Soczyste mielone BBQ z indyka ze szpinakiem 231tych kotlecikach, nadając im ciekawą teksturę i zapewniając większą soczystość, co akurat przy mięsie z indyka jest bardzo cenne. Dodatkowe wzmocnienie smaku i soczystości pochodzi od aromatycznego sosu BBQ! Kotlety podałam z kaszą gryczaną posypaną szczypiorkiem i słonym serem bałkańskim (tak, feta może wystąpic, jako zamiennik) ale dodatki możecie przecież dobierać według upodobań :) Pysznie, zdrowo i lekko. Zaprawdę, wspaniałe połączenie(...)Cebulę i czosnek drobno posiekaj. 2. W misce wymieszaj mięso z cebulą, czosnkiem, jajkiem i sosem BBQ. 3. Dodaj po sporej szczypcie soli i pieprzu. 4. Szpinak umyj i posiekaj w paseczki - dorzuć do mięsa i wszystko dokładnie połącz. 5. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety. 6. Kotlety obtaczaj w mące kukurydzianej i smaż na średnim ogniu na złoto
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kotleciki z porem i pietruszką w paprykowym sosie. I o tym, gdzie kupić dobrą patelnię grillową. 300mojej rodzinie, że na stałe wpisały się w nasze menu Ze względu na maluchy i jednego członka rodziny, który nie może jeść potraw smażonych na tłuszczu te i inne kotlety przygotowuję na patelni grillowej. Gdzie kupić dobrą patelnię grillową? Polecam Wam zajrzeć do sklepu www.kuchennepromocje.pl Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie. Pani Krystyna i Pan Marcin dbają nie tylko(...)niewielka ilość wody Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę, pokrojony drobno por, wbijamy 1 jajko, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i solą (doprawiamy jak tradycyjne mielone). Całość zagniatamy ręką. Z masy formujemy mniejsze kotlety. Każdy grillujemy z obu stron na patelni grillowej. Odkładamy na talerz. W rondlu/garnku przygotowujemy sos. Wlewamy nasz bulion
Słodkie okruszki
Na obiad: wołowe domowe mielone kotlety z piekarnika, czyly talerz prawie hamburgerów o wielu zastosowaniach 294Generalnie coś dla gospodyń co raz mają fazę na gotowanie, a raz nie ;). Mielone kotlety wołowe, bo o nich mowa, mogą zapełnić Twoje menu na nawet trzy dni i to bez nudy na talerzu. Składniki: ok 1 kg mięsa wołowego (do 20 % tłuszczu) 1 jajko 1 kajzerka 1 średnia cebula (może być czerwona) 1 ząbek czosnku 1 łyżka czubata musztardy(...)było jednolite i błyszczące. Formujemy kulki a następnie je maksymalnie spłaszczamy. Obtaczamy lekko w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Po kilka minut z każdej strony. Kiedy juz sterta kotletów gotowa - można wykorzystać je na różne sposoby: do tradycyjnego obiadku do tortillek do hambsongów i co tylko fantazja podpowie ;) Ważne jest to, że warto kotleecików zrobić duużo bo za jedym
Kuchnia po mojemu
Kotlety z Indyka z Mozzarellą i Papryką 212znakomity dodatek do obiadów czy do kanapek. Wyjątkowe dodatki sprawiają,że kotlety stają się bogate i bardzo sycące. Smacznego. SKŁADNIKI : 500g mięsa mielonego z indyka 1 czerwona cebula 1 kulka mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki kilka małych kolorowych papryczek albo 1 duża 2 duże jajka 3 łyżki bułki tartej po 1/2 łyżki :sól,pieprz, papryka(...)drobną kostkę. Ser kroję w większą kostkę. Cebulę wraz z czosnkiem kroję drobno. Na rozgrzanej patelni podsmaam cebulę i czosnek. Wszystkie składniki ze sobą łączę. Formuję kotlety. Na rozgrzaną patelnię kładę kotlety. Smażę po obu stronach na brązowy kolor
Gotowanie Patki
Kotlety mielone po meksykańsku 281Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości, fasoli i kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno je polubią(...)puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko L 2 krople Tabasco 1/2 łyżeczki przyprawy chilii sól 1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości. 3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Szefowa kuchni
Kotlety siekane z warzywami, jak przemycić je dzieciom ? 215Czemu nazwa siekane, bo mięso do nich jest siekane nożem, a nie mielone. Kotlety siekane z warzywami 0,5 kg mięsa z łopatki 0,3 kg piersi z kurczaka 1.2 opakowania mieszanki Sałatka Meksykańska Poltino 1 cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu i duża szczypta soli olej do smażenia(...)rozgrzany olej dajemy cebulę i czosnek i podsmażamy do delikatnego zarumienienia. Mięso siekamy nożem na małe kawałeczki przekładamy do miski, dodajemy warzywa oraz czosnek i cebulę, porządnie mieszamy, dodajmy jajko, przyprawy i dokładnie całość wyrabiamy. Na głębokim talerzu rozsypujemy bułkę tartą. Z mięsa wilgotnymi rękami formujemy kotleciki ( mogą być i duże i malutkie – ja wolę mniejsze ) obtaczamy w bułce
Kuchnia na wzgórzu
Kotleciki z kalafiora w panierce z płatków owsianych 193Został mi kalafior z poprzedniego dnia dlatego postanowiłam go ciekawie wykorzystać :) Takie kotlety smakują mi o niebo lepiej niż tradycyjne z mięsiwa. Panierka jest chrupiąca a środek przyjemnie delikatny. Można do środka dodać także ser feta oraz natkę pietruszki. Idealnie smakują z sosem na bazie jogurtu. Na następny dzień kotleciki już nie są takie chrupiące z wierzchu, więc radzę(...)miękkości kalafior ugniatamy na gładką masę (np. przy pomocy widelca). Dodajemy do niego jajko, posiekany koperek, czosnek oraz podsmażoną cebulkę. Doprawiamy przyprawami. Formujemy w dłoniach kulki na kotleciki i obtaczamy je w płatkach owsianych. Smażymy na małym ogniu z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety smaczne są z sosem z jogurtu z dodatkiem czosnku. kotlety z kalafior
Bon Appetit Małgorzaty
Prosta i szybka tarta wytrawna 222przepis? Po pierwsze: jest prosty. Nic trudnego – układamy gotowe ciasto w formie, wrzucamy składniki, zalewamy jajkiem ze śmietaną i pieczemy. Voilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie proste, a takie efektowne! W polskich domach nadal rzadko można spotkać wynalazki inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego(...)może został Wam z wczoraj ogórek kiszony? Chodzą za Wami pieczarki? Żaden problem – tę tartę można zrobić praktycznie ze wszystkim. Po szóste: jest sycący. Połączenie ciasta francuskiego z jajkami i śmietaną sprawia, że ta tarta jest idealna do „zapchania się”. A przecież o to chodzi w jedzeniu, żeby się najeść, a nie tylko posmakować, prawda
Proste-przepisy.pl
Kotleciki z pekinką i ryżem w sosie warzywnym 239posiekaną kapustę pekińską (u mnie pół porcji startej na dużych oczkach, reszta drobno posiekana), wbijamy 2 małe jajka, dodajemy przyprawy i powoli dosypujemy bułki tartej (na początek z 2-3 łyżki). Wyrabiamy składniki ręką. Z masy ma się dać formować małe kotlety (ręce wcześniej warto przepłukać pod zimną wodą). Kotlety obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z obu stron
Słodkie okruszki
Zapiekanka z warzywami i kurczakiem 1213100g 1 duża marchewka lub 2 małe 5 suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 kulki mozzarelli (jeżeli lubicie dużo sera, to możecie użyć całą) świeża bazylia sól i pieprz słodka papryka czosnek granulowany zioła prowansalskie 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Odstawiamy na 30 minut
Perfect home life
Placuszki/kotlety z łososia i serka wiejskiego 213/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Z masy można uformować kotlety lub placuszki i w ten sposób uzyskać pyszny obiad lub sytą przekąskę. Obie wersje smakują rewelacyjnie i często goszczą w moim domu. Polecam. 200g serka wiejskiego (po odcedzeniu) 90-100g łososia w oleju (po odcedzeniu, kawałki w puszce) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 30-40g parmezanu
Di gotuje
Kotlety mielone z żółtym serem 254ząbki czosnku 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: żółty ser bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem żółtego sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią
Di gotuje
Schabowe Puerto Rico 164Puerto Rico Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką, idealne danie na święta lub niedzielny obiad a może zaskoczymy nimi gości. Składniki: · 1 kg schabu · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do panierki · 2 jajka(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 3. Po usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy
Kulinarna Chwila
kotleciki mielone z kaszą i marchewką 187poza tym ten przepis się przyda kiedy będziecie mieć mało mięsa mielonego a zapotrzebowanie na więcej kotletów. No po prostu palce lizać. Składniki: 300 g mięsa mielonego 50 g kaszy jaglanej duża marchewka duża cebula 2 ząbki czosnku jajko kajzerka curry, sól, pieprz, słodka papryka zielona cebulka olej do smażenia 3-4 łyżki mąki Kaszę ugotować w osolonej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 226smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący ser 🧀 Podsumowując...kotlety mielone z cukinią i serem pleśniowym są rewelacyjne! Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz 100 g sera pleśniowego (u mnie: Lazur) 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Panierka
Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 239smaku, sprawia, że kotlety stają się bardziej wyraziste, a po przekrojeniu wypływa z nich lejący ser 🧀 Podsumowując...kotlety mielone z cukinią i serem pleśniowym są rewelacyjne! Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz 100 g sera pleśniowego (u mnie: Lazur) 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Panierka
Kuchnia MagdaLeny
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 155paprykę w proszku. Wymieszać i podsmażyć ok 1-2 minut. Do mięsa dodać podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajko, sos sojowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić. Z mięsa uformować małe kule. Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju podsmażyć kotlety z obu stron. Podsmażony kotlety przełożyć do garnka, zalać bulionem. Gotować ok 5-6 minut pod przykryciem
Kuchnia w oparach
kotlety z mielone z kurczaka do pieczywa... 206łyżki mielone mięso z kurczaka na pulpety włożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, pokrojoną cebulę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, kucharka i wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć z każdej strony rumiane kotlety po usmażeniu wszystkie dać na patelnię, wlać z 4 łyżki wody i pod przykryciem dusić z 5 minut na średnim
W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety buraczane czyli Niedzielne Mielenie odc.46 210Retro kuchni" Anny Włodarczyk. Książka to niezwykła, z klimatem, ciekawymi opisami a przede wszystkim bardzo interesującymi przepisami. Kotlety buraczane 2 duże buraki 1 małą czerwona cebulka 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku 60 g bułki tartej 1 duże jajko sól i pieprz łyżeczka octu z białego wina masło klarowane do smażenia i bułka tarta do obtoczenia Buraki pieczemy
Dzieje kuchennej Wiewióry
Schabowy pod pieczarkami 202tymianek - olej Przygotowanie: Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się
Kulinarne blogowanie
Kotlety z wątróbki 226czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Wątróbkę kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dobrze mieszamy. Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety. Smażymy pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron. Podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami. Wioleta Gargula
MamaOskarka
Pieczone kotlety z fileta i brokuła 189Pieczone kotlety z fileta i brokuła będą świetne jeśli chcemy odchudzić obiad:). Nie ma tu tłuszczu, jest chudy filet z dodatkiem brokułów i jajka. Kotleciki są pieczone a nie smażone, co jest dodatkowym atutem dla amatorów zdrowego odżywiania. 2 filety z kurczaka 1 brokuł 2 jajka 2 łyżki mąki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka
Szefowa kuchni
Klopsy w sosie pomidorowym 201pomidorowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, głęboką patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki: Klopsy: 0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki), 1 niedużą cebulę, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, mąkę do obtoczenia, ewentualnie mleko, Sos: 4-5 łyżki ketchupu
blog.moje-pasje.info
Burgery z dorsza 160sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy przyprawy i posiekany szczypiorek. Mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa nadal klei się do rąk, można dodać więcej mąki lub formować burgery za pomocą dużej łyżki bezpośrednio
Bez Cebuli
Gofry z ciecierzycy 242Nazajutrz ciecierzycę mieszamy i odcedzamy na sicie. Przekładamy do blendera kielichowego lub miski- jeśli używamy blendera ręcznego, dodajemy jajka, czosnek, sok z limonki, sól oraz pieprz. Miksujemy. Do masy na końcu dodajemy mąkę oraz posiekany szczypior. Mieszamy, formujemy podłużne, grubsze „kotlety” i układamy na rozgrzanej, posmarowanej delikatnie olejem gofrownicy. Dociskamy i pieczemy ok 8 minut. Ciepłe (i tylko ciepłe, zimne
Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z dorsza. 225pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na talerzyku mieszamy mąkę i bułkę tartą i w niej obtaczamy uformowane kotlety rybne. Smażymy na oleju na średnik ogniu aż się ładnie zarumienią. Smacznego
Magia jedzenia.
Kotleciki twarogowe 1358olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy
Bullio
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 141tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią
królestwo garów
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 240gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę
W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 170liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. W tym czasie przygotowujemy pulpeciki: do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Całość mieszamy, następnie dodajemy tyle bułki tartej, aby uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone. Formujemy zgrabne pulpeciki. Gdy warzywa w garnku będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy
Kolorowy Przepisownik
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 257ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości
Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI 219chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki: 50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce
Niespełnione zdolności kulinarne
Upite Piwem Schabowe 214kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO
Luźna Kuchnia
mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie... 224czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba gulaszowe mięso z indyka w pojemniku blendera zmiksować razem z jajkiem, cebulą, przełożyć do miski dodać wodę, tartą bułkę, paprykę ostrą, kucharka, czosnek i dobrze mięso wyrobić na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut kotlety są soczyste, ostre i można je podać
W Mojej Kuchni Lubię
Burgery z soczewicy i marchewki 286opcja nie tylko dla wegetarianów, sądzę że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :) Składniki burgery 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy dodatkowo bułki rukola pomidor ser pleśniowy ogórek
pink envelope
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 174215wegeta,czosnek granulowany Wykonanie Jajka na twardo starłam na tarce o grubuch oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Nastepnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smazyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety z kaszy gryczanej i jajek. 150szczypiorek, pokrojone w drobną kostkę jajka i ogórki. Doprawiając gałką, solą i pieprzem do smaku, wrzucamy surowe jajko i wszystko starannie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z kaszy gryczanej z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego
Symfonia smakowa
INDYK W KWIATACH 232wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon, sól, pieprz, oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący
w mojej kuchni