kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:158/406)

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI W ŚMIETANIE 868

ziemniaków.Pamiętam jak pierwszy raz je robiłam ,byłam mloda i nie wiedziałam co to jest tyndalizacja:), a kotlety robiłam ot tak na " oko ".Wiadomo chłop zmarł na oko , a kotlety nie mogły wyjść smaczne, chrupkie i gdy wystygly do zjedzenia ,były twarde ,ochydne i bez smaku ha ha ...Od tamtej chwili minęło ponad 30 lat jak je robiłam, gdyby(...)ok.30 dag.pieczarek mąka 1 jajko 1 śmietana pietruszka-natka czosnek vegeta szczypiorek sól pieprz olej 1 cebula ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki rozgniatamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Wbijamy jajko,dodajemy posiekaną zieleninę  i tyle mąki aby zagnieść ciasto jak na kopytka. Formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor.Pieczarki czyścimy,kroimy na grubsze plastry.Podsmażamy na oleju,dodajemy posiekaną drobno cebulę,dusimy.Podlewamy śmietaną,przyprawiamy solą,pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 267

majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone, wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą (lub namoczoną i odciśniętą kajzerkę) oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i dobrze wyrabiamy. Serek topiony(...)Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Dodajemy kawałek pozostawionego serka, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodać

Marta Gotuje
Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste 206

Schab możemy marynować przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: 3-4 plastry schabu ok 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki

Blog z Apetytem
Schabowy kotlet w marynacie miodowo musztardowej z czosnkiem 172

marynacie którą można zrobić dzień wcześniej. Marynata: Składniki: 2 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki musztardy jajko sól pieprz przyprawy parę ząbków czosnku Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać

Pychotkaaa
Kotlety salsa 118

Kotlety salsa Soczyste kotlety schabowe w chrupiącej panierce i w towarzystwie pysznej salsy warzywnej. Dzięki marynacie mięso nabiera aromatu i kruchości. Najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami. Świetny pomysł na inny niż zwykle obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 3 plastry schabu 1 jajko 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka pikantnego(...)kiszony 1/2 cebuli 1 łyżka oliwy sól i pieprz       *** Mięso rozbijamy na niezbyt cienkie plastry *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy przetarty czosnek, majonez, jogurt, ketchup oraz musztardę i przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Kotlety schabowe wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się nią okleiły. Zamarynowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę

Blog z Apetytem
Hreczanyki - podkarpackie mielone 189

komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do mięsa. Zapraszam! Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną płuczemy(...)wody i gotujemy w osolonej wodzie aż kasza będzie miękka i pochłonie całą wodę. Mięso łączymy z jajkami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formujemy kotlety i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron na złocisty kolor

kulinarne odsłony pati
Kotleciki ryżowe z sosem pieczarkowym i surówką 114

razem podałam z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty. Bardzo polecam Wam taki obiad. Smacznych inspiracji Wam życzę.   Potrzebujemy: Na kotlety ryżowe: 20 dag ryżu białego od KUPIEC sól do smaku 2 jajka pieprz czarny mielony do smaku 1 większa marchewka 2 łyżki bułki tartej koperek suszony według uznania   Na sos pieczarkowy: 50 dag pieczarek 1 cebula

Izabelawkuchni
Kotlety z piersi kurczaka 109

Proste, klasyczne kotlety w paprykowej odsłonie ☺️ łatwe i tanie w wykonaniu  Składniki : Piersi kurczaka Jajka Bułka tarta Olej Sól, pieprz, słodka wędzona papryka Piersi kurczaka rozkroilam na pół, rozbiłam. Jajko rozbełtalam z solą i pieprzem. Do bułki tartej dodałam paprykę wędzoną. Panierowalam w jajku i bułce, smazylam na oleju.  Podałam z ziemniakami i kapustą

Kulinarne blogowanie
Drobiowe kotleciki siekane z kaparami. 129

Znacie kotlety siekane? Pewnie tak, bo to żadna nowość. Ja zrobiłam wersję  z kaparami. Dzięki temu dodatkowi  kotlety zyskały fajny smak.  Jeśli nie lubicie kaparów, to można je pominąć, lub zamienić na przykład,  na szczypiorek. Kotleciki same w sobie, są delikatne i soczyste(...)Dodatkowo są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzą  na szybki obiad.  Z tej porcji składników, zrobiłam 8 małych kotletów. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka (moja ważyła 400 g.) 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany (użyłam 18 %) 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaparów sól, pieprz, Wykonanie: Pierś pokroić

Agusiowe smakołyki
Kotlet schabowy 88

Kotlet schabowy, czyli klasyka kuchni polskiej. To chyba jeden z najczęściej serwowanych kotletów w polskich domach. Super smakuje w towarzystwie mizerii, buraczków oraz z dodatkiem zasmażanej

Kulinarne Przeboje
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 112

pęczek natki pietruszki 6 plastrów żółtego sera mielone chili (lub płatki w młynku) 1 łyżka masła 2 jajka sól i pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania wykałaczki Przygotowanie: Kawałek schabu oczyszczamy z błon i kroimy na 6 kotletów tej samej grubości. Do miski lub zamykanego pojemnika wkładamy 1 cebulę pokrojoną w ćwiartki, połowę ząbków czosnku zgniecionych nożem, ziele(...)minut. Natkę pietruszki siekamy. Wyłączamy palnik pod patelnią, dodajemy natkę do pieczarek i dokładnie mieszamy - przekładamy do wolnej miski. Kotlety schabowe rozbijamy tak cienko, jak się da - żeby tylko nie było w nich dziur. Każdy kotlet posypujemy delikatnie z obu stron solą i po jednej stronie chili. Na stronie z chili kładziemy plaster żółtego sera i część pieczarek z cebulą

Prosto z Kotła
kopytka i kotleciki mielone w sosie pomidorowym... 101

średnim ogniu gotować z 2 minuty, wyjmować cedzakiem na talerz. Mielone mięso z łopatki wymieszać z posiekaną cebulą, oregano, pieprzem, jarzynką, tartą bułką, jajkiem, formować kotleciki, smażyć na gorącym oleju na rumiano. Do tłuszczu po kotletach wlać sok pomidorowy, zagotować i sos gotowy, kopytka podać z kotlecikami i sosem - smaczne, delikatne kopytka z kotlecikami w sosie pomidorowym, smakują doskonale

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone z cukinią 114

klik ) i na każdym z nich ułóżcie odrobinkę masła. To dopiero uczta i nadal zdrowa! Pieczone kotlety mielone z cukinią - składniki: (około 11 sztuk) 400g mięsa mielonego (u mnie ty razem z indyka) 150g cukinii  1 jajko   1/2 suchej bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli   2 ząbki czosnku  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej

Di gotuje
soczyste, smaczne drobiowo-marchewkowe kotlety mielone... 131

nożem drobniej posiekać, dodać pieprz mielony, paprykę ostrą, kucharka. Wszystko dodać do mielonego mięsa z indyka, wsypać bułkę tartą, odciśniętą z wody bułkę, jajko, wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę. Ręką zwilżoną wodą formować kotlety ok 2 cm grubości, obtoczyć je w mące pszennej. Na gorący smalec (kotlety smażone na smalcu wieprzowym są lepsze w smaku) kłaść kotlety, lekko

W Mojej Kuchni Lubię
Patison smażony w cieście 160

tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania