kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:168/338)

Mielony nadziewany 149

mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy na folii i napełniamy nadzieniem. Następnie zaklejamy i kształtujemy nasze kotlety

chleba naszego
kotlety mielone z kurkami... 230

podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety ryżowe z curry 153

danie obiadowe. Podajcie je z surówką i ewentualnie jakimś sosem - pomidorowym, grzybowym lub innym. Kotlety ryżowe to także fajna alternatywa dla burgerów. I tak - bułka z ryżem może dobrze smakować :D Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu ( u mnie pełnoziarnisty ) 1/2 cebuli 1 marchewka 2 jajka "M" 1 łyżeczka przyprawy curry  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki soli ( lub mniej(...)tartą marchewką. Dodać przyprawę curry, mąkę ziemniaczaną i jajka i dokładnie wymieszać. Jeśli nie ryż był nie solony, doprawić całość solą. Na patelni rozgrzać niedużą ilość tłuszczu. Z masy ryżowej formować nieduże kotleciki i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć na średnim ogniu, po około 3-4 minuty z każdej strony. Usmażone kotlety ryżowe osuszyć z tłuszczu, układając je na chwilę

kolorowotorcikowo
Kotlety mielone 136

odstawić do namoczenia na około 10 - 15 minut.  Do  mięsa dodać startą na drobnej tarce cebulę, jajko , przyprawy oraz odciśniętą bułkę.Wszystko dobrze wymieszać,dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie. Uformować kotlety i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu kotlety do naczynia żaroodpornego  i wstawić do piekarnika rozgrzanego

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z pestkami dyni 190

razowa do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i układamy kotlety. Smażymy na złoty kolor z obydwu

Bajeczna Kuchnia
Królewski schabowy w złocistych płatkach 128

klasykiem składniki na 4 osoby : 4 duże , grube plastry schabu ( około 1,5 cm ) 2 jajka 2 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych , kukurydzianych 1 łyżeczka suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz do smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie ,ale niezbyt cienkie kotlety . Chodzi o to żeby było mięso , a nie sama panierka Każdy kotlet obsypujemy z obu stron

Ogrodnik w podróży
PROSTE KOTLETY MIELONE Z INDYKA 162

zapraszam na kotlety mielone z indyka z płatkami owsianymi. Uwaga! znikają bardzo szybko :) Polecam Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA OK 8 SZTUK :    500 g fileta z indyka 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych(...)indyka (filet) mielimy w maszynce do mięsa. Do dużej miski przekładamy mięso. Następnie dodajemy jajka, płatki owsiane i przyprawy. Dokładnie mieszamy i łączymy składniki. Na patelnię wylewamy olej, a następnie mocno rozgrzewamy. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Z mięsa nabieram porcję ,formuje kotlety i lekko spłaszczam. Obtaczamy w bułce.kotlety przekładam na rozgrzany olej smażę ok 1 minuty po czym

Gotowanie Patki
Burgery z czerwonej fasoli 199

borówki.,arbuzy, melony, poziomki.. Smaczne pomidorki, ogórki i szczypiorek. Czekam na Wielkanoc. Na przygotowania, malowanie jajek czy też na święcenie koszyczka. To już niedługo :) A później testy. Nie ważne. Wróćmy do tego co jest tu i teraz. Dziś na obiad miały być kotlety sojowe. Nie ma? Spoko. Co mamy w lodówce? Ostre papryczki i puszkę czerwonej fasoli. Jest pomysł(...)kotlety z czerwonej fasoli... ale tak same? No niekoniecznie. Zawsze można zrobić zdrowe domowe burgery. No i wyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze.  Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Czarnawisienka
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 139

smaku czosnek 2 ząbki masło 1 łyżka olej do smażenia bułka tarta do panierki jajko 2 szt. Wykonanie: Wątróbkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką i lekko obsmażyć na oleju z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem do smaku. Kotlety opłukać, osuszyć, dobrze rozbić, posypać solą i pieprzem z obu stron, a stronę gdzie będzie zawijana

Tradycyjna Kuchnia
KOTLETY MIELONE Z INDYKA I KASZY JAGLANEJ 152

mięsem, cebulą i czosnkiem. Następnego dnia wyjmujemy schłodzoną masę mięsną z lodówki, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Polecam dla całej rodziny. SKŁADNIKI / 8 sztuk 250 g mielonego mięsa indyka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1-2 łyżka bułki tartej / opcjonalnie, jeśli nie mamy czasu na schłodzenie masy sól, świeżo zmielony(...)mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowaną kaszę, jajko, cebulę i czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrabiamy dłońmi. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby masa zgęstniała (można na noc).  Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Nabieramy po 2 łyżki masy i zwilżonymi dłońmi formujemy zgrabne kotlety. Smażymy po 3-4 minuty z każdej

cool and minty
Kotlety z kaszy jaglanej ze smażoną cebulą i nutą paprykowo-curry 120

kotletów... Wiecie co? Po usmażeniu znowu ugotowałam kaszę i to podwójną ilość! Naprawdę smakują rewelacyjnie i sprawdzą się na obiad oraz jako przekąska. Nawet na zimno i w wersji solo są pyszne, choć pasują też do lekkiego dipu i świeżych warzyw! Pychota! (około 5-6 sztuk) 100g kaszy jaglanej (u mnie w saszetkach - Sonko ) 1 cebula  1 jajko(...)ostudzenia. W międzyczasie posiekaną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i przełożyć do kaszy. Dodać jajko, mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. (Masa powinna być dość zwarta i nierozpadająca się.) Z masy uformować (można lekko zwilżyć dłonie) kotlety, które następnie należy obtoczyć kolejno w mące i bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron

Di gotuje
Marokańskie burgery z ciecierzycy i pieczonej marchewki 192

zalegały mi w kuchennej szafce, a jednocześnie pasują do marchewki i pozostałych składników. Zazwyczaj podaję je jako burgery, choć nic nie stoi na przeszkodzie, aby potraktować je jak wegetariańskie kotlety i zjeść z ziemniakami i surówką. Jeżeli zdecydujecie się na domowe burgery, to polecam wymienione w przepisie poniżej dodatki - orzechowy w smaku sos jogurtowy z tahini oraz szybką marynowaną cebulkę(...)masie pozostały ich kawałeczki. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw masę solą.  Do masy dodaj jajko bułkę tartą lub mąkę oraz posiekaną natkę i wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej dłońmi. Gotowa masa powinna dać się łatwo formować w kotlety. W razie potrzeby dodaj więcej bułki tartej lub mąki. Podziel masę na 8 części i z każdej uformuj okrągły kotlet

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryba w cieście naleśnikowym 132

soczysta w środku. Co można zrobić z ryb? Możemy przygotować najlepsze kotlety rybne . Polecam też przepis na rybę w cieście piwnym ! Składniki: filet z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby sól i pieprz do smaku ciasto naleśnikowe: ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki wody gazowanej 1 jajko sól ½ łyżeczki proszku do pieczenia olej rzepakowy do smażenia Jak przygotować rybę w cieście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce 163

włożyć na chwilę do zimnej wody. Filety z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Ser pokroić w plastry i ułożyć na mięsie. Położyć z brzegu parę sztuk szparagów, delikatnie oprószyć solą i ciasno zrolować mięso w roladkę. Zamoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone w płatkach jaglanych 162

więc wpadły w rękę płatki jaglane, w których obtoczyłam kotlety... posypałam na koniec jeszcze prażonymi płatkami migdałowymi... takie połączenie bardzo nam zasmakowało :) tak bardzo, że na drugi dzień robiłam je znowu :) Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej, 1 garść płatków jaglanych, 2-3 łyżki kaszy manny, 1 jajko, 1 mała cebula, przyprawy: pieprz, sól, suszona natka pietruszki, płatki migdałowe(...)cebulkę pokrojoną w kostkę do zarumienienia. W misce mieszamy mięso mielone, wybijamy jajko, wsypujemy przyprawy, kaszę mannę, płatki jaglane i ostudzoną cebulkę. Mieszamy i formujemy kuleczki. Obtaczamy je w płatkach jaglanych i smażymy na rozgrzanym oleju ryżowym. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy nimi kotlety

Aga w kuchni