kakaowym akcentem 248

pieczenia Biszkopt kakaowy: 2 jajka 1 łyżka mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 400ml słodkiej 30% śmietanki 1 szklanka mleka w proszku 200g białej czekolady 50ml likieru orzechowego 250g serka mascarpone 200g orzeszków ziemnych niesolonych Poncz: 50ml soku z czarnej porzeczki 50ml przegotowanej, schłodzonej wody Masa maślana: 300g masła(...)delikatnie podgrzać. Taki krem studzimy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia, przed przełożeniem tortu krem przekładamy do misy miksera i ubijamy do momentu utworzenia się na powierzchni nieregularnych, trwałych kształtów. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Orzeszki ziemne drobno siekamy, prażymy kilka minut na suchej patelni często mieszając i zimne dodajemy do kremu. 4. Przełożenie: Biszkopty przed

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Kinder 228

łatwiej było ją rozsmarować po herbatnikach. Na czekoladę nakładamy kolejną warstwę herbatników i je także nasączamy mlekiem. Czas na mleczny krem z orzechami do Ciasta Kinder! Resztę śmietany kremówki (300 ml) ubijamy na sztywno i odstawiamy. 250 g serka mascarpone miksujemy z zupełnie wystudzonym mlecznym(...)budyniem. Dodajemy zmielone orzechy laskowe i miksujemy do połączenia składników. Łączymy masę orzechową z ubitą wcześniej śmietaną mieszając silikonową szpatułką. Gotowy krem orzechowy przekładamy na blaszkę, wyrównujemy i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki skrapiamy mlekiem. Pozostały serek mascarpone (250 g) mieszamy z resztą Nutelli (ok. 125 g) i rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia

Ciastkozercy
Czekoladowa rolada ze śnieżynkami 419

roladę:4 jajka + 2 żółtka, które zostaną z białej masy1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki kakaoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynyorzechy+ woda i domowy sok na poncz (u mnie agrestowy)Najpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną(...)Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem (można wcześnie włożyć do zamrażarki trzepaczki miksera i miskę), dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Żelatynę podgrzewamy lekko i mieszamy, aż będzie zupełnie płynna, dodajemy do niej łyżkę bitej śmietany i mieszamy. Mieszankę wlewamy do kremu i od razu miksujemy. Krem wkładamy do lodówki na 15 minut.Rozwijamy roladę, nakładamy krem i orzechy.Zwijamy roladę

Ciastkozercy
DESER TIRAMISU WERSJA l 416

prosto z czajnika). Kawę zaparzyć, dodać likier, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do żółtek dodać 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) i dokładnie utrzeć na puszysty krem (ok.10 minut) W większej misce ubić serek mascarpone, dodać do niego utarte żółtka i lekko zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać pozostały cukier i cały czas ubijać(...)błyszcząca i gęsta. Białka połączyć delikatnie z masą z mascarpone, najlepiej w trzech etapach, po każdym dokładnie mieszając łyżką. Połowę biszkoptów na moment zanurzać w kawie i wykładać na spód naczynia. Na biszkopty wyłożyć połowę masy, wyrównać, posypać przez sitko połową kakao. Wyłożyć pozostałe biszkopty nasączone kawą i wyłożyć pozostały krem. Powierzchnię wyrównać i obsypać kakao.  Odstawić do lodówki

Smaczne Zdrowe
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 175

gotowych bezików 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 500 g serka mascarpone 1 laska wanilii lub esencja waniliowa Borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie kremów: Odlać 200 ml mleka i zagotować. 50 ml wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej, 1 łyżką mąki ziemniaczanej, kakao oraz 2 łyżkami cukru. Wszystko(...)minuty cały czas intensywnie mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Z reszty mleka i mąk w ten sam sposób przygotować bazę kremu waniliowego – zamiast kakao dodać ekstrakt waniliowy lub ziarenka wanilii. Po wystygnięciu bazy budyniowe zmiksować w oddzielnych miskach z serkiem mascarpone. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Można delikatnie skropić czarną herbatą. Całe boki również pionowo obłożyć biszkoptami. Na spód z biszkoptów wyłożyć

Gotujemy i jemy
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 181

potrzebowałam) szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladowy krem: 400 ml śmietany kremówki 200 gram czekolady gorzkiej (lub jeśli ktoś jest łasuchem to 100 gram czekolady gorzkiej + 100 gram czekolady mlecznej) 250 gram mascarpone dwie łyżki masła   Do ozdoby: suszone daktyle suszone figi migdały: w całości lub płatki suszone morele, śliwki, żurawina(...)dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc lub dobę. Kolejnego dnia miksujemy mascarpone i dodajemy po łyżce masy czekoladowej. Całość miksujemy krótko. Krem nadaje się do wyłożenia na mazurka. Ostatni szlif... Mazurka wypełniamy kremem, ozdabiamy wedle uznania. Możemy przechowywać w lodówce nawet 3-4 dni... ale wątpię

Mango Papaja
Tort kokosowo-truskawkowy 199

wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Wszystkie składniki powinny być schłodzone.  Mleko w puszkach dzień wcześniej wstawić do lodówki(...)dniu przygotowywania masy, delikatnie wyjąć mleko. Puszki delikatnie odwracamy do góry dnem, otwieramy, zlewamy wodę kokosową. Gęstą śmietankę przekładamy do miski. Dodajemy serek mascarpone, cukier i wiórki. Miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Do nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z wiśniami bez pieczenia 118

Pyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan

Wasze Przepisy
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 144

przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady(...)CZARNEJ PORZECZKI: * śmietana 36% – 150 ml * Puree porzeczkowe lub Puree jagodowe – 150 g – dostępne TUTAJ! * cukier – 60 g * żelatyna – 2 łyżeczki KREM ŚMIETANKOWY : * śmietana 36% – 250 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 płaska łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę powoli dodając

Ostra na Słodko
tiramisu klasyczne 304

whisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy 153

przygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy, niezbyt słodki a nasączenie ciasta wodą z cytryną i sosem owocowym w połączeniu z kremem dało słodko-kwaśny smak. Rewelacja! Bardzo polecam. Ciasto można upiec wcześniej. Krem robi się szybko i świetnie się smaruje.     Tort czekoladowy(...)chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy na puch dodając

Leśny Zakątek
Rolada śmietankowa z truskawkami 212

momentu aż będzie puszysta. Dodajemy cukier, cukier puder oraz śmietanxif i dalej mi ubijamy. Gdy zacznie sztywnieć zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżka po łyżce serka mascarpone. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy

Qchnia po prostu
Owocowa chmurka 331

jakie używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone, galaretek, mleka skondensowanego, owoców, sereka. Mówi się, iż ciasta bez pieczenia są szybsze, gdyż nie tracimy czasu na pieczenie właśnie. Coś w tym jest, wiem sama

mecooks
Deser „Niebo” 1940

pudru do smaku   Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Ostawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę razem z mascarpone oraz cukrem pudrem do smaku. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Do pucharka wykładamy naprzemiennie galaretkę niebieską i szafirową. Z pomocą rękawa wyciskamy na ściankach pucharka/szklanki białe obłoczki. Przestrzenie pomiędzy nimi wypełniamy galaretką. Postępujemy

Smaki Na Talerzu
Mazurek różany 183

taki właśnie jest ten różowy mazurek... Składniki: szkl. g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 100 g zimnego masła małe jajko na krem i wierzch: 150 g sera mascarpone 100 g konftury z płatków róży suszone płatki róży płatki migdałowe Obie mąki przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wyrobić z nich

wyzwania kuchenne
Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 1052

łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę: do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii, mieszamy. Do drugiej dodajemy kakao oraz rum lub spirytus, krótko miksujemy. Blaszkę (20x20cm) wykładamy papierem

Smaki Na Talerzu
Krem z truflami 359

Przepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak

Słodki Pomysł
Torcik malinowy na rocznice ślubu 171

biszkoptu - u mnie wrzątek z syropem waniliowym * dekoracja według uznania  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania

Magiczne Życie Marty
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 219

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy

Przepisy Kulinarne
Cupcakes cytrynowe z dwukolorowym kremem i czerwonymi owocami 219

cytryny i wszystko dobrze zmiksować przez kilka minut. Przełożyć do foremek lub papilotek. Piec 25 min. do zrumienienia.Wystudzić i udekorować kremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera(...)innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć do 2 woreczków z tylkami okrągłymi lub szpryc i dekorować w dowolny sposób. Ja użyłam specjalnego adapteru do robienia dwukolorowego kremu. Udekorować owocami. Przechowywać w lodówce

Słodkie inspiracje
Mus malinowy do tortu 765

Słodki jak maliny, delikatny jak pianka mus malinowy to przepyszny dodatek do wypieków. Mimo że teraz potrafię go zrobić prawie z zamkniętymi

Słodki Pomysł
Ciasto Malinowy Sen 181

Zamiast barwnika możemy użyć soku z buraka. Ścieramy buraka na tarce i wyciskamy sok. To najprostszy sposób, o którym słyszałam. Krem śmietankowy możemy usztywnić, dodając serek mascarpone (100 ml kremówki zamieniamy na 100g serka). Możemy też dodać śmietan-fix. W Stanach Zjednoczonych popularnym ciastem jest również ‘White Cake’. Różni się

Słodki Pomysł
Tort rocznicowy 347

jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Lizaki z krainy Nudzimisiów. 224

także żelkami, chociaż zwykłe do lizania także można było zerwać z drzewa! Zapraszam na moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika 194

MUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tiramisu z ciasteczkami Brześć. 228

przelewamy do miseczki. W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy żelatynę deserową i mieszamy mikserem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i likier delikatnie ubijamy na krem. Do szklanki z żelatyną przekładamy 3 łyżki kremu i hartujemy, następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego naczynia

Sama słodycz i szczypta chili
Lekkie tiramisu truskawkowe 146

przez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki

Milion Smaków
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 218

wilgotne, a strukturą przypomina biszkopt. Całość idealnie łączy się z mnóstwem orzechów.... Po prostu pycha! Dla mnie taka wersja jest wystarczająca, ale Wy możecie ciasto przełożyć kremem (np. z bitej śmietany, serka mascarpone) lub użyć dowolnej polewy. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru/ksylitolu (można

Di gotuje
TORCIK OWOCOWA WALENTYNKA 184

mascarpone świetnie się uzupełniają tworząc idealną całość. Słodkich Walentynek Kochani!  Składniki: 4 jajka 9 łyżek cukru 9 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady

Z Majeczką w kuchni
Wafle trzy smaki 222

orzechy.  Suchy wafel posmarować wystudzoną czekoladą. Marmoladę delikatnie podgrzać, tak jak czekoladę, wystudzić i posmarować górę wafla położonego na czekoladzie. Przykryć suchym waflem. Zmiksować serek mascarpone z masą krówkową i powstałym kremem posmarować górę wafla przełożonego marmoladą.  Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć np. 3 kg cukru lub innym ciężkim przedmiotem, jednak obciążenie nie może być zbyt

Kuchcik gotuje
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 340

26cm.  Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st.  Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym.  Krem:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  50g posiekanej białej czekolady,  2 łyżki likieru jajecznego,  300g świeżych truskawek. Czekoladę

Z miłości do słodkości
Pavlova z truskawkami 346

koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc kształt koła. Piec około godziny w temp. 100st. Ostudzić. Krem:   250ml śmietanki 30%,  125g serka mascarpone,  1/2 laski wanilii,  2 czubate łyżki cukru pudru,  300g świeżych truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać

Z miłości do słodkości
Wiosenne kwiatowe babeczki z piankami marshmallows 183

kogo: dla lubiących ciekawe dekoracje dla chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć

Mania Wypiekania