kotlety z kurczaka - 2105 przepisów (strona:107/141)

Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 238

Faszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Siekane kotleciki drobiowe z majonezem i papryką 219

papryki ( użyłam po trochu papryki żółtej i czerwonej) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku olej do smażenia   *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mieszamy z majonezem, musztardą, jajkiem, mąką oraz przyprawami *** *** Paprykę, pietruszkę oraz ser kroimy w kosteczkę *** *** Warzywa i ser dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy(...)patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** Z podanych składników wychodzą cztery kotleciki *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Kotlety schabowe inaczej Artykuł Siekane kotleciki drobiowe z majonezem i papryką pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 225

Zapach pieczonego pasztetu    kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi

potrawyregionalne
Roladki drobiowe z płatkami owsianymi 142

ciekawy smak. Z braku czasu zazwyczaj piekę roladki, jednak można je obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub ugotować na parze.  Składniki:   500g filetu z kurczaka,  2 łyżki masła,  60g płatków owsianych (użyłam marki Halina ),  sól, pieprz,  6 plastrów szynki najlepiej wędzonej.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże plastry, delikatnie(...)mięsa. Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st. Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka w sosie potrawkowym 121

klasycznym sosie potrawkowym, a do tego obowiązkowo ryż i groszek z marchewką. Do przygotowania sosu idealny będzie rosół który pozostał z obiadu. 3 porcje Roladki 3 kawałki fileta z kurczaka każdy po ok. 100 gram 100 gram pora biała cześć łyżeczka masła sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sos ok. 50 gram masła 2 solidne łyżki mąki pszennej 500 ml rosołu(...)mąki pszennej sól cukier Por myjemy i kroimy na drobne półplasterki, następnie przesmażamy na maśle przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, odstawiamy. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety, brzegi nieco cieniej, przyprawić solą i pieprzem Na środku każdego plastra mięsa układamy przesmażony por. Boki zakładamy do środka i zwijamy w roladkę.  Tak przygotowane roladki możemy ugotować

Andzia Pichci
De volaille z koperkiem , pyszny klasyk 228

De volaille z koperkiem , pyszny klasyk Czasami trzeba wrócić do klasyki . De volaille w wersji wiosennej ze świeżym koperkiem to niezapomniany smak cudownie płynącego masła …

Ogrodnik w podróży
Wegańskie meatballs - pulpety 169

Jak zawsze proste do przygotowania i bardzo pyszne pulpety :) Składniki na 12 szt: - 1 tofu (180 g) - użyłam marynowanego, ale może być naturalne, - ok 400 g

Co na wege obiad?
Piersi z kurczaka na dziko 476

olej do smażenia Przygotowanie: Piersi należy umyć i pousuwać z nich wszystkie białe części a następnie każdy gruby kawałek przekroić tak by uzyskać dwa lub nawet trzy cieńsze filety. Kurczaka umieszczamy w dużym naczyniu, wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą, przyprawy, dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek (lub dodajemy płaską łyżeczkę granulowanego) i wyrabiamy wszystko dokładnie łyżką lub ręką. Odstawiamy do lodówki(...)przez około 5 minut z każdej strony. Podajemy jako główny składnik obiadu z ziemniakami, kaszami, ryżem i surówką, lub w wersji typowo studenckiej: w bułce z ketchupem. Na zdjęciu kotlety w zbiorczym akcie bez akompaniamentu, przepraszam za jakość zdjęcia. Koszt całości: 18 zł (z kilograma uzyskujemy 5-10 porcji w zależności od zamiłowania do mięsa

Tanie przepisy studenckie
Meksykańskie nuggetsy 168

food. Wystarczy zrobić je trochę mniejsze i wbić w nie wykałaczki i podać z ulubionymi sosami. Dodatkowo dobrze się mrożą. Alternatywa dla tradycyjnych mielonych. 250 g Mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Średni batat 1 Mała czerwona cebula Natka kolendry 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka Suszonego oregano 2 łyżeczki Mielonego kuminu 1 łyżeczka Suszonego Jalapeno 1 łyżeczka Wędzonej papryki(...)Batata obierz i starkuj używając tarki, malaksera lub szatkownicy. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, posiekaj natkę kolendry. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Uformuj kotlety wielkości piłki golfowej, następnie lekko je rozpłaszcz i wyłóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 25-30 minut przewracając je raz w trakcie pieczenia. Podawaj np. z meksykańskimi salsami

Oslov.
Roladki z kurczaka z koperkiem. 156

     Te małe cudeńka zawsze wzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem

Rozpustne gotowanie
Karkówka w jogurtowej marynacie 2915

Kurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka z fasolką i puree 153

Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z pora i jabłka 307

Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza tym osobom, które jak ja uwielbiają słodkie surówki, jak np. tarta marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mój(...)m.in. sałatkę z pora i jajek , która często pojawia się na naszym stole na Wielkanoc. Jest również surówka z białej kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem w sosie pieczarkowo-porowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z pora i jabłka

Kulinarne Przeboje
Kluski śląskie – jak zrobić? 236

zapewne kojarzy z dzieciństwem. Przygotowywane są na bazie ugotowanych ziemniaków oraz mąki ziemniaczanej. Receptur na przygotowanie klusek śląskich jest wiele, podobnie jak szkół przygotowywania rosołu , mielonych czy kotletów schabowych . Słyszałam, że na Śląsku do ciasta w ogóle nie dodaje się jajka, u mnie zaś na Mazowszu, owszem. Jestem ciekawa jak u Was robi się to danie. Według mnie kluski śląskie(...)moimi kochanymi skwarkami, które smakują wyjątkowo, mimo, że dietetyczne nie są Zapraszam Was serdecznie na poniższy przepis. Zobacz też: Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Przepis na kluski śląskie Drukuj przepis Porcji: 20-25 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 1 kg ziemniaków 60 g mąki ziemniaczanej 1 jajko mąka pszenna do obtoczenia klusek

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania