kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:60/120)

Schab w sosie porowym 188

wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane, w sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 500 g schabu bez kości 1 por 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki(...)masła klarowanego koperek Schab pokroić w plastry o grubości 5-6 mm i każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i kotlety zrumienić lekko na patelni z dwóch stron . Wyłożyć na talerz. Na czystej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pokrojony por, kiedy będzie już miękki i szklisty wlać śmietanę i smażyć

O kuchni z uczuciem
Koperkowe roladki 123

udka z kurczaka (bez kości) farsz: 150 g mięsa drobiowego 100 g mięsa wieprzowego np. podgardla, łopatki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 18% 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki posiekanego koperku pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Mięso dorbiowe (oprócz udek) i wieprzowe(...)mielimy z czosnkiem i cebulą. Zmielone mięso mieszamy z koperkiem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wyrabiamy jak na kotlety mielone. Udka posypujemy słodką papryką. Na każdym układamy cienką warstwę farszu i zawijamy w rulon. Każdą z roladek zawijamy szczelnie w folię spożywczą i tak przygotowane gotujemy w wodzie okolo 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy z folii. sos: 3/4 szklanki bulionu

Bon appetit mon amie
Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. 255

jest trudne. Schab często gości na naszym stole, jest to bardzo chude mięso i można go przyprawiać na różne sposoby. Doprawiony majerankiem i czosnkiem to już klasyka w kuchni. Idealnie nadaje się do przygotowania schabu peklowanego parzonego . Bo danie ze schabu to nie tylko tradycyjny kotlet schabowy, ale można z niego przygotować też inne pyszne dania. Kupuję schab z kością(...)miejsce powkładam plastry wędzonego boczku i zepnę wykałaczkami, aby „tulipan” za bardzo się nie rozwinął Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. 1,20 kg schabu wieprzowego bez kości 1 płaska łyżka – sól peklowa, 1 płaska łyżka- sól kamienna, 1 łyżka- cukier 1 płaska łyżka- pieprz młotkowany z kolendrą, 1 łyżka – tymianek 1 płaska łyżka- czosnek suszony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 343

desce lub blacie kuchennym i docisnąć je delikatnie dłonią. Polędwiczki wieprzowe mają delikatne mięso więc nie wymagają rozbijania tłuczkiem. Kotlety posypać z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. U mnie jest to masło klarowane ponieważ fajnie komponuje się z delikatnym mięsem. Na dobrze rozgrzany tłuszcz włożyć polędwiczki i smażyć po 3-5 minut z każdej(...)podbić makro tłuszczem dodanym ponieważ same polędwiczki to oczywiście chude mięso. Smacznego! — BTW całości: 530 g, 814 kcal, B 105 g, T 41 g, W 0 g. W 100 g: 154 kcal, B 20 g, T 8 g, W 0 g.   Artykuł POLĘDWICZKI WIEPRZOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 191

jedzeniu.Będą to dwa rodzaje roladek,dwa różne smaki. MOCZYMY JEDNĄ GARŚĆ GRZYBÓW SUSZONYCH W PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY.Do wykonania roladek potrzebujesz:- schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów.- jedna marchewka, pół małego selera- pół papryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego- wykałaczki(...)myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się je jak ich nie ma. Odkrojonych skrawków nie wyrzucamy. Kroimy na 1 cm plastry, po czym każdy osobno klepiemy tłuczkiem do mięsa na 0,5 cm grubość. Aby nie pryskało mięso po kuchni, nakryj je kawałkiem folii spożywczej. NA SIEDEM ROLADEK:Kapustę kiszoną drobno posiekaj, marchew i seler obierz, umyj

Pasje Jolki
Nadziewane roladki schabowe duszone w kremowym sosie z warzywami 138

pleśniowego serka   np. brie 1 łyżka mąki + mąka do obtoczenia mięsa 1 szklanka mleka 1 szklanka rosołu lub bulionu domowego 3 łyżki oleju 1 łyżka klarowanego masła Sól i pieprz do smaku świeży koperek do posypania Przygotowanie: Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety . delikatnie solimy i posypujemy pieprzem z jednej strony. Na każdym kładziemy po plastrze sera i posypujemy

Wanilia i Kardamon
Burgery (kotlety) z czerwonej fasoli i ryżu 214

Burgery nie muszą być tylko i wyłącznie z mięsa. Umiejętny dobór składników, w tym przypraw sprawi, że kotleciki zarówno wegańskie, jak i wegetariańskie zyskują na smaku

Fabryka pomysłów
Kotlety rybne 117

zapalonymi wędkarzami, dzięki temu mam dostęp do naprawdę wysokowartościowego towaru:). Używam zawsze filetów bez skóry, gdyż ma ona zdecydowanie niekorzystny wpływ na smak. Kotlety są soczyste dzięki dodaniu słoniny, możemy je wzbogacić koperkiem albo szczypiorkiem. Zapraszam, na jutrzejszy obiad będą jak znalazł Kotlety rybne 0,7 kg odfiletowanych ryb (najlepiej pomieszanych, u mnie płotki, krasnopiórki i szczupak) 1 duża(...)cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 5 cm pasek słoniny lub surowego boczku 1 mała bułka czerstwa namoczona w wodzie sól, pieprz bułka tarta olej Oddzielić skórę od mięsa, pokroić na kawałki i zmielić z obraną cebulą, czosnkiem, słoniną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, sól, pieprz i dobrze wyrobić masę. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety (burgery) z czerwonej soczewicy i pieczarek 191

Jeszcze nie dawno ograniczenie spożycia mięsa wydawało mi się dość trudne, a teraz bardzo lubię te swoje wege eksperymenty. Poznałam nowe kombinacje smakowe, które urozmaicają moje

Fabryka pomysłów
nadziane wątróbką z kurczaka mielone kotlety... 167

czerwoną, wątróbki powinny być dobrze usmażone, wystudzić, blenderem zmiksować mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkami, kucharkiem, papryką czerwoną, cebulą białą, tartą bułką, wody dolać tyle, aby masa była kleista a nie twarda porcję mielonego na dłoni rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę masy wątróbkowej, uformować owalne kotlety tak, aby wątróbka była w środku, obtaczać w tartej bułce(...)smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 10 minut, potem bez przykrycia z 5 minut na dużym ogniu, można raz obrócić kotlety - mielone kotlety z papryką i nadziane wątróbką kurczaka są pyszne, wyśmienicie smakują i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! Podejmij

W Mojej Kuchni Lubię
WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 188

kapusty i tym sposobem powstało niezwykle smaczne, bardzo kapuściane danie obiadowe. Kotlety ładnie się formują, dobrze smażą, jeszcze łatwiej pieką, pięknie pachną i smakują. Kocham dietę roślinną za takie właśnie dobrodziejstwa!  Składniki na 12 sztuk: 1/2 główki kapusty, 2 kromki chleba orkiszowego (u mnie TAKI bez ziaren), 1/2 szklanki mąki orkiszowej, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka mielonego(...)kminku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wykonanie: Kapustę i kromki chleba mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku do zarumienienia

Jeść, by żyć w zdrowiu
WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 188

kapusty i tym sposobem powstało niezwykle smaczne, bardzo kapuściane danie obiadowe. Kotlety ładnie się formują, dobrze smażą, jeszcze łatwiej pieką, pięknie pachną i smakują. Kocham dietę roślinną za takie właśnie dobrodziejstwa!  Składniki na 12 sztuk: 1/2 główki kapusty, 2 kromki chleba orkiszowego (u mnie TAKI bez ziaren), 1/2 szklanki mąki orkiszowej, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka mielonego(...)kminku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wykonanie: Kapustę i kromki chleba mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku do zarumienienia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Roladki z podudzi indyka 126

Najwięcej pracy jest przy usuwaniu kości, ale można w sklepach kupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka(...)żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka 1 pomidor 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej Z podudzi wyciąć kości. I każdy kawałek rozbić na cienki kotlet. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Paprykę i ogórki pokroić na paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Na każde udko nałożyć paseczek ogórka, cebulę, paseczek papryki

O kuchni z uczuciem
Rolada z mięsa mielonego 125

gotujemy na twardo. Cebule kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z surowym  jajkiem, połową cebuli pokrojoną w kostkę i 2 łyżkami bułki tartej tak jak na kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Drugą cebulę podsmażamy na oliwie na patelni, dodajemy troszkę soli a następnie pieczarki(...)całości rozkładamy fasolkę i ugotowane jajka przekrojone na pół. Całość zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków. Posypujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schab z wiśniami 170

Nietypowe, ale zarazem niesamowicie smaczne połączenie smaków.Soczysty schab i kwaskowate wiśnie z delikatnym sosie są fantastycznym pomysłem np. na przyjęcia albo rodzinny obiad.Takie nietypowe połączenie

Ostra na Słodko