kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:39/406)

Burger z pieczonych batatów idealny na śniadanie 151

awokado 1 mały pomidor 2 jajka w koszulce Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: batata obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy posiekaną pietruszkę, posiekany czosnek i jajko, delikatnie przyprawiamy. Wszystko mieszamy i formujemy dwa kotlety, które układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowy i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C. W tym czasie przygotowujemy pomidora i awokado - tniemy(...)Następnie jajko wyciągamy na dużej łyżce i przekładamy na kilka sekund do miseczki z zimną wodą, następnie delikatnie osusz je papierowym ręcznikiem. I składamy Twojego burgera, na kotlet układamy pomidor, awokado i jajko, wszystko oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przecinamy jajko aby żółtko wypłynęło - Pycha! Smacznego

Niezły Młynek
Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej 153

zaawansowany Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) Kotlety z filetów indyka   300 g filetów z piersi indyka   pół szklanki płatków kukurydzianych   1 jajko   oliwa z oliwek   2 ząbki czosnku   przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka słodka, rozmaryn, oregano Dip pomidorowy(...)zgęstnieje. 6 Wyłóż wszystko na talerz i podawaj z ulubionymi dodatkami, np. ryżem. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) Kotlety z filetów indyka   300 g filetów z piersi indyka   pół szklanki płatków kukurydzianych   1 jajko   oliwa z oliwek   2 ząbki czosnku   przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka słodka, rozmaryn, oregano Dip pomidorowy

A to pestka
Kotlet z kani a’la schabowy 142

Sezon grzybowy w pełni, dlatego też bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych oklepanych kotletów schabowych mogą być kotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 kanie 2-3 jajka bułka tarta sól pieprz olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kapelusze grzybów należy oczyścić i doprawić solą i pieprzem. Do garnka wbijamy 2-3 jajka (mieszamy

Blog kulinarny S9.PL
Nadziewane schabowe (chrupkie!) 136

progres :) Wyszło tak jak miało wyjść! Pysznie! Składniki na nadziewane schabowe (2 porcje): 2 grubsze kotlety schabowe 4 plastry sera żółtego np. Gouda 2 łyżki nasion słonecznika jajko bułka tarta sól pieprz Kotlety ubić, obficie posypać solą i pieprzem. Na każdym z kotletów ułóż po 2 plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas gdy drugą(...)zakryjesz całość. Zbij brzegi złożonych kotletów (podobny mechanizm jak przy lepieniu pierogów). Panieruj w jajku i bułce, smaż na rumiano. Jeszcze na patelni... Chrupiące, rozpływające się w ustach nadzienie

Karola gotuje
KOTLETY MIELONE 178

moim domu.  Składniki : 1 kg mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina)  (* przyznam się szczerze, ze  ja bardzo często robię kotlety z samej wieprzowiny).  1 duże jajko 1 cebula 1 większa czerstwa kajzerka sol pieprz ziołowy pieprz czarny *opcjonalnie tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia(...)naszym mięsie zmiękła)  7. Kładziemy na wcześniej rozgrzany na patelni tłuszcz.  8 Smażymy pod przykryciem, aż zaczyna brązowieć od smażonej strony. 9. Gdy nasze kotlety zaczną brozawiec od smażonej strony, odkrywamy przykrywkę i przekładamy na druga stronę. Po przewróceniu smażymy bez przykrywki, także do momentu zbrązowienia. 10. Podajemy z ziemniakami i surówką np mizeria

Kulinarnie z Polką na Kresach
Kotlety w chrupiącej panierce (bez bułki tartej) 196

jest, to o wiele zdrowsza wersja. Spróbujcie. Składniki: piersi z kurczaka (3-4 pojedyncze) 4 jajka 2 płaskie łyżeczki przyprawy gyros pieprz biały mielony lub tradycyjny czarny sól kilka łyżek mąki kukurydzianej + tyle samo mąki pszennej olej do smażenia Przygotowanie: Piersi kroimy na kotlety, lekko rozbijamy. Przygotowujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy(...)jajka, doprawiamy je przyprawą gyros, solą i pieprzem, mieszamy widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy kilka łyżek mąki kukurydzianej i tyle samo mąki pszennej, mieszamy je. Teraz każdy kotlet maczamy najpierw w doprawionych jajkach, następnie w mieszance mąk, znów w jajkach i mieszance mąk. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Smacznego

Słodkie okruszki
Kotlety z kalafiora 488

Kalafiora lubię w każdej postaci, niestety moje dzieci nie. Postanowiłam trochę przemycić do posiłku, aby nie wyczuły co jedzą.  Udało się kotlety kalafiorowe zjedzone. Składniki: kalafior (może być mrożony) 1 jajko bułka tarta 1 duża cebula natka pietruszki sól, pieprz olej do smażenia Kalafiora ugotować(...)osolonej wodzie, następnie ostudzonego rozgnieść widelcem. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju lub surową zetrzeć na tarce. Jeśli dodamy surową posiekaną będzie twardawa, wyczuwalna w kotletach. Do rozgniecionego kalafiora dodać cebulę, jajko, przyprawy, natkę i bułki tartej tyle, aby było można formować kotlety. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce i smażyć na oleju na rumiano. Można podawać z ulubioną surówką. Smacznego

talerz przyjemności
Kotlety rybne 155

mrożonych. Polecam do takich kotlecików ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty - a w sezonie letnim fasolkę szparagową :) Źródło: ( klik ) Składniki na około 10 kotletów: 500 g mrożonych filetów rybnych 1 jajko 1 kajzerka namoczona w mleku mały pęczek koperku sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej mąka, jajko i bułka tarta do panierowania Rybę rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić(...)dokładnie odcisnąć z mleka i również dodać do masy rybnej. Całość dokładnie wyrobić dłońmi na puszystą masę. Formować równej wielkości kotleciki, które następnie panierować w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażyć po kilka minut z każdej strony aż zrobią się złotobrązowe

My simple kitchen
Tradycyjne kotlety de volaille "devolay" 146

płaty około 3 mm grubości. Następnie ułożyć rozbite filety na tatce, po środku ułożyć wałeczki masła, po czym zawinąć brzegi tak aby zachodziły jeden na drugi. Uformować kotlety, umoczyć w rozbitym jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce.   Kotlety należy przyrządzić bardzo starannie, aby nie wypłynęło ze środka masło, które stopi się podczas smażenia. Smażyć kotlety w dużej ilości

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety w kokosowej panierce 188

wykorzystałam do panierowania kotletów wiórki kokosowe. Bo przecież wiórki kokosowe nie muszą być wykorzystywane tylko do ciast. Piersi z kurczaka, rozbijamy delikatnie tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety maczamy w roztrzepanym jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, smażymy kotlety na złoty kolor, najlepiej na oleju rzepakowym. Kotlety w kokosowej panierce zostały podane z pikantną salsą. Można takie kotlety z piersi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety jajeczne z płatkami owsianymi 177

kotlety jajeczne, najchętniej na zimno i wsadzone do bułki z masłem - ot, taki jajeczny burger. Dziś jednak wersja urozmaicona, dzięki dodatkowi płatków owsianych kotlety są bardziej sycące i mam wrażenie, że jeszcze lepsze! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki soli 1 mała cebula +2 łyżki masła(...)siekamy, mieszamy z jakiem surowym, płatkami owsianymi, cebulką, rozdrobioną bułką oraz doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, układamy na desce i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron

Gotowanie i blogowanie
KOTLETY DE VOLAILLE Z MASŁEM 134

najlepsze jeżeli zamarynujemy wcześniej mięso w przyprawach. Oto składniki i przyprawy na kotlety de volaille. Kotlety de volaille z kurczaka - przepis. Składniki na kotlety de volaille: 4 piersi z kurczaków 60g zimnego masła w kostce 1 jajko + 1 łyżka mleka mąka i bułka tarta do panierowania smalec lub masło klarowane do smażenia sól i pieprz do smaku do zamarynowania mięsa(...)ścisnąć brzegi kotleta w miejscu rozcięcia.  Uformować w dłoniach zgrabny, podłużny, wrzecionowaty kształt każdego kotleta. Zapobiegnie to wypłynięciu masła bądź innego nadzienia podczas smażenia kotletów. Kotlety de volaille panierować w mące, następnie jajku rozbitym z mlekiem i bułce tartej Kotlety smażyć na smalcu lub maśle klarowanym. gdy się zarumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć po 5 minut z każdej strony

Moja Książka Kucharska
Kotlety rybne 156

przyprawić bardziej ostro i będą świetnym daniem obiadowym dla dorosłych. Tak czy siak są pyszne i zasmakują całej rodzince. :) Kotlety rybne: 500 g ryby np. mintaja (może być mrożony) ok. 300-350 g ugotowanych ziemniaków 1 dymka pokrojona drobno 2 jajka (1 do panierowania) sok z 1/3 lub połowy większej cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu ziołowego (może(...)zapanierowane kotlety. Zakładamy gumowe rękawiczki (nie upaćkamy się jak małe świnki i łatwiej będzie panierować kotlety) i bierzemy większą garstkę masy ziemniaczano-rybnej i formujemy kotlety. Obtaczamy je kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Z podanej ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by ładnie

Cooking Monster
Kotlety mielone z jajkiem i sosem musztardowym 178

Idealne połączenie jajka, sosu musztardowego i dodatkowo mięsa mielonego. A podane z surówką z kiszonej kapusty to…pycha. Składniki: Kotlety 500 gram mięsa mielonego 1 jajko Sól vegeta Pieprz 2 łyżki siekanej natki pietruszki ½ szklanki bułki tartej 100 ml mleka 4 jajka ugotowane na twardo olej Sos musztardowy 500 ml bulionu wołowego ( lub innego ) 3 spore łyżeczki musztardy(...)słodkiej śmietany 2 łyżeczki mąki Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem ( dzięki temu kotlety nie będą suche ).Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko, posiekaną pietruszkę oraz namoczona bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Ugotowane jajka na twardo, obieramy i przekrawamy na połówki ( wzdłuż ). Z mięsa mielonego formujemy placki i zawijamy w nie ½ jajka. Otaczamy w bułce tartej i smażymy

Smaki Ewy
Kotlety mięsne z sosem cebulowym 169

Kotlety mielone polane sosem cebulowym przyrządzonym z esencji sosu  Knorr ..Sosik pyszny , gęsty..polecam od czasu do czasu wykorzystać taką gotową esencję do sosu. 50 dkg mięsa mielonego  1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Oleofarm cebula(...)łyżki ketchupu sól przyprawa gosposi Rafex esencja do sosu cebulowego Knorr cebula 1 łyzka oleju 200 ml wody Mięso wymieszać z jajkiem, dodać pokrojoną cebulę. Dodać ketchup i przyprawy.Dokładnie wymieszać, uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju.Dolać wodę , dodać esencję do sosu cebulowego.Wymieszać i gotować około 5 minut. Esencja stworzona na bazie

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania