kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:54/406)

Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 126

kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej(...)chwili cierpliwości. W głębokim talerzu rozbełtaj jajko, a w drugim połącz 2 łyżki mąki pszennej z 2 łyżkami bułki tartej. Przygotowane kotleciki najpierw obtocz w jajku a następnie w mieszance mąki i bułki. Kotlety smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż się pięknie zezłocą. Podawaj same lub z jogurtem, jogurtem z czosnkiem lub pysznym domowym guacamole

nietylkopasta.pl
Jajeczna zapiekanka 246

papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem

R'n'G Kitchen
Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 202

przepis na kiełbasę w panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy : Składniki: kiełbasa jajka mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku odrobina majeranku Przygotowanie: Kiełbasę mielonkę, czy też mortadelę wyjmujemy z osłonki lub z puszki i kroimy na plastry o grubości około(...)pieprzem. Jajka roztrzepujemy (bełtamy) widelcem w miseczce, a w drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą razem z odrobiną majeranku. Mielonkę panierujemy najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tak jak klasyczne kotlety schabowe. Panierujemy kiełbasę dwa rady, wtedy kotlet jest smaczniejszy i bardziej chrupiący. Tak przygotowane „kotlety” smażymy na bardzo gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino 118

pecorino / 8 kotletów Składników: 550 g mielonego wieprzowego 150 g sera pecorino w kawałku 2 ząbki czosnku 1/2 małej bułki, najlepiej kajzerki woda do namoczenia bułki 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso mielone. 1/2 bułki namaczamy w wodzie. Czekamy 10 minut. Czosnek obieramy i siekamy(...)dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Namoczoną wcześniej bułkę dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do mięsa mielonego. Ser pecorino ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie mieszamy.. Wyrabiamy tak długo, aż masa nie będzie kleić się do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym kotlety będą smaczniejsze. Z masy formujemy kotlety

Moja smaczna kuchnia
Schabowe pierożki z mun 273

odmienić zwykłego schabowego. Złożone schabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa(...)przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

Bon appetit mon amie
kotlety ziemniaczane z pieczarkami 247

ziemniaki dokładnie mieszamy z jajkami oraz mąką ziemniaczaną. Odrywamy po kawałku masy ziemniaczanej, forujemy płaskie placuszki. Na środek każdego nakłada porcję farszu pieczarkowego i sklejamy brzegi tworząc kotlety. Każdy panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Podajemy zamiast tradycyjnych ziemniaków np. z sosem mięsnym i surówkami

Domowy Smak Jedzenia
Drobiowy Cordon Bleu 208

powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki. Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Kotleciki z tuńczyka z koperkiem 130

doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy (soli musimy dać troszkę więcej). 3. Na jednym talerzyku widelcem roztrzepujemy jajko, na drugi dajemy bułkę tartą. Łyżką nabieramy porcje masy formujemy kotleta i najpierw panierujemy z jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego

kruche babeczki
Sos musztardowy. 155

ciepło, jako przepyszny dodatek do pieczonych lub duszonych mięs i obowiązkowo w czasie Wielkanocy do jajek, choć ja powiem Wam szczerze dodaje go zarówno do pieczeni, kotletów mielonych, jak również do jajek gotowanych w koszulkach. Jest kremowy, aksamitny, a dzięki dodatkowi musztardy delikatnie kwaskowy. Niesamowicie podkreśla smak potraw, więc jeśli jeszcze ktoś nie próbował, to zachęcam, bo można w łatwy

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli 108

pieprz Schabowe według Magdy Gessler krok po kroku. Kotlety schabowe to najpopularniejsze danie obiadowe w Polsce. W wielu domach schabowy kilka razy w tygodniu gości na stołach. W oryginalnym przepisie Magda Gessler zaleca z 1 kg schabu zrobić 4 kotlety i rozklepać je na cały duży talerz. Ja robię zdecydowanie mniejsze kotlety. Krok 1. Przygotowuję schab. Mięso schabowe myję(...)Panieruję kotlety. Po całej nocy marynowania, wyjmuje mięso z marynaty i osuszam na papierowym ręczniku. Oprószam pieprzem i solą. Panieruję tradycyjnie w mące, jajko, bułce tartej, ponownie w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażę kotlety oraz cebulkę. Kotlety smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto rumiany kolor. Na sam koniec odsączone z mleka krążki cebuli panieruję

Ania gotuje
Schabowy w panierce z bułki tartej i sera żółtego 162

panierki Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić , dodać przyprawy i roztrzepać.Kotlety panierować w mące, jajkach i następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów. 172

polecam!!! Składniki na kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól pieprz 1 porządna łyżka chrzanu startego samodzielnie (lub 3 łyżki chrzanu ze słoiczka) 1 łyżka zmielonych orzechów lub masła orzechowego 1-1,5 łyżki śmietany kwaśnej (jeśli korzystamy z chrzanu ze słoiczka to dodajemy jedynie 0,5 łyżki śmietany) duże jajko lub 2 małe(...)Chrzan mieszamy z orzechami i dodajemy tyle śmietany aby otrzymać gładką pastę. Każdego kotleta z jednej strony smarujemy masą chrzanową, panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron, zaczynając od strony z masą chrzanową. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pychotki schabowe 110

makaronem i kotlet schabowy. Przyznam szczerze, że mam dosyć sztampowych "klepańców", więc pomyślałam, że  trochę  je odmienię. Oto efekt Muszę powiedzieć, że udany. Mięso jest soczyste, pachnący pięknie farsz . Potrzebujemy: Po tyle samo: kotletów schabowych plasterków serka topionego 30 dag pieczarek 1 cebula gałązek natki pietruszki vegeta natur papryka słodka i ostra jajko, mąka i bułka tarta(...)kotleta  kładę  łyżkę pieczarek, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Kotlety składam w "kopertę" i panieruję w jajku i bułce (bułka-jajko-bułka). Smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła do chwili kiedy kotlety uzyskają złoty kolor

Co w garnkach piszczy
Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 138

chrupiącego i soczystego kurczaka. W ten sposób można przygotować zarówno kotlety w ramach obiadowego posiłku, jak i filet pokroić w cieńsze paski i w ten sposób uzyskać "paluszki" do maczania w sosie. Składniki (4 porcje) -duży podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) -2 szkl. płatków kukurydzianych -2 jajka -mąka -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Filet umyć i oczyścić(...)kotlety (można także podzielić na 4 części i po prostu rozbić). Obsypać solą i pieprzem. Płatki rozdrobnić w blenderze lub wsypać do miski i pognieść ręcznie. Przygotowane kotlety obtaczać w bułce, rozbitym jajku i następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Zielona Kuchnia
Kotlety z karkówki marynowane w mleku 338

Kruche i bardzo delikatne kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Dzięki marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!     Składniki: 3 plastry karkówki 1 cebula 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia     *** Mięso myjemy osuszamy i dość cienko rozbijamy *** *** Cebulę(...)lodówki na co najmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc *** *** *** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej *** *** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania