Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie Mam dzisiaj dla Was pyszną propozycje obiadową – nadziewane roladki mielone duszone w aromatycznym sosie. Świetnie smakują podane
Blog z Apetytemmłodą kapustką Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie. czytaj
Kulinarna ChwilaZapiekane kotlety z papryką Szybkie danie obiadowe, które przygotujesz szybko, łatwo, bez stania przy smażeniu. Dania pieczone w piekarniku są zdrowsze i szybsze w wykonaniu, wszystko układamy na blaszce do pieczenia. czytaj
Kulinarna ChwilaSchabowe z musztardą Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam. czytaj
Kulinarna ChwilaRoladki z kurczaka Zamiast tradycyjnych kotletów, przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego. czytaj
Kulinarna Chwilakuchni białoruskiej posmakuje każdemu smakoszowi placków z serem jak i kotletów ziemniaczanych. Pyszne na obiad, śniadanie czy kolacje, ja polecam bardzo gorąco. Ten przysmak posmakuje i małemu i dużemu. Białoruskie sasznie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedomu bardzo często goszczą świeże ryby . Przygotowuję z nich najróżniejsze przepisy. Dziś polecam Wam pyszne rybne kotleciki z koperkiem. Do przygotowania takich kotlecików najlepiej sprawdza się świeży dorsz . Kotlety rybne wychodzą przepyszne. Dodaję do nich zawsze dużo koperku, który doskonale wzbogaca ich smak. Koniecznie spróbujcie. Takie rybne kotleciki to nie tylko idealny pomysł na obiad. Warto przygotować je też
Słodkie okruszkiszczypta chili, opcjonalnie odrobina tymianku, opcjonalnie natka pietruszki Kotleciki po węgiersku, przygotowanie: Jeśli używamy bułki tartej, zalać ją mlekiem i odstawić, aż wchłonie cały płyn. Połączyć wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrobić i formować małe, płaskie kotleciki. Każdy panierować w rozmąconym, doprawionym solą i pieprzem jajku, a następnie w bułce tartej (warto usmażyć małą porcję mięsa na próbę, by sprawdzić
Lekcje w kuchnipomarańczy. Rozpłaszczamy na płaski placek, na nim kładziemy łyżkę farszu twarogowego. Sklejamy jak pieroga nadając następnie kształt okrągłego kotlecika. Wszystko robimy wilgotnymi dłońmi ponieważ masa się klei. Następnie obtaczamy kotleta w mące i smażymy na rumiano z każdej strony na kilku łyżkach oleju. Odsączamy na ręczniku papierowym. Najlepiej smakuje na ciepło z sosem pomidorowym albo jogurtem naturalnym. Książka
Radość kipiąca uśmiechem.jajko, odrobinę soli i wyrobić na jednolitą masę Nabierać łyżką masę ziemniaczaną i wygniatać na dłoni na dość cienki placuszek, nakładać łyżeczką farsz- zwijać brzegi i formować na kształt kotletów Maczać w roztrzepanym średniej wielkości jajku i obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor
Proste Potrawypszennej 1 jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: olej do smażenia *** Fileciki myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w dość cienkie kotlety *** *** Mięso nacieramy z dwóch stron przyprawami *** *** Przygotowujemy ciasto. Mleko łączymy z wodą, mąką i jajkiem. Całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta *** *** Dodajemy przeciśnięty lub starty czosnek, sól oraz posiekany koperek
Blog z Apetytemjest tak, że mamy w domu np tylko pierś z kurczaka i nic więcej…. Co więc zrobić, aby bez konieczności wychodzenia na zakupy nie wyszły z tego tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej? Wystarczy mała zmiana, a już wychodzi „coś nowego”. Spróbujcie piersi kurczaka/indyka w cieście ziołowym. Palce lizać! 2 piersi z kurczaka 2 jajka
Smaki Na Talerzu