kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:148/406)

kotlety devolay 221

gorące masełko. Zanim udało mi się zrobić dobre zdjecie, to już wypłynęło. Było szybsze. Do zrobienia kotletów devolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo(...)bardzo przy tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto

Pieprzyć z Fantazją
Zielone Kotleciki Z Brokuła I Wczorajszych Ziemniaków 222

utłuczone i przestudzone ziemniaczki chowamy do woreczka/ków i tak przechowujemy w lodówce do 3 dni) 1 małe jajko 1/2 drzewka brokułowego 1/3 szkl mąki pszennej 1/2 główki cebuli ewentualnie 1 łyżeczka posiekanego kopru sól, pieprz oraz mąką do obtoczenia kotletów 1. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub od nowa ugniatamy tłuczkiem. 2. Brokuł(...)też była miękka. 4. Do ziemniaków dodajemy, cebulkę, jajko, brokuł którego możemy wcześniej pokroić na mniejsze kawałki, mąkę, ewent. koperek oraz sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie lub ugniatamy jeśli chcemy aby kotleciki maiły konsystencję puree. 5. Z gotowej masy (masa jest dość kleista) staramy się formować kotlety które obtaczamy w mące i od razu kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy

Gotowanie...to proste !
Kurczak po tajlandzku w panierce kokosowej. PRZEPIS 185

Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty pekińskiej, 1 por, garść suszonych grzybów mun, 2 marchewki, pół papryki czerwonej (jeśli lubisz pikantnie(...)świeżego imbiru, łyżeczka proszku curry, sos sojowy, płaska łyżka mąki ziemniaczanej lub innej skrobi. Zrób tak: z kurczaka przygotuj kawałki na średniej wielkości kotlety, lekko rozbij je tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panieruj najpierw jajku, następnie w bułce wymieszanej z wiórkami, smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż panierka zrobi się ciemnozłota. Przygotowanie sosu zacznij od warzyw

Kulinarna Polska
Mięso mielone zapiekane w ziemniakach 158

części. Każdą część układamy płasko na dłoni, na niej układamy marchew, ogórka i piórka cebuli. Mięso zawijamy, formują owalny kotlet. Układamy na połówce ziemniaka i przykrywamy drugą. Po złożeniu wszystkich ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika, dodajemy surówkę i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety mielone z kukurydzą 153

wpadł mi w ręce ten przepis, postanowiłam sprawdzić, czy faktycznie dziatwa zacznie zajadać się takimi kotletami:) Zdania jak zwykle podzielone, ale ogólnie zjadają i nie narzekają. Ja osobiście uwielbiam takie dodatki, dlatego i Wam polecam. Składniki: 50 dag mięsa mielonego 2 średnia cebule 2 jajka 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek natka pietruszki bułka namoczona(...)kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Bułkę moczę w mleku, odciskam i dodaję do mięsa. Wbijam jajka i wsypuję odsączaną kukurydzę. Mięso wyrabiam doprawiam do smaku, w razie konieczności dolewam wodę  i formuję kotlety. obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. podaję z ziemniakami z wody i sałatką z pomidora

Bea(u)ty kitchen
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami 103

konieczności podsypać mąką. Ciasto podzielić na 7 równych części i rozpłaszczyć w dłoniach nałożyć farsz i skleić. Formować na podłużne lub okrągłe kotlety. Jeśli ciasto będzie klejące można obsypać mąką dłonie podczas formowania. Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne przygody
Cordon bleu 124

żółty ser, aby przygotować z tych składników ten kotlet szwajcarski. Przepis na cordon bleu jest bardzo prosty i każdy będzie w stanie zrobić pyszny schab nadziewany szynką i serem, zamknięty w chrupiącej i złocistej panierce. Udostępnij Składniki na cordon bleu 500 g schabu 5 plastrów żółtego sera 10 plastrów szynki 1 jajko do panierowania bułka tarta do panierowania mąka(...)rozbić tłuczkiem, uważając, żeby nie porozrywać mięsa. Oprószyć je z obu stron solą oraz pieprzem. Na połówkę każdego kotleta wyłożyć szynkę, ser i ponownie szynkę. Przykryć drugą połówką i zamknąć, tak aby nadzienie nie wystawało – dodatkowo można spiąć wykałaczkami. Jajko rozkłócić na talerzu, na dwa inne wysypać mąkę oraz bułkę tartą. Nadziewany schab obtoczyć w mące, jajku

niecodziennikpary
Kotlety rybne 129

soczyste dzięki dodaniu słoniny, możemy je wzbogacić koperkiem albo szczypiorkiem. Zapraszam, na jutrzejszy obiad będą jak znalazł Kotlety rybne 0,7 kg odfiletowanych ryb (najlepiej pomieszanych, u mnie płotki, krasnopiórki i szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 5 cm pasek słoniny lub surowego boczku 1 mała bułka czerstwa namoczona w wodzie sól, pieprz bułka tarta(...)olej Oddzielić skórę od mięsa, pokroić na kawałki i zmielić z obraną cebulą, czosnkiem, słoniną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, sól, pieprz i dobrze wyrobić masę. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Artykuł Kotlety rybne pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety z chleba czerstwego 120

pochwalony!" Tęskno mi, Panie... Tym samym dziś przypomnę przepis moje j kochanej mamy, jak  prosto i szybko wykonać kotlety z  chleba z dnia za-wczorajszego , by nie zmarnować daru nieba - naszego polskiego chleba . Składniki: 10 kromek chleba 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej zielony koperek sól, pieprz olej do smażenia 1 szklanka ciepłego mleka(...)cebula bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Chleb moczymy w mleku. Cebulę drobno kroimy i dusimy na oleju. Wszystkie składniki (jajka, duszoną cebulę, obie mąki, koperek, sól i pieprz) dodajemy do namoczonego chleba i wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy chlebowej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na oleju na złoty kolor

Z notatnika
Aromatyczne kotlety mielone z indyka 151

Kotlety przygotowałam z dodatkiem przypraw od firmy  Rafex , użyłam przyprawy po Lubusku oraz pieprzu tureckiego. Kotlety po usmażeniu są bardzo smaczne i soczyste, maja fajny wyraźny smak. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 1 kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka musztardy Sól morska Pieprz turecki od  Rafex 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po Lubusku od  Rafex Bułka(...)tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do kurczaka po Lubusku oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z dowolną surówką oraz

Bajeczna Kuchnia
Roladki z kabanosem 159

zielony liść pora, 1 długi kabanos dębowy Pekpol, 1/2 marchewki, pieprz Kamis, sól Kamis, ognista mieszanka przyprawa Kamis, 1 jajko, do obtoczenia: bułka tarta. Przygotowanie:      Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora. Następnie kładziemy kabanosa oraz

Aga w kuchni
Mielone pod pierzynką z młodej kapusty 94

Mielone pod pierzynką z młodej kapusty Kotlety mielone przykryte wiosenną pierzynką z nowalijek, czyli młodej kapusty. Kotlety są bardzo smaczne a co najważniejsze bez smażenia. 7 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 cebula ·        1 mała kapusta młoda(...)łyżki śmietany 12% Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 °C. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Wegeburger z kalafiora 161

zapiekanki z pieczarkami wegeburger z kalafiora Przygotowanie: 60 minut Składniki kotlety: – 3/4 szklanki quinoi (miara przed ugotowaniem – 1 kalafior średniej wielkości – 2-3 łyżki oliwy z oliwek – przyprawy: po łyżce chilli, cayenne, kminu rzymskiego, soli, czosnku suszonego, pieprzu – 3/4 szklanki bułki tartej – 3 jajka – olej do smażenia Zielony sos: – 1 awokado(...)jednolite puree. Do tego wystarczy 3-4 razy nacisnąć funkcję „pulse”. Przełóż kalafiora do miski, dodaj quinoa, pozostałe przyprawy, jajka i bułkę tartą. Z podanej masy uformuj kotleciki, z podanej ilości produktów wyjdzie 8-10 kotletów (jeśli masa będzie kleiła się zbyt bardzo dodaj jeszcze trochę bułki tartej). Na rozgrzanym na patelni oleju smaż kotlety z obu stron

nietylkopasta.pl
Kotlety brokułowe z cheddarem 130

Zamiast tradcyjnych mielonych polecam kotlety z brokuła. Do masy brokułowej dodałam ser cheddar, który nieco związał masę i nadał jej smaku. Tartą bułkę zamieniłam na otręby pszenne. składniki: 2 nieduże brokuły 150 g sera cheddar 1 duże jajko sól otręby pszenne olej do smażenia Brokuły podzielić na różyczki i ugotować aby dały się lekko rozgnieśc widelcem. Ser cheddar ze trzec(...)tarce o drobnych oczkach. Ugotowane brokuły dobrze osączyć na sicie i wystudzić. Nastepnie przełożyć do miski i rozgnieć widelcem. Dodać jajko, starty ser cheddar oraz 3-4 łyżki otrąb. Do smaku doprawić solą. Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w otrębach, u mnie wyszło 9 sztuk. Smażyć na oleju, z obu stron na złoty kolor. Z kotlecikami trzeba obchodzić

Monia miesza i gotuje
Kotlety z okary 86

surówka Coleslaw . Kotlety z okary są wspaniałą bazą do przygotowania domowych vege burgerów . Smacznego! Print Kotlety z okary .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne kotlety z odpadu po przygotowaniu mleczka sojowego, zdrowe i smaczne! Course Obiad Cuisine Polska Keyword soja Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 16 Author(...)drobniutką kostkę. Marchew obrać, zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Do miski z odnierzoną okarą dodać warzywa i siekane zioła, jajko, tartą bułkę, doprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, najlepiej dłonią. Zwilżoną dłonią formować małe kotlety. Kotlety smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, do uzyskanie złotego koloru. Kotlety podajemy ciepłe. Smacznego! Artykuł Kotlety z okary pochodzi z serwisu

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania