Soczyste kotleciki serowo-drobiowe Delikatne mięsko z kurczaka w mega smacznej marynacie z dodatkiem żółtego sera. Pyszny pomysł na odmianę tradycyjnych kotletów z piersi. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki 4 łyżki tartego sera żółtego 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz olej do smażenia *** Pierś
Blog z ApetytemPrzepyszne, soczyste kotlety z udek kurczaka, przykryte sosem tatarskim. Idealne na różne uroczystości. czytaj przepis
Kulinarna Chwilapokrojone ziemniaki przyprawa do ziemniaków parmezan PRZYGOTOWANIE : Mięso przyprawiamy, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę i natkę, wszystko wyrabiamy. Z pieczerek urywamy nóżki, nakładamy porcję mięsa i formujemy kotleta. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy pokrojone ziemniaki, przyprawiamy je i w ziemniakach układamy nadziane pieczarki. Całość pieczemy 40 minut w temperaturze 180 % C. Po upieczeniu danie posypujemy parmezanem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliTakich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach. Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaLetni obiad bez mięsa to jarskie kotlety. Kalarepka nadaje się wyśmienicie do tego celu. Panierka z płatków migdałowych i orzechów nadaje im egzotycznego charakteru. U nas danie kuchni kobiecej… chłopaki rozglądali się za schabowym. Mnie i Monice bardzo smakowały! Składniki: ? 2-3 kalarepki ? sól, pieprz do smaku, szczypta cukru ? 2 jajka ? 2 łyżki sosu sojowego ? 100 g płatków migdałowych
To co kochamkiedy to okazało się, że leżakuje sobie niewykorzystana, gotowa do jedzenia kasza kuskus. Nie żeby była jakaś stara, tygodniowa! Po prostu została z przedwczorajszego obiadu, a ponieważ słyszałam o kotletach z kaszy jaglanej, postanowiłam spróbować je zrobić z kuskusem. Kotleciki pachną cebulką i pieczarkami, są mięciutkie w środku, a na zewnątrz chrupiące. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy i zielenina
To co kochamKotlety z piersi kurczaka w odświętnym wydaniu, czyli mięso obiadowe na niedzielę! Ale tak poważnie, to może być również na co dzień, bo takie mięso przygotowuje się bardzo szybko. Farsz powstaje z cebuli, rodzynek, płatków migdałowych i doskonale komponuje się z kurczakiem. Składniki: – 3 piersi z kurczaka – sól, pieprz do smaku, łyżeczka ziół prowansalskich – 2 łyżki sosu
To co kochamgotowany na dużej ilości rożnego mięsa. I to mięso używa się najczęściej do pasztetu czy krokietów albo po prostu zjada. Tym razem postanowiłam to zmienić i przyrządziłam z niego kotlety z mięsa z rosołu. Są inne niż zwykle, bo smakują jak farsz do krokietów i naprawdę są pyszne. Minus, że smakują najlepiej pierwszego dnia, następnego już robią się trochę suche
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania a ich smak rozpływa się w ustach. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaDziś wleciały na obiad kotlety mielone pieczone. To taka zdrowsza wersja tradycyjnych, smażonych mielonych. Całość podałam z ziemniakami i naszymi ulubionymi buraczkami . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1/2 łyżki mielonej czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli
magiczna kuchnia KasiKotleciki cielęce panierowane w jajku i mące, a następnie smażone i podane z kalafiorem w sosie z koperkiem. ESKALOPKI CIELĘCE SKŁADNIKI kotlety cielęce o łącznej wadze 350 gramów; młode ziemniaki; 1 duży kalafior; duży pęczek koperku; 2 jajka; suszone oregano; mielona kurkuma; masło; 3-4 papryczki chilli; sól, pieprz; przepis na eskalopki cielęce z sosem kalafiorowym Artykuł Eskalopki cielęce
Kuchnia TomkaPlastry cielęciny smażone a następnie duszone z cebulą, pieczarkami, papryką i ogórkami kiszonymi. BITKI CIELĘCE SKŁADNIKI 500 gramów kotletów z udźca cielęcego; 300 gramów pieczarek; mała czerwona papryka; 1 mała żółta papryka; kawałek zielonej papryki; 2-3 domowe ogórki kiszone; 1 duża cebula; mały plaster słoniny wędzonej; słodka mielona papryka; ostra mielona papryka; koncentrat pomidorowy; domowy... Artykuł Bitki cielęce
Kuchnia TomkaPiersi kurczaka rozbite na kotlety, następnie wypełnione szynką, szparagami i mozzarellą i duszone w formie roladek. ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 3 piersi z kurczaka każda o wadze około 150 gramów; 6 dużych plastrów szynki szwarcwaldzkiej; 1 kula mozzarelli (120 gramów); pęczek niezbyt grubych zielonych szparagów; garść suszonych pomidorów w oliwie lub oleju; 250 gramów... Artykuł Roladki drobiowe z szynką
Kuchnia TomkaKURCZAK W PIĘCIU SMAKACH SKŁADNIKI 2 spore kotlety z piersi kurczaka; 150 gramów ryżu basmati; 80 gramów mrożonego groszku; 100 gramów czerwonej fasolki z puszki; pół łyżeczki mielonej kurkumy; przyprawa „chińskie pięć smaków”; sól, pieprz; mąka pszenna; 1 wiejskie jajko; panierka panko lub zwykła bułka tarta; przepis na kurczaka w pięciu smakach Artykuł Kurczak w pięciu smakach panko pokryty pochodzi
Kuchnia TomkaSpodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis. czytaj przepis
Kulinarna Chwila