krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:186/352)

Tarta z rabarbarem i migdałami 85

Sezon rabarbarowy w pełni więc może skusi Was tarta z rabarbarem i migdałami ?. Najsmaczniejsza na gorąco, ale całkiem niezła również na zimno. Kruche ciasto, migdałowe nadzienie z serem mascarpone i kwaskowy rabarbar to połączenie całkiem ciekawe. Tarta jest dość syta, wystarczył mi kawałek, żeby zaspokoić głód. Jeżeli lubicie tak jak ja eksperymenty w kuchni i ciasta z rabarbarem zachęcam(...)chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone i miodem na gładki krem. Rabarbar pokroić na kawałki, posłodzić dodać mąkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Na papierze do pieczenia rozwałkować ciasto na kształt kwadrata, posmarować nadzieniem migdałowym, zostawiając około

Pieguskowa Kuchnia
Rolada bezowa z wiśniami 122

szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Beza: 6 białek jaj 340g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 150g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 120g serka mascarpone 1 słoik wydrylowanych wiśni w syropie lub kompocie Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy dowolne owoce i listki mięty do ozdoby     *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając(...)przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy *** *** Krem wykładamy na bezę. Jedną łyżkę kremu odkładamy do przyozdobienia rolady z wierzchu *** *** Na kremie wykładamy równomiernie 3/4 odsączonych z kompotu wiśni *** *** Roladę zwijamy dość luźno od dłuższego boku

Blog z Apetytem
Włoskie tiramisu w pucharku 276

białka od żółtek. Do szklanej misy wlewam żółtka , dodaję cukier puder, miksuję końcówką do ubijania piany prawie do białości, najlepiej nad gorącą parą wodną. Śmietankę i serek mascarpone ubijam razem na gęsty krem , stopniowo miksując na niskich obrotach  dodaję po łyżce masy jajecznej, miksuję do połączenia. Biszkopty łamię  na 2-3 kawałki, maczam w zimnym osłodzonym naparze kawy

Wanilia i Kardamon
Truskawkowy przekładaniec 87

Truskawkowy przekładaniec Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, że jest

Domowe Torty
Tarta kokosowa z truskawkami 97

wcześniej schłodzone. 200 ml gęstej śmietany kokosowej* 250 g mascarpone ½ szklanki wiórków kokosowych cukier puder według smaku Dodatkowo 300 g truskawek Do misy miksera przełożyć śmietankę i mascarpone, zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Dodać cukier i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Krem przełożyć na przygotowany spód, wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Podawać z truskawkami. Smacznego! * Zamiast śmietanki kokosowej można

Pełny talerz
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 128

zapotrzebowania na wit. C pomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 128

zapotrzebowania na wit. C pomidory uprawiane na słońcu mają więcej wartości odżywczych niż te uprawiane w szklarniach Pomidory bardzo często goszczą w moich przepisach... Oto przykłady: 1) KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 96

rozpuści i powstanie jednolita masa. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aby śmietana była mocno schłodzona. Gdy śmietanka będzie odpowiednio schłodzona dodajemy serek mascarpone i ubijamy na puszysty krem. Poncz : cukier zalewamy przegotowaną wodą, rozpuszczamy, studzimy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dolną część biszkoptu sączymy połową ponczu. Wykładamy mus czekoladowy, przykrywamy pozostałą częścią ciasta

Słodki Zakątek
Muffinki z truskawkami 129

jogurtem greckim. Na wierzchy każdej babeczki układamy ćwiartki lub połówki truskawek. Na następny dzień muffinki są jeszcze bardziej wilgotne! Zamiast jogurtu greckiego można użyć kremu na bazie śmietanki i mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Ciasto “Jamajka” z galaretką i bananami 80

Poznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka

Pogotujmy.pl
Cake pops-kuleczki z ciastek 169

napojów,mogą być również patyczki jak do lodów. Przepis znalazłam na stronie  wypieki Beaty ,dziękuję :) Składniki 300 g ciasteczek (u mnie markizy) około 100-150 g mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka

Swojskie jedzonko
Ciasto czekoladowe z burakami 96

Mocno czekoladowe ciasto z burakami. Można pozostawić go bez przekładania kremem. Ja przełożyłam ciasto serkiem mascarpone było wyśmienite.Smak buraków nie jest wyczuwalny. Składniki Ciasto: 275g mąki pszennej (lub w wersji bezglutenowej: uniwersalnej mąki bezglutenowej) 375g ugotowanych i obranych buraków 300ml oleju np. rzepakowego 5 jajek (rozmiar M) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
Tarta z rabarbarem i migdałami 136

chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone i miodem na gładki krem. Rabarbar pokroić na kawałki, posłodzić dodać mąkę i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Na papierze do pieczenia rozwałkować ciasto na kształt kwadrata, posmarować nadzieniem migdałowym, zostawiając około

Pieguskowa Kuchnia
Szarlotka na biszkopcie 508

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka na biszkopcie 508

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort czekoladowo-gruszkowy i wprowadzenie do kwiatów cukrowych. 214

się go ponownie uplastycznić w rękach Muszę jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy. Jeśli chcemy obłożyć tort lukrem plastycznym, należy go uprzednio przygotować - równo posmarować sztywnym kremem maślanym. Musy na bazie mascarpone, czy bitej śmietany się tu nie nadają. Są za lekkie, powierzchnia będzie krzywa, a masa cukrowa złapie wilgoć i będzie dosłownie spływać podczas krojenia. . Lukier plastyczny do figurek

DominikaDolci
Tarta z mascarpone i owocami 84

Świetna, letnia propozycja na deser. Bardzo maślana i krucha tarta, krem z bitej śmietany i mascarpone oraz pyszne, świeże owoce sezonowe :-) Czas przygotowywania: 60 minut Ilość porcji:  tarta o średnicy około

AniaGotuje.pl
Szarlotka w pucharku 172

wymieszałam z mlekiem i cukrem pudrem. 3. Na spód pucharków dałam pokruszone słomki ptysiowe z cynamonem. Do każdego pucharka tak po 8 sztuk, na słomki część serka mascarpone, uprażone jabłka, następnie porcję kremu i po dwie słomki :-) Smacznego

kruche babeczki
Truskawkowy przekładaniec 249

Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, […] Artykuł Truskawkowy przekładaniec pochodzi

Domowe Torty
Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką 82

cukru pudru gotowe podkłady do babeczek (użyłam Dan Cake) Wykonanie : w naczyniu zasypać borówki (1/5 z nich odłożyć do dekoracji) cukrem pudrem i rozgnieść widelcem. Dodać serek mascarpone i dokładnie, krótko wymieszać. Krem schłodzić przez ok.1h. Tartaletki napełniać kremem borówkowym, dekorować czerwoną porzeczką, maliną, borówką. Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką

Raj dla Podniebienia
Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto 198

papierem. Końcówkę z jednej strony , tam gdzie będziemy zwijać bezę robimy cieńszą. Bezę posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w piekarniku 20 min. w tem. 160 stopni. Śmietanę, mascarpone i nutelle ubijamy na krem (wszystko razem, nie ma się czego bać, ubije się). Na upieczoną bezę układamy papier większy żeby było nam wygodnie ją zwinąć i delikatnie odwracamy bezę

Lili w kuchni
Tort leśny mech 178

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 138

smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Mini torciki cappuccino 214

ochota na tort, jeszcze o tym nie pamiętałam i pomyśleliśmy, że w zasadzie nie było co świętować. Dlatego zrobiłam deser w wersji miniaturowej. Klasyczny biszkopt, przełożyłam kremem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kawy. Całość ozdobiłam gorzką czekoladą oraz wafelkami o smaku cappuccino. Kto mnie zna, ten wie, że kupowane słodycze jem niezwykle rzadko. Ani jakoś specjalnie nie przepadam

Mienta blog
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 165

smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort leśny mech 1046

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Szybka, smaczna i estetyczna przekąska 127

szczypiorek czosnek sól himalajska różowa żurawina czarny sezam, opcjonalnie czarnuszka Kiedy mamy mało czasu, ta przekąska uratuje nam życie. Jest smaczna i estetyczna. Zdrowa! Najpierw przygotowujemy pasty. Mascarpone ucieramy z łososiem na krem,najlepiej w robocie. Twarożek ucieramy z pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pasty wkładamy do szpryc i dekorujemy nimi wytrawne ciastka. Posypujemy na koniec szczypiorkiem, pieprzem

Z Kuchni Do Kuchni
Lody waniliowe w wafelku 212

jajek ubijamy na parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Szachownica 460

studzimy, następnie odkrawamy przypieczone krawędzie. Każdy biszkopt kroimy na 5-6 pasków po długości. Przygotowujemy masę: Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.  Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze. Lekko dociskamy i znów smarujemy kremem. Powtarzamy, następnie smarujemy górę i kolejno układamy

Tagebuch po polsku
Krem dyniowy z chipsami serowymi 120

ostudzenia. Po kilku chwilach chipsy serowe powinny być gotowe.  Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy. Do przygotowanego bulionu dodajemy kawałki upieczonej dyni, ugotowane ziemniaki, przyprawy, mascarpone i blendujemy na gładki krem. Zupę podgrzewamy, do gorącej dodajemy kostki sera, wyłączamy ogień i tylko mieszamy, by równomiernie rozprowadzić ser. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową. Zupę podajemy z chipsami serowymi

Gotowanie i blogowanie
Truskawkowa kostka 379

najlepiej drewnianą szpatułką. Dno formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem śmietankowy: 150 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 200 g podłużnych biszkoptów Śmietanę chwilę miksować, dodać mascarpone, cukier puder i zagęszczacz

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Kinder Pingui 241

batoniki Kinder Pingui? W bardzo prosty sposób możecie przygotować ciasto o bardzo zbliżonym smaku, dla wielbicieli tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany to tortownicę

Aga w kuchni
Chałwolove & osłoda poniedziałku. 106

chcę do niej zrobić, ale przy okazji wypocząć i zrobić coś dla siebie, zaczynam dobrym śniadaniem ;) a dodatkowo kilka zdjęć na osłodę :) Leśny mech (zielone ciasto przełożone kremem z białej czekolady i mascarpone) drożdżowy wieniec z makiem i orzechami

More food, love and dreams
Ciasto szpinakowe "leśny mech" 123

opakowanie 450g  cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie    Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku, resztę wody odciskamy w rękach

Gotowanie moimi oczami
Babeczki szpinakowe 106

szpinak mrożony, rozdrobniony, 450g cukier, 250g jajka, 3 sztuki mąka krupczatka, 1 szklanka mąka tortowa, 1 szklanka olej, 1 szklanka proszek do pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na krem śmietanka 30%, 300ml serek mascarpone, 500g cukier puder, 4 łyżki Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy porządnie na sitku. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno olej

Gotowanie moimi oczami
Halloween Babeczki Nietoperze 217

składników). W obydwu przypadkach można zrobić sobie zapas, dobrze wysuszyć i przechowywać w szczelnym pudełku. Babeczki przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostygnięcia. Babeczki smarujemy warstwą serka mascarpone (można użyć też dowolnego kremu, ale wtedy babeczki posypane cukrową posypką będą bardzo słodkie). Posmarowane babeczki maczamy w cukrowej posypce lub kolorowym kokosie. Resztę serka przekładamy do małego woreczka – będzie potrzeby

Ciastkozercy
Czekoladowe rożki z nadzieniem o smaku pina colady 383

drugą warstwę płynnej czekolady. Tak przygotowane rożki, wkładamy na 2-3 godziny do lodówki aby czekolada dobrze stężała. W tym czasie robimy nadzienie: Schłodzoną kremówkę i serek mascarpone miksujemy do uzyskania gęstego kremu, wlewając  w trakcie ananasowy likier, tak przygotowany krem przekładamy do szprycy cukierniczej i napełniamy kremem zastygnięte czekoladowe rożki . Wierzch dekorujemy kuleczkami z czekolady i listkami świeżej

Wanilia i Kardamon
Tiramisu cupcakes 160

ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę podgrzać nad palnikiem, aby się rozpuściła (nie gotować!). Cały czas miksując śmietanę wlewać ciepłą żelatynę. Do lekko stężonej śmietany dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Schłodzonym kremem (lekko sztywnym) dekorować muffiny. Najlepiej jest to robić za pomocą worka dekoratorskiego z końcówką w kształcie gwiazdy.  Na zakończenie muffiny posypać ciemnym kakao ( przez sitko

In my kitchen
Tiramisu 114

szklanka  kawy rozpuszczalnej ( ostudzonej ) 2 łyżki mocnego alkoholu 3 łyżki naturalnego kakao przepis Żółtka ucieramy  z  cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo serek mascarpone cały czas ubijając aż krem zgęstnieje. Kawę łączymy z alkoholem, wlewamy do miski. Biszkopty moczymy w kawie, tak żeby nasiąkły ale  się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy kakao

Smakowite Dania
Rolada żyrafa 327

które niebanalnie się prezentuje i zaskoczy niejednych gości - to mój tegoroczny hit!   Wypełnienie możecie dobrać natomiast już wg indywidualnych potrzeb. Ja do swojej rolady dałam banany i krem ze śmietanki kremowej z mascarpone.Inspiracja z bloga Uwielbiam gotować. Składniki:Ciasto:    5 jajek    6 łyżek cukru    3/4 szklanki mąki pszennej(...)wierzch wałek i zwinąć w roladę tak, aby wzór był na wierzchu. Odstawić do całkowitego ostudzenia.Nadzienie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, a następnie serek mascarpone, a potem  ostudzoną żelatynę rozrobioną w kilu łyżkach gorącej wody. Banany obrać i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Ciasto rozwinąć, posmarować masą śmietanową zostawiając wolne miejsca przy

Fabryka pomysłów
Tarta z kremem marshmallow i polewą z białej czekolady 218

niego wrócę! Kruche ciasto: 250 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko opakowanie cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 150 g marshmallows opakowanie mascarpone opakowanie śmietanki 3 łyżki cukru pudru pół szklanki wody Polewa 1/4 kostki masła 2 tabliczki białej czekolady 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki żelatyny      Mąkę

sama złodycz
Tarta czekoladowa z truskawkami 306

Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Przestudzić. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać odrobinę do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Przełożyć do pozostałego mascarpone i wymieszać całość. Czekoladowy krem wyłożyć na ostudzone spody. Przed samym podaniem tartę udekorować truskawkami.Poza sezonem można też podać ją bez owoców, lub udekorować na przykład malinami

Sto kolorów kuchni
Marchew do pieca! 200

stopni C na około 40 minut.  Po ostygnięciu możemy dowolnie ozdobić.   Dla większych łasuchów mogę polecić krem chałwowy, którym możemy przełożyć ciasto:  Krem chałwowy  - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietanki mocno kremowej - opakowanie chałwy (300-400g) Śmietankę ubić z mascarpone, a następnie dodać pokruszona chałwę. Schłodzić, po czym przełożyć lub ozdobić ciasto

Sajkofanka smaku
Tort bananowy 94

cytryny.\r","Zwil\u017cy\u0107 ponczem wierzch ciasta. W\u0142o\u017cy\u0107 do lod\u00f3wki.\r","Zmiksowa\u0107 razem 150ml \u015bmietanki i serek mascarpone. Dosypa\u0107 2 \u0142y\u017cki cukru pudru i razem wymiesza\u0107.\r","Krem rozprowadzi\u0107 po wierzchu tortu.\r","Tort sch\u0142adza\u0107 w lod\u00f3wce przez kilka godzin przed podaniem."],"recipeYield":"du\u017ca tortownica","keywords(...)łyżek zimnej, przegotowanej wody zmieszać z 3 łyżkami soku z cytryny. Zwilżyć ponczem wierzch ciasta. Włożyć do lodówki. Zmiksować razem 150ml śmietanki i serek mascarpone. Dosypać 2 łyżki cukru pudru i razem wymieszać. Krem rozprowadzić po wierzchu tortu. Tort schładzać w lodówce przez kilka godzin przed podaniem. https://www.bardzogrubysmok.pl/tort-bananowy/ Warstwa bananów zalana galaretką Kolejne warstwy tortu bananowego Warstwa masy

Bardzo Gruby Smok
Biszkopt ala tiramisu 190

Składniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na  biszkopt z kakao . Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem

prawdziwe jedzenie
Tort czekoladowy z koroną bezową 124

zakupów. Na Biszkopt potrzeba nam: 7 jajek 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150-200 g cukru (kryształ) 2 czubate łyżeczki kakao Na Krem potrzeba nam: 200 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3-6 kostek czekoaldy mlecznej łyżka masła okruchy z wnętrza biszkoptu  Na Bezę potrzeba nam: 3 białka(...)dodajemy serek mascarpone, miksujemy to razem na gładka masę. W misce ubijamy śmietanę z około 1 łyżką cukru. Dodajemy śmietanę do serka z czekoladą, na koniec wsypujemy do miski okruchy z biszkopta. Delikatnie mieszamy na gładką masę i chłodzimy w lodówce. Ciasto można nasączyć rumem czekoladowym, chociaż jest tak delikatne, że jest to zbędne. Przekładamy biszkopta kremem, zostawcie

Kuba Gotuje
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 539

pestek winogron 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka kardamonu 5 daktyli 5 - 6 suszonych moreli garść posiekanych orzechów włoskich masa mascarpone: 200 ml śmietanki 30% (mocno schodzonej) 150 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 4-5 łyżek masy krówkowej garść posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Nagrzewam piekarnik do 180 stopni Celsjusza (przy termoobiegu ok. 170 stopni). Formę kwadratową(...)suchego patyczka. Po upieczeniu studzę chwilę w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone, przekrawam wzdłuż na połowę. Czas na krem. Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder. Wrzucam mascarpone, miksuję na jednolitą, gładką masę i zostawiam do lekkiego schłodzenia. Kremem przekładam blaty ciasta, wierzch smaruję masą krówkową i posypuję orzechami. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 131

ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION. #myAmbition Artykuł Zupa-krem

Fitsweet.me
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 111

ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION. #myAmbition Artykuł Zupa-krem

Fitsweet.me
Bardzo kokosowe naleśniki z kokosowym twarożkiem z tofu (wegańskie) 151

celu późniejszego użycia. Na dnie pozostaje nam wtedy krem/śmietanka kokosowa, którą można wyzbierać za pomocą łyżki. Taką sytuację mieliśmy w następujących przepisach: ♥ orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym ♥ cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym ♥ kokosowy tofurniczek - serniczek z tofu ♥ lody truskawkowe bez maszynki i śmietanki ♥ kawowy pudding chia z kaki i kokosową bitą śmietaną o smaku czarnego

Be Fit Be Strong
Walentynkowe torciki 146

bardzo smaczne. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Krem: 400 gram masła 250 gram serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 200 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa złote perełki cukrowe Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy(...)obręczą w kształcie serca wycinamy 6 serc.Część pozostałego biszkoptu kruszymy. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości,dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy,uważając aby masa się nie zważyła.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do kremu,miksujemy. Kremem przekładamy małe biszkopty w kształcie serc,tak żeby powstały 3 torciki.Smarujemy wierz i boki.Boki dekorujemy za pomocą worka cukierniczego

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania