krem do orzeszków - 413 przepisów (strona:11/28)

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 346

Mandarynkowiec Pierniczki ziemniaczane na opłatku Pierniczki jak alpejskie – na ostatnią chwilę! Lamingtony (kokosanki) Ciasto Wenus Ciasto Coca – Cola Ciasteczka orzechowe z dżemem Rogaliki 3 składnikowe Orzeszki- skorupki do nadziewania Orzeszki -skorupki do nadziania, drożdzowe Piernik staropolski-dojrzewający- etap II Drożdżówki z lodówki Zakręcona drożdżówka Wafle z masą i bakaliami Sernik na zimno a la ptasie mleczko Drożdżówka z masą makową(...)staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika Bożonarodzeniowe muffinki Ciasteczka orzeszki Ciasto pijak Tartaletki migdałowe Babka z daktylami i pomarańczą Racuchy drożdżowe z jabłkami Porzeczkowiec Mincemeat Bożonarodzeniowe babeczki mince pies Czekoladowe

My Culinary Art
SAŁATKA Z MELONEM, MOZZARELLĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 409

małych kulek mozzarelli garść listków świeżej bazylii BAZYLIOWE PESTO / 1/2 szklanki 2 garści listków świeżej bazylii 2 łyżki orzeszków pinii zrumienionych na patelni 2 łyżki tartego parmezanu 75 ml oliwy sól morska świeżo zmielony czarny pieprz KREM BALSAMICZNY 1/3 szklanki octu balsamicznego 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy sól morska pieprz WYKONANIE KREM BALSAMICZNY : Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku, zagotowujemy

cool and minty
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 210

kakaowych ok. 70 g orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao, proszek budyniowy, mąki i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą(...)umieszczamy ciasto w zamrażalce na ok. 15 minut . P o tym czasie wykładamy k rem z orzeszkami laskowymi i znów wykładamy herbatniki i ponownie wkładamy do zamrażalki na ok. 15 minut . Po tym czasie wszystko smar ujemy pozostałym kremem i wykładamy kolejna warstwę herbatników .   Polewa czekoladowa: Śmietankę po dgrzewamy, zdejmujemy z ognia , a następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę

Słodka Strona
Masło kokosowe 154

Moja nowa miłość :) Jak widać na załączonym obrazku masło można zrobić nie tylko z orzeszków ziemnych :) Na blogu znajdziecie już przepisy na masło słonecznikowe , sezamowe , z orzechów włoskich . Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu, gwarantuję, że zakochacie się w tym kremie. Smakuje jak princessa w białej czekoladzie.... a przecież to tylko bogate w Omega 3 wiórki kokosowe! Składniki

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Snickers bez pieczenia 652

mleka wymieszać z proszkiem budyniowym i dodać do reszty zagotowanego mleka z masłem i cukrem .  Masę krówkową podgrzewam z masłem i dorzucam orzeszki. Herbatniki namaczam w mleku,wykładam nimi blaszkę kwadratową, na to nakładam połowę kremu budyniowego. Druga warstwa herbatników, masa krówkowa. I znowu herbatniki, budyń, herbatniki,   na wierzch wylewam polewę czekoladową. A polewa to czekolada roztopiona

Swojskie jedzonko
MÓJ DOMOWY ORZECHOWIEC 163

stopniach w nagrzanym  piekarniku przez 40 minut. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu,wlewamy do niego wódkę.Na jeden placek wykładamy krem,przykrywamy pianą do dołu drugim plackiem, polewamy polewą i posypujemy drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi.Wstawiamy ma 2 godziny do lodówki.Smaczmmego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe 226

pudrem. Kruche kwiatki czekoladowe : Czekoladę, masło orzechowe i jogurt wymieszać mikserem. Krem przełożyć do jednorazowego woreczka cukierniczego (można użyć zwykłego worka, lub nałożyć krem łyżeczką), odciąć końcówkę i wypełnić 24 kwiatki z marmoladą na dnie. Posypać orzeszkami i schłodzić

Trzeci talerz
Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową 449

herbatników, mogą być w czekoladzie 80g masła – roztopionego Środek: 1 puszka masy krówkowej 1 łyżeczka soli morskiej Krem: 600ml śmietanki kremówki 36% 300g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g Dodatkowo: poszatkowane orzeszki do ozdoby Spód: 1. Ciasta zemleć w blenderze lub pokruszyć w plastikowej torebce przy pomocy wałka. Dodać roztopione(...)łyżkę, mieszać, aż powstanie jednolity krem. 5. Krem wyłożyć na schłodzony spód w tortownicy, zaczynając od wypełnienia brzegów. Wyrównać i tortownicę wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 6. Dobrze schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch ozdobić odłożoną masą krówkową wymieszaną ze śmietanką, robiąc esy – floresy i posypać orzeszkami. Smacznego :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami 143

piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek masła orzechowego, bez kawałków orzeszków Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Dodatkowo: pół słoiczka konfitury porzeczkowej 3 banany odrobina kakao

Made By Mom And Son
Sałatka z truskawkami i kozim serkiem 207

SKŁADNIKI na 2 porcje: kozi serek (roladka) 8 dużych truskawek dwie duże garście rukoli migdały (słupki lub płatki) orzeszki pinii miód olej z orzechów laskowych ( można zastąpić zwykłym olejem rzepakowym) miód ocet balsamiczny gruszkowy (można zastąpić zwykłym lub kremem balsamicznym) 3-4 gałązki świeżego tymianku świeżo mielony pieprz czarny sezam (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Roladkę pokroić

DefinicjaSmaku
masło orzechowe 134

wysypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilkę, tak by wydobyć z nich aromat i smak. Następnie studzimy orzeszki i przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia-najmniejsze sitko. Uzyskaną masę dajemy do malaksera, dodajemy składniki i całość miksujemy na gładki krem. Trochę to trwa, ale warto :-) Jak macie troszkę słabszy malakser, należy robić mu przerwy, żeby się nie spalił :-) Dodatek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 216

ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 360 g śmietany 30% płatki migdałowe kolorowe orzeszki do dekoracji syrop wiśniowy bądź malinowy 1. Na samym początku czekoladę drobno posiekać i przełożyć do miski(...)samo postąpić jeszcze z 2 warstwami. Na sam koniec resztę kremu rozsmarować na całym cieście - tak, aby nigdzie nie było widać ciasta biszkoptowego. 6. Jeżeli uważacie, że jeż ma za szeroki pyszczek - to za pomocą noża wytnijcie nadmiar ciasta. Na sam koniec udekorować płatkami migdałowymi, a orzeszkami zrobić oczka, nosek i pyszczek jeża. Przygotowane ciasto schłodzić

Ugotować
Krem z selera i gruszek 146

pokrojoną gruszkę. Warzywa powinny być bardzo miękkie. Przestudzony warzywa należy przełożyć do misy blendera, dodać sól, pieprz i zmiksować na gładki krem. W razie konieczności można dodać odrobinę wody. Proponuję podać z jogurtem naturalnym, prażonymi orzeszkami oraz ziołowymi grzankami* 1 kromka chleba wieloziarnistego Oliwa, zioła Chleb kroimy w kostkę. Oliwę wraz ziołami wylewamy na sporą patelnie. Na gorący tłuszcz przekładamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciasto krokodyle oczy 160

szklanki maki -łyżeczka proszku do pieczenia KREM -200g masła  -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -1 łyżka mąki pszennej -cukier  waniliowy -3/4 szklanki cukru -3,5 szkl mleka POLEWA: -tabliczka czekolady deserowej -2 łyżki masła -pół łyżki kakao -3 łyżki mleka DODATKI -powidła śliwkowe -orzeszki ziemne lub włoskie Z podanych składników zagniatamy ciasto, białka odkładamy(...)wałkujemy i wykładamy nim dno blaszki. Smarujemy cienko powidłami i posypujemy zmielonymi orzeszkami ziemnymi lub włoskimi. Następnie ciemne ciasto dzielmy na 28 kawałków, spłaszczamy je ręką, dajemy do środka powidła i sklejamy, tworząc kulkę. Kulki układamy w blaszce 4x7 Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 stopni. KREM 3 szklanki mleka dajemy do garnka, w połowie rozpuszczamy składniki. Gotujemy budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Hit ostatnich dni - polecam zielone gazpacho. 170

winogron zielonych 0,5 szt.  papryki białej 1 pajdka chleba ½ melona żółtego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwki z orzeszków ziemnych 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka pistacji pieprz Wykonanie. ¾ ogórka pokroić i zmiksować z połówkami winogron na krem. Połowę pokrojonego melona i chlebek dodać do kremu ogórkowego i zmiksować. Dodać zmiażdżony czosnek ,ocet ryżowy lub winny i pieprz(...)zupki, otrzymaliśmy ładne, zielone gazpacho. Kilka winogron przekroić na pół i zdjąć skórkę. Obrane pistacje posiekać. Gazpacho nałożyć do miseczek, dodać kilka winogron, posypać pistacjami i polać oliwką z orzeszków ziemnych lub klasyczną oliwą z oliwek. Jest boskie ,jak mówi moja żona

Kulinarny karnet Christophera