Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach. Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaLetni obiad bez mięsa to jarskie kotlety. Kalarepka nadaje się wyśmienicie do tego celu. Panierka z płatków migdałowych i orzechów nadaje im egzotycznego charakteru. U nas danie kuchni kobiecej… chłopaki rozglądali się za schabowym. Mnie i Monice bardzo smakowały! Składniki: ? 2-3 kalarepki ? sól, pieprz do smaku, szczypta cukru ? 2 jajka ? 2 łyżki sosu sojowego ? 100 g płatków migdałowych
To co kochamkiedy to okazało się, że leżakuje sobie niewykorzystana, gotowa do jedzenia kasza kuskus. Nie żeby była jakaś stara, tygodniowa! Po prostu została z przedwczorajszego obiadu, a ponieważ słyszałam o kotletach z kaszy jaglanej, postanowiłam spróbować je zrobić z kuskusem. Kotleciki pachną cebulką i pieczarkami, są mięciutkie w środku, a na zewnątrz chrupiące. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy i zielenina
To co kochamKotlety z piersi kurczaka w odświętnym wydaniu, czyli mięso obiadowe na niedzielę! Ale tak poważnie, to może być również na co dzień, bo takie mięso przygotowuje się bardzo szybko. Farsz powstaje z cebuli, rodzynek, płatków migdałowych i doskonale komponuje się z kurczakiem. Składniki: – 3 piersi z kurczaka – sól, pieprz do smaku, łyżeczka ziół prowansalskich – 2 łyżki sosu
To co kochamgotowany na dużej ilości rożnego mięsa. I to mięso używa się najczęściej do pasztetu czy krokietów albo po prostu zjada. Tym razem postanowiłam to zmienić i przyrządziłam z niego kotlety z mięsa z rosołu. Są inne niż zwykle, bo smakują jak farsz do krokietów i naprawdę są pyszne. Minus, że smakują najlepiej pierwszego dnia, następnego już robią się trochę suche
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania a ich smak rozpływa się w ustach. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaDziś wleciały na obiad kotlety mielone pieczone. To taka zdrowsza wersja tradycyjnych, smażonych mielonych. Całość podałam z ziemniakami i naszymi ulubionymi buraczkami . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1/2 łyżki mielonej czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli
magiczna kuchnia KasiKotleciki cielęce panierowane w jajku i mące, a następnie smażone i podane z kalafiorem w sosie z koperkiem. ESKALOPKI CIELĘCE SKŁADNIKI kotlety cielęce o łącznej wadze 350 gramów; młode ziemniaki; 1 duży kalafior; duży pęczek koperku; 2 jajka; suszone oregano; mielona kurkuma; masło; 3-4 papryczki chilli; sól, pieprz; przepis na eskalopki cielęce z sosem kalafiorowym Artykuł Eskalopki cielęce
Kuchnia TomkaPlastry cielęciny smażone a następnie duszone z cebulą, pieczarkami, papryką i ogórkami kiszonymi. BITKI CIELĘCE SKŁADNIKI 500 gramów kotletów z udźca cielęcego; 300 gramów pieczarek; mała czerwona papryka; 1 mała żółta papryka; kawałek zielonej papryki; 2-3 domowe ogórki kiszone; 1 duża cebula; mały plaster słoniny wędzonej; słodka mielona papryka; ostra mielona papryka; koncentrat pomidorowy; domowy... Artykuł Bitki cielęce
Kuchnia TomkaPiersi kurczaka rozbite na kotlety, następnie wypełnione szynką, szparagami i mozzarellą i duszone w formie roladek. ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 3 piersi z kurczaka każda o wadze około 150 gramów; 6 dużych plastrów szynki szwarcwaldzkiej; 1 kula mozzarelli (120 gramów); pęczek niezbyt grubych zielonych szparagów; garść suszonych pomidorów w oliwie lub oleju; 250 gramów... Artykuł Roladki drobiowe z szynką
Kuchnia TomkaKURCZAK W PIĘCIU SMAKACH SKŁADNIKI 2 spore kotlety z piersi kurczaka; 150 gramów ryżu basmati; 80 gramów mrożonego groszku; 100 gramów czerwonej fasolki z puszki; pół łyżeczki mielonej kurkumy; przyprawa „chińskie pięć smaków”; sól, pieprz; mąka pszenna; 1 wiejskie jajko; panierka panko lub zwykła bułka tarta; przepis na kurczaka w pięciu smakach Artykuł Kurczak w pięciu smakach panko pokryty pochodzi
Kuchnia TomkaSpodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaPyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaPrzygotowanie: Cebulę siekamy i szklimy na oleju (4 łyżki rzepakowego). Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę, śmietankę, ser, mąkę, jajko i przyprawy. Masę wyrabiamy i formujemy kotlety, które obtaczamy w mące kokosowej (dodatkowo kilka łyżek). Smażymy na rozgrzanym oleju, do lekkiego zrumienienia
R'n'G KitchenSzukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca. czytaj przepis
Kulinarna Chwila