krem cytrynowy - 2008 przepisów (strona:44/134)

Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 185

brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą białą prażona cieciorka na słodko z cynamnempasta z fasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłekzupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego

Kulinarne przygody Gatity
Cytrynowiec 224

Wiosna, ciepło pięknie, słonecznie, aż chce się żyć, a żeby żyło się jeszcze przyjemniej zapraszam na lekkie, piankowe, orzeźwiające ciasto, które na pewno zasmakuje wszystkim, nie

Cynamonowe szczęście
Krem z fety, suszonych pomidorów i bazylii. 214

jesień. U mnie trochę słoneczko świeciło, pogoda ogólnie dopisywała. Zjadłam obiad i zabrałam się za przyrządzenie pysznego kremu z fety, suszonych pomidorów i bazylii. Krem zrobiłam z moimi suszonymi pomidorkami i bazylią zwykłą oraz cytrynową. Idealne połączenie składników i smaków. Powitałam jesień kromkami świeżego pieczywa i słonecznym, letnim kremem oraz czarnymi oliwkami. A co! Niech to lato nie odchodzi, kocham(...)smakowała z tym kremem pieczona cukinia lub bakłażan. Spróbujcie i Wy zrobić taki pyszny krem. Polecam! KREM Z FETY, SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLII. Składniki: 250 g kremowej fety kilka sztuk suszonych pomidorów w oliwie 1 garść listków bazylii i bazylii cytrynowej 2 łyżki domowego ketchupu lub przecieru pomidorowego Sposób przyrządzania: Suszone pomidory osączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Imbirowe markizy 194

dopełnienie herbaty. Nuta cytrusowa jest tu dosyć mocno wyczuwalna. Jeżeli nie lubicie imbiru lub akurat nie macie pod ręką, można zamienić na świeżo starta skórkę cytrynową lub pomarańczową. Równie dobrze nie musice robić kremu, bo same ciasteczka są przepyszne, dlatego też podaję przepis w dwóch turach dla chętnych. Aby dobrze wykorzystać czas, czyli bez zbędnego oczekiwania proponuje przygotować krem(...)połowy cytryny Wszystkie składniki na krem zblenduj na gładką masę. Wstaw na pół godziny krem do lodówki. Wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je dodatkowo udekorować lukrem przygotowanym ze szklanki cukru pudru i łyżki soku cytrynowego. Smacznego ps. W związku z tym, że nadzienie jest z „twarożku” należy je zjeść w ciągu 3 dni.         Artykuł

greenscarf
Tort samochodzik z białą czekoladą i likierem cytrynowym 220

Taki torcik przygotowałyśmy wspólnie z mamą na urodziny brata :) Wygląda jak Ferrari (a raczej garbus) prawda? :) Puszysty biszkopt przełożony jest najlepszym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Mocno nasączony likierem cytrynowym i uroczo ozdobiony. To mój debiut jeśli chodzi o barwienie masy za pomocą barwników spożywczych. Użyłam koloru red red i black , firmy Wilton. Możecie również przygotować tradycyjny, okrągły(...)nieco , ponieważ ja zapomniałam zrobić swojego :) Przełożenie : 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki likieru cytrynowego 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem. Dekoracja : 200 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać ser i zmiksować

Chocolate Muffin Blog
Makowa panienka 202

Pierwszy raz zrobiłam to ciasto na święta Bożego Narodzenia i szczerze mówiąc zakochałam się w nim. Bardzo delikatny, lekki biszkopt z makiem i krem na bazie budyniu z nutą cytrynowego smaku jest bardzo orzeźwiający. Ciasto pięknie się prezentuje i jest idealne do kawy. Składniki: na biszkopt: 8 białek 4 żółtka 150 g drobnego cukru 150 g suchego maku(...)kokosowych na krem: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła (200 g) pół szklanki soku ze świeżo wyciśniętych cytryn otarta skórka z jednej cytryny oraz: 100 g wiórków kokosowych(uprażonych na suchej patelni na złoty kolor) pół szklanki wody z sokiem cytrynowym i cukrem

Pysznie & Pięknie
Mini bezy z karmelem 117

Mimo, że taka wersja bezy może wdawać się przytłaczająco słodka wbrew pozorom nie odbiega poziomem słodyczy od bez podawanych tylko z owocami. Słodycz karmelu równoważą niesłodzony krem oraz banany w soku cytrynowym. Dla mnie taka wersja bezy jest złotym środkiem na jesienne smutki. MINI BEZY z KARMELEM Składniki: bezy: 3 białka szczypta soli 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku

Bon appetit mon amie
Cytrynowa krajanka serowa na deser 138

ciasto jest przeciwieństwem tarty kruszonki. W takiej tarcie mamy kruche ciasto czy kruszonkę i owoce, a do podania waniliowy czy inny sos. W tym cieście cytrynowo serowy sos zapiekam na kruchym spodzie. Krem lekko się ścina, a krajanka idealnie pasuje do świeżych owoców. Lubicie cytrynowe wypieki ? Ja bardzo! Cytrynowa krajanka jest tak pyszna, że zjadłabym ją całą. Jak dla mnie

codojedzenia
Ciasto bananowe na zimno 298

cytrynowe 2 szklanki wody 2 smietany kremowki (po 250ml) opcjonalnie na gore ciasta galaretka cytrynowa 1 szklanka wody wykonanie:1 galaretke rozpuszczamy w szklance goracej wody i odstawiamy do przestygniecia.Maslo i Kasie ucieramy z cukrem na pulchna mase, dodajemy zoltka i nadal ucieramy. Do kremu dodajemy banany starte na tarce o duzych oczkach. Na koncu dodajemy przestudzona galaretke i wszystko

Przysmaki Karolki
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ 102

młodych ludzi. Kochani, oby tak dalej. SKŁADNIKI: na ciasto 1 1/2 szklanki mąki 1/2 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany aromat cytrynowy lub skórka z 1/2 cytryny na krem 1 szklanka wody 3 łyżki mąki kukurydzianej sok z 2 cytryn 4 żółtka 5-6 łyżek cukru na bezę 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru(...)łyżeczka białego octu winnego A jak to zrobić: Mąkę wysypać na stolnicę i posiekać w niej masło, dodać cukier, śmietanę, aromat cytrynowy i zagnieść kruche ciasto. Odstawić do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować krem. W 1/4 ilości wody wymieszać mąkę kukurydzianą. Resztę wody przelać do rondelka, razem z sokiem z cytryn i pastą z mąki. Doprowadzić

Kuchnia w opałach
Marysieńka 181

miękkiego masła Gotujemy 2 budynie na mleku, odstawiamy do wystygnięcia. Masło lekko ucieramy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Jeśli lubimy, blaty kakaowe lekko nasączamy (u mnie ¼ szklanki cytrynowej herbaty). Blaty przekładamy przygotowanym kremem: blat kakaowy-krem-blat orzechowy-krem-blat kakaowy. Ciasto okryte folią kuchenną odstawimy na noc do lodówki. Przed podaniem ciasto dekorujemy polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Przekładaniec cytrynowy 208

Pyszne, mocno cytrynowe ciasto, bardzo lekkie i orzeźwiające. Łatwe do zrobienia, zniknie szybko z Waszych stołów :) Idealne dla amatorów cytrusowych smaków! Zróbcie koniecznie, smakuje naprawdę smacznie

Domowa cukiernia Ewy
635. Rabarbar curd. 152

 cytrynowe naleśniki z ricottą i rabarbarowym curdem;oprószone cukrem pudrem i płatkami migdałowymi (potem jeszcze z truskawkami)Boże, jak ja się cieszę, że już

More food, love and dreams
Bavarese z brzoskwiniami 249

dodać namoczone i wyciśnięte listki żelatyny. Dobrze wymieszać, by żelatyna się rozpuściła. Krem ostudzić, od czasu do czasu zamieszać aby nie utworzył się kożuch. Do letniego kremu dodać pure z brzoskwiń, sok cytrynowy i lekko ubitą śmietanę. Śmietana nie może być ubita zbyt sztywno, bo trudno nam będzie wmieszać w krem. Foremkę na babkę ( u mnie 1.5 lt- nie była

Mia Cucina Sofieta
Słodkie maleństwa na jeden kęs 178

wydanie specjalne, nr 2/1009. Ciasto przygotowałam jak w przepisie, ale do masy zamiast galaretki cytrynowej dałam truskawkową, która nadała jej uroczo różowy odcień, i od siebie dodałam dżem. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - ciasteczka dosłownie rozpływały się w ustach, słodki krem i lekko kwaskowy dżem cudownie ze sobą współgrały. Ogromna porcja zniknęła błyskawicznie - sama byłam

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania