kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:158/338)

Kotlety mielone z pieczarkami 137

ciepłych kotletach ma przyjemną strukturę. Kotleciki z takim wnętrzem śmiało, można podać na świąteczny obiad, gdyż nie są one takie codzienne i oczywiste w smaku. Gdy zamiast pieczarek do farszu dodamy namoczone i podsmażone  z cebulką suszone grzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru.  Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 2 jajka(...)łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mały pęczek natki pietruszki 2 - 2,5 łyżeczki soli 1 szklanka bułki tartej do panierowania olej do smażenia Jak zrobić kotlety mielone z pieczarkami? Bułeczkę połamać i namoczyć w mleku. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.  2/3 cebuli zdjąć z patelni na talerz i wystudzić

Kuchcik gotuje
Marynowane kotlety schabowe 205

gorąco Wam polecam! Składniki: 1 kg schabu bez kości sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy 5 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Kotlety posolić i popieprzyć wedle uznania. 2. Składniki marynaty dobrze

Kuchnia domowa Ani
Drobiowe roladki z papryką na dyniowych kluseczkach 187

Przygotowanie:     Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju

Aga w kuchni
Wegetariański obiad po śląsku 973

każdemu.  Zapraszam was na wegetariański śląski obiad ... Przepis: Składniki: składniki na kluski: 2 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 3 jajka sól  dokładny przepis na kluski śląskie znajdziecie tutaj : -  Kluski śląskie składniki na roladę śląską (4 sztuki) opakowanie kotletów sojowych al'a schabowych (100 g) 1 litr wody,  1 kostka warzywna,  1 kostka grzybowa 3 ząbki czosnku

Mój pomysł na
Roladki Hebrajki 129

trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8.   Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 10.              Kotlety gotowe. 11.              Smacznego

Kulinarna Chwila
PULPETY GRYCZANE 166

Wystudzoną kaszę połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać przeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych.  Formować kuleczki mokrymi dłońmi, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.  Podawać z sosem pomidorowym

pieprzny smaczek
Kotleciki mięsno-ryżowe 187

przykrycie, następnie wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na smalcu. Do wystudzonego ryżu dodać mielone mięso, cebulę z tłuszczem, jajko, bułkę tartą, koperek. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. W razie potrzeby dosypać bułki tartej. Formować niezbyt duże kotlety, obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju, na złoty kolor

Praktyczna pl
Hreczniaki - bezmięsne kotleciki 581

regionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwanej hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Składniki: 300g kaszy gryczanej 250g białego, półtłustego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz 1 łyżka masła

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolety mielone z ryżem i pieczarkami 160

dodajmy sól i pieprz, zdejmujemy  gazu i studzimy. Do miski dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż oraz podsmażone pieczarki. Mieszamy. Dodajmy jajko, musztardę, kaszę mannę  oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki. Całość mieszamy i formujemy większe kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Smacznego ! Zapraszam na film z przygotowań

Kulinarne przygody
Kotlety drobiowe z majonezem 125

Mój ostatni eksperyment w kuchni na kotlety drobiowe. Po podaniu na obiad natychmiast zniknęły z talerzy. Składniki: ½ kg filetów z kurczaka 1 jajko 1 biała cebula 20 dag żółtego sera 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku curry do smaku olej do smażenia Wykonanie: Mięso, cebulę, ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wbić jajko, dodać majonez

Tradycyjna Kuchnia
kotlety z kalafiora i pieczarek 113

alternatywnych dla przepisów mięsnych.Zrobiłam tym razem kotlety z kalafiorem pieczonym w piekarniku z pieczarkami.Wyszły przepyszne 🙂 składniki: składniki na 6 kotletów 1 średni kalafior 6 średnich pieczarek 1 duża cebula 3-4 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko masło klarowane do smażenia lub olej imbir,pieprz ,sól wykonanie: Kalafior ,myjemy ,rozdrabniamy

Ugotujmy Coś
Kotlety mielone z marchewką 120

miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor z obu stron

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kurczak z orzechami 212

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta 🙂 Składniki 1 filet z kurczaka 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg sera żółtego sól, pieprz jajko bułka tarta Sposób przygotowania Fileta przekroić wzdłuż na … Czytaj dalej Kurczak z orzechami

czarrna od kuchni
MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 141

wyżywić nim rodzinę 👪 Oto przepis jak mając tylko jeden filet z kurczaka zrobić smaczny i prosty obiad dla czterech osób - musztardowe kotlety z kurczakiem 😉Świetnie smakują podane z ryżem z warzywami. Składniki: 1 filet z kurczaka 3 jajka 3 łyżki musztardy gdańskiej Dagoma 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 100 g sera żółtego 1 cebula

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania