kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:164/338)

Kotlety z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek 162

sztuk: 1 duża główki młodej kapusty 3 średnie lub 2 duże cebule kilka pieczarek 3 jajka 1 pęczek świeżego koperku ok. 100 g (7 pełnych łyżek) bułki tartej  2 łyżeczki soli pieprz świeżo zmielony 2 łyżeczki suszonych pomidorów Ponadto: bułka tarta do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia Wykonanie: Kapustę oczyściłam z wierzchnich liści. Opłukałam, przecięłam na cztery części

Kuchnia u Krysi
Kotlety ziemniaczane z cukinią 214

Pyszne, wegetariańskie kotlety ziemniaczane z cukinią to wyśmienity sposób na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z dnia poprzedniego. Podajemy na gorąco, np z sosem pieczarkowym, koperkowym lub chrzanowym i buraczkami. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg cukinii kilka gałązek natki pietruszki 100 g mąki pszennej jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej ząbek czosnku, papryka ostra, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ziemniaki przeciskamy(...)wody i przekładamy do ziemniaków. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąki, jajko i przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, z której formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Kotlety ziemniaczane z cukinią Artykuł Kotlety ziemniaczane z cukinią pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 589

filetów z kurczaka 1 szklanka mąki około 1 szklanki wody 1 jajko 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego odrobina cukru opcjonalnie 2-3 łyżki posiekanego koperku Przepis na piersi z kurczaka w cieście czosnkowym to wyśmienita propozycja na danie obiadowe. Kurczak w cieście jest delikatny(...)danie - jak i dodatek do ziemniaków i surówki. Polecam. Filety z kurczaka dokładnie umyć. Osuszyć i pokroić na mniejsze kotlety. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto. Do tak przygotowanego ciasta przełożyć filety, delikatnie przemieszać, żeby mięso

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z kaszy bulgur z tuńczykiem 143

głowie już mam kolejne pomysły na wykorzystanie tak fajnego produktu. Kotlety z tuńczykiem mogą stanowić samodzielne danie, podane z sałatą i kremem balsamino. Mogą być również zamiennikiem tradycyjnych kotletów, podawanym z ziemniakami i warzywami, choć wtedy warto podać je z sosem. Z podanych proporcji wychodzi około 7 kotlecików (dla 2-3 osób) Kasza, której użyłam, wyprodukowana jest z pszenicy durum(...)wody. Cebulę zeszklić na maśle. Przestudzoną kaszę wymieszać z rozdzielonym widelcem tuńczykiem, cebulką i natką pietruszki. Do kaszy dodać jajko, łyżkę bułki tartej i łyżkę mąki. Dodać pieprz do smaku i ewentualnie dosolić. Wyrobić zwartą masę i uformować małe kotleciki (kotlety najlepiej formować dłońmi zwilżonymi zimną wodą). Każdy kotlecik panierować w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Podawać

Trzeci talerz
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 121

naszych najciekawszych kulinarnych odkryć. Cała tajemnica polega na odpowiednim zapanierowaniu mięsa. Bazę panierki, jej spoiwo, stanowi nie jajko, jak to jest w klasycznych przepisach, ale mieszanka majonezu i musztardy. Tworzą one warstwę ochronną, zapobiegającą wysuszeniu mięsa podczas pieczenia, równocześnie stanowią przyprawę, aromatyzującą kotlety i na koniec wreszcie mają tę super cechę, że bułka tarta bardzo dobrze się do nich klei

Niedzielny kucharz
Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu 113

naszych najciekawszych kulinarnych odkryć. Cała tajemnica polega na odpowiednim zapanierowaniu mięsa. Bazę panierki, jej spoiwo, stanowi nie jajko, jak to jest w klasycznych przepisach, ale mieszanka majonezu i musztardy. Tworzą one warstwę ochronną, zapobiegającą wysuszeniu mięsa podczas pieczenia, równocześnie stanowią przyprawę, aromatyzującą kotlety i na koniec wreszcie mają tę super cechę, że bułka tarta bardzo dobrze się do nich klei

Niedzielny kucharz
Drobiowe kieszonki z bazylią 140

ziół to możecie użyć jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie. Składniki : dla 4 osób pierś podwójna z kurczaka  1 łyżka suszonej bazylii 1 kulka mozzarelli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku(...)Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić również na 4 części. Mięso ułożyć na deseczce i na każdego rozbitego kotleta układamy po porcji mozzarelli. Porcje mięsa zwinąć aby przykryć kawałek sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej

Różne smaki w kuchni
Drobiowe kieszonki z bazylią 192

ziół to możecie użyć jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie. Składniki : dla 4 osób pierś podwójna z kurczaka  1 łyżka suszonej bazylii 1 kulka mozzarelli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku(...)Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić również na 4 części. Mięso ułożyć na deseczce i na każdego rozbitego kotleta układamy po porcji mozzarelli. Porcje mięsa zwinąć aby przykryć kawałek sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej

Słodkości i nie tylko
Kotlety z kalafiora i fety w panierce z płatków żytnich 147

smażeniaUgotowany do miękkości kalafior mieszamy z serem feta ma gładką masę. Dodajemy jajko, pieprz i posiekany koperek oraz szczyptę czosnku granulowanego. Formujemy w dłoniach kulki na kotleciki i obtaczamy je w płatkach żytnich albo w otrębach. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety bardzo smaczne są z sosem z jogurtu z dodatkiem czosnku. kotlety

Bon Appetit Małgorzaty
Idealne kotlety mielone 116

Smażyć chwilę, aż cebula się zeszkli. odstawić na chwilę do ostudzenia. Do miski włożyć mięso, dobrze odsączoną bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, musztardę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać. Dodać dwie łyżki wody i dokładnie wyrobić mięso. Im dłużej będziemy to robić, tym kotlety będą delikatniejsze.  Wilgotnymi rękoma formować niewielkie, nieco spłaszczone kulki. Obtoczyć w mieszance mąki i bułki tartej. Smażyć

Cook&Love
Kotlety królewskie 141

Kotlety królewskie, kotlety ziemniaczane z grzybowo - jajecznym nadzieniem. Skąd nazwa? Nie wiem. Przepis przedwojenny, z broszury Poradnik Gospodarstwa Domowego wydanej nakładem wydawnictwa „Ognisko Domowe” w Warszawie, 1937 rok. masa ziemniaczana : 1 kg ziemniaków (typ kulinarny B), 2 jajka, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki tartej bułki, masa grzybowo jajeczna : 50 g grzybów suszonych (w przepisie prawdziwków, mogą być podgrzybki(...)smaku solą. Ziemniaki zemleć. Dodać do nich mąkę, bułka tartę i jajka. Szybko zagnieść. Doprawić solą. Obie masy podzielić na tyle samo części (ja zrobiłam 8 kotlecików). Na dłoni rozpłaszczać część masy ziemniaczanej, na niej kłaść masę grzybową. Sklejać kotleciki. Lekko spłaszczać nadając kształt kotletów. Smażyć na rumiano z obu stron na maśle z oliwą. Ułożyć na blasze wyłożonej

królestwo garów
Kotlety mielone 219

Przyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.Składniki:50 dag mielonego mięsa wieprzowego1 jajko1 sucha kajzerkamleko lub woda do namoczenia kajzerki1 cebulka1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka solipieprz do smakumajeranek suszonybułka tartaolej do smażenia Sposób(...)drobno i zeszklić na patelni na niewielkiej ilości oleju.3. Do mięsa dodać 1 jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę,zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, majeranek, wymieszać (najlepiej dłonią). Jeśli masa jest za luźna, należy dodać bułki tartej i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.4. Z masy mięsnej uformować kotlety wedle uznania. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
soczyste kotlety z indyka z młodą cebulą na smalcu domowym smażone... 134

odcisnąć, dodać do mielonego mięsa z indyka. Dodać pokrojoną w kostkę młodą cebulę, kucharka, pieprz kolorowy mielony, wsypać tartą bułkę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę. Domowy smalec ze skwarkami roztopić na gorącej patelni, formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony. Przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić z 5 minut, potem bez pokrywki

W Mojej Kuchni Lubię
Perfekcyjne kotlety z kurczaka àla schabowe 169

spróbować, tak powie! 😋 I niby każdy robi prawie tak samo czy podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta- 1 szklanka * olej rzepakowy- do smażenia Piersi (jeżeli grube, to przekroić wzdłuż na pół) najpierw oprószyć solą

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety kalafiorowe z kurczakiem 143

kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na małych oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojony na małe kawałki kalafior, wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na zwartą masę, formujemy kotlety. Przed smażeniem każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Kotleciki z warzyw 921

dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując kotlety. Obsmażamy z obu stron

Bon appetit mon amie
Kotlety mięsno-ryżowe na puree z kalafiora i brokuła 169

kalafiora 250g brokuła sól, pieprz papryka mielona, czosnek  świeża pietruszka Gotujemy ryż na sypko, studzimy i mieszamy z mięskiem oraz jajkami, doprawiamy według uznania - u mnie dużo świeżej pietruszki + sól, pieprz, słodka papryka i mielony czosnek. Formujemy kotlety i smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu. W międzyczasie gotujemy kalafior i brokuł  - po ugotowaniu ugniatamy na puree doprawiamy sola

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 267

swojemu. Nadałam im wygląd paluszków także Syncio nawet myślał, że je rybę hehe. Idealnie smakowały z sałatka z pomidorów. Polecam szczerze! Kotlety ziemniaczane z twarogiem 800 g ugotowanych ziemniaków 2 mała cebula 200 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ziemniaki, twaróg i cebulę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Smażone sowy w zalewie octowej 198

ćwiartki, aby przyspieszyć czas smażenia. Jajka wbić do głębokiego talerza, przyprawić je solą oraz pieprzem i roztrzepać. Kapelusze obtoczyć w jajku, a następnie bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. W międzyczasie, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnuszka wlać wodę, zagotować

Ugotować
Ryba w galarecie 130

żelatyna (ilość odpowiednia do ilości wywaru ) Rybę, boczek albo słoninę,cebulę i czosnek mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajko, namoczoną bułkę tartą, sól, pieprz i koperek (jeżeli lubimy ). Masa powinna mieć konsystencję taką jak na kotlety. W garnku zagotowywujemy wodę razem z zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Z masy rybnej formujemy kulki i wrzucamy do garnka

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety z jajek ze szczypiorkiem i kaparami 196

ilość mleka ( tak aby bułka stała się wilgotna ale nie lejąca ). Dodajemy do jajek razem z szczypiorkiem i kaparami. Wbijamy 2 jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za mało zwarta możemy dosypać dodatkowo bułki tartej. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Idealnie pasuje do surówki z kiszonej kapusty. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Domowe burgery 153

pomidory liście sałaty musztarda ketchup sól pieprz, papryka ostra, papryka słodka, odrobina curry Przygotowanie: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, świeżą posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą. Wszystko razem mieszamy.  Formujemy kotlety płaskie.  Smażymy po około 1-1,5 minuty z każdej ze stron a następnie wkładamy do piekarnika na jakieś

Gotuj z Mąką
Indyjskie kotleciki kalafiorowe. 141

Mogę powtarzać to częściej! Szczególnie przypadło mi do gustu połączenie hinduskich aromatów z kalafiorem. Lubię to warzywo w różnych postaciach, ale kotletów jeszcze z niego nie robiłem. Ten brak doświadczenia wyszedł przy pierwszej próbie smażenia kotlecików bez użycia jajka i bułki - formowały się ładnie, ale były zbyt delikatne i rozpadały się przy obracaniu. Drugie podejście wyszło już zupełnie gładko

zadanie-gotowanie
soczewica zielona+kasza gryczana= pyszne kotlety... 107

woda dobrze odciekła, do miski dać kaszę z woreczka, soczewicę, podsmażoną na oleju cebulę, kucharka, pieprz ziołowy i czarny, wbić jajko, wsypać tartą bułkę i wszystko dobrze wyrobić ręką olej na patelni mocno rozgrzać, formować z masy kotlety z 1 cm grubiści i smażyć na rumiano z każdej strony sos grzybowy wsypać do 500 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną 386

widelcem. Obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Koperek drobno posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować z masy kotlety, mocno ugniatając w dłoni. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron po kilka minut, by nabrały ładnego

magiczna kuchnia Kasi
Chudy klops z czosnkiem 183

jajka sól, pieprz, oregano, ostra papryka, gałka muszkatołowa cała średnia główka czosnku bułka tarta Przygotowanie : Mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka, przeciśnięty czosnek, sól i przyprawy oraz bułkę tartą tyle by mięso miało konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć do natłuszczonej foremki, docisnąć dobrze z wierzchu mokrą ręką Piec w piekarniku nagrzanym

Proste Potrawy
Kotlety do hamburgerów z pietruszką 143

kotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu Składniki - 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki - 1 jajko - sól morska - pieprz - pieprz ziołowy - kolendra - 1 łyżeczka musztardy - 1 ząbek czosnku - 1 cebula - tymianek szczypta - 2 łyżki sosu sojowego - natka pietruszki kilka gałązek - olej  Sposób przygotowania 1. - Do mięsa dodać przyprawy natkę pietruszki musztardę,sos sojowy  cebulę pokrojoną

W królestwie smaków Beaty
Kotlety mielone z indyka 160

pieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka

Moja Galeria Smaku
GOŁĄBKI INACZEJ 154

rozgrzanym oleju. Kapustę zetrzeć na dużych oczkach tarki.  Następnie do ryżu dodać mięso, kaszę mannę, cebulę, kapustę i jajka. Doprawić solą, pieprzem.  Odstawić na ok. 15 minut aby składniki się "przegryzły". Po tym czasie formować kotlety i układać w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach C przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy

Prosto i Smacznie z Anetą
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 388

błonek filety przekrój w poprzek na pół. Posól, popieprz i posyp odrobiną słodkiej papryki. Panieruj filety najpierw w mące, potem w jajku rozmąconym w 1 łyżeczką wody, a na koniec w słoneczniku, mocno dociskając mięso do nasion. Smaż kotlety na rozgrzanej oliwie (2 łyżki na początek, do kolejnej partii możesz dolać kolejne 2 łyżki oliwy) z obu stron na złoty

Słodko-Słony Świat Ilony
Krokiety z farszem mięsnym 128

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy z zupami

Ogrodnik w podróży
Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce 181

Wątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placki z kapusty włoskiej 124

mleku i również dobrze wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.  Kapustę, cebulę i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz wsypać kaszę mannę.  Masę dokładnie wymieszać.  Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.  Podawać z ostrym dowolnym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Schabowy zapiekany pod ananasem i serem 228

panierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor i ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Kotlety z kaszy jaglanej na płatkach owsianych! 178

gotowe również dodajemy do miski. Wszystko ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dużą ilością ziół oraz sporą szczyptą papryczki chilli. Wbijamy jajko i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Wsypujemy mąkę i otręby [ ilość zależna od konsystencji masy]. Formujemy kotlety i obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą po kilka minut z każdej strony

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kotleciki z fasolą 165

Coś dla małych milusińskich, soczyste kotleciki z mięsa drobiowego. Zamaist tradycyjnych kotletów spróbujcie wersji z fasolą, myślę że nie będziecie zawiedzeni :) Składniki: 70 dag filetu z kurczaka 2 jajka 1 czerstwa bułka pszenna 1 puszka czerwonej fasoli ok 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku olej do smażenia Filety zmielić w maszynce na dużych

Delicious Titbits
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 214

Pieczarki i cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki

Proste Potrawy
Kotlety ziemniaczane 286

inny sposób przemienić w jednolitą papkę. Dodać do nich jajko i mąkę w odpowiadających nam proporcjach, nie może być za dużo jajka w stosunku do ziemniaków i mąki bo ciasto będzie zbyt rzadkie i nie uformujemy z niego kotletów. Dodajemy też przyprawy i wyrabiamy ciasto łyżką. Na płaskim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Zwilżamy lekko dłonie aby ciasto się nie lepiło

Tanie przepisy studenckie
kotlety mielone w plastrach boczku parzonego... 160

sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony przykryć pokrywką i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Kulki mięsne 160

mięsa mielonego. Jednym z nich były takie oto kuleczki, które są łatwe do wykonania, smaczne i nieco odmienne od tradycyjnych kotletów mielonych smażonych na patelni. Kulki mięsne  SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 2 jajka pieprz sól koperek 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej ciasto francuskie (pasek szerokości kilku cm) łyżka oliwy Przygotowanie: Cebule obrać, pokroić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Nieco zmodernizowane sznycle:) 175

lodówki na ok 1-2h żeby pomidory przeszły przyprawami. 3. Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy

Kuchnia Pełna Pasji
Schabowy w czerwonej czubrycy 121

                                 Zwykle kotlety schabowe z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy nabierają całkiem nowego smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często

Ewa w kuchni
Seler w sosie grzybowym 173

Selerowe kotlety w sosie grzybowym, a do tego ryż, kuskus lub kasza!, samo zdrowie :)Składniki: 1-2 selery jajko bułka tarta sól oliwa do smażenia Sos: 3 dag suszonych grzybów cebula po łyżce mąki i masła pół szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz 1.Seler umyć i ugotować w łupinie. Gdy przestygnie, obrać,  pokroić w dość grube plastry. Każdy plaster posolić

Apetyczna babeczka
Kotlety serowe z kurczakiem 1097

Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz

Świat Smaku
kotlety "devolay" 193

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay"Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser.Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu.Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min.Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli, skroilam szczypior. Wymieszalam.Sos

Smaki Edyty