kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:165/406)

Kotlety z kaszy jaglanej i brokuła 154

brokułu czy kalafiora), który został Wam z poprzedniego obiadu. KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I BROKUŁA Z podanych składników wyszło 8 sporych kotletów 100 g kaszy jaglanej Pół brokuła Mały kawałek kalafiora 3 łyżki kukurydzy konserwowej Kawałek sera pleśniowego Jajko Garstka nasion słonecznika Czubryca zielona, bazylia, pieprz, sól Kaszę ugotować i przestudzić Brokuł i kalafior ugotować Do miski wrzucić ugotowaną przestudzoną(...)warzywa oraz jajko Dłonią połączyć składniki i zagnieść na zwartą masę Ser pokroić w kostkę i dodać do masy, dodać także kukurydzę oraz słonecznik i wymieszać raz jeszcze teraz już delikatniej, żeby kukurydza została w całości, doprawić Z masy formować kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 30 minut w 190 stopniach aż kotlety będą lekko

HealthyCreations
Panierowane bakłażany z mozzarellą 95

jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy „kotlety” smakują tak jak trzeba. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie

Kardamonovy
Mini schabowe w pysznym sosie 121

łyżek ketchupu pikantnego ·         Bułka tarta do panierki ·         2 jajka całe ·         Olej do smażenia ·         ½ szk. śmietany 12 % ·         Pieprz ·         Sól(...)kroimy w plastry, rozbijamy, każdy kawałek mięsa kroimy na 4 części, doprawiamy solą oraz pieprzem. 2.     Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety odkładamy na bok. 3.     Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki

Kulinarna Chwila
kotlety pieczarkowo-ryżowe... 124

szklanki, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, sól 1-2 łyżeczki, tarta bułka 1-1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, natka pietruszki 1 pęczek, olej rzepakowy - ile potrzeba Ryż ugotować w nie osolonej wodzie do miękkości i dobrze odcedzić z wody, pieczarki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Na oleju podsmażyć pokrojoną(...)jakiś cza mieszając. Wystudzone pieczarki dodać do ryżu, wsypać sól, pieprz ziołowy i czarny, paprykę słodką, natkę pietruszki. Wsypać tartą bułkę, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić. Na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy - bardzo smaczne kotlety bez mięsa, połączenie ryżu z pieczarkami idealnie smakuje i na ciepły obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Filecik w pysznej panierce 108

podwójne z kurczaka ·         ½ brokuł ·         1 kulka mozzarelli ·         2 jajka ·         4 duże ziemniaki ·         Mąka do panierki ·         Sól(...)Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5.     Mięso panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w ziemniakach 6.     Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 7.     Kotlety gotowe. 8.     Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotleciki jaglane 105

kosteczkę, czosnek siekamy  a następnie szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kaszy. Natkę myjemy, siekamy i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy jajka i trochę bułki tartej. Resztę wysypujemy na talerzyk. Z pozostałych składników formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przepis dodaję do akcji

Kuchnia Pełna Emocji
Bajkowe Kopertki 192

razem dokładnie mieszamy. I nakładamy na środek każdego kawałka mięsa. 4.   Składamy w kształt kopertek i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. 5.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 6.   Kotlety gotowe. 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Panierowane bakłażany z mozzarellą 133

Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy "kotlety" smakują tak jak trzeba.  Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie

Kardamonovy
Marchewkowe kotlety schabowe 147

Marchewkowe kotlety schabowe Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób.   Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Jajko(...)Obtaczamy w mące pszennej. 3.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4.    Panierujemy w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 7.    Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę. 8.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch

Kulinarna Chwila
Jabłka w panierce z herbatników 118

Herbatniki wymieszać z orzechami i wiórkami kokosowymi. Jajko roztrzepać z mąką,mlekiem ,miodem i cynamonem, olejem.                                                                Następnie panierować jak np. kotlety  😉 Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut

Andzia Pichci
Kluski śląskie – jak zrobić? 267

Przygotowywane są na bazie ugotowanych ziemniaków oraz mąki ziemniaczanej. Receptur na przygotowanie klusek śląskich jest wiele, podobnie jak szkół przygotowywania rosołu , mielonych czy kotletów schabowych . Słyszałam, że na Śląsku do ciasta w ogóle nie dodaje się jajka, u mnie zaś na Mazowszu, owszem. Jestem ciekawa jak u Was robi się to danie. Według mnie kluski śląskie smakują najlepiej podane

Kuchnia Bazylii
Gołąbki bez zawijania- oszukane gołąbki 175

nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. Mieszamy składniki. Formujemy gołąbki na kształt większych kotletów. ( moich wyszło 12).Smażymy z obydwu stron przez kilka minut. Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami na koniec posypuje pietruszką

Kulinarne przygody
Gołąbki bez zawijania. 152

śmietany słodkiej 30%, pieprz, 1 łyżka cukru Wykonanie: Poszatkowaną kapustę blanszować przez kilka minut, następnie dokładnie odcedzić i wystudzić. Mięso, surowy ryż, kapustę, jajka oraz sól i pieprz wymieszać na jednolitą masę. Formować w dłoniach podłużne kotlety i obsmażyć krótko na patelni z dwóch stron (w razie gdyby masa rozpadała się przy formowaniu kotletów można dodać trochę kaszy manny). Wszystkie

zadanie-gotowanie
Burger pikantny z piersi kurczaka 136

soku z cytryny sól pieprz     Przygotowanie   Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm. Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały. Przewróciłem na drugą stronę i smażyłem kolejne

R'n'G Kitchen
PULPETY Z INDYKA I CUKINI 239

obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka. Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety. Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy

Gotowanie Patki