kotlety - 13055 przepisów (strona:366/871)

Zrazy ze schabu wg Buni 341

zapasowy" ( tzn. gołąbki , które po prostu rozmroziłam)- nie będę dublować przepisu na gołąbki - za to wstawie ten. Aromatyczne - o zdecydowanym grzybowym smaku . Czas : 1,5 godziny Składniki : 4 grube kotlety z szerokiego schabu 4 paski wędzonego boczku ( grubości ok 1 cm , a długości takiej jak szerokość kotleta po rozklepaniu ) 4 paski skórki z razowca 1 średni ogórek kiszony garść suszonych

Buniabaje w kuchni
ZDROWE MIELONE.Z PIECA. O dziwo, mięsne. 191

odmienione. Zdrowsze! Potrzeba matką wynalazków. Tak samo jest w kuchni. Potrzeba zmian i urozmaicania daje nowe, zaskakujące dania. I potrafi odmienić coś tradycyjnego. W coś innego, także pysznego. ZDROWE KOTLETY MIELONE. Z PIEKARNIKA. (przepis autorski;) 500g chudego mięsa mielonego 1/2 szklanki otrąb pszennych 1 jajko łuskany słonecznik siemię lniane pieprz, sól, majeranek ząbek czosnku Mięso wymieszałam ze wszystkimi składnikami, dodając(...)sól, pieprz, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek (dosypac otrąb, gdy masa jest za luźna). Ufomowałam kotlety. Piekłam przez ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Podałam z surówką. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Schab w sosie śmietanowo-pieczarkowym 203

gram pieczarek - 1 spora cebula - pół natki pietruszki - oliwa z oliwek - łyżeczka masła - sól, pieprz, przyprawa do mięs Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Schab rozbić tłuczkiem na kotlety, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięs, przesmażyć na oliwie z oliwek przez około 4-5 minut z każdej strony, zdjąć z patelni zostawiając tłuszcz ze smażenia i odłożyć na chwilę(...)dodatkiem soli i masła, gdy będzie już zeszklona, dodać pieczarki. Następnie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Gdy sos będzie gotowy, rozłożyć na nim kotlety, aby się jeszcze trochę podgrzały. Podawać na przykład w gotowanymi szparagami

Zgrabne Gotowanie
Roladki drobiowe ze szparagami 179

font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Pierś podzielić na kotlety, lekko rozbic tluczkiem.   Obsypać solą i pieprzem. Z podanych składników zrobić marynatę, zamarynowac mięso i odstawić na minimum 2h do lodówki. Szpragi obrać i zagotować przez około(...)muszą być do końca ugotowane, bo będą sie jeszcze zapiekać, chodzi o to żeby nie byly surowe). Każdy kotlet posmarować serkiem homogenizowanym, polozyc szparaga i zwinąć w rulonik (można pomóc sobie wykałaczką). Normal 0 false false false CS JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Zgrabne Gotowanie
Kurczak zapiekany z pesto, pomidorami i mozzarellą 200

pomidor - 3 łyżeczki bazyliowego pesto (najlepiej domowej roboty) - sól, pieprz - oliwa z oliwek Do podania:   surówka coleslaw , pieczone ziemniaczki Zaczynamy od przygotowania mięsa. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, z jednej piersi powinny wyjść 3. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem i lekko przesmażyć na oliwie z oliwek, po około 2-3 minuty z każdej strony. Mięso nie musi być(...)dobrze wysmażone, ponieważ będzie się jeszcze zapiekać. Następnie kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować pesto, około 1 łyżeczki na 1 kotleta.  Następną warstwą jest pomidor. Należy pokroić go na plasterki i rozłożyć na mięsie. Ja dodałam również kilka listków bazylii. Ostatnią warstwą jest ser mozzarella. Kulkę odsączyć z zalewy i również pokroić na plasterki, ułożyć na pomidorach

Zgrabne Gotowanie
Schabowe sakiewki z pieczarkami 180

warzywa. A może zrobicie go na słodko? Zaszalejcie z własną wyobraźnią. Według mnie już sam wygląd przemawia za ich przygotowaniem, gdyż prezentują się o wiele lepiej niż zwyczajny kotlet. Poza tym, nie są trudne, a i mniej kaloryczne ze względu na fakt, że były pieczone w piekarniku. Słyszałam także o sakiewkach z naleśników, te musiałyby równie efektownie wyglądać(...)rosołowej lub ulubione przyprawy 10 dag pieczarek Pół cebuli olej Przygotowanie: Kostkę rosołową rozkruszyć z odrobiną oleju na "paćkę" (ewentualnie olej wymieszać z ulubionymi ziołami) Schab rozbić jak na kotlety. Posolić (w przypadku kostki rosołowej należy uważać, bo zawiera ona sól, więc można też pominąć) i popieprzyć z obu stron. Natrzeć kostką lub przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki

Fabryka pomysłów
Schabowe roladki ze szpinakiem duszone w sosie śmietanowym 260

pokroić, mrożony poczekać aż się rozmrozi). Dusić kilka minut. Na koniec dodać jedną dużą łyżkę śmietany. Posolić i popieprzyć do smaku i jeszcze chwilę dusić. Schab rozbić na cienkie kotlety. Opruszyć solą i pieprzem z obu stron. Nakładać   na brzeg kotleta farsz szpinakowy i zwijać. Obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć z obu stron na złoty kolor (na oleju). Przełożyć

Fabryka pomysłów
Schab w sosie myśliwskim 361

sposób podania ;) No i znalazłam, na stronie tanio-szybko-smacznie bardzo fajny pomysł na sos myśliwski. Zachęcam do spróbowania, bo ma bardzo fajny aromat ;) Smacznego!:) Składniki: 7-8 sztuk kotletów ze schabu cebula 5-6 sztuk ogórków kiszonych 0,5 litra bulionu 4 plasterki boczku dwie garście suszonych grzybów przyprawa do wieprzowiny sól pieprz ziołowy papryka słodka czosnek granulowany papryka(...)paski, cebulę w piórka smażymy, a potem dorzucamy do sosu. Czosnek kroimy w plasterki, podsmażamy i wrzucamy do sosu. Teraz, gdy sos nam się powoli gotuje zajmiemy się mięsem. Kotlety podsmażamy z obu stron na rumiany kolor i wrzucamy do garnka. Wszystko razem dusimy około 1 godziny.  Doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat, a potem śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia

Czerwona Porzeczka
Wieprzowina z rozmarynem w towarzystwie szparagów ;) 197

miejsce powinien mieć też drobny komentarz odnośnie mięska- pyszności, soczyste i pachnące rozmarynem- to lubię!:)   Danie zainspirowane przepisem z bloga Garnki na zielonych wzgórzach. SMACZNEGO!!! ;) Składniki: 6 kotletów z mięsa wieprzowego 2 łyżki musztardy 2-3 ząbki czosnku rozmaryn olej pęczek szparagów zielonych łyżka masła łyżka mąki 250 ml mleka cukier, sól, pieprz Wykonanie: Kotlety marynujemy w musztardzie

Czerwona Porzeczka
Kotleciki w panierce jogurtowo-ziołowej 68

Kotleciki w panierce jogurtowo-ziołowej Soczyste i rumiane kotlety drobiowe w aromatycznej i bardzo smacznej panierce. Proste i szybkie w przygotowaniu. Takie kotleciki możemy podać z ziemniaczkami, frytkami lub z ryżem i warzywami. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 100ml gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko pół szklanki mąki pszennej Przyprawy: 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka

Blog z Apetytem
Gołąbki w panierce 333

Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Świąteczne roladki schabowe 74

danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z warzywami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach. Podobne przepisy na kotlety znajdziesz tutaj . czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Roladki schabowe z pieczarkami 208

danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach. Podobne przepisy na kotlety znajdziesz tutaj. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Wołowe burgery ze szparagami 62

blaszce do pieczenia układamy szparagi (końce obłamując). Smarujemy oliwą, oprószamy solą i pieprzem.   Mięso mielimy, wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, układamy na blaszce do pieczenia. Na wierzch każdego kładziemy po 50 g masła.   Szparagi i burgery pieczemy 15 minut w 200°C.   Ogórek obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy

R'n'G Kitchen
Przepis na domowe burgery i gryczane kotlety do burgerów 56

przepis na domowe wege burgery.     Mariusz i Agnieszka   Link do filmu z przepisem REWELACYJNE burgery bez mięsa - Jak zrobić wegańskie burgery❓     Składniki na kotlety: 500g ugotowanej kaszy gryczanej (użyłam jasnej) 1 cebula 150g pieczarek 3 łyżki mąki (użyłam orkiszowej jasnej) 2 łyżki natki pietruszki 3 łyżki oliwy/oleju  sól pieprz Składniki do burgerów: - bułki - sałata

Dieta Rozdzielna i Zdrowie