kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:183/338)

kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 216

gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 137

liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. W tym czasie przygotowujemy pulpeciki: do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Całość mieszamy, następnie dodajemy tyle bułki tartej, aby uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone. Formujemy zgrabne pulpeciki. Gdy warzywa w garnku będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy

Kolorowy Przepisownik
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 231

ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości

Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI 194

chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki:  50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko  Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce

Niespełnione zdolności kulinarne
Upite Piwem Schabowe 192

kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
mielone kotlety z indyka z przyprawą Arabiata na pikantnie... 195

czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba gulaszowe mięso z indyka w pojemniku blendera zmiksować razem z jajkiem, cebulą, przełożyć do miski dodać wodę, tartą bułkę, paprykę ostrą, kucharka, czosnek i dobrze mięso wyrobić na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut kotlety są soczyste, ostre i można je podać

W Mojej Kuchni Lubię
Burgery z soczewicy i marchewki 260

opcja nie tylko dla wegetarianów, sądzę że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :)   Składniki  burgery 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy dodatkowo bułki rukola pomidor ser pleśniowy ogórek

pink envelope
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 174175

wegeta,czosnek granulowany Wykonanie Jajka na twardo starłam na tarce o grubuch oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Nastepnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smazyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety z kaszy gryczanej i jajek. 127

szczypiorek, pokrojone w drobną kostkę jajka i ogórki. Doprawiając gałką, solą i pieprzem do smaku, wrzucamy surowe jajko i wszystko starannie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.    Rozgrzewamy olej na patelni  i smażymy kotlety  z kaszy gryczanej z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego

Symfonia smakowa
INDYK W KWIATACH 204

wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz,  oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na  grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący

w mojej kuchni
mielone z czubricą na kapuście młodej... 214

sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz do garnka po mielonych włożyć pokrojoną

W Mojej Kuchni Lubię
Bliny z farszem 170

grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym

Praktyczna pl
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 190

Siekamy i rozcieramy z odrobiną soli dwa ząbki czosnku lub dwukrotnie przeciskamy czosnek przez praskę – dodajemy do miski. Papryczki jalapeño odcedzamy z zalewy i drobniutko siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko mocno rozkłócamy i wlewamy do miski, wsypujemy sól, dodajemy sos BBQ i sos Worcester.   Klops mieszamy dłonią, szybko i tylko do dobrego, równomiernego wymieszania składników i połączenia. Jeśli będziecie(...)się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też cienko pokroić – świetnie sprawdzi się w takiej formie na kanapkach i desce wędlin

Karo in the Kitchen
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 243

Siekamy i rozcieramy z odrobiną soli dwa ząbki czosnku lub dwukrotnie przeciskamy czosnek przez praskę – dodajemy do miski. Papryczki jalapeño odcedzamy z zalewy i drobniutko siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko mocno rozkłócamy i wlewamy do miski, wsypujemy sól, dodajemy sos BBQ i sos Worcester.   Klops mieszamy dłonią, szybko i tylko do dobrego, równomiernego wymieszania składników i połączenia. Jeśli będziecie(...)się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też cienko pokroić – świetnie sprawdzi się w takiej formie na kanapkach i desce wędlin

Karo in the Kitchen