Pyszny pomysł na obiad z dodatkiem ryby. Idealny sposób by nasze niejadki zjadły tak nielubianą przez nich rybę. Artykuł Kotlety rybno – ziemniaczane pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąDziś naszła mnie ochota na rybkę, a już od dawna miałam na oku pewien przepis. Tak więc odwiedziłam rybny i zaczęłam eksperyment! :) Składniki: 400g dorsza 1 jajko 40g orzeszków ziemnych 1/2 łyżki oliwy czosnek granulowany papryka słodka i ostra koperek przyprawa do ryb (opcjonalnie) sól, pieprz mała cebulka Przygotowanie: W malakserze rozdrabniamy orzeszki ziemne i dodajemy pokrojoną(...)kawałki rybę, miksujemy pulsacyjnie (nie miksujemy zbyt drobno!). Przed dodaniem ryby upewnij się, że nie ma w niej ości, inaczej można je będzie napotkać w kotletach. Dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Cebulę przesmażamy i dodajemy do ryby, mieszamy. I czas na przyprawy: wszystkiego dajemy do smaku, jak komu pasuje. Ja dałam 1 łyżeczkę czosnku i koperku, po pół łyżeczki
Jak gotować i nie zwariowaćChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rybne kotleciki na purée z groszku to doskonały sposób na niskokaloryczny, zdrowy obiad. Świetnie sprawdzą się także dla dzieci, będą przy tym o niebo zdrowsze od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Siekane kotleciki z dorsza Super pomysł na rybę. Rumiane kotleciki z dorsza z dodatkiem warzyw. Pysznie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie oraz soczyste w środku. Te
Blog z ApetytemSiekane kotleciki rybne Delikatne, mięciutkie w środku oraz chrupiące z zewnątrz kotleciki z ryby i warzyw. Szybkie i w miarę proste w przygotowaniu oraz przepyszne w
Blog z ApetytemPożywne i smaczne kotlety na obiad. Przepis dostałam od swojej sąsiadki Marioli. Składniki: Boczek 35 dag Filet z dorsza 25 dag Jajko 1 szt. Czerstwa bułka
Tradycyjna KuchniaPulpety rybne w sosie szczypiorkowym to propozycja na podanie ryby tym, którzy za rybą nie przepadają. Według autora książki „Ryby w codziennym żywieniu” Pana
Magiczny GarnekBardzo lubię te "kaszane" kotleciki z dodatkiem ryby. Są po prostu pyszne! Składniki: 1/3 szklanki kaszy gryczanej 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2
Tradycyjna KuchniaKolejny przepis z cyklu “nic się nie zmarnuje”. Z ziemniaków, które zostaną po obiedzie można zrobić nie tylko kopytka czy placki, ale także kotleciki
Kucharzycatygodniu z kotletami nie może zabraknąć rybnej wersji tego dania. I oto nadciągają kotlety z dorsza! ;) Bardzo delikatne i soczyste dzięki dodatkowi jabłka oraz majonezu. Ze smakiem lekko podkręconym ostrą musztardą. Z koperkiem jako klasycznym dopełnieniem zestawu aromatów. Smaczna i zdrowa alternatywa dla klasycznych mielonych. Oczywiście, rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda
zadanie-gotowanieKolejne rybne kotleciki. Tym razem głównym składnikiem był surowy łosoś. Świetna przekąska, podajmy je z sosem jogurtowym i sałatą. Szpinak jest bardzo dobrym dodatkiem kotlety nie są zbite a na dodatek maja ładny zielony kolor. Polecam i ciepłe i zimne. składniki ( 6 sztuk) 180 g surowego łososia - bez skóry i ości 100 g ugotowanych ziemniaków 130 g szpinaku
Stare GaryMiękki , pełen smaku marynaty z miodu i soku pomarańczowego kotlet , zapiekany w piekarniku , w pysznej ziołowej panierce. 4 kotlety z karkówki 3 Ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 pomarańcza pieprz czarny sos cebulowy Tutaj **************************************** Kotlety wkładamy do miseczki w której wycisnęliśmy czosnek,d dodaliśmy(...)rybny,ostrygowy i sojowy,miód ,sok z pomarańczy oraz pieprz.Nacieramy marynatą kotlety i odstawiamy do lodówki na minimum jedną godzinę.Karkówkę wyjmujemy z lodówki , panierujemy w bułce tartej wymieszanej z ulubionymi przyprawami ( u mnie szczypta papryki słodkiej i ostrej ,rozmaryn).Rozgrzewające patelnię i obsmazamy , potem patelnię wraz z usmazonymi kolegami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i dopiekami ok.20
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest to idealny przepis dla wszystkich, którym spowszedniały nieco klasyczne kanapki z wędliną lub serem. Oraz dla tych, którzy szukają pomysłu na smaczną, aromatyczną i prostą w przygotowaniu pastę rybną. Naszą pastę z makreli uzupełniliśmy kilkoma dodatkami, dzięki czemu nabrała jeszcze więcej smaku i wyrazistości. Pasta świetnie smakuje z chrupkim pieczywem, najlepiej jeśli będzie z ziarnem. Tworzy z nim wręcz(...)chrupiąca. Dzięki ziarnom okazuje się być bardzo sycąca, a więc ekonomiczna. Możemy ją przechowywać w lodówce maksymalnie dwa do trzech dni w zamkniętym pojemniku. ZARPASZAMY NA NASZE INNE RYBNE PROPOZYCJE : DOMOWE KOTLETY Z MUSZTARDĄ MIODOWĄ ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I ŻURAWINĄ PASTA KANAPKOWA Z ŁOSOSIEM Smacznego! Artykuł Pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasie