krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:200/352)

Ciasto kukułka 11618

łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 2/3 szklanki wódki Krem: 600g śmietanki kremówki 30% lub 36% (kupuję śmietankę w kartonikach, na których są podane gramy) 500g serka mascarpone 5 łyżeczek żelatyny (15-16g żelatyny) 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie(...)mieszając, aż całkowicie się rozpuści (nie gotować), zdjąć z ognia. 10. Śmietankę kremówką ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem. Następnie cały czas miksując, wlać żelatynę, dokładnie wymieszać. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce. 11. Jasny biszkopt porwać na kawałeczki, poukładać na wierzchu kremu i polać go ponczem z wódką. Na wierzch

Mała Cukierenka
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 200

wcześniej i trzymać je bez przykrycia na blacie kuchenym. SKŁADNIKI BEZA 4 białka (L) w temp. pokojowej 250 g drobnego cukru do wypieków KREM 250 ml śmietany 30% (długo schładzanej) 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY 200 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę 2 - 3 łyżki(...)czasu do czasu mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia, wyjmujemy laskę wanilii. Ewentualnie blendujemy. KREM KAWOWY : Do filiżanki wsypujemy 2 łyżki kawy i zalewamy je 1 łyżką wrzątku. Odstawiamy do calkowitego ostygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. W drugiej miseczce krótko (około 1 minutę) ubijamy mascarpone z rozpuszczoną kawą (możemy użyć rózgi, którą ubijaliśmy śmietanę) i ziarenkami wanilii. Ubitą śmietankę

cool and minty
Tort o smaku kawy i kajmaku z jabłkową konfiturą 87

komponują całość w dzieło wyjątkowo smaczne, nie za słodkie. Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cm Opakowanie mieszanki do wypieku biszkopta ( użyłam Delectę - 330 gram ) 250 gram serka mascarpone 400 gram śmietany kremówki 30 % lub 36 %  1/2 szklanki cukru pudru 1 pełna łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszcona w 3 łyżkach wrzątku. 1 puszka masy kajmakowej o smaku adwokatowym 4 łyżki(...)wkładamy do miski,  wlewamy 300 gram (1 i 1/2 kubka) śmietanki,  wsypujemy cukier puder i miksujemy do powstania gęstego kremu.  Na koniec wlewamy zaparzoną, wystudzoną kawę i dokładnie mieszamy. masa kajmakowo - adwokatowa: Pozostały serek mascarpone wkładamy do drugiej miski,  wlewamy resztę śmietanki, dodajemy 2/3 puszki masy kajmakowej.  Wszystko miksujemy przez chwilkę, tylko do połączenia składników

Kronika Piekarnika
Tort tiramisu 208

pieczenia, kakao i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 ° . pieczemy około 35-40 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na cztery równe części. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy kolejno serki mascarpone po łyżce. Słodzimy cukrem pudrem do smaku. Poncz: Parzymy mocną kawę (około 100 ml) i odstawiamy do przestygnięcia.  Następnie dodajemy do niej kilka kieliszków (wedle

Słodkie ciacho
Czekoladowy tort Goplana 153

Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka naparu z czarnej herbaty(...)wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą

Wanilia i Kardamon
Walentynkowy tort - czerwony biszkopt z kremem i różami 193

przełożyć go kremem. W czerwonym kolorze będzie i tak niesamowicie wyjątkowy i oryginalny. Użyłam barwnika również z firmy Wilton, czerwony kolor nr 610-313 "Christmas Red". Składniki: tortownica 22cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki barwnika czerwonego w żelu masło kasza manna 300g kremówki 30% 250g mascarpone 1 łyżka cukru(...)piekarnika. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca, obracamy wierzchem w dół i studzimy na kratce. Ostudzone ciasto przecinamy na pół.  Kremówkę miksujemy na gęsty krem, pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera i dodajemy partiami mascarpone, na koniec łyżkę cukru pudru. Masę odkładamy do lodówki.   Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze, nasączamy połową herbaty, smarujemy ciasto konfiturą z róży. Drugi

Gotowanie i blogowanie
Biszkopt z truskawkami i bezą 305

tutaj nie sprzedawać. Smakowało! Więc kto nie na diecie to piecze! Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia  Krem : * 330 ml śmietanki 30% * opakowanie serka mascarpone * łyżka cukru pudru * truskawki * kilka kostek czekolady gorzkiej * beza z 3 białek - przepis pojawi się na blogu wkrótce    Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać(...)tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć  na pół, odłożyć na kratkę do wystygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek. Na połowę biszkopta wyłożyć połowę kremu, dodać startą czekoladę oraz truskawki. Przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć krem, posypać czekoladą i ułożyć truskawki. Całość wstawić na noc do lodówki. Pokruszoną bezą posypać ciasto. Podawać

Magiczne Życie Marty
Waniliowe rurki z kremem 161

wykorzystać gotowe. Pyszny deser, gdy nie ma czasu na pieczenie :) Składniki: 1 opakowanie pustych rurek maślanych 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2 łyżki cukru pudru Śmietanę i ser włożyć do dużej miski. Ubić końcówkami do białek na sztywny krem. Dodać cukier puder i zmiksować. Krem przełożyć do szprycy i nadziać rurki. Podawać. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pychota Inaczej 8184

malin (mogą mrożone) 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiać do lekkiego przestudzenia. Następnie wsypujemy maliny, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce zgęstnienia. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera i ubijamy końcówką do ubijania białek na puszysty krem. Należy uważać, gdyż zbyt

Made By Mom And Son
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 180

serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy krem, a na krem szprycą dodatkowy curd. Przykrywamy drugim blatem bezy i dekorujemy pozostałym curdem. PS. Dziś mija pierwsza miesięcznica założenia mojego bloga, więc tort jest

Delicious Titbits
FANTAZJA CZEKOLADOWO-MAKOWA 157

Bożego Narodzenia, dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Ciasto zarówno świetnie wygląda, jak i smakuje. Nie jest też przesłodzone, gdyż słodką masę makową równoważy krem z gorzkiej czekolady oraz(...)gęstej śmietany garść bakalii (rodzynki, orzechy włoskie, skórki kandyzowane) 2 szklanki mleka Masa czekoladowa: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 125 g serka mascarpone wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I-część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami

Kuchnia MagdaLeny
FANTAZJA CZEKOLADOWO-MAKOWA 157

Bożego Narodzenia, dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Ciasto zarówno świetnie wygląda, jak i smakuje. Nie jest też przesłodzone, gdyż słodką masę makową równoważy krem z gorzkiej czekolady oraz(...)gęstej śmietany garść bakalii (rodzynki, orzechy włoskie, skórki kandyzowane) 2 szklanki mleka Masa czekoladowa: 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 125 g serka mascarpone wiórki z czekolady deserowej Wykonanie: Biszkopt: I-część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto migdałowe z kremem pistacjowym 185

najmniej wszystkich innych na piętrze… Składniki: ciasto 400 g migdałów 3 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cynamonu skórka otarta z 1 cytryny krem 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 300 g mascarpone 200 g zmielonych pistacji (ok. 500 g ze skorupkami) Wykonanie: Migdały mielicie w robocie kuchennym na drobny proszek. Jajka ucieracie z cukrem na puszystą(...)Pistacje wyjmujecie ze skorupek i mielicie w robocie kuchennym. Mikserem ubijacie śmietankę z cukrem pudrem na jednolitą gęstą masę. Dodajecie mascarpone – łyżka po łyżce, cały czas miksując. Na koniec wsypujecie zmielone pistacje, mieszacie do połączenia się składników. Krem wykładacie na ciasto i równomiernie rozsmarowujecie. Posypujecie odrobiną pistacji i wstawiacie do lodówki. Po zastygnięciu (trwa to ok. godziny) możecie jeść

GRUBY WAŁEK
Tort truskawkowo- śmietankowy z serkiem mascarpone 155

serkiem mascarpone Biszkopt - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mąki pszennej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem, następnie dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy, cały czas powoli dokładnie mieszając. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy w temp. 165 stopni C około 45-50 minut. Krem truskawkowy(...)galaretka truskawkowa Truskawki miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy z masą truskawkową i odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. Krem śmietankowy - 330 ml śmietanki 30 % - 1 serek mascarpone Śmietankę miksujemy na sztywno, powoli dodajemy serek mascarpone cały czas miksując i odstawiamy. Poncz – proporcja wg. uznania - woda - sok z cytryny - cukier Dodatkowo: - 1 galaretka cytrynowa - owoce

Kulinarne życie
Tort czekoladowo-malinowy 165

zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest bardzo prosty w wykonaniu. Przygotowanie tortu można rozłożyć na dwa dni, a w dzień przed planowaną(...)suchego patyczka. Wyjmujemy. Ciasto warto upiec dzień wcześniej, aby dobrze ostygło.  Krem: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie  3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wodzie 1 łyżka soku z cytryny 500 g serka mascarpone   Maliny, cukier i sok z cytryny umieszczamy w garnku, doprowadzamy do zagotowania

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania