Smitha Takie kotlety zrobimy w kilka minut. Panierowane w nietypowej panierce. Warto wypróbować. Składniki: · 1 ½ fileta z kurczaka · Opakowanie zupy cebulowe · Sól · 5 łyżek mąki pszennej · Jajko(...)przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, solimy 2. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, następnie dodajemy zupę cebulową i stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając 3. W cieście zanurzamy mięso i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 4. Kotlety gotowe 5. Smacznego
Kulinarna Chwilakaszy jaglanej. Są bardzo smaczne, delikatne, wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki (na 9-10 kotletów): 1 cukinia (około 350-400 g), 120 g pieczarek, 1 marchewka, 1/2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 90 g kaszy jaglanej, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 jajko, 5 łyżek bułki tartej, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego(...)smażyć przez 5 minut na patelni maźniętej olejem. Cukinię odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojoną natkę pietruszki, 3 łyżki bułki tartej, wystudzoną kaszę z marchewką oraz pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować 9-10 kotletów, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5 minut z każdej strony, do uzyskania złotego
Moja kraina smakówindyka (może być też dowolne mięso mielone) 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona) sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania Pieczone kotlety mielone z indyka - przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka
Di gotujekotletów z drobiu. Dzięki temu, że samo mięso jest krojone w małe kawałki do masy można dodać rozmaite dodatki. Dziś proponuję czerwoną paprykę i szczypior. Ser nadaje kotlcikom fajnego, słonawego posmaku, a papryka świeżego warzywnego urozmaicenia. Składniki (6 sztuk) -podwójny filet z kurczaka -150 g tartego żółtego sera -1/2 czerwonej papryki -1/2 pęczka szczypiorku -2 jajka(...)centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Paprykę drobno pokroić, szczypior posiekać. Umieścić w misce. Dodać mięso, tarty żółty ser, jajka, mąkę i paprykę. Całość dokłądnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać masę i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Wartość energetyczna (1 sztuka) Energia: 343,8 kcal Tłuszcz: 24,1g Białko: 24,9g Węglowodany
Zielona Kuchniamięciutkie i soczyste. Cukinia dodaje im również s zczególnego smaku i aromatu. Składniki (10 niedużych kotletów): 500 g mielonej karkówki 1 mała cukinia (około 250 g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 czubate łyżki bułki tartej 1 jajko 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 łyżki wody olej do smażenia Wykonanie: Do miski
Smak mojego domuczerwone chilli ( można pominąć jeśli nie lubicie ostrego ) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku żółty ser do nadziewania dodatkowo : 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów olej do smażenia Paprykę , cebulę , chilli i seler naciowy(...)mielone przekładamy do miski , dodajemy wystudzone warzywa , śmietanę , roztrzepane widelcem jajko , 2 łyżki bułki tartej , 2 łyżki wody , 2 łyżki śmietany , suszoną kolendrę , sól i pieprz do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość wyrabiamy na gładką masę . Łyżką nabieramy porcję i do każdej do środka wkładamy kawałek żółtego sera . Formujemy kotlety i obtaczamy dwukrotnie w bułce tartej . Odstawiamy na godzinę
Ogrodnik w podróżyoraz jod, selen, fluor, magnez i wapń. Oto przepis na pyszne jaglane kotlety z rybą i dodatkiem szalotki. Składniki 250 g filetu z mintaja 100 g kaszy jaglanej 3 szalotki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki mąki ryżowej lub innej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kaszę jaglaną gotujemy według własnego(...)kostkę. Szalotki kroimy w kostkę. Kaszę jaglaną przekładamy do dużej miski, dodajemy rybę, szalotki, szczypior, oliwę z oliwek i jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, świeżym tymiankiem. Jeszcze raz mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w mące i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane jaglane kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego
My Chcemy Jeśćrozgrzanego do 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 15 minut. Ja dodałam także odrobinę pieprzu cayenne. Składniki na kotlety: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 garść szpinaku ( drobno posiekana) 1 garść rukoli (drobno posiekana) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka curry 3 ząbki czosnku (przez praskę) świeżo mielony pieprz szczypta suszonego chilli nadzienie
ClauditteMissCookingSkładniki: 500 g mięsa wieprzowego (np. szynki) 200 g kaszy gryczanej palonej 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej (+ bułka do panierowania) 1 łyżka majeranku 1 łyżka tymianku sól, pieprz olej do smażenia łyżka masła Sos pieczarkowy: 250 g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju sól, pieprz natka pietruszki Sposób(...)drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Mięso łączymy z przestudzoną kaszą oraz cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami. Dłonią dokładnie mieszamy całość na jednolitą mięsną masę. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy kotlety, które następnie panierujemy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, z obydwu stron na złoty
Qchnia po prostuKotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby U wielbiam gotować z resztek. Właśnie z pozostałości, którym nadałam nowy kształt i smak powstały jedne z moich najlepszych dań. To zawsze przygoda i trochę podróż w nieznane, ale właśnie takie gotowanie lubię najbardziej. Te kotleciki to kolejna udana próba- sukces tym większy, że dzieciaki zjadły z wielkim apetytem(...)wykorzystaniu ciecierzycy- koniecznie zróbcie ten wegański sosik. Idealny do sałatki Cezar lub jako dip do warzyw. 300 gramów brokułów 1,5 szklanki kaszy pęczak, ugotowanej 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrębów jęczmiennych 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno startej skórki cytrynowej 0,5 łyżeczki soli świeżo zmielony czarny pieprz Składniki na dressing: 0,5 szklanki aquafaby, czyli
olalacookingkotlety mielone w trochę innej wersji niż tradycyjne. Tym razem kotlety mielone z dodatkiem czosnku. Podczas smażenie czosnek traci ostrość i nie przebija się zbyt mocno jednak podkręca ich smak. Przepis na tradycyjne kotlety mielone znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone z czosnkiem Składniki 600 g mięsa mielonego z łopatki 400 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko(...)olej Instrukcje Mięso mielimy dodajemy jajko, cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor, bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Bułkę, cebulę i czosnek blendujemy, dodajemy do mięsa. Pozostałe składniki czyli woda, sól około pół łyżeczki, pieprz, majeranek dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej. Formujemy kotlety – wielkość taką jak lubimy. Smażymy
To co lubię - gotuję i polecamKotlety pod zimową kołderką Siedząc w domu mamy trochę więcej czasu. Możemy wymyślać różne kombinacje, propozycja moja to kotlety schabowe pod pyszną, puszystą kołderką. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki(...)podwójny filet z kurczaka · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Olej do smażenia · 3 jajka ugotowane na twardo · Pęczek szczypiorku · 1 papryka czerwona
Kulinarna Chwilapizzy dlaczego nie można by nadać kotletom mielonym smaku pizzy? ;-) Mój pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, bo te kotlety smakowały każdemu z domowników i na pewno wkrótce je powtórzymy. 500g mięsa mielonego 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 200g żółtego(...)tarce. 2. W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajko, koncentrat, zioła prowansalskie, oregano, czosnek, cebulę, 1/2 przygotowanego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pozostałym żółtym serem. 4. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut
Szefowa kuchnismażenia, 4 patyczki do szaszłyków lub nitka do związania. Mięsko myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Odkrawamy 4 kotlety i zbijamy je tłuczkiem, podobnie jak schabowe. Solimy i pieprzymy. Pozostałą część karkówki mielimy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i posiekany drobno szczypiorek. Na rozbite plastry karkówki rozkładamy mielone mięso. Na wierzch układamy kawałki fety. Zawijamy jak zrazy
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na takie zrazy powstał tak ot ..podczas robienia kotletów schabowych...zrobiłam tylko kilka takich zrazów na spróbowanie..no i...zrazy okazały się smaczne... 50-60 dkg mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz musztarda natka pietruszki [ miałam mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić
Moje domowe kucharzeniewołowego. Można do nich dodawać kaszę gryczaną , kaszę owsianą … oraz ryż. Proponuję kotlety mielone z ryżem, bez bułki tartej. Kotlety mielone bezglutenowe. 1 kg mięso wieprzowego (łopatka, szynka), 100 ml ryżu, 100 ml bulionu, 100 g cebuli, sól, pieprz, 2 jajka, mąka gryczana, tłuszcz do smażenia (smalec, olej) Ryż wypłukać, wsypać do garnka, zalać 200 ml wody, dodać 1 łyżkę(...)zemleć. Wlać bulion. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać rozbełtane jajka i wymieszać. Formować kule, obtaczać w mące gryczanej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na zbyt silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą, a w środku będą surowe. I nie naciskamy/spłaszczamy kotletów
królestwo garów