kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:49/406)

Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 154

Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać(...)mięso, następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić z mlekiem, w tym roztworze moczyć kotlety a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Pychotkaaa
Kotlety w sosie 168

Smażone kotlety mielone, w smacznym  sosie pomidorowym, dobre na obiad i do kolacji. Skład: 1 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 1 czubata łyżka przyprawy  do mięsa lub  szczypta soli-  pół płaskiej łyżeczki pieprzu-łyżka papryki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 2 przeciery 200 g,  śmietana 18 % , tarta bułka lub suche pieczywo do utarcia, coś zielonego(...)całość na patelnię żeby przesmażyć razem z kotletami około 3 min. aż ugotuje się  mąka, wówczas sos zgęstnieje,  nabierze odpowiedniego koloru i bardzo dobrego smaku. Kotlety: do mięsa dodajemy przyprawy, jajka, czosnek, cebulę, bułkę tartą, wyrabiamy dokładnie  i chowamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy schłodzone i lepimy kotlety. Na mocno rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy mięso

chleba naszego
Kotlety mielone z porem 1818

tradycyjnej, to koniecznie wypróbujcie ten przepis poniżej, a nie pożałujecie :) Z podanych składników wychodzi 8 średniej wielkości kotletów mielonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone z porem – Składniki: 400 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowego) 1 jajko (klasa M) 1 duży kawałek pora (biała i jasnozielona część) – ok. 180 g pół pęczka świeżego koperku sól i pieprz do smaku(...)zmięknie. Ostudzić. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Do miski wrzucić mięso mielone, dodać jajko, podsmażonego pora, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Przez parę minut wyrabiać masę z mięsa mielonego. Następnie podzielić na 8 części i uformować średniej wielkości klopsy, lekko je spłaszczając. Każdy kotlet mielony otoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety (na średnim

Kulinarne Przeboje
Sznycle z indyka w chrupiącej panierce. 326

Polecam pyszne kotlety na szybki obiad wg prostego domowego przepisu. Potrzebujemy tylko mięso, sól, pieprz, jajka, bułkę tartą, mąkę i tłuszcz do smażenia. Kotlety przyprawiamy dobrze solą i pieprzem. Otaczamy bułką, jajkiem, bułką i dopiero mąką wówczas się nie przypalają. Smażymy na złoto brązowo z dwóch stron i już. Serwujemy gorące sznycle z indyka w grubej chrupiącej panierce. Smacznego

chleba naszego
Kotlety ziemniaczane z cukinią 127

Pyszne, puszyste kotleciki z cukinią.  Niebo w gębie :) z czystym sumieniem polecam :) Składniki : 5 dużych ziemniaków 1 duża cukinia lub dwie małe Pęczek koperku 1 jajko Sól, pieprz Mąka do obtaczania kotletów Olej Przygotowanie : Ziemniaki obieram, płuczę i gotuje w osolonej wodzie do miękkości . Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedzam z wody, gniotę i przekładam do miski . Odstawiam(...)końcówki i trę na tarce o dużych oczkach . Odcedzam z nadmiaru wody . Koperek płuczę i siekam . Do  już ostygniętych ziemniaków dodaję, startą cukinię , koperek, jedno jajko, sól , pieprz i dokładnie mieszam . Formuję kotlety, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju do złocistego koloru :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety ziemniaczane z brokułami 337

przepis na czyszczenie lodówki) 25 dag ugotowanego brokuła (też orientacyjna porcja – ja dałam cały niewielki) jajko 1/3 kostki sera feta (nie jest koniczna ale dodaje smaku) garść bułki tartej lub otrębów – do uzyskania konsystencji podobnej do kotletów mielonych ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Ugotowane ziemniaki i brokuł oraz(...)feta ugniatamy jak puree. Wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą lub otręby Wciskamy czosnek i doprawiamy do smaku. Wszystko dobrze wygniatamy na gładką masę. Formujemy kotlety i… w wersji wypasionej obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 5-7 min. z każdej strony. w wersji mniej kalorycznej smażymy bez panierki a wersji całkowicie

Mama z miasta
Schabowe zapiekane ze szpinakiem 131

przykryciem ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, szpinak mieszamy z serkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na smalcu, z obu stron na rumiano. Na każdego kotleta układamy szpinak i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone rybne 105

lunch do pracy. Kotlety te można przygotować z ulubionych ryb słodkowodnych lub morskich, trzeba tylko dokładnie oddzielić mięso od ości. PRZEPIS KOTLETY MIELONE RYBNE Składniki kotlety mielone rybne: 500g filetów rybnych 1 cebula 2 jajka 1 czerstwa bułka kajzerka 0,5 szkl mleka olej sól pieprz bułka tarta Jak zrobić kotlety mielone rybne: Zaczynamy od dokładnego obrania mięsa ryby(...)namoczenia. Następnie mięso mielimy przez maszynkę. Potem przez maszynkę mielimy też cebulę oraz namoczoną bułkę. W kolejnym kroku do zmielonej masy dodajemy przyprawy i jajka. Na końcu wyrabiamy gładką masę. Następnie formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Finalnie, tak przygotowane kotlety smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone rybne pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Podwójne schabowe 422

często przyrządzam je na obiad. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, dodatek startej cebuli sprawia że kotlety rozpływają się w ustach.  Składniki: 4 plastry karkówki 4 plastry schabu 2 cebule Sól, pieprz Przyprawa smaczuś Tradismak Przyprawa mefisto Tradismak Bułka tarta 2 jajka Olej do smażenia Siekacz zmiękczający do mięsa Sposób przygotowania: Plastry schabu(...)karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy dłonią. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy na pół godziny do piekarnika

Bajeczna Kuchnia
Pieczarkowe bombki 135

Pieczarkowe bombki Pomysł na kotlety mielone na bogato. Składniki na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        Jajko ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        Majeranek ·        Papryka ostra(...)wszystko razem dokładnie wyrabiamy. 3.   Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i nadziewamy masą mięsną. 4.   Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5.   Kotlety gotowe. 6.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami 225

push({}); Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami – to pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Idealni to tego połączenia będzie pasowało jajko sadzone, ale też oczywiście wedle uznania możecie dorzucić mięsny dodatek, np. w postaci kotletów z kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami – Składniki: Składniki na pieczone ziemniaki: 5 małych młodych ziemniaków – razem(...)smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Upieczone ziemniaki i białe szparagi polać wcześniej przygotowanym sosem musztardowym i posypać koperkiem. Można je zajadać bez dodatków lub np. z kotletem z kurczaka lub jajkiem sadzonym . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zrazy mielone z pieczarkami 252

pieczarek bułka tarta Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem,  cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą  rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy

Moje domowe kucharzenie
Kotlety Ryżowe 182

indyjskiego chutney`u. Ładnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Składniki: ¾ szklanki ryżu 4 jajka ½ pęczku natki pietruszki 1 łyżka mąki sól pieprz bułka tarta do opanierowana kotletów olej do smażenia Wykonanie: 3 jajka ugotować na twardo i ostudzić. Ryż ugotować najlepiej tak żeby się kleił, ostudzić. Ugotowane jajka pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Do ryżu dodać pokrojone jajka, pietruszkę, mąkę(...)surowe jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami lepić niewielkie kotleciki. Podczas formowania należy mocno ściskać porcje ryżu, żeby podczas smażenia kotlety się nie rozleciały. Kotleciki panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Mama Gotuje
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad 180

składników, które praktycznie zawsze są w domu, a wychodzą bardzo smaczne i można nimi nakarmić całą rodzinę. Składniki na kotlety z ryżu i warzyw (około 8 sztuk): 200 g ryżu brązowego (może być biały, basmati czy inny ulubiony) 2 jajka pół szklanki groszku (dałam mrożony) cebula szklanka włoszczyzny (np. marchew, pietruszka i seler z rosołu, albo mrożonka) sól, pieprz czarny(...)wraz z warzywami mielimy w maszynce do mięsa. Jeśli natomiast nie macie ochoty mielić w maszynce i nie przeszkadzają wam większe kawałki w środku kotleta, warzywa można po prostu rozgnieść widelcem. Do masy dodajemy jajka oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Formujemy okrągłe, lekko spłaszczone kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety po parysku 170

delikatną i smaczną panierkę po parysku. To ciekawy pomysł na pyszny obiad!     Składniki: 3-4 plastry schabu 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej sól i pieprz czosnek granulowany olej i masło do smażenia       *** Kotlety rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem(...)czosnkiem granulowanym *** *** Kotlety odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie kotlety obtaczamy z dwóch stron w mące *** *** Do miseczki rozbijamy jajka i roztrzepujemy je, a następnie moczymy w nich kotlety z dwóch stron *** *** Mięso ponownie obtaczamy w mące z dwóch stron *** *** Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (w proporcjach pół na pół) i smażymy kotlety

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania