kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:41/406)

SZNYCEL, KOTLET MIELONY Z JAJKIEM SADZONYM 142

Sznycel (kotlet mielony) z jajkiem sadzonym, to danie, które bywa u nas "od zawsze". Szybkie, pożywne i co najważniejsze uwielbiane również przez dzieci. Moje najmłodsze dziecię choć zalicza się do tych raczej niejadających mięsa, to tego nie odmawia nigdy. Gdy była młodsza, burzyła się tylko na jajko (białko było ok, żółtko już niekoniecznie), teraz zajada całość z ogromnym apetytem. Powiem(...)misce umieszczamy mielone mięso, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz (niezbyt dużo), wbijamy jajko oraz dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy wszystko dokładnie, a następnie dzielimy na 4 części. Z każdej części formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Ja formuję moje sznycle w podłużne, dość płaskie kotlety. Uformowane mięso odkładamy na talerz. Sznycle smażymy na rozgrzanej patelni, ja smażę

Smaczne Zdrowe
Roladki schabowe z farszem z kurek 101

doskonale na zimno. Składniki 4 kotlety schabowe około 1 cm grubości 500 g świeżych kurek kilka łyżek masła olej do smażenia 2-3 ząbki czosnku oregano,sólo,pieprz jajko bułka tarta Kotlety rozbić aby … Czytaj dalej Roladki schabowe z farszem z kurek

gotuj ze mną
Kotlety warzywno-drobiowe 125

tego dania i tym razem trafiło na warzywa z dodatkiem sera żółtego. Kotleciki są dzięki temu dość sycące, że 3 sztukami spokojnie się najecie (oczywiście wszystko zależy od wielkości kotleta). Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczków z koperkiem, jak i również z ryżem. Jeśli chodzi o ryż, to polecam na patelni jeszcze go podsmażyć z kurkumą-bomba smak!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)smażenia Przygotowanie: 1. Paprykę, pieczarki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, jajka roztrzepujemy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i formujemy kotleciki. Smażymy na patelni z obu stron. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Polecam również przepisy na inne kotlety do obiadu: KOTLETY ZIEMNIACZANE Z PIETRUSZKĄ   KOTLETY RUSKIE   PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO KOPERKOWYM

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety warzywno-drobiowe 98

tego dania i tym razem trafiło na warzywa z dodatkiem sera żółtego. Kotleciki są dzięki temu dość sycące, że 3 sztukami spokojnie się najecie (oczywiście wszystko zależy od wielkości kotleta). Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaczków z koperkiem, jak i również z ryżem. Jeśli chodzi o ryż, to polecam na patelni jeszcze go podsmażyć z kurkumą-bomba smak!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)smażenia Przygotowanie: 1. Paprykę, pieczarki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, jajka roztrzepujemy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i formujemy kotleciki. Smażymy na patelni z obu stron. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Polecam również przepisy na inne kotlety do obiadu: KOTLETY ZIEMNIACZANE Z PIETRUSZKĄ   KOTLETY RUSKIE   PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO KOPERKOWYM

zdrowo i aktywnie
SCHABOWE W KEFIRZE 856

kości Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 jajka 50 ml mleka Olej do smażenia np. rzepakowy Marynata 3 cebule 500 ml kefiru 2 łyżki wegety Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE:  Schab kroję na plastry grubości ok 1 cm. Dokładnie rozbijam kotlety. Mięso przekładam do miski. Wlewam kefir. Cebulę obieram(...)kroję w krążki. Dodaję do mięsa. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam dokładnie. Przykrywam folią spożywczą. Zostawiam w lodówce na minimum 24 godziny. Po tym czasie przygotowuję kotlety. Do jednej miski wbijam jajka i dolewam mleko. Dokładnie rozbijam za pomocą widelca. Do drugiej wsypuję bułkę tartą. Patelnię rozgrzewam, dodaję olej. Kotlety wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku

Gotowanie Patki
Jajka faszerowane w skorupkach po polsku 234

Przepis na te jajka nie jest nowy, ale warto nim urozmaicić wielkanocne menu. To polskie tradycyjne wielkanocne danie. Tak przygotowane jajka smakują trochę jak kotlet jajeczny, najlepsze są na ciepło. Składniki: – 4 jajka – 1 łyżeczka majonezu – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżeczka chrzanu – 1 łyżka masła – łyżka posiekanej natki pietruszki

To co kocham
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli 5807

mleku i cebuli – Składniki: 360g schabu (u mnie na 5 plastrów schabu) 400ml mleka 1 duża cebula 2 jajka do panierowania bułka tarta i mąka pszenna do panierowania sól, pieprz do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Wykonanie: Według oryginału Magda Gessler na 4 kotlety poświęca(...)przykryć i odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wyciągnąć schabowe z zalewy i dokładnie je osuszyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie każdy kotlet otoczyć w mące, rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec, smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Smacznego! The post Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone

Kulinarne Przeboje
Wrap czyli tortilla z kurczakiem i warzywami 558

którą robi się w krótkim czasie. Przy dwójce małych dzieci nie za dużo mam wolnego czasu więc tortilla z kurczakiem i warzywami jak najbardziej mi pasuje :) Najwięcej czasu zajmują kotlety ale i to można uprościć robiąc tortillę np. z szynką czy parówką. Wybór należy do Was, tak samo możecie dorzucić znacznie więcej dodatków lub zastąpić niżej wymienione zupełnie czymś innym(...)składniki i odstawiam do lodówki. Później kroję pierś na kotlety (wzdłuż) i rozbijam ją tłuczkiem. Przyprawiam solą i pieprzem a następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wykładam kotlety obtoczone w jajku i bułce tartej. Smażę do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po wystygnięciu kroję w kostkę. Sałatę, pomidory, ogórka, fetę, paprykę i cebulę kroję w kostkę i mieszam

Kuchnia Viki
Roladki ze schabu z serem i pieczarkami 183

Przy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich(...)wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe, osolić i popieprzyć. Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi

Pychotkaaa
KOTLETY Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM 114

przygotowywania go,polecam bo smacznie i dosyć szybko. Składniki:   4 kotlety wieprzowe ( z szynki)  4 plasterki szynki  4 plasterki sera żółtego mrożone masło 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz  kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety z jajek 133

użyłam białego i przyznam, że to był strzał w dziesiątkę. Kotlety podczas smażenia  po prostu rosły, a przy konsumpcji okazały się puszyste i delikatne w smaku. Pyszne i tyle:) Jedyny feler, to strasznie pryska tłuszcz na zbyt mocno rozgrzanej patelni. Trzeba uważać:D Składniki: 12 jajek 2 cebule 1/2 kostki białego sera sól pieprz natka pietruszki bułka tarta(...)surowe jajka, resztę gotuję na twardo, obieram ze skorupek i rozgniatam widelcem. Wbijam odłożone jajka, dodaję pokrojoną  w kostkę cebulę, rozdrobniony widelcem twaróg i przyprawy. Dosypuję tartą bułkę by trochę zagęścić masę i formuję owalne kotlety.Tłuszcz rozgrzewam dość mocno, układam kotlety, zmniejszam ogień i smażę na rumiano z obu stron.Podaję z  ziemniakami

Bea(u)ty kitchen
Schabowe kule 234

praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu. Składniki : (na 1 kulę) 1 kotlet schabowy  mały kawałek boczku  ok 20 gr startego żółtego sera bułka tarta jajko sól, pieprz Przygotowanie: Kotleta rozbijam po okręgu na bardzo cienko, środek tylko leciutko. Doprawiam solą i pieprzem. Kawałek boczku (zob. film) rozbijam tłuczkiem i szatkuję nożem. Na środku koleta układam boczek(...)zręcznie podwijam boki kotleta dobrze uciskając. Na sam koniec kulkę dobrze uciskam pozbywając się "powietrza" ze środka. Kulki wpierw obtaczam w bułce tartej następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju na złoty kolor. Rada :  Kule warto przygotować wcześniej (nawet dzień) trzymając je w lodówce a panierować i smażyć dopiero przed podaniem. Smacznego

Mechanik w kuchni
Schabowe kule 895

oryginalnego praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu. Składniki : (na 4 kule) 4 kotlety schabowe  4 plasterki boczku  60 gr startego żółtego sera bułka tarta jajko sól, pieprz Przygotowanie : Kotlet przyprawiam solą i pierzem i cienko rozbijam. Plasterek boczku również rozbijam i układam go na kotlecie. Dokładam sterty ser i zawijam  Ściskam w dłoniach aby pozbyć się

Mechanik w kuchni
Schabowe z kuskusem i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych 205

Tradycyjny schabowy z pyszna kaszą kuskus i soczystymi pomidorkami koktajlowymi. Szybki obiad dla strudzonych po pracy :) Ja robię zawsze więcej kotletów, aby było na następny dzień ;) Składniki: pół kg chudego schabu sól, pieprz mąka 2 jajka odrobina mleka 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wrzącej(...)wody rukola pomidorki koktajlowe oliwa Przygotowanie:   Schab porcjuję na kotlety i tłukę je z obu stron w foliowym woreczku. Oprószam sola i pieprzem z obu stron. Kotlety obtaczam w mące jajku i ponownie mące (nie dodaję bułki tartej, aby były bardziej delikatne w smaku, mięciutkie). Wkładam na rozgrzana patelnię i duszę ok 15-20 minut pod przykryciem. Pod koniec

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania