kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:156/406)

Kotlety mielone z brokułem 126

Zawsze staramy się, by nic nie zmarnować. Świetnym dodatkiem do mielonych kotletów jest wykorzystanie głąba z brokułu lub kalafiora.  Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 głąb brokuła 1 jajko 50 g sera gorgonzola 50 ml bulionu warzywnego bułka tarta olej do smażenia sól czosnkowa sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Głąb brokułu ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko, dodajemy ser, bułkę tartą (1/2 szklanki), do smaku doprawiamy, solą czosnkową, solą i pieprzem. Mięso wyrabiamy razem z bulionem (w razie potrzeby dodajemy bułkę tartą). Formujemy kotlety o grubości 1,5-2 cm, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 207

sosem pieczarkowym oraz ziemniakami lub ugotowaną komosą ryżową. Szczerze polecam :) Składniki na 4 porcje(8 kotletów): 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1/3 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka posiekanej, zielonej pietruszki 150 g pieczarek 1 mała cebula sól, pieprz 1 jajko bułka tarta  olej do smażenia Cebulkę obrać i drobno posiekać. Pieczarki umyć i drobno w plasterki(...)pietruszkę, farsz wymieszać i ostudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie wlać wodę i wbić jajko. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka – wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Z przygotowanej masy wyrobić kotlety. Mocno spłaszczyć i na środek mięsa mielonego położyć (lekko "wbijając" w mięso) farsz pieczarkowy. Całość zawinąć i uformować kulkę. Lekko

Ugotować
Kotlety z kalafiora 215

podzielić na różyczki i ugotować na parze al dente. Ostudzić, a następnie rozgnieść widelcem. Przełożyć do miski. 2. Dodać 2 jajka, kaszę mannę, 1/2 szklanki bułki tartej i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. 3. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Pasja Smaku
Gołąbki inaczej 247

wszyscy lubią kotlety mielone, ale z dodatkiem ryżu i kapusty zmieniają swój smak i są wspaniałym daniem. To takie gołąbki , ale bez zawijania farszu w liście kapusty. Składniki: 70 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 torebka ugotowanego ryżu 1 mała główka kapusty 1 cebula 2 jajka pieprz sól koncentrat pomidorowy bułka tarta olej do smażenia Główkę kapusty szatkujemy dość grubo(...)ostygnie kroimy ją drobno i dodajemy do mielonego mięsa. Do mięsnej masy dodajemy również drobno pokrojoną cebulę, wcześniej ugotowany ryż i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju. Na dno garnka układamy trochę poszatkowanej kapusty (jeśli nam jej zostało), wlewamy

Salonik smaków
KOTLETY SCHABOWE 173

należy je bardzo cieniutko rozbić, a następnie moczyć się zalewie z mleka, pokrojonej w piórka cebuli i przypraw. Rozbite kotlety powinny w niej poleżeć co najmniej 2 godziny. Potem trzeba je dokładnie odsączyć i panierować kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Najlepiej smakują smażone na smalcu lub klarowanym maśle.  Pamiętajmy, że panierować należy tuż przed samym smażeniem(...)cienko rozbijamy na dość duże kotlety. Wkładamy do salaterki lub innego naczynia i zalewamy mlekiem. Dodajemy pokrojoną cebulkę. Mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania ( można na noc). Filety wyjmujemy z mleka i dokładnie osuszamy na papierowych ręcznikach. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu (ostrożnie, gdyż wcześniej były już doprawiane) i panierujemy kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej doprawionej

cool and minty
Kotleciki w panierce Nuggetsy 144

Kotleciki w panierce Nuggetsy Dziś na obiad proponuje, kotlety drobiowe w pieczarkach, w pysznej panierce. 10 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        10 dużych pieczarek ·        1 Filet z kurczaka ·        Jajko + 2 do panierki ·        1 łyżka przyprawy(...)usuwamy ogonki, myjemy i nakładamy farsz mięsny. 5.    Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w panierce do nuggetsów zmieszanej z proszek do sosu meksykańskiego, który znajduje się w opakowaniu. 6.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 7.    Kotlety gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 277

formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny  J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki  2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4   szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki majeranku(...)drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.  Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.  Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie. Na patelni rozgrzewamy około 1 centymetrową warstwę oleju, smażymy kotlety na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

Mania Gotowania
Drobiowe kotlety siekane 90

dodać dowolne warzywa, np. paprykę czy pieczarki. Natomiast ja zrobiłam je ze szczypiorkiem i porem. Takie kotleciki są świetną alternatywą dla kotletów panierowanych, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 500 g  filetu z kurczaka 1 duże jajko kawałek pora (biała część około 10 cm) 1/2 pęczka szczypiorku 50 g żółtego sera 2 łyżki mąki 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki(...)miseczki. Dodać jajko, majonez, musztardę, starty ser, mąkę. Całość ręką wymieszać na jednolitą masę. W razie gdyby masa była zbyt rzadka można dodać jeszcze trochę mąki. Przykryć i odstawić na 15 minut. 4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i łyżką nakładać porcjami kotleciki i smażyć na złoty kolor przez 2-3 minuty. Usmażone kotlety przełożyć na ręcznik papierowy

Danka Pichci
Kotlety z grzybami wg Aleex 128

świetnie sprawdzą się także grzyby leśne, jeśli macie je pod ręką. Grzyby nadają kotletom zupełnie innego smaku. Mięso w takim połączeniu smakuje naprawdę pysznie. Polecam. Składniki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1 cebulka • tarta bułka • 1 mała bułka, np. kajzerka • olej Sposób przygotowania(...)złoty kolor. Ostudzić. 4. Bułkę namoczyć, odcisnąć. 5. Do mięsa dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę, bułkę, 1 łyżkę zimnej wody, jajko i przyprawy oraz grzyby. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. 6. Z masy, zwilżonymi zimną wodą rękami, formować kotlety. Każdego obtoczyć w bułce tartej. 7. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na rumiano. 8. Podawać z ulubionymi

W mojej kuchni
Kotlety mielone z żółtym serem 215

Kotlety mielone z żółtym serem to pyszny, pożywny obiad z drobnymi urozmaiceniami. Zobacz również przepis na http://smacznepotrawy.com/2016/01/zrazy-mielone-nadziewane/ , stał się ulubionym obiadem wielu fanów bloga. Składniki: 0,5 kg. mięsa mielonego 1 jajko 15 dag. żółtego sera bułka czerstwa bułka tarta 1 cebula sól pieprz olej Przygotowanie : Czerstwą bułkę zalać mlekiem lub wodą, odstawić do namoczenia na około(...)minut, musi zmięknąć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Mięso mielone wyłożyć na miskę, dodać usmażoną cebulę, jajka, odciśniętą z wody bułkę, wszystko dokładnie wymieszać ręką. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania. Formować kotlety, do każdego kotleta mielonego wkładać do środka kawałek sera, obtaczać w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor

Smaczne Potrawy
Kotlety rybne z łososia w panierce z sezamu, z sosem z orzeszków ziemnych i kapustą pok-choi 221

pewno dzieciom tez beda smakowyly.Znakomite rowniez na zimno np. do kanapek.Bardzo polecam. Skladniki na kotlety: 600 g filetu z lososia 1 czerstwa buleczka 2 lyzki bulki tartej 2 lyzki sosu rybnego (moze byc sojowy) sok z 1/2 limonki 1/2 lyzeczki imbiru (swiezy jeszcze lepszy) 1 jajko sol 3-4 lyzki sezamu do panierownia Skladniki na sos z orzeszkow ziemnych(...)namoczyc w goracej wodzie (w mleku byloby jeszcze smaczniej) na kilka minut.Odcisnac na sitku z nadmiaru wody. Kotlety robilam z mrozonej ryby.Odfiletowac rybe,ewentualnie usunac osci.Lososia pokroic w drobna kostke,mozna jeszcze dodatkowo przesiekac nozem. Wymieszac z przyprawami,dodac bulke i jajko,dokladnie wymieszac. Wilgotnymi dlonmi uformowac kotleciki,obtoczyc w sezamie. Smazyc na patelni posmarowanej olejem przy pomocy pedzla

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowe w ziarnach 215

Kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Zamiast pospolitej panierki użyjemy mieszanki ziaren. Składniki: -plastry schabu -ziarna słonecznika, dyni i sezamu -jajko -1/2 szklanki mąki -3/4 szklanki mleka -sól -pieprz -olej do smażenia    Schab delikatnie rozbijamy.    Przyprawiamy solą i pieprzem.    Ziarna mieszamy.    Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto, rzadsze

Maminek kulinarny
mielone z piekarnika 131

kolejny zachęcam do przygotowania kotletów w piekarniku :) Jest to niesamowita oszczędność czasu, ponieważ nie trzeba stać nad patelnią...    ...wszystkie kotlety mamy gorące w tej samej chwili i dom nie pachnie jak smażalnia :) Potrzebujemy mięso, jajko, przyprawy... papier do pieczenia lub na blaszce też damy radę :) Wszystko razem łączymy... i wyrabiamy na jednolitą masę :) Potem kulamy kotleciki

chleba naszego
Kopertki z Indyka 116

Kopertki z Indyka Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg fileta z indyka ·        2 serki topione ze szczypiorkiem ·        10 dag sera żółtego w plastrach(...)topionym układamy szynkę oraz ser żółty. 4.    Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6.    Kotlety gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Zapiekane roladki z kurczaka i bakłażana z suszonymi pomidorami 184

odpowiada. Składniki: 1 bakłażan Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Sól Pieprz Czosnek granulowany Pomidory suszone w oleju Mąka Jajko Bułka tarta Wykonanie: Bakłażana kroimy w plastry około ½ cm. Solimy. Pozostawiamy na chwilę. Filety z kurczaka również kroimy w plastry ( jak na kotlety ) i lekko je rozbijamy przez folię. Przyprawiamy solą i pieprzem. Plastry bakłażana grillujemy lub przesmażamy na patelni(...)niewielką ilością oleju z pomidorów ( pozostaje aromat ). Na chwilę pozostawiamy do przestygnięcia a następnie układamy na kotletach z kurczaka i posypujemy granulowanym czosnkiem. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki i nakładamy na bakłażana. Zwijamy w roladki. Panierujemy w mące w jajku i bułce tartej. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem ( od pomidorów ). Układamy roladki. Roladki również smarujemy olejem z pomidorów. Zapiekamy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania