kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:147/406)

Kotlety grzybowe z sosem śmietanowym 178

odrobina grzybów suszonych. Ulubiony sos śmietanowy z dodatkiem chrupiącej marchewki to tylko Kropka nad I!   Składniki : Kotlety: - pieczarki – ok. 250 g – grzyby suszone – 50 g – duża bułka pszenna – 1 szt – śmietana 18% kwaśna – 3 łyżki – jajko gotowane – 2 szt – żółtko surowe – 2 szt – białko – 2 szt – cebula(...)smaku – koperek – 1 pęczek Sposób przyrządzenia : Kotlety: Grzyby suszone namaczamy dzień wcześniej i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy , drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy cebulkę. Dodajemy grzyby , odrobinę solimy i smażymy do momentu odparowania wody. Bułkę namaczamy w śmietanie. Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy. Podsmażone grzyby mieszamy z pokrojonym jajkiem

Ostra na Słodko
Kotleciki ryżowe z mięsem 120

Mam nadzieję, że nie jesteście źli za to, że na weekend nie było przepisu z ciastem. Niestety nie miałam wolnego i całe dwa dni miałam wypełnione

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety z karkówki 160

karkówki. Może i przepis jest wręcz banalny, ale przepadam za tą wersją kotletów. 😉 Kotlety z karkówki Przygotuj miski, folię spożywczą, tłuczek do mięsa, widelec, patelnię, płaski talerz, łyżkę, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki: 5-6 plastrów karkówki (o szerokości 1-1,5 cm), 1-2 jajka, 1-2 łyżki mleka, sól, pieprz, bułkę tartą, olej lub smalec do smażenia. Karkówkę umyj(...)widelcem. Na płaski talerz wysyp bułkę tartą. Zamarynowaną karkówkę wyjmij z lodówki. Każdy plaster mięsa obtocz najpierw z obu stron w jajku na następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub smalec. Na gorącym tłuszczu usmaż kotlety. Kiedy plastry mięsa z obu stron nabiorą ładnego, złotobrązowego koloru, przełóż je na papierowe ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu

blog.moje-pasje.info
Piersi z kurczak po grecku. 190

Przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka ? mam dzisiaj propozycję na nietypowe może połączenie z marchewką, cebulą w zalewie octowej. Kotlety są pyszne ale trzeba je zrobić np: wieczorem i podawać na drugi dzień. Muszą one dobrze przejść zalewą i przyprawami. Super na imprezy, podane z sałatką smakują wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :)  około 10 malutkich kotlecików z kurczaka 5 marchewek(...)szklanki octu szczypta chili do smaku Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.Następnie oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano z obydwu stron, jak tradycyjne kotlety które robicie. Cebulę, marchew obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.W głębokim rondlu rozgrzewamy olej, przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Sposób Na Soczyste Mielone Z Drobiu 92

Przed świętami przygotowałam takie kotlety i bardzo nam smakowały. Kotlety są niezwykle delikatne i soczyste, nie zapychają i można je przygotować również w piekarniku :) Składniki na około 10 kotletów 1 średnia cukinia 400 g mięsa mielonego np. indyka 1/2 główki cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 ząbek czosnku 1 całe jajko 1/2 małej bułki, może to być kajzerka(...)ostawiamy na 10 minut aby puściła sok. Zebrany sok odcedzamy. 2. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cukinią, cebulką, jajkiem, suszonymi warzywami oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni. 3. Następnie formujemy kotlety i  obtaczamy je w bułce tartej. Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony lub układamy

Gotowanie...to proste !
Kotlety Mielone z Groszkiem Zielonym 80

Czasem warto odejść od tradycyjnych dań, spróbować coś urozmaicać, próbować nowych smaków... Dlatego dziś na obiad polecają się kotlety mielone z groszkiem zielonym, proste ale i bardzo smaczne danie. SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 1 łyżka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 2 łyżki przyprawy do dań z fasoli 1 puszka groszku zielonego (160g) 1 łyżeczka pieprzu(...)łyżki bułki tartej WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy mięso, dodajemy jajka, musztardę, drobno posiekany czosnek, groszek, przyprawy i bułkę tartą, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Całość dokładnie wyrabiamy. 2. Z mięsa kształtujemy małe kotlety mielone, obtaczamy je w bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor

Dziś Ja gotuje
Proste i smaczne kotlety mielone 156

cechę, że trudno je zrobić niesmaczne, o ile oczywiście nie będzie się zbytnio kombinować. Dziś przedstawiam Ci najprostsze pod słońcem kotlety mielone. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 opakowanie gotowej przyprawy do mięsa mielonego 1 jajko bułka tarta- ilość w zależności czy lubisz zbite mięso czy bardziej soczyste 1 cebula olej do smażenia Przygotowanie: mięso przekładasz(...)miski, wbijasz do niego jajko, dodajesz przyprawę, mieszasz ręką dokładnie cebulę siekasz w drobną kostkę i dodajesz do mięsa, mieszasz ręką na końcu dodajesz bułkę tartą dłońmi formujesz kotlety i obtaczasz z bułce tartej wsypanej do głębokiego talerzyka obok smażysz do zarumienienia z obu stron na rozgrzanej patelni z tłuszczem możesz podawać z pieczonymi ziemniaczkami, na które przepis znajdziesz tutaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotlet schabowy z karkówki. Kotlet panierowany 192

Kotlety panierowane smażone można przygotować tradycyjnie ze schabu , ale i z piersi kurczaka , także z kiełbasy mortadeli . Kotlety przygotowane z karkówki smakują identycznie jak schabowe, są miękkie i soczyste. Składniki na 4 porcje: Karkówka wieprzowa ok. 70 dag 2-3 duże jajka mąka pszenna bułka tarta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę opłukujemy pod bieżącą wodą(...)jajka z solą i pieprzem, na trzecim bułka tarta do panierowania. Każdy plaster mięsa obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Jeśli lubicie grubszą panierkę, to czynność obtaczania powtarzamy pomijając etap z mąką. Kotlety kładziemy na rozgrzanym oleju, smażymy kotlety z obu stron na rumiano. Podajemy kotlety z ulubionymi dodatkami. The post Kotlet schabowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA 268

Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście kotletów mielonych z wyfiletowanych udek kurczaka - polecam gorąco!  Mają rewelacyjny smak.  Są delikatne, ale bardziej wyraziste niż te, które robiłam kiedyś z piersi kurczaka.  Podane z buraczkami czy surówką zadowolą najbardziej wybrednych :) Składniki: mięso b ez kości i skóry z 6 udek kurczaka 2 jajka bułka tarta 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)papryka suszona bazylia olej do smażenia Wykonanie:  Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy mokrymi dłońmi. Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA 231

KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA Składniki: - 4 udka z kurczaka - 3 liście laurowe - 4 kulki zioła angielskiego - 3 kulki owoców jałowca - 1 bułka - 1 cebula biała - 1  jajko - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - bułka tarta - pieprz czarny mielony - przyprawa "Kucharek" - olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnku gotujemy do miękkości udka(...)również mielimy razem z mięsem. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę - dodajemy do mięsa. Doprawiamy czosnkiem, majerankiem, dodajemy jajko, musztardę i dokładnie mieszamy. Pieprz czarny oraz przyprawa "Kucharek" - dodajemy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy nasze kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
SOCZYSTE KOTLETY Z KURCZAKA + FILMIK 169

Kotlety z kurczaka są wyjątkowo smaczne. Przygotowałam je z dodatkiem jogurtu przez co zachowują swoją soczystość, panierowane smakują rewelacyjnie. SKŁADNIKI :  1 kg piersi z kurczaka 200 ml jogurtu naturalnego sól, czosnek granulowany  słodka papryka do smaku  3 jajka mąka i bułka tarta do panierowania(...)Doprawiamy przyprawami i smarujemy z każdej strony jogurtem. Odkładamy na kilka minut aby mięso przeszło przyprawami. Następnie każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Kotlety tak przygotowane są wyjątkowo smaczne i soczyste. Polecam, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Podwójnie rybne kotleciki 160

filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie zainspirowane jest rozmową z przyjaciółką, która szukała sposobu na zachęcenie dzieci do jedzenia ryb. Wyszperała jakiś przepis i kotlety wyszły... ale były, jak to określiła, nijakie w smaku. Moja wersja to połączenie surowej ryby z odrobiną wędzonej, dzięki czemu rybny smak jest jeszcze bardziej wyeksponowany, a dzięki świeżym ziołom(...)uprzednio namoczoną w mleku bułkę, doprawiamy solą i pieprzem (po około 1/3 łyżeczki). Formujemy kotleciki. Panierujemy je w mące a następnie leciutko osolonym jajku i bułce. Masa jest raczej rzadka, dlatego trzeba to robić delikatnie. Uformowane kotlety wkładamy na jakieś 30 minut to lodówki- dzięki temu będą bardziej zwarte i łatwiej je usmażymy. Jeśli używacie uprzednio mrożonej ryby, dokładnie

Pichceniomania
Kotlety mielone z pieczarkami w śmietanie 155

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Prosta i smaczna propozycja na szybki obiad. Kotlety: 400g mięsa mielonego 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku  1 łyżka majeranku przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) sól, pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia(...)śmietanie (na ciepło) :  200g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 1 łyżeczka mąki (opcjonalnie) 1-2 łyżki masła posiekany koperek i natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz Przygotować kotlety.   Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron (na rumiano). W międzyczasie przygotować pieczarki w śmietanie . Cebulę pokroić w pół plasterki

Di gotuje
Kotlety pod pierzynką 173

Propozycja na obiad - kotlety drobiowe pod pierzynką. Na podstawie przepisu Siostry Klary, zamieszczonego w tygodniku "Niedziela". 2 podwójne piersi z kurczaka 4 duże jajka 2 łyżki majonezu dekoracyjnego 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 20 dag sera Gouda sól, vegeta, pieprz olej do smażenia           Mięso podzielić na 8 porcji, każdą lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą(...)pieprzem. Jajka wymieszać z majonezem i mąką ziemniaczaną. Dodać pół łyżki vegety i pół łyżeczki pieprzu. Wszystko razem krótko zmiksować, aby uzyskać jednolitą masę. Kotlety włożyć do masy jajecznej, tak aby były dobrze pokryte. Ser zetrzeć na grubej tarce. Kotlety wyjąć z masy i kłaść na podgrzany olej. Pozostałą masę jajeczną wymieszać ze startym serem, rozłożyć na kotletach. Smażyć

Praktyczna pl
Kotlety mielone z cukinią i chili 216

Pyszne kotlety mielone z cukinią z pikantną nutą chili :) SKŁADNIKI  500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1 cebula 1 cukinia 1 papryczka chili 1 jajko 1 czerstwa kajzerka namoczona  w mleku   bułka tarta sól, pieprz papryka słodka, czosnek majeranek olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE Papryczkę siekamy na małe kawałki. Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę. Mieszamy warzywa z mięsem mielonym. Dodajemy jajko, kajzerkę i mieszamy.  Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem  i 2 łyżeczkami majeranku. Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju . Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania