kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:255/332)

Kurczak w sosie z botwinką / Chicken in Young Beet Greens Sauce 119

Kurczak w sosie z botwinką Korzystacie już z sezonu na botwinkę ? Być może oprócz zupy, będziecie mieli ochotę wykorzystać młode buraczki i liście do kompletnie nowego dania. Kurczak w sosie z botwinką , to dla mnie odkrycie roku. Jeśli szukacie pomysłu na obiad z piersią kurczaka , koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kurczak w sosie botwinkowym wyróżnia się pięknym, różowym kolorem. Wygląda zupełnie(...)odrobinkę startego żółtego sera.  Do kurczaka w sosie z botwinką używamy piersi bez skóry i kości. Możecie ją oprószyć swoimi ulubionymi przyprawami. Jeśli wolicie, możecie pierś przekroić na kotlety, zamiast na kawałki jak do gulaszu. Kurczak w sosie z botwinką to wspaniałe, wiosenne danie, zupełnie inne niż wszystkie. Pysznie smakuje z ziemniakami i surówką. Polecam, smacznego:) Jeśli nie macie

Lekcje w kuchni
pyszne, łatwe kalafiorowo warzywne kotlety... 120

mąka ziemniaczana 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1 litr mizeria: ogórki zielone 6 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, jogurt naturalny 380 gram Umyte ogórki zetrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać cukier, pieprz, sól, wlać ocet, jogurt i wszystko(...)pestek paprykę drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski i wszystkie składniki dobrze dużą łyżką wyrobić. Olej mocno rozgrzać na patelni, formować nie za grube, nie za duże kotlety, smażyć z każdej strony na mocno złoty kolor. Usmażone kotlety odkładać na ręcznik papierowy, podawać na ciepło lub zimno z mizerią - bazą jest kalafior a dodatki warzywne jakie lubimy, przepyszne kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 156

Składniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100 g 3 małe ogórki kiszone ok. 150 g 1 ząbek czosnku 1/2 małej cebulki ok. 50 g Zetrzyj ogórka na tarce i odciśnij z nadmiaru wody. Paprykę i cebulę drobno posiekaj (ewentualnie możesz też zetrzeć(...)dodatku soli ze względu na dodatek ogórków kiszonych. Mięso jest mało zwięzłe, jeśli zupełnie nie da się z nich uformować burgerów można dodać bułki tartej. Po uformowaniu kotletów, włóż je do żaroodpornego naczynia i zapiekaj około 30 min w 180 st. C pod przykryciem. Po upieczeniu zostaw je jeszcze na kilka minut w naczyniu. Burgery ewentualnie

Vroblewska-fitlife
Burger kontynentalny 151

burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup(...)Średnica burgerów powinna być ok. 2 cm większa od bułek. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie. Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 4-5 minuty z każdej strony. I odkładamy na talerz

Marder&Marder Manufacture
Domowy burger z kurczakiem i mozzarellą 80

Domowy burger z kurczakiem i mozzarellą to chrupiąca, lekko zarumieniona bułka posmarowana musztardą, przełożona grillowaną, soczystą piersią z kurczaka, świeżymi listkami szpinaku i plasterkami mozzarelli. Świetna

Moja Delicja
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 286

Miękkie, krągłe, smaczne... W pysznym i aromatycznym sosie pomidorowym... Najlepiej smakują z makaronem... Uwielbiane przez dzieci i dorosłych... Klopsiki! :) Około 35 szt. * pierś z indyka- 500

Kraina Miodem Płynąca
KOTLETY RYBNE Z MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ 121

jest zdrowa, więc warto czasem zamiast zwykłej panierowanej zrobić właśnie takie kotleciki z marchewką i pietruszką dla odmiany.  Nie ma nudy na naszych talerzach ! :D Marchew sprawia, że kotlety są wilgotne i lekko słodkawe. Natomiast natka pietruszki ma wiele witamin, więc jak tylko można to dodawajmy ją do wszystkiego.  Najlepsze jest to, że takie kotleciki zjedzą nawet dzieci(...)pół miękko 2 szt.  natka pietruszki 1 garść kajzerka 1 szt. sól 1 łyżeczka kucharek 1/2 łyżeczki sok z cytryny 1 łyżka bułka tarta do panierowania pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki  olej do smażenia 1/2 łyżeczki masła Metoda: Filety pokroić na mniejsze części, usunąć ości i zmielić na drobnych oczkach w maszynce do mielenia. Bułkę namoczyć

Kuchnia Paulettes
Mięso mielone zapiekane w ziemniakach 156

Kolejne danie z ziemniakami w roli głównej, z dodatkiem mielonego mięsa i warzyw.     Składniki: -4 duże ziemniaki -1/2 kg mielonego mięsa -cebula -marchewka -2 kiszone ogórki -jajko -sól, pieprz, pieprz ziołowy -ząbek czosnku W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odlewamy, studzimy i obieramy ze skórek. Kroimy wzdłuż na połówki i wydrążamy środki. Mięso przyprawiamy(...)jajkiem, przyprawionym solą i pieprzem ziołowym. Mięso dzielimy na 4 części. Każdą część układamy płasko na dłoni, na niej układamy marchew, ogórka i piórka cebuli. Mięso zawijamy, formują owalny kotlet. Układamy na połówce ziemniaka i przykrywamy drugą. Po złożeniu wszystkich ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Gołąbki bez zawijania 241

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 szklanki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek przyprawa do gołąbków majeranek 1 jajko bułka tarta 1 mała cebula 1 litr rosołu lub bulionu Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. 2. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Posolić, odstawić na 15 minut(...)kapustę, mięso, posiekaną drobno cebulkę i zmiażdżone ząbki czosnku dobrze wymieszać. Dodać przyprawy, jajko i tyle bułki tartej, by masa była zwarta. 4. Z masy uformować okrągłe lub podłużne kotlety, obtoczyć w mące i mocno zrumienić na oleju. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i gotować 40-50 minut na wolnym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym . **Można też usmażone gołąbki zalać

Kuchnia domowa Ani
Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? 193

frytki.  Do miski z mięsem mielonym wrzuciłam składniki z listy. Chilli i cebulę posiekałam na drobno, w kostkę. Jeśli chodzi o przyprawy to wsypywałam je bez większego dbania o ilość ( nie narzucam, bo każdy wie, jak co doprawione lubi; z resztą papryczka zrobi swoje ). Wszystko wymieszałam ręcznie i uformowałam średnio grube kotlety, którym niestety daleko było do ideału

bastalena
Pulpety drobiowe na parze z sosem pomidorowym i fasolka szparagowa z czosnkiem 84

miłego – w końcu to jej debiut. I koniecznie dajcie znać, czy chcecie więcej filmów z przepisami, które można przygotować z dzieciakami. Składniki na 4 porcje : 500 g mięsa mielonego z indyka 2 szalotki ząbek czosnku 1 jajko 400 ml pomidorów z puszki pęczek bazylii 2 łyżki oliwy Szalotkę pokroić drobno i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)Przełożyć do naszynia żaroodpornego lub do parowaru i gotować na parze 20 minut. Do pozostałej na patelni cebulki dodać pomidory i zagotować. Dusić na niewielkim ogniu w czasie, gdy kotlety się parują. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pod koniec gotowania, posiekaną bazylią. Fasolka: 1 kg zielonej fasolki szparagowej 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki

Dietolog
Zimowa surówka z selera i marchewki 136

Smaczna i klasyczna  surówka którą robię  często w sezonie zimowym, pasuje zarówno do drobiowych kotletów jak i smażonej rybki, z  selerem korzeniowym który zawiera dużo witaminy C i żelaza, w połączeniu z marchewką, jabłkiem  i chrzanem smakuje wybornie.  Śmietanę użytą w tej surówce z powodzeniem można zastąpić naturalnym jogurtem. Dbający o linię śmiało mogą zrezygnować(...)chrzanu ze słoiczka 1 pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżki śmietany kwaśnej śmietany lub naturalnego jogurtu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Wykonanie: Seler i marchewki obrać, jabłko oskrobać ze skórki, warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, od razu skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały

Wanilia i Kardamon
soczewica zielona+kasza gryczana= pyszne kotlety... 112

Składniki: soczewica zielona 50 dag, kasza gryczana 100 gram/woreczek, kucharek 1 łyżka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka "L", cebula podsmażona 3 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos grzybowy 1 opakowanie wodę zagotować w dużym garnku, wsypać soczewicę i włożyć woreczek z kaszą gryczaną, kaszę po 20 minutach wyjąć(...)woreczka, soczewicę, podsmażoną na oleju cebulę, kucharka, pieprz ziołowy i czarny, wbić jajko, wsypać tartą bułkę i wszystko dobrze wyrobić ręką olej na patelni mocno rozgrzać, formować z masy kotlety z 1 cm grubiści i smażyć na rumiano z każdej strony sos grzybowy wsypać do 500 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki mąki pszennej, łyżkę suszonych zmielonych grzybów, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z farszem mięsnym 130

ząbek czosnku 1 jajko sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu ( dla lubiących pieprznie-reszta świata, sypie mniej ) 1/2 płaskiej , skąpej łyżeczki mielonego kminku szczypta gałki muszkatołowej mielonej 1 łyżeczka sosu worcester lub maggi 1 łyżeczka suszonego , otartego majeranku 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka bułki tartej Kości obgotowujemy , do momentu, aż mięso samo zacznie odchodzić od kości(...)niego jak dla nas chipsy ) , a mięso wrzucamy na patelnię i podsmażamy z dodatkiem cebuli , wyciśniętego czosnku , pieprzu , gałki ,majeranku ,cukru , sosu worcester ( lub maggi ) . Odstawiamy do wystygnięcia . Mielimy maszynką o drobnych oczkach , solimy i dokładnie mieszamy – można dodać 4 łyżki bulionu pozostałego po gotowaniu kości . Bierzemy jeden naleśnik , kładziemy na nim łyżkę farszu mięsnego , składamy brzegi do środka

Ogrodnik w podróży
Imprezowe przekąski 108

także po upieczeniu podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę.   Faszerowana rolada schabowa Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczna i pięknie kolorowa pieczeń schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!   Bagietki czosnkowo-ziołowe Przepis tutaj (KLIK) Cieplutkie, chrupiące oraz pachnące czosnkiem(...)burrito. Świetny pomysł na niecodzienny obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Polecam!   Kotleciki a’la pizza Przepis tutaj (KLIK) Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością wam zasmakuje.   Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Przepis tutaj (KLIK) Ta rolada to prawdziwy hit imprezy! Podaję ją na zimno

Blog z Apetytem
Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem 100

kaszy gryczanej palonej, 1 łyżka masła, 200 g sera białego półtłustego, 150 ml gęstej śmietany 18%, 1 łyżeczka cukru, sól, świeżo mielony pieprz, 150 g boczku wędzonego surowego w wersji dla mięsożerców , bułka tarta, tłuszcz do smażenia (masło, olej) Kaszę opłucz, wsyp do garnka, wlej 400 ml wody, dodaj łyżkę masła i łyżeczkę soli. Zagotuj pod przykryciem na dużym(...)ostudzonej kaszy dodaj ser, śmietanę, jajka i dokładnie wymieszaj. Jeżeli dodajesz boczek, należy go przesmażyć, ostudzić i dodać do masy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy formuj kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej. Smaż na tłuszczu na rumiano z obu stron. Można podać ze śmietaną

królestwo garów
FILETY Z KURCZAKA A'LA PIZZA 140

Świetny pomysł na urozmaicenie kotletów z kurczaka... filety z kurczaka pieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - cebulą, pieczarkami, szynką, papryką oraz mozzarellą. Tak przygotowany kurczak smakuje rewelacyjnie, a dzięki pieczeniu w piekarniku nie jest tłusty. Danie jest niezwykle proste oraz dość szybkie w przygotowaniu i już nie raz gościło na moim stole. Świetnie smakuje podane(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1/2 cebuli 3-4 pieczarki 100 g szynki drobiowej 1/3 czerwonej papryki 125 g mozzarelli (kula) szczypiorek sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Przygotowujemy składniki: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Szynkę kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę

Kuchnia MagdaLeny
FILETY Z KURCZAKA A'LA PIZZA 140

Świetny pomysł na urozmaicenie kotletów z kurczaka... filety z kurczaka pieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - cebulą, pieczarkami, szynką, papryką oraz mozzarellą. Tak przygotowany kurczak smakuje rewelacyjnie, a dzięki pieczeniu w piekarniku nie jest tłusty. Danie jest niezwykle proste oraz dość szybkie w przygotowaniu i już nie raz gościło na moim stole. Świetnie smakuje podane(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1/2 cebuli 3-4 pieczarki 100 g szynki drobiowej 1/3 czerwonej papryki 125 g mozzarelli (kula) szczypiorek sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Przygotowujemy składniki: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Szynkę kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę

Kuchnia MagdaLeny
Hamburger wieprzowy z ajvarem 118

Hamburger wieprzowy z ajvarem Hamburger wieprzowy. Składniki dla 4 osób:     500 g mielonego mięsa wieprzowego, najlepiej z karkówki 1 biała cebula 2 łyżki Ajvaru łagodnego Podravka 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczka czarnego pieprzu olej roślinny do smażenia   Dodatki:   8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 bułki hamburgerowe 1 czerwona cebula 1 duży pomidor(...)jednolitą masę. Odstaw aby smak pasty przeniknął do mięsa. Bułki opiecz na patelni grillowej lub w piekarniku.   Zwilżonymi wodą dłońmi, uformuj 4 zgrabne burgery. Usmaż kotlety na rozgrzanym oleju, około 3-4 minuty z każdej strony. Przygotuj inne dodatki: Cebulę pokrój w krążki, pomidora i ogórka w plastry. Sałatę drobno posiekaj

kuron.com.pl
HAMBURGER Z WOŁOWINY 150

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki na hamburgera z wołowiny: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego chudego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy 1 jajko szczypta chili sól świeżo zmielony pieprz szczypta gałki muszkatołowej Dodatki: pomidory w plastrach plasterki czerwonej cebuli(...)zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" (bezglutenowe) 240

wykombinowałam! Tadam!!! Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" Powiem krótko: PYCHAAAA!!! Mówiąc dłużej;-) mój M - rodowity Kaszub, Kaszub z krwi i kości, Kaszub w stylu "Kobieto daj mi kotleta schabowego, bulwy z sosem i będę szczęśliwy" stwierdził, że są "NAPRAWDĘ smaczne", więc dla fanów rybich posmaków i zapachów powinny być SUUUUPEEER!!! Dosyć pisania, przejdźmy do działania;-) Składniki: około(...)klarowanego 1 jajko 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego około 1 łyżki koperku około 1 łyżki pietruszki sól - u mnie najzdrowsza, czyli himalajska różowa pieprz - u mnie świeżo mielony kolorowy 1. Łososia gotujemy (ok 10 min) w małej ilości wody z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odcedzamy, rozdrabniamy na małe kawałki. 2. Cebulę kroimy na kosteczkę

Restauracyjka Literacka