kotlety - 13055 przepisów (strona:372/871)

Kotlety ziemniaczane z serem, ajvarem i grzybkami marynowanymi 139

pyszne kotlety można zrobić jak zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego lub po prostu je ugotować i przepuścić przez praskę. Dodatki marynowanych borowików i pasty ajvar to moja propozycja, możecie użyć innych. Zapraszam na przepyszny obiad. Ziemniaczane krokiety. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KOTLETY SZARPANE Z KURCZAKA + FILMIK 135

Rewelacyjne i pyszne kotlety szarpane z kurczaka, polecam na obiad lub na przyjęcie. Są niezawodne i zawsze wszystkim smakują.  SKŁADNIKI :  1 podwójna, duża pierś z kurczaka ( 500-800 g ) por - mały kawałek  3-4 białe pieczarki 1 czrwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 2-3 jajka ( u mnie 3 aby masa się skleiła ) 2 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 253

Kotlety z mielonego mięsa drobiowego na sposób nieco śródziemnomorski – z suszonymi pomidorami i mieszanką włoskich przypraw. Mięso i cebulę zmielić. Suszone pomidory drobno posiekać. W misce wymieszać mięso, cebul

Bullio
Schabowy w mixowej panierce 129

innych składników, których użyłam do ich przygotowania. Schabowe nie są duże, bo miałam fajny cienki schab. Ale możecie zrobić normalne, nie ma to znaczenia. Ważne aby smakowały. Dodatki do kotletów to po prostu to co lubicie, ja podałam po prostu z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną. Jeśli jesteście ciekawi co tam dodałam to zapraszam do lektury. Schabowy w mixowej panierce

Ewa w kuchni
Pulpety nadziewane mozzarellą 127

zimnej wody sól, pieprz       Przygotowanie:     Mięso mielone wyrabiamy z jakiem, bułką tartą i przyprawami. Dzielimy na kulki. Każdą z nich „rozpłaszczamy” na cienki kotlet mielony, na którym umieszczamy kulkę mozzarelli. Zawijamy, „wyrabiamy”. Do rozgrzanego bulionu wrzucamy pulpety, chwilę gotujemy. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z posiekaną bazylią i zimą wodą. Dodajemy do całości. Zagotowujemy

R'n'G Kitchen
Mielone kotlety chrzanowe 137

łopatki wieprzowej 1 łyżka chrzanu 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso mieszamy z chrzanem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, które smażymy na oleju z dodatkiem maggi. Prosto, zwięźle i na temat. Smakujcie. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Kotleciki Z Kurczaka Z Pieczarkami I Serem 185

dodaje ser żółty, pieczarki i mąkę. Mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę. 4. Smażymy na rumiano na oleju niewielkie kotleciki (duże mogą łatwo się łamać), pamiętając aby odsączyć nasze kotlety na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 158

votes ) Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu Sos pieczarkowy to jedna z tych uniwersalnych potraw, które idealnie wpasowują się praktycznie w każdy posiłek. Można go zjeść z kotletem, ziemniakami lub po prostu ze świeżutką bułką. Bardzo prosty w przygotowaniu, zawiera zaledwie kilka składników, za to pełno smaku. Może nie jest to potrawa fit, ale z całą pewnością jest przepyszny

Ogrodnik w podróży
Kotlety serowe z parówkami 236

sera żółtego 1 jajko 1 cebula 1/2 szklanki mleka mąka sól, pieprz słodka papryka curry do panierowania: jajko, bułka tarta Przygotowanie: Parówki pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Kotlety serowe z parówkami

czarrna od kuchni
Soczysty, grillowany schab z maślanki 160

smaku 2 łyżki oleju   Każdy schab, delikatnie rozbij tłuczkiem z obu stron, tak żeby nadal pozostał dość gruby. Włóż do pojemnika i zalej maślanką , tak żeby wszystkie kotlety były zanurzone. Zostaw na noc w lodówce. Następnego dnia wyjmij z maślanki, opłucz w zimnej wodzie. W miseczce zmieszaj ze sobą : paprykę, czosnek ,cukier, sok z cytryny i olej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Kotleciki rybne 142

mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Boczniaki w panierce a'la schabowe 159

Kotlety z boczniaków w chrupiącej panierce są po prostu pyszne.   To chyba najbardziej znany sposób na boczniaki. Prosty i pyszny obiad. 5 dużych boczniaków 1 jajko łyżka mąki sól pieprz wegeta  nie pełna szklanka bułki tartej Opcjonalnie garść białego sezamu Masło klarowane do smażenia Boczniaki płuczemy i osuszmy na ręczniku papierowym. Następnie odcinamy twarde trzonki. W misce wymieszać

Andzia Pichci
Polska - Wegańskie fuczki, czyli łemkowskie placuszki z kapusty kiszonej 173

wyróżnia również to, że do ich zrobienia nie odsączamy kapusty kiszonej, a wręcz przeciwnie - zamiast mleka lub wody do ciasta dodajemy wodę z kiszenia!  Składniki (2 porcje, 8 kotletów): - 100 g wody z kapusty kiszonej - 200 g kapusty kiszonej  - 1 łyżka mąki z ciecierzycy  - 75 g mąki pszennej - 2 łyżki mleka sojowego (lub wody)  - po szczypcie

Roślinożerni urlopowicze
Bryzol drobiowy 249

minut. W między czasie kroimy cebulę w piórka, pieczarki na plasterki. Mięso dzielimy na cztery równe części z każdej formujemy kulkę następnie, spłaszczamy w dłoniach na podłużny kształt kotleta o grubości ok. pół centymetra. Każdy obficie panierujemy w mące i od razu wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy najpierw na dużym ogniu następnie zmniejszamy płomień i smażymy z dwóch stron

Andzia Pichci
Kotleciki z piersi kurczaka 191

Lubię eksperymentować w kuchni. Kiedy nudzą mnie stare przepisy, zmieniam składniki, kombinuję, i jeśli wychodzi mi coś super smacznego to dzielę się tym na blogu. To

Prosty przepis na