kotlety - 13055 przepisów (strona:370/871)

Kotlety mielone inaczej 404

kotleciki to wynik udanego eksperymentu kulinarnego.  Miałam kiedyś ochotę na nadziewane pieczarki, nadzienie okazało się na tyle smaczne, że teraz najczęściej występuje samodzielnie, w formie kotletów. Warto wypróbować i przekonać się jak pyszne są:) Składniki: mięso mielone jajka ugotowane na twardo żółty ser kilka niewielkich pieczarek sól pieprz ulubione zioła (u mnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka(...)mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w panierce i smażymy. Smacznego

chwile dla mnie
Hamburgery z karmelizowaną cebulą i bazyliowym aioli 222

płomień na duży, posypujemy całość cukrem, dodajemy ocet i smażymy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając – woda wyparuje, a cebula zacznie się karmelizować. Burgery formujemy w kształt kotletów o 1 cm – 1,5 cm grubości (ok. 6 sztuk). Kładziemy na silnie rozgrzaną patelnię grillową (lub zwykłą) z rozsmarowaną odrobiną oleju lub oliwy. Podczas smażenia nie spłaszczamy kotletów

Poezja smaku
Mięsne sakiewki 166

każdy po 10 dag ) cebula -1 szt koncentrat pomidorowy -2 łyżeczki sól i pieprz pieczarki -30 dag papryka konserwowa kolorowa -3 paski tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  FARSZ  cebulę obrać pokroić w kostkę.  Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić.  Paprykę również pokroić w kostkę.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić(...)cebulę, zrumienić.  Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu.  Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.  Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką.  Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym.  Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym

Kuchnia Danusi
schab w piwnej przyprawie... 171

olej do przyprawy, 4 łyżki olej do smażenia schab bez kości opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem w misce wymieszać olej z przyprawą grill o smaku piwa namoczyć w tym kotlety i schować do lodówki najlepiej na całą noc na oleju gorącym smażyć na złocisto kotlety z obu stron my takie lubimy do bułki z masłem w podróż czy na piknik

W Mojej Kuchni Lubię
schabowy z kosteczką w panierce kukurydzianej... 143

włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować w blenderze jajka roztrzepać z solą, pieprzem i odrobiną oleju - panierka lepiej się trzyma kotlety namoczyć w jajku z 30 minut, aby smaki przeszły do mięsa na gorącym smalcu smażyć obtaczane w płatkach kukurydzianych kotlety na złocisto z obu stron podać z ziemniakami w mundurkach

W Mojej Kuchni Lubię
schabowy w pomidorowej marynacie czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 151

Składniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka DODATKI: kotlety schabowe 4 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki konserwowe 1 słoik 300ml, natka pietruszki - ile potrzeba wszystkie składniki marynaty dobrze rozmieszać widelcem kotlety schabowe

W Mojej Kuchni Lubię
mielone z indyka na szybki obiad... 187

główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem, papryką formować mielone kotlety i smażyć je na rumiano na gorącym oleju usmażone kotlety przełożyć na talerz i usmażyć na złocisto cebulę z czosnkiem ugotowane ziemniaki utłuc z posiekaną natką pietruszki buraczki konserwowe utrzeć

W Mojej Kuchni Lubię
bób z czosnkiem cebulą, bazylią czyli smaczne kotlety... 158

wystudzić - dodać do zmiksowanego bobu bób dobrze wyrobić najlepiej ręką z tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, natka pietruszki i na koniec dodać posiekane listki bazylii na gorącym oleju smażyć kotlety na rumiano z obu stron i odkładać na ręcznik papierowy kotlety są po prostu przepyszne i na ciepło i na zimno, można podać z sosami, surówkami lub same zajadać.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 182

pomidory, koperek posiekany, tartej bułki jeśli masa będzie zbyt luźna to dosypać tartej bułki lub ciut wody jeśli będzie za gęsta - odstawić na 20 minut aby bułka napęczniała formować kotlety jak mielone i kłaść je na mocno gorący olej smażyć na rumiano z każdej strony - odkładać je ręcznik papierowy ogórek gruntowy obrać i zetrzeć na tarce grubsze oczka, dodać(...)tzatzyki, jogurtu tyle ile potrzeba i podawać z kotletami...........SMACZNEGO!!! kurkuma zmielona Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
mielone kotlety z pieczarkami w pomidorach z koperkiem... 184

jajkiem, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą, pokrojonymi drobno pieczarkami, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju pomidory zmiksować w rozdrabniaczu całe razem ze skórką i ząbkami czosnku - dodać do mielonych kotletów i dolać wody dusić

W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 178

odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zapiekane cukinie mielonym kotletem nadziane... 132

Składniki: cukinia 1 duża, kotlet mielony 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda 1/4 szklanki przekrojone wzdłuż na pół cukinie obrać ze skóry, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety marchwiowo-kalafiorowe... 122

dodać pozostałe składniki /bez oleju/ i dobrze wymieszać masa ma być zwarta, jeśli trzeba to dosypać odpowiednią ilość więcej tartej bułki i formować z 1,5 cm grubości kotlety smażyć na rumiano na bardzo gorącym oleju i odkładać na ręcznik papierowy te kotlety my lubimy najlepiej na zimno jako przegryzka z sosem tzatziki, keczupem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem 17700

cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy w cieniutkie paseczki. Połowę drobno pokrojonej sałaty lodowej wsypujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem 243

namoczyć w ciepłej wodzie. Polędwiczkę przeciąć na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż, jednak tylko do połowy, zostawiając jeden z jej boków nieprzecięty. Dzięki temu będziemy mogli rozbić polędwiczkę na kotlet i mieć większą powierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania