krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:209/352)

Babeczki Bananoffee 216

szklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka masła orzechowego szczypta soli Składniki na domowy karmel Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 mocno dojrzały banan Jak zrobić babeczki bananoffee? Suche składniki mieszamy razem w misce. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem(...)kremówkę, mascarpone i zmiksowanego banana (nie można pognieść go widelcem, musi być gładko rozmiksowany blenderem, żeby większe kawałki nie przeszkadzały podczas wyciskania przez szprycę). W babeczkach wycinamy dziurki (nie wyrzucamy, ani nie zjadamy kawałka, który zostanie – będzie jeszcze potrzebny). Do wyciętych dziurek wlewamy zimny karmel i przykrywamy zostawionymi kawałkami (można je nieco skrócić od spodu). Babeczki dekorujemy kremem

Ciastkozercy
Gruszkowe Cappuccino 816

całość na masę cappuccino i odkładamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. Po tym czasie mocno schłodzoną kremówkę łączymy razem z cukrem pudrem oraz mascarpone i ubijamy aż utworzy się gęsty krem. Gotową masę wykładamy na wierzch ciasta – można przełożyć ją do rękawa cukierniczego i wyciskać ładne rozetki. Na koniec całość posypujemy gorzkim kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
Zupa krem brokułowo-cukiniowa 348

powiedział, że zupa to nudne danie?? Ja się nie zgadzam! Wspaniała, delikatna, wyjątkowo smaczna.. zupa krem z cukinii i brokuła. Dodatek sera mascarpone jest tu elementem wiążącym wszystkie składniki. Koniecznie obejrzyj film a przekonasz się, jak prosta jest ta zupa :-) Poza tym to naprawdę fajna zabawa! Czas przygotowywania:  15 minut Gotowanie:  40 minut Ilość porcji: około

AniaGotuje.pl
Czekoladowy krem jaglany z malinami | deser bezglutenowy i bez cukru | 273

razy w zimnej wodzie. Gotujemy z czekoladą i ksylitolem do momentu aż zgęstnieje (można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej). Studzimy i miksujemy na gładki kremKrem malinowy:  2 garście malin  2 łyżki mascarpone  2 łyżki ksylitolu  Przygotowanie: Miksujemy. Przekładamy masy do szklanek i dekorujemy świeżymi malinami

Czarnawisienka
Babeczki Bananoffee 209

szklanki oleju 1 jajko 2 mocno dojrzałe banany 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka masła orzechowego szczypta soli Składniki na domowy karmel Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 mocno dojrzały banan Suche składniki mieszamy razem w misce. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem(...)kremówkę, mascarpone i zmiksowanego banana (nie można pognieść go widelcem, musi być gładko rozmiksowany blenderem, żeby większe kawałki nie przeszkadzały podczas wyciskania przez szprycę). W babeczkach wycinamy dziurki (nie wyrzucamy, ani nie zjadamy kawałka, który zostanie – będzie jeszcze potrzebny). Do wyciętych dziurek wlewamy zimny karmel i przykrywamy zostawionymi kawałkami (można je nieco skrócić od spodu). Babeczki dekorujemy kremem

Ciastkozercy
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1026

pojemności 250 ml Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny

kolorowotorcikowo
Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 143

Lubella szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka  przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce  robota i zagniatamy. Zawijamy w folię

Kulinarne przygody Gatity
Eklery z kremem i malinami 172

długości ok 6 cm. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Po upieczeniu eklerki należy przekroić wzdłuż. Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder ubijamy na sztywny krem. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami. Składamy eklerki. Gotowego eklerka przed podaniem możemy opruszyć delikatnie cukrem pudrem.   Artykuł Eklery z kremem i malinami pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 560

wylewamy na biszkopty. Na ciepłej masie układamy również po skosie rurki waflowe.  3. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem i cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, a na końcu przestudzoną, tężejącą galaretkę. Krem wykładamy na rurki waflowe. Całość posypujemy startą czekoladą i schładzamy w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 223

Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką do uzyskania gładkiego kremu. Następnie dodajemy serek twarogowy, mus brzoskwiniowy oraz ostudzoną ale płynna galaretkę i dokładnie miksujemy. Na ciasteczkowe spody w papilotkach nakładamy po jednej pełnej łyżce masy serowej

Na Ciasteczkowych Papierach
Ekspresowe Tiramisu Bez Jajek 142

przepisie. 4. Ubijamy śmietanę pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz partiami mascarpone. 5. Zaczynamy maczać biszkopty i układamy je w naczyniu, przykrywamy warstwa śmietany z mascarpone. Układamy drugą warstwę biszkoptów i resztę kremu śmiet. Schładzamy w lodówce przez 3-4 h. Przed podaniem oprószamy gorzkim kakao. Smacznego

Gotowanie...to proste !
bajaderki 168

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ok. 20 szt. małych: 150 g suchego biszkoptu lub biszkopcików lub dowolnego ciasta bez kremu 100 g powideł 50 g serka mascarpone 50 g czekolady 15 g masła 2-3 łyżki rumu lub dowolnego alkoholu opcjonalnie: bakalie dodatkowo: kakao drobno posiekane orzechy wykonanie: Masło roztapiamy z czekoladą. Biszkopt kruszymy rękami lub blenderem. Dodajemy powidła, serek

Domowy Smak Jedzenia
Makaroniki francuskie 165

trzymamy je w lodówce. Podobno są jeszcze lepsze niż świeże. Niestety niedane mi się było przekonać, bo zostały zjedzone. Makaroniki można przekładać różnymi kremami. Samą Nutellą, kremem waniliowym, serkiem. U mnie to było mascarpone z wanilią. Post Makaroniki francuskie pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Tiramisu z likierem Bailey's 184

szklanki likieru kawowego Bailey's gorzkie kakao do oprószenia Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec po łyżce dodawać cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i zmiksować do otrzymania gęstego, gładkiego kremu. Na spodzie kieliszków układać biszkopty namoczone w naparze kawowym (wymieszanym z likierem) następnie warstwę kremu i ponownie biszkopty. Przykryć pozostałym kremem i obsypać kakao. Schłodzić w lodówce

Chocolate Muffin Blog
Halloween Babeczki Mumie 189

babeczki nietoperze ). W zależności od grubości ozdób będą potrzebowały godziny do kilku godzin na wyschnięcie, można je sobie przygotować dzień wcześniej.   Przestudzone babeczki smarujemy serkiem mascarpone (można też użyć do tego dowolnego kremu, ale nie chciałam, żeby całość była zbyt słodka).   Masę cukrową rozwałkowujemy na cienki placek i pokrywamy nią babeczki ( jak to zrobić? ) – nie musi być

Ciastkozercy
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 420

wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36%  250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać, wrzucić(...)rondlem z gotującą się wodą. Pod wpływem temperatury czekolada rozpuści się. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać serek mascarpone mieszając masę łyżką lub szpatułką. Następnie powoli dodawać schłodzoną białą czekoladę, delikatnie mieszając. Krem rozsmarować na schłodzonym ciasteczkowym spodzie. Wyrównać wierzch łyżką. Poukładać dowolnie leśne owoce. Schłodzić tartę w lodówce. Przed podaniem tartę można oprószyć cukrem pudrem

maniapieczenia
Malinowa chmurka 12797

szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  laska wanilii,  3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając po łyżce serka mascarpone oraz nasiona wanilii

Z miłości do słodkości
Ciasto z borówką amerykańską 195

borówkowy , przygotowaną żelatynę i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Powstały krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy borówkami

Pan i Pani Smith w kuchni
tiramisu truskawkowe 381

nalewki owocowej (np. wiśniowej) kakao wykonanie: Na parze ucieramy żółtka z cukrem pudrem, aż masa stanie się jasna i puszysta. Następnie schładzamy, dodajemy serek mascarpone i chwilkę miksujemy, na jednolity, gładki krem. W pucharkach układamy warstwowo: nasączone w nalewce biszkopty – pokrojone w talarki truskawki – krem – i ponownie nasączone biszkopty – truskawki – krem. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Magiczny dzień! 189

wszystkich! Cudownego dnia :)  A dla dzieci proponuję zabawę z muffinkami! Dla siostry swego czasu przygotowałam muffinki z tego  przepisu , naszykowałam ten sam krem czekoladowy i ubiłam bitą śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Wszystkie babeczki są jej dziełem. :) Były miseczki z kolorowymi drażetkami, piankami marshmallows i różnego rodzaju posypki. Można się ubrudzić, pobawić i smacznie zjeść - podwieczorek idealny

Plate of Joy
Krakersowe party z kremem sezamowym 272

krakersy 2 łyżeczki serka mascarpone 2 łyżeczki tahini 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru drobnego kilka suszonych kostek kokosa kilka kulek granatu bita śmietana Przygotowanie: 1/ Mieszamy mascarpone z tahini i cukrem na jednolity krem. Smarujemy nim 4 krakersy, nakładamy bita śmietanę, dokładamy kostki kokosa i granat. 2/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto marchewkowe 423

Któż w naszym kraju jeszcze kilkadziesiąt lat temu pomyślałby, że z marchewki powstaje tak pyszne ciasto. Kiedy pierwszy raz zrobiłam to ciasto, byłam nim zachwycona. Jest

upichcic
Tiramisu - Cappuccino 385

Wersja Tiramisu dla osób, które stronią od czarnej kawy, ale delikatnego cappuccino nigdy nie odmówią. Ta forma popularnego włoskiego deseru jest lekka, puszysta i wyjątkowa w

Słodka Strona
Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami. 203

części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia ok 15-20 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z nutellą do połączenia składników. Kremem dekorujemy ciasteczka i układamy maliny. Smacznego

Malinowe Pocałunki
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4598

dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem cappuccino: 250ml śmietanki 30%,  400g serka mascarpone,  8 łyżek cappuccino w proszku,  2 czubate łyżki żelatyny,  3/4 szklanki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone oraz cukru

Z miłości do słodkości
Sycący zupa-krem z dyni 120

ugotować w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego. W czasie gotowania dodać ząbek czosnku i ewentualnie gałkę muszkatołową.Po ugotowaniu zdjąć z ognia, dodać 3 łyżki serka mascarpone, doprawić do smaku i zmiksować na krem. Ponieważ bardzo lubię szpinak zupę udekorowałam przesmażonymi na masełku listkami z dodatkiem czosnku i pestek dyni, lecz jeśli ktoś nie lubi , to z samym groszkiem ptysiowym

Anioły w kuchni
Tarta z malinami 343

tortownicy która też dobrze się spisze w tym przepisie. Masę ciasteczkową musimy mocno wcisnąć w foremkę. Wsadzić foremkę z spodem ciasteczkowym do lodówki. 2. serek mascarpone zmiksować razem z cukrem na gładki krem. Śmietanę 30% ubić na sztywno. Dodać śmietanę do kremu wymieszać całość łyżką do połączenia składników. Krem rozsmarować na cieście. 3. Maliny układamy gęsto na kremie. Na koniec

zjem to blog kulinarny
TIRAMISU CZEKOLADOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 334

zrzucić z wysokości około pół metra w formie(najlepiej na dywan). Biszkopt wsadzić z powrotem do piekarnika i zostawić do przestygnięcia z uchylonymi drzwiczkami. Składniki na krem tiramisu: -250ml kremówki -500g mascarpone -5 żółtek -75g ksylitolu(może być cukier) -1 szklanka świeżego naparu kawy -1 śmietan-fix Biszkopt przekroić na pół i nasączyć naparem kawy. W jednym

Smaczne Zdrowe
Migdałowa rolada z poziomkami 166

minut na złoty kolor. Gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę stroną posypaną migdałami i delikatnie zawinąć, odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i wymieszać z maskarpone. Wystudzone ciasto delikatnie rozwinąć i posmarować kremem, rozłożyć poziomki i ponownie zwinąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia

Monia miesza i gotuje
Tiramisu pana Pawła 282

Składniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250 ml espresso 60 ml amaretto 90 g cukruPonieważ sposób przygotowania tego tiramisu jest dla mnie innowacyjny, i niezwykle rzadko spotykany na innych blogach, pozwoliłam sobie na nazwanie go imieniem cukiernika, od którego pochodzi(...)równomierny. Następnie do ubitych żółtek dodajemy serek mascarpone (fot.2). Mieszamy całość. Uwaga! Jeżeli korzystamy z miksera, ustawiamy go na bardzo wolne obroty.Przygotowujemy teraz naczynie żaroodporne lub blaszkę o wymiarach mniej więcej 30 na 20 cm. Na dnie naczynia układamy jedną warstwę podłużnych biszkoptów nasączonych ponczem kawowym (fot.3). Na biszkoptach układamy warstwę kremu (fot.4), na kremie kładziemy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych

Świat Ciasta
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 333

malinowy curd: 2 jajka sok z 1/2 cytryny 1/4 szkl cukru 2 łyżki masła 4 łyżki puree z malin  krem malinowy: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% 1/2 szkl puree z malin 200 g serka mascarpone Przygotowanie: puree z malin : Maliny przekładamy do garnka z 2-3 łyżkami wody i podgrzewamy aż puszczą sok, rozdrabniamy widelcem(...)puree z malin. Studzimy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie masa zgęstnieje. Miksujemy ja z serkiem mascarpone. W upieczonych muffinach robimy na środku dziurkę, która napełniamy curdem malinowym. Na wierzchu za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy

Bon appetit mon amie