kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:173/338)

Kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym – bez smażenia 240

ziemniakami. Tak przygotowane kotlety mielone, są odrobinę zdrowsze od tradycyjnych, bo nie są smażone. Do przygotowania kotletów mielonych z ryżem, będziemy potrzebowali: Naczynie żaroodporne 500 g mięsa mielonego (użyłam mielonej szynki wieprzowej) 200 g ryżu (lub 300 g) – przed gotowaniem 1 jajko 1 cebula (około 100 g) pęczek natki pietruszki do smaku: sól, pieprz papryka ostra, pieprz ziołowy olej(...)czosnku do smaku: sól, pieprz dodatkowo bazylia suszona lub świeża zioła prowansalskie lub inne takie jakie lubimy olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym – bez smażenia Przygotowanie: Najpierw przygotuję kotlety: Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Cebulę kroję w drobną kostkę

Uwaga Babcia Gotuje
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA TROCHĘ INACZEJ 942

Pierwszy raz miałam styczność z kotletami w takiej formie kilka lat temu u Teściowej na imieninach. Dość często później królowały na moim stole :)  Pomimo to nadszedł taki czas, że odeszły w zapomnienie, aż do dziś. Są naprawdę smaczne polecam. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 8-10 pieczarek 1/2 cebuli 1/2 dużej czerwonej papryki sos sojowy sól, pieprz(...)kostkę razem z pieczarkami, cebulą i papryką. W misce roztrzepać całe jajka do uzyskania lekkiej piany. Dodać pokrojone w kostkę mięso i warzywa, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Zagęścić mąką lub bułka tartą. Ewentualnie można dodać odrobinę świeżej kolendry. Z tak przygotowanej masy na rozgrzanej oliwie smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Danie jest naprawdę szybkie

Kuchnia w opałach
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 242

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę(...)Bułkę namoczoną w wodzie, odcisnąć. Mięso przełożyć do miski, dodać  jajko, musztardę, bułkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić rękami masę. Z wyrobionej masy, zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy farsz i sklejamy formując kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety mielone z pieczarkami 182

Kotlety mielone w takiej wersji są przepyszne. Pieczarki doskonale podbijają smak mięsa i sprawiają, że zwykły klasyk nabiera charakteru. Rzadko zdarza nam się jeść mielone w wersji smażonej (zazwyczaj wolimy gotowane pulpety), jednak ta wersja jest na prawdę godna powtórki :) Składniki: 300 g mięsa mielonego 1 cebula 500 g pieczarek 1 mała bułka namoczona wcześniej w mleku 1 jajko sól(...)smażymy na złoty kolor, studzimy. Do miski dodajemy mięso, usmażone pieczarki i cebulkę, wbijamy jajko oraz dorzucamy odciśniętą z mleka bułkę. Całość dokładnie mieszamy - najlepiej używając rąk. Na koniec wsypujemy 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawy. Jeszcze raz mieszamy i formujemy dowolnej wielkości kotlety. Każdego z nich obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu

My simple kitchen
Faszerowane gotowane ziemniaki 97

pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe jajko Kinder Niespodzianka, które też się je łyżeczką". Rozbroiło mnie to.😄😄 (adsbygoogle

zdrowo i aktywnie
Faszerowane gotowane ziemniaki 161

pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe jajko Kinder Niespodzianka, które też się je łyżeczką". Rozbroiło mnie to.😄😄 (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety mielone na ostro 181

wykonania:1. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć.2. Do mięsa dodać jajko sól, pieprz i bułkę. Całość dokładnie wymieszać.3. Cebulki szalotki obrać, pokroić w plasterki, zalać octem winnym i wstawić do lodówki na 20-30 minut.4. Z masy mięsnej uformować parzystą liczbę cienkich kotletów. Połowę cienko posmarować musztardą, posypać żółtym serem i nałożyć krążek marynowanej cebuli. Kotlety

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone z serem i pieczarkami 185

Kotlety mielone z serem i pieczarkami  Zamiast zwykłych mielonych, możemy przygotować je w ulepszonej wersji, czyli nadziane pieczarkami z serem i pietruszką. Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt bułka czerstwa kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku - 100 g natka pietruszki(...)mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą. Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Farsz: Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ser pokrojony i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, na środek nakładać porcję farszu, dobrze

Kuchnia Danusi
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 146

Typowo polski obiad... rosół i kotlet schabowy lub mielony :)  Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę! Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 cebula mleko jajko pęczek koperku bułka tarta oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól(...)dodajemy do masy. Koperek siekamy - także dodajemy. Wbijamy jajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy.  Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki.  Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę.  Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki.  Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej

Taste Therapy
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 154

się zapewne w każdym domu.Mój mąż za nimi przepada.Do takich kotletów pasuje mi najbardziej łopatka lub mięso wołowo-wieprzowe,wtedy są one idealnie wilgotne.Dbam również o to by je urozmaicić choćby właśnie przez dodanie pieczarek.Pychotka. Składniki: 50dag mielonego mięsa(u mnie łopatka) ok 30 dag pieczarek 1 jajko 1 cebula kula mozzarelli sól,pieprz czubryca czerwona  bułka tarta(...)tarce o dużych oczkach, mozzarellę w kostkę oraz jajko z przyprawami.Dokładnie mieszamy,odstawiamy na 1/2 godz.Po tym czasie dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron,następnie jeszcze

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety z piersi kurczaka pod marchewką 218

Hej! Dzisiaj zapraszam na kotlety z piersi kurczaka, które są aromatyczne, smaczne i zdrowe. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 242

ciecierzyca lub fasola. Burger to nic innego, jak rodzaj kotleta z mielonego lub siekanego mięsa uformowanego w kształcie płaskiego placka. Zapraszam więc do siekania, mielenia… na rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 1 kg świeżej ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki mleka (do namoczenia bułki) - 2 jajka - 1 cebula - 1 łyżeczka nasion – kolendra, kminek i gorczyca(...)roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi, jajka – dokładnie wyrabiamy ręką. Używając foremki w kształcie obręczy formujemy burgery. Panierujemy je w mące krupczatce z obu stron. Jeżeli podczas panierowania stracą swój kształt, nakładamy ponownie foremkę i równamy łyżeczką powierzchnię. Na rozgrzany na patelni olej/oliwę, kładziemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Rybne burgery

mojewypiekiinietylko
Kotlety wołowe duszone w sosie pieczarkowym 158

najlepiej. Do kotletów świetnie pasuje sos pieczarkowy, ale nie taki zwykły, ale duszony w bulionie wołowym, co jeszcze lepiej podkreśli smak mięsa. Świetna propozycja do podania z tłuczonymi ziemnakami – zachwyci wszystkich i nakarmi do syta. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg mielonego mięsa wołowego – u mnie samodzielnie mielone mięso z antrykotu 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki(...)Cebulę kroimy w pióra.   Do mielonego mięsa dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, wybijamy jajko, dodajemy bułke tartą, musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy, najlepiej rękami. Mięso dzielimy na 4 części, z każdej formujemyu kulkę i spłaszczamy na dużegom grubego kotleta. Na patelni mocno rozgrzewamy odrobinę oleju i obsmażamy kotlety, z obu stron, aż staną

Smaczna Strona
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 455

serwisie Trendy Kosmetyczne, którego gospodynią jest Malinka - pozdrawiam Cię, Malinko :)Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :) Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego". Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie urzekł smak i aromat gotowych kotlecików. Byłam zaskoczona(...)cebulę pokroić w jak drobną kostkę i połączyć z mięsem. Dodać jajka i przyprawy. Dobrze wymieszać. Wyjdzie z tego dość luźna i lejąca masa, więc stopniowo dodawać suchą bułkę tartą. Zwiąże ona nam wszystko do pożądanej konsystencji. Formować kotlety i smażyć tak, jak zwyczajne mielone czyli obtaczając w bułce tartej. Kiedyś nie dodałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety z fasoli i pieczarek 174

Doskonale pasować  tu będzie także pikantny sos pomidorowy. Składniki   16 sztuk: Na kotlety: 400g białej fasoli ( u mnie fasola jaś z Radix-bis ) 500g pieczarek 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 pęczka pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka lub więcej majeranku Sól pieprz Przygotowanie: Fasolę namoczyć przez(...)odstawić do ostudzenia. Zblendować na jednolitą masę. Pieczarki pokroić, cebulę i czosnek posiekać. Usmażyć na oliwie do miękkości, przełożyć do fasoli. Dodać posiekaną pietruszkę. Zblendować na jednolitą masę. Dodać jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować olejem lub oliwą. Formować kotleciki, gotowe układać na blaszce. Piec

Fabryka pomysłów