kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:126/184)

Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 167

wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 216

wydrążam, płuczę i drobno kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem

Domowa Kuchnia u Mamy
Schabowy marynowany 184

jogurtu naturalnego* 1/3 łyżeczki mielonego imbiru* 2 liście laurowe* 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej* 2 rozgniecione owoce jałowca* 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę* 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego* sól i pieprzSposób wykonaniaWszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając odpowiedniopieprzem i solą.Kotlety umyć, osuszyć bardzo delikatnie rozbić (można też nie rozbijać(...)obtoczyć dokładnie w marynacie, ułożyć w jakimś naczyniu, które ma pokrywkę lub przykryć folią spożywczą  i odstawić do lodówki na ok. 5 godzin.Następnie mięso osączyć z marynaty, ale niezbyt dokładnie, panierować w mącesmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju  na rumiano

Mix smaku
Burger pikantny z piersi kurczaka 118

jogurtu 3 łyżki chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz     Przygotowanie   Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm. Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały. Przewróciłem

R'n'G Kitchen
Kotlety mielona ala Edzia 122

Składniki                            1 kg mięsa mielonego dobrej jakości                3 jajka całe                bułka namoczona w mleku               1 cebula(...)Mięsko mielone wkładamy do miski dodajemy do niego wcześniej namoczoną w mleku bułkę ,następnie cebulę pokroić i przesmażyć na oliwie i dodać do mięska ,sol pieprz ziołowy ,jajka ,musztardę wszystko dokładnie mieszamy ,jeżeli cała masa mięsna jest za  rzadka to można dodać z trzy łyżki bułki tartej .  Następie ręce smarujemy olejem i formujemy kotlety następie obtaczamy

Mój Smak
Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 143

chudego mielonego mięsa 1/2 suchej namoczonej w wodzie lub mleku kajzerki 1 cebula 1 łyżeczka masła 1 jajko 4 łyżki kaszy kuskus + 1/2 szklanki wrzątku 1 nieduża marchewka bułka tatra sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta chilli 3 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso wymieszać z odciśniętą(...)wrzątkiem i odstawić na kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki

Kuchnia domowa Ani
Amerykański studencki obiad 170

smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na oleju. Wrzucamy ją do mięsa, dodajemy jeszcze jajko, bułke tartą, pieprz i wyrabiamy ręka lub łyżką na jednolitą masę. Konsystencja powinna być na tyle gęsta by dało się swobodnie formować nierozwalające się kotlety a jednocześnie nie zbytnio sucha, jeśli więc potrzeba dodajemy więcej bułki tartej. Gdy mamy już taka odpowiednią

Tanie przepisy studenckie
INDYK W KWIATACH 181

kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz,  oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na  grillowej patelni wlewamy troche oleju

w mojej kuchni
Gołąbki na dziko 260

Kapustę cienko szatkuję, lekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek z cebulą, drobno pokrojony czosnek, kaszę, jajka, ryż, sól i pieprz wyrabiam na jednolitą masę. Formuję okrągłe lub owalne kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu obu stron, obniżam temperaturę i dosmażam, pod przykrywką

mojewypiekiinietylko
schabowy z kosteczką w panierce kukurydzianej... 158

Składniki: 2 porcje schab z kością, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 2 sztuki jajka, 1 szklanka płatki kukurydziane, 1/4 kostki smalec, - ile potrzeba ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie surówka, 1/2 pęczka koperek siekany schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym włożyć do woreczka i rozbić(...)tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować w blenderze jajka roztrzepać z solą, pieprzem i odrobiną oleju - panierka lepiej się trzyma kotlety namoczyć w jajku z 30 minut, aby smaki przeszły do mięsa na gorącym smalcu smażyć obtaczane w płatkach kukurydzianych kotlety na złocisto z obu stron podać z ziemniakami w mundurkach i surówką z mojego przepisu

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw 223

Też tak macie, że pyszne dania powstają u Was z potrzeby zużycia składników, które zostały Wam w lodówce? Mi po przygotowywaniu posiłków na detoks, zostały ugotowane

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Barani Kotlet Siekany czyli Niedzielne Mielenie/Siekanie :) odc.13 180

Już od dawna słyszałam od Małżona, że ma chęć na coś z baraniny. Żeby nie było, nie robiłam jej nigdy a i nie jest to popularne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety pulpety rybne w marynacie 105

jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Marynata : w łoszczyznę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Włożyć do wody, dodać przyprawy i ugotować aż będą al dente. Wlać ocet, zagotować. Gotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Kotlety : cebule pokroić w kostkę. Poddusić(...)rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika

królestwo garów
Kotlety z kalafiora 149

było tutaj dań w stylu #niemarnuję, dlatego z ogromną przyjemnością zapraszam dziś na Kotlety z kalafiora . To danie dla osób, które unikają mięsa, a gdy wyrzucimy z przepisu jajko, będą idealne również dla wegan. Kotlety z kalafiora powstały jako efekt czyszczenia lodówki. Z wczorajszego dnia zostało nam za dużo ugotowanego kalafiora, a tradycyjny kalafior w bułce troszkę już nam się(...)się także ugotowana kasza jaglana, która została z poprzedniego śniadania, trzeba było jakoś te produkty wykorzystać, żeby nie zmarnować I tak padło na kotlety. Samo ich przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnych mielonych, mało tego, powiedziałabym, że robi się je nawet krócej. Co ważne, są naprawdę mega łatwe. Wystarczy tylko wszystko zmiksować i potem usmażyć. Może być

365 dni dookoła kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami 162

płaskiej łyżeczki pieprzu Ponadto: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu ) 250 g pieczarek Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę tartą łączymy z wodą. W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów i całość dokładnie wyrabiamy. Mięso odstawiamy do lodówki na godzinę. Pieczarki drobno kroimy, solimy

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania