krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:185/352)

Tort czekoladowo-gruszkowy i wprowadzenie do kwiatów cukrowych. 209

się go ponownie uplastycznić w rękach Muszę jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy. Jeśli chcemy obłożyć tort lukrem plastycznym, należy go uprzednio przygotować - równo posmarować sztywnym kremem maślanym. Musy na bazie mascarpone, czy bitej śmietany się tu nie nadają. Są za lekkie, powierzchnia będzie krzywa, a masa cukrowa złapie wilgoć i będzie dosłownie spływać podczas krojenia. . Lukier plastyczny do figurek

DominikaDolci
Tarta z mascarpone i owocami 76

Świetna, letnia propozycja na deser. Bardzo maślana i krucha tarta, krem z bitej śmietany i mascarpone oraz pyszne, świeże owoce sezonowe :-) Czas przygotowywania: 60 minut Ilość porcji:  tarta o średnicy około

AniaGotuje.pl
Szarlotka w pucharku 167

wymieszałam z mlekiem i cukrem pudrem. 3. Na spód pucharków dałam pokruszone słomki ptysiowe z cynamonem. Do każdego pucharka tak po 8 sztuk, na słomki część serka mascarpone, uprażone jabłka, następnie porcję kremu i po dwie słomki :-) Smacznego

kruche babeczki
Truskawkowy przekładaniec 244

Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, […] Artykuł Truskawkowy przekładaniec pochodzi

Domowe Torty
Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką 79

cukru pudru gotowe podkłady do babeczek (użyłam Dan Cake) Wykonanie : w naczyniu zasypać borówki (1/5 z nich odłożyć do dekoracji) cukrem pudrem i rozgnieść widelcem. Dodać serek mascarpone i dokładnie, krótko wymieszać. Krem schłodzić przez ok.1h. Tartaletki napełniać kremem borówkowym, dekorować czerwoną porzeczką, maliną, borówką. Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką

Raj dla Podniebienia
Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto 190

papierem. Końcówkę z jednej strony , tam gdzie będziemy zwijać bezę robimy cieńszą. Bezę posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku 20 min. w tem. 160 stopni. Śmietanę, mascarpone i nutelle ubijamy na krem (wszystko razem, nie ma się czego bać, ubije się). Na upieczoną bezę układamy papier większy żeby było nam wygodnie ją zwinąć i delikatnie odwracamy bezę

Lili w kuchni
Tort leśny mech 163

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 135

smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Mini torciki cappuccino 206

ochota na tort, jeszcze o tym nie pamiętałam i pomyśleliśmy, że w zasadzie nie było co świętować. Dlatego zrobiłam deser w wersji miniaturowej. Klasyczny biszkopt, przełożyłam kremem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kawy. Całość ozdobiłam gorzką czekoladą oraz wafelkami o smaku cappuccino. Kto mnie zna, ten wie, że kupowane słodycze jem niezwykle rzadko. Ani jakoś specjalnie nie przepadam

Mienta blog
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 163

smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort leśny mech 1042

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Szybka, smaczna i estetyczna przekąska 123

szczypiorek czosnek sól himalajska różowa żurawina czarny sezam, opcjonalnie czarnuszka Kiedy mamy mało czasu, ta przekąska uratuje nam życie. Jest smaczna i estetyczna. Zdrowa! Najpierw przygotowujemy pasty. Mascarpone ucieramy z łososiem na krem,najlepiej w robocie. Twarożek ucieramy z pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pasty wkładamy do szpryc i dekorujemy nimi wytrawne ciastka. Posypujemy na koniec szczypiorkiem, pieprzem

Z Kuchni Do Kuchni
Lody waniliowe w wafelku 209

jajek ubijamy na parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Szachownica 459

studzimy, następnie odkrawamy przypieczone krawędzie. Każdy biszkopt kroimy na 5-6 pasków po długości. Przygotowujemy masę: Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.  Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze. Lekko dociskamy i znów smarujemy kremem. Powtarzamy, następnie smarujemy górę i kolejno układamy

Tagebuch po polsku
Krem dyniowy z chipsami serowymi 118

ostudzenia. Po kilku chwilach chipsy serowe powinny być gotowe.  Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy. Do przygotowanego bulionu dodajemy kawałki upieczonej dyni, ugotowane ziemniaki, przyprawy, mascarpone i blendujemy na gładki krem. Zupę podgrzewamy, do gorącej dodajemy kostki sera, wyłączamy ogień i tylko mieszamy, by równomiernie rozprowadzić ser. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową. Zupę podajemy z chipsami serowymi

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania