Bryzol drobiowy

Bryzol drobiowy

Bryzol drobiowy

Bryzol to świetny pomysł na smaczny obiad. Siekane lub mielone mięso panierowane w mące podane z  podsmażoną cebulką i pieczarkami. Bryzol w czasach PRL-u był przygotowywany zazwyczaj z mięsa wołowego lub wieprzowego. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny. 4 porcje 450 gramów mięsa drobiowego(filet lub uda z kurczaka bez skóry i kości) sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki opcjonalnie wegeta 1 małe jajko 1 płaska łyżka bułki tartej mąka do panierowania 200-250 gramów cebuli 200 gramów pieczar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Andzia PichciAndzia Pichci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, mięso, tarta, mielone, bułki, kotlety, kotlet, mięso mielone, kurczak, obiad, ziemniaki, kotlety drobiowe, uda z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak z papryką , kurczak z pieczarkami, kotlety mielone

Inne przepisy z Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.